Şimdi Ara

Euro 4.72, Dolar 3.98, Faiz %14, Enflasyon %11.9 - R4bi4'ya Adım Adım (Euro Rekor Kırdı) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
2
Favori
12.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
166 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1Teknik


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 1Teknik


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Sen bana göster 5 tane ben hemen birini göstereyim. İş hayatında çok da kolay değil geçmişi taramak. Tararım ama sen başla.



    Bahsettiğin dolar artışlarının hiç biri sol hükümet değil. Hepsi milliyetçi muhafazakar olmakla övünen kadrolar. Demirel Nasıl solcu?

    Çiller Özal Mesut Yılmaz, Erbakan mı solcu?

    Bunların zamanında dolar uçtu bankacılık sektörü çöktü kabak da dsp mhp ortaklığına patladı. İkisi de ayrıca suçludur hem dsp hem mhp ama bütün bu bahsettiğim kendini muhafazakar olarak tanımlayan kadrolar da ağır suçludur. Sol ne zaman iktidar oldu ki?

    Chp’nin tek iktidar olduğu dönemde Türkiye tarihinin en büyük büyüme ortalamasını yakaladı onca buhrana ve dünya savaşlarına karşın.



    Aynı paraya daha düşük gramajlı ekmeğe dair haberleri gördün mü

    Müjde diye anlatıldı.



    Dolara dair twitterda vesairede aktroll hesaplarına bak bakalım yok bizi ilgilendirmezmiş yok faiz lobisiymiş.



    Hiç sütten çıkmış ak kaşık filan değilsiniz



    1. Suriye politikası

    2. Çözümü istediğim halde çözüm sürecinin yönetilme şekli

    3. Fetönün palazlanması



    Ben cumhuriyet tarihinde bunlardan daha büyük hata görmedim. Sonuçları da ortada yüzde yirminin üzerinde genç işsizliği



    Akp’nin anıtkabir gezisinden fotoları bekliyorum hala.

    CUMA BÜYÜK ZAM GELİYOR
    ET KRİZİ, ÜRETİM %23 AZALDI , ZAM YOLDA
    Leblebi bile 2 kat pahalılanmış la :) (ss eklendi)
    Arkadaşıma dolar yükseldi diyorum
    Çaykur’dan Çay Fiyatlarına Yüzde 20 Zam
    5 oldu mu ? Daha ilk 3 sayfada çıkan konular bunlar. Detaylı arama yapmak istersen forumda arama yeri var. Oraya tıklarsan binlerce görürsün. Benim 5 kat konu sıkıntım yok. Sıkıntı senin "var" dediğin konuları bulmanda...

    -----

    Geçen hafta "Menderes Marshall yardımlarını aldı, NATO'ya da o bizi soktu" diyen birine tarih öğretmiştim.
    Demek ki sırada sen varmışsın...
    Bahsettiğimiz yıllarda Demirel Cumhurbaşkanı. Hükümet Demirel'de değil ki ? Hangi konuyu konuşuyoruz ?

    Buyrun 1996
    quote:

    53.Hükümet II. Yılmaz Hükümeti (6.03.1996-28.06.1996): Hükümeti kurma görevi, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'a verildi. Yılmaz, DSP'nin dışardan desteğiyle ANAP-DYP azınlık hükümetini kurdu.

    Neymiş DSP (Ecevit) dışarıdan desteklemiş.http://www.hurriyet.com.tr/turkiye-cumhuriyeti-hukumetleri-134271

    Arada bir tek 28.06.1996 - 30.06.1997 Prof. Dr. NECMETTİN ERBAKAN dönemi var.https://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/_Global/_Government/pg_CabinetHistory.aspx

    quote:

    55.Hükümet III. Yılmaz Hükümeti (30.06.1997-11.01.1999): Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 20 Haziran 1997 tarihinde hükümeti kurmakla ANAP Genel Başkanı ve Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'ı görevlendirdi.

    Yılmaz, ANAP-DSP-DTP ile azınlık hükümeti kurdu. Hükümeti CHP de dışarıdan destekledi. 30 Haziran 1997'de Cumhurbaşkanı Demirel tarafından onaylanan hükümet, 8 Temmuz 1997'de TBMM'den güvenoyu aldı. Güvenoylamasında 278kabul, 265 ret oyu çıktı. 1 milletvekili çekimser oy kullandı.
    http://www.hurriyet.com.tr/turkiye-cumhuriyeti-hukumetleri-134271

    Gördünüz mü ? Bahsettiğiniz SAĞ hükümetlere kim destek vermiş ? Birini DSP (Ecevit) diğerini CHP. Şimdi bunlara MASUM mu diyeceğiz ? Peki 1999 - 2002 arasındaki DSP (Ecevit) başbakanlığındaki hükümetlere ne diyeceğiz ? O da mi SAĞCI yoksa Biraz google'ın zararı olmaz...

    CHP TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAMIŞTIR. Bunun neresini anlamak zor ? Koalisyonlarda bir şekilde olmuş, koalisyonlara giremediyse de dışarıdan desteklemiştir. Ülkenin kaymağını da yemiştir.

    Neyse senin işkembeden kaynaklı sözlerine bu kadar detaylı girmek bile boşuna.

    ------

    Tabi canım, hep başkası suçlu, kabak da solcu başbakana patladı, vah yazık. Aslında o başbakan değildi, manken olarak oraya konulmuştu, müdahale falan da edemezdi.

    CHP'nin yönettiği İş Bankası bile Ak Parti hükümeti zamanında kar'a geçmeye başladı. Madem iyi yöneticilerdi bir bankalarına sahip çıksalardı (İş Bankası o dönemde iş adamlarına yüklü kredi verip, kredini geri ödenmemesi ve batık kredinin devletten tahsili ile ünlenmiş bir bankaydı)

    -------

    Evet CHP'nin tek başına iktidar olduğu dönemde öyle bir büyüme yaşandı ki, Çanakkale savaşında 250.000 insan şehit olduğu halde, CHP'nin tek başına iktidar olduğu dönemde 400.000 (bazı tarihçilere göre 500.000) insan çeşitli bahanelerle asıldı. Büyük bir büyümeydi...

    Ak Parti döneminde yaşanan büyümeye yakından baktın mı ? Bu kadar savaşa, buhrana rağmen...

    -------

    Ben AkTroll hesaplarına da, KaraTroll hesaplarına da bakmam. Sen "basında" dedin, basından link istiyorum. İşkembeden atmadığını ispatlamak zor mu geldi ?

    -------

    Ekmekle ilgili "düşük gramaj, aynı fiyat" haberini hiç bir yerde görmedim. Öyle haberleri verse verse sol haber siteleri verir. Öyle olacağına da ancak simsiyah bir sol zihniyet inanır...

    -------

    1. Suriye politikası
    2. Çözümü istediğim halde çözüm sürecinin yönetilme şekli
    3. Fetönün palazlanması
    Bu mesajım bile uzun oldu. Bu 3 konuyla ilgili seni aydınlatmak isterdim ama mesajım bir bu kadar daha uzar. İstersen ayrı bir mesajda anlatayım.

