Şimdi Ara

Euro Truck Simulator 2 (2012) [ANA KONU] (2010. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
73.086
Cevap
377
Favori
3.636.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20082009201020112012
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok fazla değil, şehirde 8 kişi varken aşağıdaki kadar kullanıyor 2,3kb upload, 8 kbyte download. Demekki kişi başı 1 kbyte kullanıyor, hiçbişi değil zamanla bunu optimize edecekler. Yani ülkemizdeki bütün baglantı türleri yeterli, ping daha önemli.

    Euro Truck Simulator 2 (2012) [ANA KONU]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bojan Bogdanovic

    7.5 liraya ETS 2 SATILIR

    Hocam sadece ets2 mi dlcside var mi?Dlcyide ekleyebilirseniz fiyat ne kadar olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bnym97


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bojan Bogdanovic

    7.5 liraya ETS 2 SATILIR

    Hocam sadece ets2 mi dlcside var mi?Dlcyide ekleyebilirseniz fiyat ne kadar olur?

    maalesef. sadece ets2
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolga164


    quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemchem

    Hocam 25mb fiber var sorun yok . Ama 8'de kurtarır sanırım

    Ben 3g modem ile oynuyorum , arada 600 pinge cikiyor o bazen sorun oluyor

    hizi kac mps

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Terranfan

    Çok fazla değil, şehirde 8 kişi varken aşağıdaki kadar kullanıyor 2,3kb upload, 8 kbyte download. Demekki kişi başı 1 kbyte kullanıyor, hiçbişi değil zamanla bunu optimize edecekler. Yani ülkemizdeki bütün baglantı türleri yeterli, ping daha önemli.

    Euro Truck Simulator 2 (2012) [ANA KONU]

    Şimdi ping olayı çıktığın server'dan girdiğin server arasındaki kapılara ve mesafeye göre artar ya da azalır. Bende arkadaşa katılıyorum optimizasyon yapılmadığı için ping deli gibi artıyor. Misal bu oyunun server'ı polonya'da ama X sitesinin server'ı amerika'da ama amerikada ki siteye bağlanırken ping şişmiyor. Çünkü arada çok fazla gate(kapı) yok artı ulaşmaya çalıştığımız server daha iyi. daha iyiden kasıt daha yüksek kapasiteli ve hızlı. Şimdi bu mp geliştiren arkadaşlar server'larında iyileştirmeye gitmezlerse bu kick len me olayı ve lag'lar devam eder. Bağlantı hızı ile ilgilide şöyle birşey var yüksek hızlı bağlantıya sahip sistemlerin ping yığılması ile karşılaşma ihtimali daha düşük. Şimdilik aktarabileceklerim bukadar biraz dağıldı ama neyse .

    PS: 100. mesajım da bu konuya nasipmiş

    EDIT : mesaj 101 miş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemchem -- 8 Mayıs 2014; 13:15:08 >




  • otomania kullanıcısına yanıt
    DLC işini hallettim :)

    Kulaklığı da akşam eve giderken alıcam :)
  • Burada League of legends'ın sitesinde daha güzel anlatılmış ping olayı. Oradan birebir alıntılıyorum. Sorunu olanlar nedenini daha iyi anlar diye düşünüyorum.

    quote:

    Gecikme, bilgisayarından yollanan bir paketin ya da sinyalin (“ping”), oyun sunucusuna ulaşıp senin bilgisayarına geri dönme süresinin uzamasıdır. Sinyalin gidiş-dönüşü 1000 milisaniye veya daha uzun sürerse gecikme yaşanmış sayılır.

    “Lag” ise bu gecikme nedeniyle oyun içinde yaşadığın; vaktinde tıkladığın halde şampiyonunun yürümememesi ya da yetenek kullanmaması, yazdıklarının sohbet penceresinde görüntülenmemesi vb. sorunlardır.

