Şimdi Ara

Etrafimdaki sokaklar fiber dolu ben 1mbps aliyorum, Canakkale TTNet Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba arkadaslar, forumda uzun suredir aktif degilim ancak bu probleme kendim bir cozum bulamadim artik ne yapabilirim son care sizlere geldim. Oncelikle durumu ozetlemek gerekirse:

    1) Ailem Canakkale'nin merkez ilcesinin Kepez Beldesinde yeni(<10 sene) sayilabilecek bir yerde yasiyorlar.
    2) Bu sitenin cok yakininda(<1km cap) bircok yepyeni(<5 sene) site, Canakkale 18 Mart Universitesi, Canakkale'nin en buyuk Toki sitesi, Canakkalenin daha gecen sene acilmis olan yepyeni devlet hastanesi gibi onemli ve yeni binalar/siteler bulunmakta. Bu sitelerin cogunda fiber var, ayrica devlet hastanesine giden kablo buyuk ihtimalle bizim sitenin 100-200 metre otesinden geciyordur.
    3) Biz etrafimizdaki butun bu gelismeler ve yeni yapilara ragmen son 8 senedir ayni performansta internet almaktayiz.
    4) Bundan da ote, yan apartmandaki(ayni site) komsum turk telekomdan 24mbps hiz(hipernet) alirken, bizim eve gelen 17mbps gozukmekte ki bunu da almamaktayiz.
    5) Hat degerleri: Etrafimdaki sokaklar fiber dolu ben 1mbps aliyorum, Canakkale TTNet Rezaleti
    6) TurkTelekomla gecen sene gorusmeye gittigimde bana kibarca s**tiri cekip, "Port acilmasi lazim port kalmamis, bakariz tabi ben bunu not aldim" diyip yollamislardi beni. Tabiki de hicbir sey yapilmadi...
    7) Yurtidisinda okuyorum. Aylarlarca Turkiye'ye gelemedigim oluyor; ailemle goruntulu gorusmeyi unut, sesli bile gorusemiyorum adam akilli. 4G'nin de garip bir sekilde adam akilli cekmedigi bir yer oldugundan ne yapabilirim gercekten bilmiyorum.

    Sik sik internetle isi olan biri olarak bu internet durumu nedeniyle ailemin yanina gelmeye cekinir oldum. Fiyati falan umrumda degil, 300 liraysa 300 lira ama su eve bir fiber gelsin baska bir sey istemiyorum 2019 yilinda ailemle gorusemiyor olmak cok koyuyor bana ve bu tarz konularla bu kadar ilgili olan biri olarak cidden cok sinirlerim bozuluyor bu caresizlik karsisinda. Butun fikirlere acigim.

    Fiber sorgulama sayfalari bile yuklenmiyor arkadaslar durumu siz dusunun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Godvater -- 16 Ekim 2022; 22:0:24 >



  • Altyapı getirtmek çok zor bence eğer evde Turkcell iyi çekiyorsa superbox al 10/5, 20/5 ve alabildiğin kadar var.

    Prime-time da çok kullanımda kapasite yetmezse hız düşmeleri olabilir.

    Fiber getirtmek için sitedekilerin, site yönetiminin talep oluşturması lazım ve ödenek çıkmasını beklemeniz lazım. Bir şekilde fiber getirse bile telekom en fazla 4 mbps upload alıyorsunuz.

    Yan sitedekilerin daha yüksek almasının sebebi büyük ihtimalle kabine daha yakın olmaları ama size gelen bakır kablonun kalitesine göre de değişiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 5 Ağustos 2019; 10:24:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Yan komsu konusunda, iki daire arasinda 15 metre yoktur. Site oldugu icin birebir ayni tip evler zaten.

    Turknet'ten hiz sorgulattigimda 35mbps hatta 50mbps bile gosteriyor cunku aslinda kutuya oyle uzak da degiliz. TTNET'in de bize soyledigi, yeterince port yok; o nedenle daha fazla vdsl veremiyorlar. Biz bir sene once istedigimizi belirtsek de henuz bir sey yapilmadi. Turkiye'de internet konusunda sadece bir firmanin eline bakinca boyle oluyor herhalde. Olsaydi bir tane bile rakipleri gorurdum onlari.