    -------

    Büyük solcu lider Ecevit'in başbakanlık yaptığı 1999-2000-2001-2002 yıllarındaki işsizlik rakamlarını (ve genç işsizlerin sayısını) da verir misin ? Her şeyi bildiğine göre bunu da biliyorsundur ? Ben sadece 30'a yakın bankayı batıran Ecevit yüzünden 100.000 kadar bankacının işsiz kaldığını biliyorum. Rakamlar konuşsun...

    Kısa yazabileceğim. Canı yanan insanlara hak veriyorum. Canı yanıp haykırıyor yahu. Direkt dolar konusu değil yazdıkların.
    1. Ecevit döneminde işsizlik gayet düşük. Üstelik de bu dönemde rakamlar iyi çıksın diye bekleme süresi de kısaltıldı. O gözle hesaplarsan o dönem daha da düşüktü.
    2. Genç işsizliği yüzde 20'lerin üstü tam bir felaket. Asla bu kadar kötüsünü görmedik.
    3. Benim bahsettiğim şey dünya savaşı ve dünya ekonomik buhranı. Dünya savaşı var diyeorsun şu anda. Şu anda dünya savaşı yok yahu Amerika Almanya Rusya İngiltere Japonya savaşsın da göreyim ne oluyor dünya ticareti ve dünya ekonomisi.
    4. Akp'nin anıtkabir gezisinden hala video ve görsellerini bekliyorum. Aldığın feyzleri de kendine saklama lütfen
    5.
    Çözüm sürecini ilke olarak desteklememe rağmen yürütülmesindeki felaket hatalar,
    Fetönün palazlanması
    Suriye politikası
    genç işsizliğine çözüm bulunamaması

    Bunlar cumhuriyet tarihinde görülmemiş şeyler. Tekrarlıyorum.




    Bakın gerçekten polemiğe girmek istemiyorum. Ben hangi taraftan olursa olsun kimsenin "öyle bir şey yapayım ki ülke batsın" diyeceğini düşünmüyorum. Bazı kişiler kafasındakilerini uyguladığında "ülke için iyi olduğunu" düşünür. Bu gerçek olmasa bile ÜTOPYA'sı budur. Örnek vererek konuyu da uzatmak istemiyorum.

    Rakamlarla ve kaynak bilgilerle konuşmayı tercih ediyorum. Bilgili görgülü insanlarla konuşmak bana keyif veriyor. Benimle aynı düşüncede olan insanlarla değil de karşı düşüncemdeki insanlarla sohbeti daha yararlı buluyorum. Farkındasınızdır ki söylediklerimin hiç biri şahsınızla ilgili değil.

    Bazıları benim gibi düşünenlere "çomar", "aktroll", "makarnacı" falan diye hakaret ediyor. Öyle olmadığımızı nasıl anlatacağız ? Adam kendini inandırmış...

    Ak Partinin kabir ziyaretleri vardır doğru. Ben görmedim, görmek de istemiyorum. Düşünsenize adamın biri (bir ülkenin başbakanı) taaa bilmem nerelerden gelmiş, Mustafa Kamal'i tanımıyor bile, adamı götürüp mezar gezdiriyoruz. Dünyada o kadar büyük mezar daha yok, o da ayrı bir konu. Benden ne resmi bekliyorsunuz ki ? Bu konudan beni sıkıştıracağınızı düşünmeyin, mezar büyük de konu küçük :)))

    Ekonomik tetikçilerin yaptıklarından bahsediyorum. Etrafımızda savaş var diyorum. FETÖ, PKK, DAEŞ, YPG, DHKP-C gibi terör örgütleri tek noktadan emir almış gibi hepsi birden ülkemize saldırmaya başlamış. Türkiye 2. dünya savaşı sırasında bu kadar saldırı aldı mı ? Bir de okul kitaplarında "Türkiye kendi kendine yeten 7 ülkeden biri" diye yazıyordu. Yalan olduğunu 2.dünya savaşı ekonomimize bakarak görebiliyoruz.

    Kısaca cevap vereyim :
    Çözüm süreci : Kürt kardeşlerimize; mücadelenin PKK ile yapıldığını, Kürtler ile yapılmadığını gösteren çok önemli bir olaydır. Bugün Kürtlerden PKK'ya destek bittiyse bu sürecin sayesindedir. Ak Parti öncesinde Diyarbakır cezaevinde Kürt'lere dışkı yedirildiğini biliyorsundur. Bu muydu solcuların PKK'yı bitirme yöntemi ?
    Fetönün palazlanması : 1960'lı yıllarda başlayan bir olay, kim getirdi onlara sor.
    Suriye politikası : Hangi konu ? Esat'a "insanlarını öldürme" demek mi hataydı ?
    Genç işsizlik : Ak Parti öncesinden rakam istedim veremedin.

    Gerçekten siz de rahat değilsiniz, ben de gitmek üzereyim. 3 kişiye daha cevap verip çıkacağım. Müsait olduğunuzda özelden (PM ile) sohbetimize devam etmek isterim. Sizin için de sakıncası yoksa size bu konu altında cevap yazmayacağım...

    İyi çalışmalar...

    Dünyada daha büyük mezar yok diyorsun da yahu adam aşık olduğu karısına Tac Mahal yapmış
    Çok daha büyük.

    Ecevit dönemi işsizlik rakamı daha az. Direkt bulunuyor google'daki ilk aramayla.
    Göz atıp söyledim de siz de göz atarsınız diye düşündüm. https://www.paraborsa.net/i/turkiyede-yillara-gore-issizlik-oranlari-1990-2014/

    Genç işsizliği gerçekten korkunç yahu şu sıralar. Yüzde 20'nin üzerinde. Üstelik bu genişletilmiş işsizlik de değil. İş bulmaktan ümidini kesenler filan dahil edilmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 16 Kasım 2017; 13:14:54 >




  • yazık halen daha bi önlem almıyorlar ya dalga geçiyorlar resmen halk ile.

    bi liderimiz olsa kendini değil halkını düşünürdü. her geçen gün fakirleşiyor alım gücümüz düşüyor.

    buna kim dur diyecek?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 1Teknik


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 1Teknik


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Sen bana göster 5 tane ben hemen birini göstereyim. İş hayatında çok da kolay değil geçmişi taramak. Tararım ama sen başla.



    Bahsettiğin dolar artışlarının hiç biri sol hükümet değil. Hepsi milliyetçi muhafazakar olmakla övünen kadrolar. Demirel Nasıl solcu?

    Çiller Özal Mesut Yılmaz, Erbakan mı solcu?

    Bunların zamanında dolar uçtu bankacılık sektörü çöktü kabak da dsp mhp ortaklığına patladı. İkisi de ayrıca suçludur hem dsp hem mhp ama bütün bu bahsettiğim kendini muhafazakar olarak tanımlayan kadrolar da ağır suçludur. Sol ne zaman iktidar oldu ki?

    Chp’nin tek iktidar olduğu dönemde Türkiye tarihinin en büyük büyüme ortalamasını yakaladı onca buhrana ve dünya savaşlarına karşın.



    Aynı paraya daha düşük gramajlı ekmeğe dair haberleri gördün mü

    Müjde diye anlatıldı.



    Dolara dair twitterda vesairede aktroll hesaplarına bak bakalım yok bizi ilgilendirmezmiş yok faiz lobisiymiş.