    Pek çok oyuncu lag yaşar. Hatta bazıları gecikme yüzünden defalarca oyundan düşer. Bu sorunlar genelde bilgisayarınla sunucularımız arasındaki gecikmeden kaynaklanır. Bant genişliğinin yeterli olmamaması, paket kaybı ve ağ yoğunluğu gibi bir çok nedeni vardır. Sunucularımızın kalabalık olmasından da kaynaklanabilir. Oynadığın oyundaki diğer oyuncular da lag ve ani gecikme artışları yaşıyorsa, sunucularımız kalabalıktır. Oyun içindeki gecikme süresini, CTRL+F’ye basarak görüntüleyebilirsin.
    Çözümler

    Üniversite Kampüsündeki Oyunculara Özel Not

    Üniversite kampüslerinde oynayan pek çok oyuncu lag sorunu yaşar. Bu durumda, League of Legends’ın ağınızdaki performansını artırmak için ağ yöneticilerinize özel ayarlar yaptırmanız gerekir. Öncelikle okulunuzdaki birimden bu konuda izin alın, sonra bize ulaşın ve e-posta adreslerini verin. Biz onlara ulaşıp, League of Legends’ın oynanma koşullarını düzeltecek yönergeleri iletiriz.

    En İyi Çözüm: Kablosuz bağlantıdan uzak dur

    Kablosuz ağlar, veriyi gerçek anlamıyla havadan iletir. Bağlantı engelllerden seker ve duvarlardan geçer. Bu nedenle arada sırada bağlantı kesilebilir. Kesildiğinde, bilgisayarın veriyi yeniden göndermek zorunda kalır ve bu da büyük gecikmeye neden olur. Kablosuz bağlantı sinyalini güçlendirmek bu sorunu çözebilir ama tüm kablosuz bağlantı sinyalleri bu sorunu bir dereceye kadar yaşar. Bağlantını sağlamlaştırmanın en kolay yolu, bilgisayarını ethernet kablosuyla bağlamaktır. Kablolu bağlantıya geçtiğin zaman, bilgisayarının kablolu bağlantı adaptörünü mutlaka kapa.



    Kablosuz bağlantı adaptörünü kapamak için:

    Windows’un Başlat menüsünden Denetim Masası’nı aç.
    Ağ ve Paylaşım Merkezi’ni aç
    Soldaki Adaptör ayarlarını değiştir seçeneğini seç
    Kablosuz bağlantı adaptörüne sağ tıkla ve Devre dışı bırak’ı seç
    2. En İyi Çözüm: İnternet hızını düşüren programları kapat

    Tüm ağ bağlantılarının sınırlı bir bant genişliği vardır. Bu genellikle internet servis sağlayıcınla yaptığın anlaşmayla belirlenir. Türkiye’de sık kullanılan bağlantıların 1 Megabit (Mb/s), 8 Megabit (Mb/s) gibi bant genişlikleri vardır. Maksimum bant genişliğinden fazla veri alıp gönderiyorsan, gecikme artar. Bağlı olduğun ağda bu tür programlar kullanan HERHANGİ BİRİ varsa, performansın etkilenecektir.

    Bant genişliğini çok kullanan bazı programlar:

    BitTorrent, uTorrent ve Azure gibi dosya paylaşım programları
    Mumble, Skype, Ventrilo, Teamspeak gibi sesli sohbet programları
    YouTube, Instant Messenger Video Chat, Twitch.tv gibi akışkan video yayınları
    Steam’den oyun veya oyun yaması indirmek.
    Ağ donanımını baştan başlat

    Bilgisayarın gibi ağ donanımın da çok uzun süre baştan başlatılmazsa yavaşlar. Bu genelde birkaç ay alır. Modemini ve yönelticini (router) fişten çıkarıp 30 saniye bekle. Sonra önce modemini takıp yeniden başlat, sonra yönelticini aç. Bilgisayarını da baştan başlatman faydalı olabilir.



    Gereksiz ağ donanımını atla

    Bazen lag’e ve bağlantı kopmasına, bozuk ağ donanımı neden olur. Bunu önlemek için yöneltici, bağlantı çoklayıcı (hub), ağ anahtarı gibi ikincil aygıtları kullanmadan, bilgisayarı doğrudan modeme bağlayabilirsin. Böylece, -varsa- sorunun hangi donanımda olduğu da ortaya çıkar.