    Hiç sütten çıkmış ak kaşık filan değilsiniz



    1. Suriye politikası

    2. Çözümü istediğim halde çözüm sürecinin yönetilme şekli

    3. Fetönün palazlanması



    Ben cumhuriyet tarihinde bunlardan daha büyük hata görmedim. Sonuçları da ortada yüzde yirminin üzerinde genç işsizliği



    Akp’nin anıtkabir gezisinden fotoları bekliyorum hala.

    CUMA BÜYÜK ZAM GELİYOR
    ET KRİZİ, ÜRETİM %23 AZALDI , ZAM YOLDA
    Leblebi bile 2 kat pahalılanmış la :) (ss eklendi)
    Arkadaşıma dolar yükseldi diyorum
    Çaykur’dan Çay Fiyatlarına Yüzde 20 Zam
    5 oldu mu ? Daha ilk 3 sayfada çıkan konular bunlar. Detaylı arama yapmak istersen forumda arama yeri var. Oraya tıklarsan binlerce görürsün. Benim 5 kat konu sıkıntım yok. Sıkıntı senin "var" dediğin konuları bulmanda...

    -----

    Geçen hafta "Menderes Marshall yardımlarını aldı, NATO'ya da o bizi soktu" diyen birine tarih öğretmiştim.
    Demek ki sırada sen varmışsın...
    Bahsettiğimiz yıllarda Demirel Cumhurbaşkanı. Hükümet Demirel'de değil ki ? Hangi konuyu konuşuyoruz ?

    Buyrun 1996
    quote:

    53.Hükümet II. Yılmaz Hükümeti (6.03.1996-28.06.1996): Hükümeti kurma görevi, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'a verildi. Yılmaz, DSP'nin dışardan desteğiyle ANAP-DYP azınlık hükümetini kurdu.

    Neymiş DSP (Ecevit) dışarıdan desteklemiş.http://www.hurriyet.com.tr/turkiye-cumhuriyeti-hukumetleri-134271

    Arada bir tek 28.06.1996 - 30.06.1997 Prof. Dr. NECMETTİN ERBAKAN dönemi var.https://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/_Global/_Government/pg_CabinetHistory.aspx

    quote:

    55.Hükümet III. Yılmaz Hükümeti (30.06.1997-11.01.1999): Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 20 Haziran 1997 tarihinde hükümeti kurmakla ANAP Genel Başkanı ve Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'ı görevlendirdi.

    Yılmaz, ANAP-DSP-DTP ile azınlık hükümeti kurdu. Hükümeti CHP de dışarıdan destekledi. 30 Haziran 1997'de Cumhurbaşkanı Demirel tarafından onaylanan hükümet, 8 Temmuz 1997'de TBMM'den güvenoyu aldı. Güvenoylamasında 278kabul, 265 ret oyu çıktı. 1 milletvekili çekimser oy kullandı.
    http://www.hurriyet.com.tr/turkiye-cumhuriyeti-hukumetleri-134271

    Gördünüz mü ? Bahsettiğiniz SAĞ hükümetlere kim destek vermiş ? Birini DSP (Ecevit) diğerini CHP. Şimdi bunlara MASUM mu diyeceğiz ? Peki 1999 - 2002 arasındaki DSP (Ecevit) başbakanlığındaki hükümetlere ne diyeceğiz ? O da mi SAĞCI yoksa Biraz google'ın zararı olmaz...

    CHP TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAMIŞTIR. Bunun neresini anlamak zor ? Koalisyonlarda bir şekilde olmuş, koalisyonlara giremediyse de dışarıdan desteklemiştir. Ülkenin kaymağını da yemiştir.

    Neyse senin işkembeden kaynaklı sözlerine bu kadar detaylı girmek bile boşuna.

    ------

    Tabi canım, hep başkası suçlu, kabak da solcu başbakana patladı, vah yazık. Aslında o başbakan değildi, manken olarak oraya konulmuştu, müdahale falan da edemezdi.

    CHP'nin yönettiği İş Bankası bile Ak Parti hükümeti zamanında kar'a geçmeye başladı. Madem iyi yöneticilerdi bir bankalarına sahip çıksalardı (İş Bankası o dönemde iş adamlarına yüklü kredi verip, kredini geri ödenmemesi ve batık kredinin devletten tahsili ile ünlenmiş bir bankaydı)

    -------

    Evet CHP'nin tek başına iktidar olduğu dönemde öyle bir büyüme yaşandı ki, Çanakkale savaşında 250.000 insan şehit olduğu halde, CHP'nin tek başına iktidar olduğu dönemde 400.000 (bazı tarihçilere göre 500.000) insan çeşitli bahanelerle asıldı. Büyük bir büyümeydi...

    Ak Parti döneminde yaşanan büyümeye yakından baktın mı ? Bu kadar savaşa, buhrana rağmen...

    -------

    Ben AkTroll hesaplarına da, KaraTroll hesaplarına da bakmam. Sen "basında" dedin, basından link istiyorum. İşkembeden atmadığını ispatlamak zor mu geldi ?

    -------

    Ekmekle ilgili "düşük gramaj, aynı fiyat" haberini hiç bir yerde görmedim. Öyle haberleri verse verse sol haber siteleri verir. Öyle olacağına da ancak simsiyah bir sol zihniyet inanır...

    -------

    1. Suriye politikası
    2. Çözümü istediğim halde çözüm sürecinin yönetilme şekli
    3. Fetönün palazlanması
    Bu mesajım bile uzun oldu. Bu 3 konuyla ilgili seni aydınlatmak isterdim ama mesajım bir bu kadar daha uzar. İstersen ayrı bir mesajda anlatayım.

    -------

    Büyük solcu lider Ecevit'in başbakanlık yaptığı 1999-2000-2001-2002 yıllarındaki işsizlik rakamlarını (ve genç işsizlerin sayısını) da verir misin ? Her şeyi bildiğine göre bunu da biliyorsundur ? Ben sadece 30'a yakın bankayı batıran Ecevit yüzünden 100.000 kadar bankacının işsiz kaldığını biliyorum. Rakamlar konuşsun...

    Kısa yazabileceğim. Canı yanan insanlara hak veriyorum. Canı yanıp haykırıyor yahu. Direkt dolar konusu değil yazdıkların.
    1. Ecevit döneminde işsizlik gayet düşük. Üstelik de bu dönemde rakamlar iyi çıksın diye bekleme süresi de kısaltıldı. O gözle hesaplarsan o dönem daha da düşüktü.
    2. Genç işsizliği yüzde 20'lerin üstü tam bir felaket. Asla bu kadar kötüsünü görmedik.
    3. Benim bahsettiğim şey dünya savaşı ve dünya ekonomik buhranı. Dünya savaşı var diyeorsun şu anda. Şu anda dünya savaşı yok yahu Amerika Almanya Rusya İngiltere Japonya savaşsın da göreyim ne oluyor dünya ticareti ve dünya ekonomisi.
    4. Akp'nin anıtkabir gezisinden hala video ve görsellerini bekliyorum. Aldığın feyzleri de kendine saklama lütfen
    5.
    Çözüm sürecini ilke olarak desteklememe rağmen yürütülmesindeki felaket hatalar,
    Fetönün palazlanması
    Suriye politikası
    genç işsizliğine çözüm bulunamaması

    Bunlar cumhuriyet tarihinde görülmemiş şeyler. Tekrarlıyorum.




    Bakın gerçekten polemiğe girmek istemiyorum. Ben hangi taraftan olursa olsun kimsenin "öyle bir şey yapayım ki ülke batsın" diyeceğini düşünmüyorum. Bazı kişiler kafasındakilerini uyguladığında "ülke için iyi olduğunu" düşünür. Bu gerçek olmasa bile ÜTOPYA'sı budur. Örnek vererek konuyu da uzatmak istemiyorum.

    Rakamlarla ve kaynak bilgilerle konuşmayı tercih ediyorum. Bilgili görgülü insanlarla konuşmak bana keyif veriyor. Benimle aynı düşüncede olan insanlarla değil de karşı düşüncemdeki insanlarla sohbeti daha yararlı buluyorum. Farkındasınızdır ki söylediklerimin hiç biri şahsınızla ilgili değil.

    Bazıları benim gibi düşünenlere "çomar", "aktroll", "makarnacı" falan diye hakaret ediyor. Öyle olmadığımızı nasıl anlatacağız ? Adam kendini inandırmış...

    Ak Partinin kabir ziyaretleri vardır doğru. Ben görmedim, görmek de istemiyorum. Düşünsenize adamın biri (bir ülkenin başbakanı) taaa bilmem nerelerden gelmiş, Mustafa Kamal'i tanımıyor bile, adamı götürüp mezar gezdiriyoruz. Dünyada o kadar büyük mezar daha yok, o da ayrı bir konu. Benden ne resmi bekliyorsunuz ki ? Bu konudan beni sıkıştıracağınızı düşünmeyin, mezar büyük de konu küçük :)))

    Ekonomik tetikçilerin yaptıklarından bahsediyorum. Etrafımızda savaş var diyorum. FETÖ, PKK, DAEŞ, YPG, DHKP-C gibi terör örgütleri tek noktadan emir almış gibi hepsi birden ülkemize saldırmaya başlamış. Türkiye 2. dünya savaşı sırasında bu kadar saldırı aldı mı ? Bir de okul kitaplarında "Türkiye kendi kendine yeten 7 ülkeden biri" diye yazıyordu. Yalan olduğunu 2.dünya savaşı ekonomimize bakarak görebiliyoruz.

    Kısaca cevap vereyim :
    Çözüm süreci : Kürt kardeşlerimize; mücadelenin PKK ile yapıldığını, Kürtler ile yapılmadığını gösteren çok önemli bir olaydır. Bugün Kürtlerden PKK'ya destek bittiyse bu sürecin sayesindedir. Ak Parti öncesinde Diyarbakır cezaevinde Kürt'lere dışkı yedirildiğini biliyorsundur. Bu muydu solcuların PKK'yı bitirme yöntemi ?
    Fetönün palazlanması : 1960'lı yıllarda başlayan bir olay, kim getirdi onlara sor.
    Suriye politikası : Hangi konu ? Esat'a "insanlarını öldürme" demek mi hataydı ?
    Genç işsizlik : Ak Parti öncesinden rakam istedim veremedin.

    Gerçekten siz de rahat değilsiniz, ben de gitmek üzereyim. 3 kişiye daha cevap verip çıkacağım. Müsait olduğunuzda özelden (PM ile) sohbetimize devam etmek isterim. Sizin için de sakıncası yoksa size bu konu altında cevap yazmayacağım...

    İyi çalışmalar...

    Dünyada daha büyük mezar yok diyorsun da yahu adam aşık olduğu karısına Tac Mahal yapmış
    Çok daha büyük.

    Ecevit dönemi işsizlik rakamı daha az. Direkt bulunuyor google'daki ilk aramayla.
    Göz atıp söyledim de siz de göz atarsınız diye düşündüm. https://www.paraborsa.net/i/turkiyede-yillara-gore-issizlik-oranlari-1990-2014/

    Genç işsizliği gerçekten korkunç yahu şu sıralar. Yüzde 20'nin üzerinde. Üstelik bu genişletilmiş işsizlik de değil. İş bulmaktan ümidini kesenler filan dahil edilmiyor.

    Tac Mahal Camidir mezar değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soniqueizm_777

    Dolara yatırım yaya kalır dolar tl : 2,7 (tayyip)

    Dolar 3 liranın altına inecek(yiğit bulut)

    bugun dolar tl : 3,88

    kendi aklımıza güvendik, ne oldu çomarlar bozdurduğunuz dolarlar için içiniz cız ediyormu ?

    altın alın dediğini yazmamanız ilginç
    altın alanlar ne kadar kar etti onu hesap edin bir de
  • sülözışık kullanıcısına yanıt
    Tac Mahal bütün dünyaca bir anıt mezar olarak bilinir.

    Orada aynı malzemelerden yapılmış harika bir cami de var fakat asıl ünlü dünyanın yedi harikasından biri olan Tac Mahal anıt mezardır.

    Osmanlıdan bile ustalar gitmiştir ve Hindistan’ın özgün mimarisini de yansıtan islami bir eserdir
    Ama anıt mezardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 16 Kasım 2017; 15:57:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Tac Mahal bütün dünyaca bir anıt mezar olarak bilinir.

    Orada aynı malzemelerden yapılmış harika bir cami de var fakat asıl ünlü dünyanın yedi harikasından biri olan Tac Mahal anıt mezardır.

    Osmanlıdan bile ustalar gitmiştir ve Hindistan’ın özgün mimarisini de yansıtan islami bir eserdir
    Ama anıt mezardır.

    Hilafetin olduğu bir dönemde Osmanlı Padişahları da eşleri adına cami yaptırdı onlar da mı anıt mezar?
    Adam eşi öldükten 1 sene sonra cami yaptırmış işte
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sülözışık


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 1Teknik


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 1Teknik


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Sen bana göster 5 tane ben hemen birini göstereyim. İş hayatında çok da kolay değil geçmişi taramak. Tararım ama sen başla.



    Bahsettiğin dolar artışlarının hiç biri sol hükümet değil. Hepsi milliyetçi muhafazakar olmakla övünen kadrolar. Demirel Nasıl solcu?

    Çiller Özal Mesut Yılmaz, Erbakan mı solcu?

    Bunların zamanında dolar uçtu bankacılık sektörü çöktü kabak da dsp mhp ortaklığına patladı. İkisi de ayrıca suçludur hem dsp hem mhp ama bütün bu bahsettiğim kendini muhafazakar olarak tanımlayan kadrolar da ağır suçludur. Sol ne zaman iktidar oldu ki?

    Chp’nin tek iktidar olduğu dönemde Türkiye tarihinin en büyük büyüme ortalamasını yakaladı onca buhrana ve dünya savaşlarına karşın.



    Aynı paraya daha düşük gramajlı ekmeğe dair haberleri gördün mü

    Müjde diye anlatıldı.



    Dolara dair twitterda vesairede aktroll hesaplarına bak bakalım yok bizi ilgilendirmezmiş yok faiz lobisiymiş.



    Hiç sütten çıkmış ak kaşık filan değilsiniz



    1. Suriye politikası

    2. Çözümü istediğim halde çözüm sürecinin yönetilme şekli

    3. Fetönün palazlanması



    Ben cumhuriyet tarihinde bunlardan daha büyük hata görmedim. Sonuçları da ortada yüzde yirminin üzerinde genç işsizliği



    Akp’nin anıtkabir gezisinden fotoları bekliyorum hala.