    Güvenlik duvarını kapa

    Güvenlik duvarları, gelen ve giden tüm ağ trafiğini filtreler. Bu işlem vakit alır. Bu genellikle sorun oluşturmaz, ama yanlış ayarlanmış ya da bozulmuş güvenlik duvarları gecikme yaratabilir. Sisteminde birden fazla güvenlik duvarı varsa, bunlar bağlantıyı kullannmak için “yarışacağından”, gecikmeye neden olur. Güvenlik duvarını kapama hakkında bilgiyi buradan alabilirsin.

    İnternet servis sağlayıcına başvur

    Bu çözümler işine yaramazsa, internet servis sağlayıcına (internetini bağlamış olan şirkete) başvurmak durumunda kalabilirsin. Sorunlar zaman zaman bir teknisyenin müdahalesini gerektirebilir. İnternet servis sağlayıcıdan kaynaklanan sorunları aşağıdaki yöntemlerle tespit edebilirsin:

    Hız testi yap

    http://speedtest.net/ adresine git
    Sana yakın bir sunucuyu seç
    Test sonucunu, servis sağlayıcının kullandığını söylediği hızla karşılaştır.
    Test sonucu kullanıyor olman gereken hızdan daha düşükse internet servis sağlayıcınla bağlantı kur.
    Paket kaybı olup olmadığını kontrol et

    Windows Tuşu+R’ye bas.
    Açılan pencereye cmd yazıp Tamam’a bas. Siyah üstüne beyaz harflerle yazılar bulunan bir komut istemi penceresi açılmış olmalı.
    pingwww.google.com –t yaz.
    Enter’a bas.
    Bilgisayarın, Google sunucularına paket gönderecek ve pencerede bununla ilgili bilgiler görüntülenecek. Birkaç dakika bekle ve İstek zaman aşımına uğradı mesajıyla karşılaşıp karşılaşmadığını kontrol et. Bu kayıp paket olduğu anlamına gelir.
    CTRL+C’ye basarak, verinin özetini al. Ortalama süre, hız testinde çıkan hız sonucuyla uyumlu olmalı. Paket kaybı, kablolu bağlantılarda %0, kablosuz bağlantılarda %1’den az olmalı.
    Paket kaybın %0 değilse, internet servis sağlayıcına bağlantında paket kaybı olduğunu bildir.
    Sorun yaşamaya devam ediyorsan

    Oyuncu destek birimimize haber ver, sana yardımcı olacaklardır. Hızlı ve doğru sonuç almak için, yardım talebine aşağıdakileri mutlaka ekle:

    Ağ analizi – Ağ analizi almak
    Ağ ayarların hakkında bilgi içeren bir belge – Networkinfo.log almak
    Ağ donanımın hakkında bilgi (Kablolu mu, kablosuz mu, çoklayıcı ya da yöneltici var mı, okul ya da yurt ağına mı bağlısın vb.)
    Yönelticinin (router) markası ve model numarası
    Modemin markası ve model numarası
    [İleri Düzey] Hizmet Kalitesi’ni (Quality of Service-QoS) ayarlamak

    QoS, bazı ağ işlemlerine öncelik tanınmasını sağlayan bir ayardır ve normalde League of Legends’ın düzgün çalışması için ayarlanması gerekmez. Yanlış ayarlanırsa oyunu daha da yavaşlatabilir. Bağlantı paylaşıyorsan, bant genişliğin çok düşükse ya da aynı ağda birkaç bilgisayar League of Legends oynamaya çalışıyorsa, bu ayarı yapmanız gerekebilir. Bu ayar her modem için farklı olduğundan, modeminin el kitabına ya da üreticisine başvurman gerekebilir.




  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam, hayırlı uğurlu olsun, akşam görüşürüz inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ets2+dlc ariyorum 4 tane 10 tlden satan varsa o.mden ulasirsa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gorkemchem kullanıcısına yanıt
    Evet hocam burada kendi makinemizde yapabileceğimiz performans optimizasyonunu anlatmış fakat oyunda server baglantısı otomatik oldugundan en düşüke node içeren serveri kendimiz seçemiyoruz, gündüz saatlerinde 60-65 ping alabildigim serveri bulana kadar reconnect deniyorum ama gece baglanmak eziyet, ne verirse kabul etmek zorundayız artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

    İlk işimizden sonra nedense hiç iş yok.Hep oyunu yeniden profil yaratarak başlattım ama hep aynı sonuç.Hayır yükü zamanında teslim etsem bile bir iş çıkmıyor..