    CUMA BÜYÜK ZAM GELİYOR
    ET KRİZİ, ÜRETİM %23 AZALDI , ZAM YOLDA
    Leblebi bile 2 kat pahalılanmış la :) (ss eklendi)
    Arkadaşıma dolar yükseldi diyorum
    Çaykur’dan Çay Fiyatlarına Yüzde 20 Zam
    5 oldu mu ? Daha ilk 3 sayfada çıkan konular bunlar. Detaylı arama yapmak istersen forumda arama yeri var. Oraya tıklarsan binlerce görürsün. Benim 5 kat konu sıkıntım yok. Sıkıntı senin "var" dediğin konuları bulmanda...

    -----

    Geçen hafta "Menderes Marshall yardımlarını aldı, NATO'ya da o bizi soktu" diyen birine tarih öğretmiştim.
    Demek ki sırada sen varmışsın...
    Bahsettiğimiz yıllarda Demirel Cumhurbaşkanı. Hükümet Demirel'de değil ki ? Hangi konuyu konuşuyoruz ?

    Buyrun 1996
    quote:

    53.Hükümet II. Yılmaz Hükümeti (6.03.1996-28.06.1996): Hükümeti kurma görevi, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'a verildi. Yılmaz, DSP'nin dışardan desteğiyle ANAP-DYP azınlık hükümetini kurdu.

    Neymiş DSP (Ecevit) dışarıdan desteklemiş.http://www.hurriyet.com.tr/turkiye-cumhuriyeti-hukumetleri-134271

    Arada bir tek 28.06.1996 - 30.06.1997 Prof. Dr. NECMETTİN ERBAKAN dönemi var.https://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/_Global/_Government/pg_CabinetHistory.aspx

    quote:

    55.Hükümet III. Yılmaz Hükümeti (30.06.1997-11.01.1999): Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 20 Haziran 1997 tarihinde hükümeti kurmakla ANAP Genel Başkanı ve Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'ı görevlendirdi.

    Yılmaz, ANAP-DSP-DTP ile azınlık hükümeti kurdu. Hükümeti CHP de dışarıdan destekledi. 30 Haziran 1997'de Cumhurbaşkanı Demirel tarafından onaylanan hükümet, 8 Temmuz 1997'de TBMM'den güvenoyu aldı. Güvenoylamasında 278kabul, 265 ret oyu çıktı. 1 milletvekili çekimser oy kullandı.
    http://www.hurriyet.com.tr/turkiye-cumhuriyeti-hukumetleri-134271

    Gördünüz mü ? Bahsettiğiniz SAĞ hükümetlere kim destek vermiş ? Birini DSP (Ecevit) diğerini CHP. Şimdi bunlara MASUM mu diyeceğiz ? Peki 1999 - 2002 arasındaki DSP (Ecevit) başbakanlığındaki hükümetlere ne diyeceğiz ? O da mi SAĞCI yoksa Biraz google'ın zararı olmaz...

    CHP TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAMIŞTIR. Bunun neresini anlamak zor ? Koalisyonlarda bir şekilde olmuş, koalisyonlara giremediyse de dışarıdan desteklemiştir. Ülkenin kaymağını da yemiştir.

    Neyse senin işkembeden kaynaklı sözlerine bu kadar detaylı girmek bile boşuna.

    ------

    Tabi canım, hep başkası suçlu, kabak da solcu başbakana patladı, vah yazık. Aslında o başbakan değildi, manken olarak oraya konulmuştu, müdahale falan da edemezdi.

    CHP'nin yönettiği İş Bankası bile Ak Parti hükümeti zamanında kar'a geçmeye başladı. Madem iyi yöneticilerdi bir bankalarına sahip çıksalardı (İş Bankası o dönemde iş adamlarına yüklü kredi verip, kredini geri ödenmemesi ve batık kredinin devletten tahsili ile ünlenmiş bir bankaydı)

    -------

    Evet CHP'nin tek başına iktidar olduğu dönemde öyle bir büyüme yaşandı ki, Çanakkale savaşında 250.000 insan şehit olduğu halde, CHP'nin tek başına iktidar olduğu dönemde 400.000 (bazı tarihçilere göre 500.000) insan çeşitli bahanelerle asıldı. Büyük bir büyümeydi...

    Ak Parti döneminde yaşanan büyümeye yakından baktın mı ? Bu kadar savaşa, buhrana rağmen...

    -------

    Ben AkTroll hesaplarına da, KaraTroll hesaplarına da bakmam. Sen "basında" dedin, basından link istiyorum. İşkembeden atmadığını ispatlamak zor mu geldi ?

    -------

    Ekmekle ilgili "düşük gramaj, aynı fiyat" haberini hiç bir yerde görmedim. Öyle haberleri verse verse sol haber siteleri verir. Öyle olacağına da ancak simsiyah bir sol zihniyet inanır...

    -------

    1. Suriye politikası
    2. Çözümü istediğim halde çözüm sürecinin yönetilme şekli
    3. Fetönün palazlanması
    Bu mesajım bile uzun oldu. Bu 3 konuyla ilgili seni aydınlatmak isterdim ama mesajım bir bu kadar daha uzar. İstersen ayrı bir mesajda anlatayım.

    -------

    Büyük solcu lider Ecevit'in başbakanlık yaptığı 1999-2000-2001-2002 yıllarındaki işsizlik rakamlarını (ve genç işsizlerin sayısını) da verir misin ? Her şeyi bildiğine göre bunu da biliyorsundur ? Ben sadece 30'a yakın bankayı batıran Ecevit yüzünden 100.000 kadar bankacının işsiz kaldığını biliyorum. Rakamlar konuşsun...

    Kısa yazabileceğim. Canı yanan insanlara hak veriyorum. Canı yanıp haykırıyor yahu. Direkt dolar konusu değil yazdıkların.
    1. Ecevit döneminde işsizlik gayet düşük. Üstelik de bu dönemde rakamlar iyi çıksın diye bekleme süresi de kısaltıldı. O gözle hesaplarsan o dönem daha da düşüktü.
    2. Genç işsizliği yüzde 20'lerin üstü tam bir felaket. Asla bu kadar kötüsünü görmedik.
    3. Benim bahsettiğim şey dünya savaşı ve dünya ekonomik buhranı. Dünya savaşı var diyeorsun şu anda. Şu anda dünya savaşı yok yahu Amerika Almanya Rusya İngiltere Japonya savaşsın da göreyim ne oluyor dünya ticareti ve dünya ekonomisi.
    4. Akp'nin anıtkabir gezisinden hala video ve görsellerini bekliyorum. Aldığın feyzleri de kendine saklama lütfen
    5.
    Çözüm sürecini ilke olarak desteklememe rağmen yürütülmesindeki felaket hatalar,
    Fetönün palazlanması
    Suriye politikası
    genç işsizliğine çözüm bulunamaması

    Bunlar cumhuriyet tarihinde görülmemiş şeyler. Tekrarlıyorum.




    Bakın gerçekten polemiğe girmek istemiyorum. Ben hangi taraftan olursa olsun kimsenin "öyle bir şey yapayım ki ülke batsın" diyeceğini düşünmüyorum. Bazı kişiler kafasındakilerini uyguladığında "ülke için iyi olduğunu" düşünür. Bu gerçek olmasa bile ÜTOPYA'sı budur. Örnek vererek konuyu da uzatmak istemiyorum.

    Rakamlarla ve kaynak bilgilerle konuşmayı tercih ediyorum. Bilgili görgülü insanlarla konuşmak bana keyif veriyor. Benimle aynı düşüncede olan insanlarla değil de karşı düşüncemdeki insanlarla sohbeti daha yararlı buluyorum. Farkındasınızdır ki söylediklerimin hiç biri şahsınızla ilgili değil.

    Bazıları benim gibi düşünenlere "çomar", "aktroll", "makarnacı" falan diye hakaret ediyor. Öyle olmadığımızı nasıl anlatacağız ? Adam kendini inandırmış...

    Ak Partinin kabir ziyaretleri vardır doğru. Ben görmedim, görmek de istemiyorum. Düşünsenize adamın biri (bir ülkenin başbakanı) taaa bilmem nerelerden gelmiş, Mustafa Kamal'i tanımıyor bile, adamı götürüp mezar gezdiriyoruz. Dünyada o kadar büyük mezar daha yok, o da ayrı bir konu. Benden ne resmi bekliyorsunuz ki ? Bu konudan beni sıkıştıracağınızı düşünmeyin, mezar büyük de konu küçük :)))

    Ekonomik tetikçilerin yaptıklarından bahsediyorum. Etrafımızda savaş var diyorum. FETÖ, PKK, DAEŞ, YPG, DHKP-C gibi terör örgütleri tek noktadan emir almış gibi hepsi birden ülkemize saldırmaya başlamış. Türkiye 2. dünya savaşı sırasında bu kadar saldırı aldı mı ? Bir de okul kitaplarında "Türkiye kendi kendine yeten 7 ülkeden biri" diye yazıyordu. Yalan olduğunu 2.dünya savaşı ekonomimize bakarak görebiliyoruz.

    Kısaca cevap vereyim :
    Çözüm süreci : Kürt kardeşlerimize; mücadelenin PKK ile yapıldığını, Kürtler ile yapılmadığını gösteren çok önemli bir olaydır. Bugün Kürtlerden PKK'ya destek bittiyse bu sürecin sayesindedir. Ak Parti öncesinde Diyarbakır cezaevinde Kürt'lere dışkı yedirildiğini biliyorsundur. Bu muydu solcuların PKK'yı bitirme yöntemi ?
    Fetönün palazlanması : 1960'lı yıllarda başlayan bir olay, kim getirdi onlara sor.
    Suriye politikası : Hangi konu ? Esat'a "insanlarını öldürme" demek mi hataydı ?
    Genç işsizlik : Ak Parti öncesinden rakam istedim veremedin.

    Gerçekten siz de rahat değilsiniz, ben de gitmek üzereyim. 3 kişiye daha cevap verip çıkacağım. Müsait olduğunuzda özelden (PM ile) sohbetimize devam etmek isterim. Sizin için de sakıncası yoksa size bu konu altında cevap yazmayacağım...

    İyi çalışmalar...

    Dünyada daha büyük mezar yok diyorsun da yahu adam aşık olduğu karısına Tac Mahal yapmış
    Çok daha büyük.

    Ecevit dönemi işsizlik rakamı daha az. Direkt bulunuyor google'daki ilk aramayla.
    Göz atıp söyledim de siz de göz atarsınız diye düşündüm. https://www.paraborsa.net/i/turkiyede-yillara-gore-issizlik-oranlari-1990-2014/

    Genç işsizliği gerçekten korkunç yahu şu sıralar. Yüzde 20'nin üzerinde. Üstelik bu genişletilmiş işsizlik de değil. İş bulmaktan ümidini kesenler filan dahil edilmiyor.

    Tac Mahal Camidir mezar değil.

    Merhabalar, Tac Mahal UNESCO korunma listesinde türbe olarak geçer. Hemen hemen her kaynakta ahit,türbe olarak geçer. Şah Cihan o dönemin Hindistan kültürünün etkisi ile yapılmış muazzam bir anıt mezar yapmak istedi. Neyse yeni bir şey daha öğrendiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exodusium -- 16 Kasım 2017; 16:26:12 >




  • Leipold kullanıcısına yanıt
    Hacı sen de şu fotoğrafı koymaktan bıkmadın mı yav. Hemen hemen her konuya bunu atıyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PUNTO MULTİJET


    quote:

    Orijinalden alıntı: soniqueizm_777

    Dolara yatırım yaya kalır dolar tl : 2,7 (tayyip)

    Dolar 3 liranın altına inecek(yiğit bulut)

    bugun dolar tl : 3,88

    kendi aklımıza güvendik, ne oldu çomarlar bozdurduğunuz dolarlar için içiniz cız ediyormu ?

    altın alın dediğini yazmamanız ilginç
    altın alanlar ne kadar kar etti onu hesap edin bir de

    Kullanın şu '(!)' noktalama işaretini ciddiye alıyoruz sonra.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1mpossible -- 16 Kasım 2017; 17:42:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1Teknik


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 1Teknik

    Must4f4 K4m4l'leşmeyelim de...

    Solcu olmak zor iş...

    Dolar her yükseldiğinde konu aç.
    Euro her yükseldiğinde konu aç.
    Bir şeye her zam geldiğinde konu aç.
    Özel bir kurum bile zam yapsa bunu Ak Partiye bağlamaya çalış.

    Solcuların yaptığı rezillikleri gizleme uğraş.

    Açılan her konudan diğer solcuları haberdar et.
    Aynı kişilerin hep aynı şeyleri yazmalarını sağla.

    Vatandaş da ne yapsın, böyle konulara girip blok listesine yeni kişileri eklemekle zaman geçiriyor.

    Doların her düşüşünde konu açan arkadaşlara tek laf ettiğinizi görmedik.



    Doların yükselişi hayatın her alanını etkiliyor. Eski hükümetler döneminde her yükselişte “yüzde 10 fakirleştik” şeklinde başlıklar atılırdı. Bugün “iyi ki yükseldi” diye başlıklar atılıyor medyayı getirdiğiniz kepaze noktada.



    Onu bırakın da akp’nin Anıtkabir gezilerine katıldıysanız foto ve videolar bekliyoruz. Biraz biz de feyz alırız, tüm feyzleri kendinize saklamayın.





    Doların düşüşünde açılan konuları göster bana ben de sana 5 katı "dolar/euro yükseldi, zam geldi" konuları göstereyim. Yapar mısınız ? Yapmazsınız. Boş atar, tutmaya çalışırsınız.

    Doların düşüşü "hayatın her alanını" etkilemiyor mu ? Kafaya bak ?

    Bazılarının çok övdüğü sol hükümetler zamanında doların durumunu biliyor musunuz ?
    Hani gazetelerde "%10 arttı" dediğiniz zamanları ? Ben bilirim.
    Dolar öyle %10 falan artmazdı. Yalan söylemeyin...