    E postaları kontrol edip öyle dene. Alakası var mı bilmiyorum ama aynı sorunu yaşamıştım okunmamış e postayı okuyunca düzeldi.
  • Terranfan kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle dostum geçen akşam 120 civarlarında dolaştı benim ping değerleri saat 10 civarlarında. Otomatik değilde işte selective server olsa, misal ülke bazlı şehir bazlı server'lar olsa bu problemler azalır. Ama o da tabii maliyet olur adamlar yaparmı bilemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahuna Bodom

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

    İlk işimizden sonra nedense hiç iş yok.Hep oyunu yeniden profil yaratarak başlattım ama hep aynı sonuç.Hayır yükü zamanında teslim etsem bile bir iş çıkmıyor..

    E postaları kontrol edip öyle dene. Alakası var mı bilmiyorum ama aynı sorunu yaşamıştım okunmamış e postayı okuyunca düzeldi.

    Gelen e-posta yok.İşin garibide yeniden profil oluşturup yükü hemen boşaltıyorum ama yine gecikmeli uyarısı alıyorum.Anlamadım gerçektende bu işi..

    quote:

    Orijinalden alıntı:

    quote:

    Orijinalden alıntı: owermars


    quote:

    Orijinalden alıntı: owermars

    Arkadaslar sadece bi defa tek seferlik is aldim daha da is alamiyorum is alma butonuna bastigim zaman bu ekranla karsilasiyorum bi yardimci olur musunuz?
    Euro Truck Simulator 2 (2012) [ANA KONU]

    Arkadaslar yardimci olabilecek biri var mi?

    evet aynı problem bende de var :S

    Çözümü yok mu bunun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Wayne -- 8 Mayıs 2014; 13:39:33 >




  • ping sorunu olanlar! eğer wireless (kablosuz) bağlantı kullanıyorsanız mutlaka kablo takın. modemle bilg. arasında kablo olsun. ping sorunu düzelir.
  • arkadaşlar alacaksıanız dlc ile birlikte alın dün konvoyda lodz şehrine giderken dlcsi olmayanlar gidemedi baya komik bir durum oluştu toslamalar falan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ahuna Bodom

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

    İlk işimizden sonra nedense hiç iş yok.Hep oyunu yeniden profil yaratarak başlattım ama hep aynı sonuç.Hayır yükü zamanında teslim etsem bile bir iş çıkmıyor..

    E postaları kontrol edip öyle dene. Alakası var mı bilmiyorum ama aynı sorunu yaşamıştım okunmamış e postayı okuyunca düzeldi.

    Gelen e-posta yok.İşin garibide yeniden profil oluşturup yükü hemen boşaltıyorum ama yine gecikmeli uyarısı alıyorum.Anlamadım gerçektende bu işi..

    Online'ye girince saat değişiyor o yüzden olabilir. Bir süre offlinede oynayın tır alana kadar olabilir sonra onlineye geçin o zaman sorun olmaz herhalde.




  • otomania kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, görüşmek üzere.
  • Şehir içinde kasma probleminin kesinlikle giderilmesi lazım. Allah'tan araçlar birbirinin içinden geçebiliyor yoksa daha şehirden çıkmadan bir sürü kaza olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bnym97

    Arkadaslar ets2+dlc ariyorum 4 tane 10 tlden satan varsa o.mden ulasirsa sevinirim

    Hocam ne yaptınız ben taa brezilya proxysi ile falan 12.5tlye zor aldım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

    İlk işimizden sonra nedense hiç iş yok.Hep oyunu yeniden profil yaratarak başlattım ama hep aynı sonuç.Hayır yükü zamanında teslim etsem bile bir iş çıkmıyor..

    hocam single da 4-5 iş yapın banka kredisi açılıyor. Kredi çekip tır alın öyle girin multiye, serbest çalışta işler açık
  • 
Sayfa: önceki 20082009201020112012
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.