    Yılı_______Dolar alış__________Dolar satış
    1996_______87.910,78 TL________88.352,54 TL
    1997______152.504,12 TL_______153.239,68 TL
    1998______261.649,63 TL_______262.911,53 TL
    1999______420.667,21 TL_______422.696,15 TL
    2000______624.573,34 TL_______627.585,11 TL
    2001____1.228.499,21 TL_____1.234.424,18 TL
    2002____1.506.431,76 TL_____1.513.697,72 TL
    Kaynak :http://www.doviz724.com/yillara-gore-ortalama-amerikan-dolari-kuru.html

    Bak bakalım Ak parti öncesindeki 6 yılda dolar nereden nereye gelmiş.
    Üstüne Ecevit (1999-2002) dönemi...
    Ne yapmış solcu büyük lider ? Doları 4 yıldan kısa sürede 3.5 kattan fazla arttırmış...
    Toplamda Ak Parti öncesindeki hükümetler (1996-2002) ne yapmış ? Doları 17 kattan fazla arttırmış.

    Hadi diyelim dolar bugün 4 TL oldu. 2002 yılında 1.5 TL idi. Ne kadar artmış oluyor ? 15 yılda 2.6 kat.
    Herhangi bir sol hükümetle kıyaslandığında ÇOK ÇOK İYİ değil mi ?

    Peki 2002 yılında (Ak Parti öncesi) asgari ücretle 106 dolar alındığını biliyor musunuz ?
    Bu hesabı bugün yaptığınızda rakamın ne olduğunu da bilmezsiniz siz...

    NOT : Bu söylediklerimin hiç biri "dolar artmadı" demeye gelmiyor. "Devlet gereğini yaptı/yapmaya devam ediyor" diyorum. Bu ülkeye hiç kimse sol hükümetler kadar zarar vermedi, veremez de.

    Ayrıca benim gibi kaynak göstererek konuşun. Öyle işkembeden sallamakla "ülke kötü" olunmuyor.

    EDİT : Unutmuşum. Şu "dolar iyi ki yükseldi" diyen medyayı link atarsanız sevinirim. Yoksa bu da mı işkembeden kaynak'lı bilgi ?

    Dostum global kriz dönemiyle global bolluk dönemini kıyasladığının farkındamısın.
    Helede 99 depreminden sonraki dönemle şu dönemi kıyaslaman gerçekten de komik değil mi?

    Bu ülkeyi sol hükümet diye tabir ettiğin bir yapı kurdu bunun farkındamısın ?

    Kuru rakamlar vermen bir şeyi değiştirmiyor bu cumhuriyetin hiç bir döneminde bir mühendis asgari ücretle çalışmamıştır açlıkla sınanmamıştır.

    İlla rakam vereceksende metrikleri düzgün vereceksin öyle google hop dolar ecevit yazmakla olmaz o işler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1mpossible -- 16 Kasım 2017; 17:50:3 >




  • sülözışık kullanıcısına yanıt
    Osmanlı padişahı eşi adına cami yaptırınca o camidir

    Hindistan padişahı eşine bir anıt mezar ve yanına bir cami yaptırınca anıt mezar anıt mezar oluyor, yanına yapılan cami de cami oluyor. Bilinen Tac Mahal anıt mezar kısmı. Daha açık nasıl yazabilirim bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Hacı sen de şu fotoğrafı koymaktan bıkmadın mı yav. Hemen hemen her konuya bunu atıyorsun.

    O sarmadıysa şunu koyalım
    Euro 4.72, Dolar 3.98, Faiz %14, Enflasyon %11.9 - R4bi4'ya Adım Adım (Euro Rekor Kırdı)
  • Dolar bey diyeceksiniz

    Ekonominin asil cokusu 2018 de olacak.

    Dolar 5 lira. Euro 6 lira olacak

    Ohhhh ver mehteri
  • deniz006 kullanıcısına yanıt
    Şu pyd ile sürekli al gülüm ver gülüm toprak pazarlığına oturan deaş değil mi o? Daha yeni videoları çıktı, Pyd ile Deaşın nasıl anlaşıp birlikte iş tuttuğu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1Teknik


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 1Teknik

    Must4f4 K4m4l'leşmeyelim de...

    Solcu olmak zor iş...

    Dolar her yükseldiğinde konu aç.
    Euro her yükseldiğinde konu aç.
    Bir şeye her zam geldiğinde konu aç.
    Özel bir kurum bile zam yapsa bunu Ak Partiye bağlamaya çalış.

    Solcuların yaptığı rezillikleri gizleme uğraş.

    Açılan her konudan diğer solcuları haberdar et.
    Aynı kişilerin hep aynı şeyleri yazmalarını sağla.

    Vatandaş da ne yapsın, böyle konulara girip blok listesine yeni kişileri eklemekle zaman geçiriyor.

    Doların her düşüşünde konu açan arkadaşlara tek laf ettiğinizi görmedik.



    Doların yükselişi hayatın her alanını etkiliyor. Eski hükümetler döneminde her yükselişte “yüzde 10 fakirleştik” şeklinde başlıklar atılırdı. Bugün “iyi ki yükseldi” diye başlıklar atılıyor medyayı getirdiğiniz kepaze noktada.



    Onu bırakın da akp’nin Anıtkabir gezilerine katıldıysanız foto ve videolar bekliyoruz. Biraz biz de feyz alırız, tüm feyzleri kendinize saklamayın.





    Doların düşüşünde açılan konuları göster bana ben de sana 5 katı "dolar/euro yükseldi, zam geldi" konuları göstereyim. Yapar mısınız ? Yapmazsınız. Boş atar, tutmaya çalışırsınız.

    Doların düşüşü "hayatın her alanını" etkilemiyor mu ? Kafaya bak ?

    Bazılarının çok övdüğü sol hükümetler zamanında doların durumunu biliyor musunuz ?
    Hani gazetelerde "%10 arttı" dediğiniz zamanları ? Ben bilirim.
    Dolar öyle %10 falan artmazdı. Yalan söylemeyin...

    Yılı_______Dolar alış__________Dolar satış
    1996_______87.910,78 TL________88.352,54 TL
    1997______152.504,12 TL_______153.239,68 TL
    1998______261.649,63 TL_______262.911,53 TL
    1999______420.667,21 TL_______422.696,15 TL
    2000______624.573,34 TL_______627.585,11 TL
    2001____1.228.499,21 TL_____1.234.424,18 TL
    2002____1.506.431,76 TL_____1.513.697,72 TL
    Kaynak :http://www.doviz724.com/yillara-gore-ortalama-amerikan-dolari-kuru.html

    Bak bakalım Ak parti öncesindeki 6 yılda dolar nereden nereye gelmiş.
    Üstüne Ecevit (1999-2002) dönemi...
    Ne yapmış solcu büyük lider ? Doları 4 yıldan kısa sürede 3.5 kattan fazla arttırmış...
    Toplamda Ak Parti öncesindeki hükümetler (1996-2002) ne yapmış ? Doları 17 kattan fazla arttırmış.

    Hadi diyelim dolar bugün 4 TL oldu. 2002 yılında 1.5 TL idi. Ne kadar artmış oluyor ? 15 yılda 2.6 kat.
    Herhangi bir sol hükümetle kıyaslandığında ÇOK ÇOK İYİ değil mi ?

    Peki 2002 yılında (Ak Parti öncesi) asgari ücretle 106 dolar alındığını biliyor musunuz ?
    Bu hesabı bugün yaptığınızda rakamın ne olduğunu da bilmezsiniz siz...

    NOT : Bu söylediklerimin hiç biri "dolar artmadı" demeye gelmiyor. "Devlet gereğini yaptı/yapmaya devam ediyor" diyorum. Bu ülkeye hiç kimse sol hükümetler kadar zarar vermedi, veremez de.

    Ayrıca benim gibi kaynak göstererek konuşun. Öyle işkembeden sallamakla "ülke kötü" olunmuyor.

    EDİT : Unutmuşum. Şu "dolar iyi ki yükseldi" diyen medyayı link atarsanız sevinirim. Yoksa bu da mı işkembeden kaynak'lı bilgi ?

    sen birak onu bunuda alim gucu neydi ondan bahset askeri ucretlinin aldiklariyla o zamani ve bu zamani kiyasla,gelisiyik ya neremiz gelisiyor anlat cebimizmi beynimiz mi yok o kacaman totoslarmi oturdugu yerden hampayi cok serefsiz var bu memlketde,en fazlada suriyeli ekonominin en fazla etkilenmesinin sebebi aha bu oc cocuklari kim yedirip bu memleketde agirliyorsa obur dunyada yatacak yeri yok aq suriye vatandasi olup memlkete geri geleyim bari en son bu kalacak,elimizde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1Teknik


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 1Teknik

    Must4f4 K4m4l'leşmeyelim de...

    Solcu olmak zor iş...

    Dolar her yükseldiğinde konu aç.
    Euro her yükseldiğinde konu aç.
    Bir şeye her zam geldiğinde konu aç.
    Özel bir kurum bile zam yapsa bunu Ak Partiye bağlamaya çalış.

    Solcuların yaptığı rezillikleri gizleme uğraş.

    Açılan her konudan diğer solcuları haberdar et.
    Aynı kişilerin hep aynı şeyleri yazmalarını sağla.

    Vatandaş da ne yapsın, böyle konulara girip blok listesine yeni kişileri eklemekle zaman geçiriyor.

    Doların her düşüşünde konu açan arkadaşlara tek laf ettiğinizi görmedik.



    Doların yükselişi hayatın her alanını etkiliyor. Eski hükümetler döneminde her yükselişte “yüzde 10 fakirleştik” şeklinde başlıklar atılırdı. Bugün “iyi ki yükseldi” diye başlıklar atılıyor medyayı getirdiğiniz kepaze noktada.



    Onu bırakın da akp’nin Anıtkabir gezilerine katıldıysanız foto ve videolar bekliyoruz. Biraz biz de feyz alırız, tüm feyzleri kendinize saklamayın.





    Doların düşüşünde açılan konuları göster bana ben de sana 5 katı "dolar/euro yükseldi, zam geldi" konuları göstereyim. Yapar mısınız ? Yapmazsınız. Boş atar, tutmaya çalışırsınız.

    Doların düşüşü "hayatın her alanını" etkilemiyor mu ? Kafaya bak ?

    Bazılarının çok övdüğü sol hükümetler zamanında doların durumunu biliyor musunuz ?
    Hani gazetelerde "%10 arttı" dediğiniz zamanları ? Ben bilirim.
    Dolar öyle %10 falan artmazdı. Yalan söylemeyin...

    Yılı_______Dolar alış__________Dolar satış
    1996_______87.910,78 TL________88.352,54 TL
    1997______152.504,12 TL_______153.239,68 TL
    1998______261.649,63 TL_______262.911,53 TL
    1999______420.667,21 TL_______422.696,15 TL
    2000______624.573,34 TL_______627.585,11 TL
    2001____1.228.499,21 TL_____1.234.424,18 TL
    2002____1.506.431,76 TL_____1.513.697,72 TL
    Kaynak :http://www.doviz724.com/yillara-gore-ortalama-amerikan-dolari-kuru.html

    Bak bakalım Ak parti öncesindeki 6 yılda dolar nereden nereye gelmiş.
    Üstüne Ecevit (1999-2002) dönemi...
    Ne yapmış solcu büyük lider ? Doları 4 yıldan kısa sürede 3.5 kattan fazla arttırmış...
    Toplamda Ak Parti öncesindeki hükümetler (1996-2002) ne yapmış ? Doları 17 kattan fazla arttırmış.

    Hadi diyelim dolar bugün 4 TL oldu. 2002 yılında 1.5 TL idi. Ne kadar artmış oluyor ? 15 yılda 2.6 kat.
    Herhangi bir sol hükümetle kıyaslandığında ÇOK ÇOK İYİ değil mi ?

    Peki 2002 yılında (Ak Parti öncesi) asgari ücretle 106 dolar alındığını biliyor musunuz ?
    Bu hesabı bugün yaptığınızda rakamın ne olduğunu da bilmezsiniz siz...

    NOT : Bu söylediklerimin hiç biri "dolar artmadı" demeye gelmiyor. "Devlet gereğini yaptı/yapmaya devam ediyor" diyorum. Bu ülkeye hiç kimse sol hükümetler kadar zarar vermedi, veremez de.

    Ayrıca benim gibi kaynak göstererek konuşun. Öyle işkembeden sallamakla "ülke kötü" olunmuyor.

    EDİT : Unutmuşum. Şu "dolar iyi ki yükseldi" diyen medyayı link atarsanız sevinirim. Yoksa bu da mı işkembeden kaynak'lı bilgi ?

    Sana uzun uzun açıklama yapmaya gerek yok çünkü yapsamda anlamazsın maalesef... Sadece basit bir tablo bile seni rezil etmeye yetiyor...
    Euro 4.72, Dolar 3.98, Faiz %14, Enflasyon %11.9 - R4bi4'ya Adım Adım (Euro Rekor Kırdı)




  • sendomi S kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl bir Türkçe ya? Gözümden kan geldi.
  • bu ülkede siyasi olarak, isterse ülke batsın yeterki rakibim alt olsun diyen zihniyetler olduğu sürece 1 adım ileri gidemeyiz, adam utanmasa zil takıp oynayacak dolar ve euro yükseldi diye. senin ülkene darbe girişimi olmuş ve dolar 2 lira iken 3.8 olmuş , he bide şu var ki TRT 'de darbe bildirisi okunurken masalara yumruklarını vurup oley beee diye sevinenler darbe olmayınca darbe zaten sahte demeye başladı. bu ülkenin insanları geçmişten bu güne yaşadıkları ile kimi seçeceğini çok iyi biliyor, Kemal Sunal' ın güldürürken ağlatan filmleri 2002/2018 arası çekilmedi hatırlatırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saameet_06

    bu ülkede siyasi olarak, isterse ülke batsın yeterki rakibim alt olsun diyen zihniyetler olduğu sürece 1 adım ileri gidemeyiz, adam utanmasa zil takıp oynayacak dolar ve euro yükseldi diye. senin ülkene darbe girişimi olmuş ve dolar 2 lira iken 3.8 olmuş , he bide şu var ki TRT 'de darbe bildirisi okunurken masalara yumruklarını vurup oley beee diye sevinenler darbe olmayınca darbe zaten sahte demeye başladı. bu ülkenin insanları geçmişten bu güne yaşadıkları ile kimi seçeceğini çok iyi biliyor, Kemal Sunal' ın güldürürken ağlatan filmleri 2002/2018 arası çekilmedi hatırlatırım.

    Çok konuşma tayyiban trolü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bitcoinden hızlı yükseliyor vesselam. napalim iotaya gömdüğümüz parayi dolara mi yatiralim ne dersiniz:)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.