    Fiber konusunda da, apartmanlara kadar gelsin gibi bir istegim yok zaten, ben Istanbuldayken yakindaki kututdan 100mbps aliyordum. Fazlasiyla yeterli. Ayrica oyle buyuk bir site de degil burasi yani fiberin siteye girmesine falan gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Godvater -- 5 Ağustos 2019; 11:16:16 >
  • Simdi Turknet ve milleni'nin sitelerinden ne kadar hiz alabilecegime baktim tekrardan. Turknet 35mbps diyor milleni 40mbps diyor. Ikisi de TT altyapisini kullanmiyor mu? Oyleyse nasil oluyor da bana TTnetin vermedigi hizlari verebiliyorlar? Gelip TTNet'i port acmaya zorlama gibi bir durum soz konusu olabilir mi?
  • o hat değerleri ile 70 MBps alır tabi ki vdsl port olması adrese o hızların tanıtması lazım turk telekom yapar mı yapmaz

    dolap'ın resimleri paylaşır mısınız çekip ?
  • Godvater kullanıcısına yanıt
    Öncelikle merhaba.
    1.Altyapı sorgulama sayfaları teorik hızı gösterir, gerçeği yansıtmaz.
    2.VDSL portu yetersizse VDSL bir pakete geçiş yapamazsınız.
    3.VDSL port talebi iletildikten sonra yeterli ödenek sağlandığında port takılır ve VDSL talebi bulunan aboneler abonelik alabilirler.
    4.Hat değerleriniz biraz sınırda kaldığından dolayı yoğun saatlerde yavaşlık, takılma vb olabilir.
    5. Kısa vadeli çözüm istiyorsanız
    Müşteri hizmetlerini arayınız, hızınızı bir kademe düşürünüz. Bu doğrultuda SNR değeriniz birkaç basamak artacaktır. Bu sayede az da olsa biraz daha sağlıklı bir bağlantınız olacak.
    Uzun vadeli çözüm için,
    VDSL portu takılması gerekiyor.
  • Hayır bir dakika birşeyler yanlış burada eğer santral evinizin dibinde değilse adsl de modem arayüzünde bu hızların görünmesi çok zor

    -Eğer santral yakında değilse sizin portunuz zaten vdsl portunda Suan tt arayıp vdsl paketlerinden birine gecersen düzelir hattın değerleri şuan adsl de görünüyor

    - bir diğer konu 16 Mbps desteklendiği görülüyor açıkça modemde senin 1 mbps alman kadar saçma bir durum olamaz sizin bir yerlerde bir yanlışıniz var

    - modem ayrıca vdsl destekliyor mu ona da bakın yada marka model söyleyin bakalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL3lMA -- 5 Ağustos 2019; 21:4:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    TTnet kutusu eger yanlis kutuyu dusunmuyorsam, yaklasik 100-150 metre uzaklikta olmali. Kablonun izledigi yol bundan daha uz unolacaktir tabi.

    Dediginiz gibi en buyuk sorun VDSL port eksikligi. Gecen sene talepte bulundugumda hic orali olmadi TTNET. BU sene tekrar gidip bir konusayim ama pek bir sey degisecegini sanmiyorum.

    Insanlara gidip de onlara ekstra ucret olmadan daha iyi internet hizmeti verebiliriz demiyorlar ki, bilse insanlar da talepte bulunurdu diye dusunuyorum. Gerekirse site icersinde yonetim ile gorusup bu konuda sitedekilerden imza toplayip ttnet ile gorusmeye gidebilirim bunu yardimi dokunur mu sizce?
  • AL3lMA kullanıcısına yanıt
    Hattin VDSL olmadigina eminim cunku TT ile gorustugumde VDSL portu yeterince yok o nedenle size veremiyoruz dendi. Acikcasi isin ozeti o noktaya geliyor. Bu problemin kolayca bir cozumu var ama TTNET orali degil. VDSL portu acilsa problemler buyuk olcude belki de tamamen cozulur diye tahmin ediyorum. Gelgelelim TTNET'i port acmaya ikna etmek ise basli basina cok buyuk bir problem.

    Bu hafta VDSL/ADSL destekleyen bir modem alip deneyecegim, iyilesme olacaktir diye tahmin ediyorum su an kullanilan cihaz eski. Ayni zamanda eger VDSL acilacak olursa onunla da kullanabilecegim bir modemim olur. Iyi modem olarak tavsiyelerinizi de alabilirim 400-550tl'nin cok ustune cikmayan. Modem'e ben de evde oldugumda 10'dan fazla alet baglaniyor ayni anda bu da buyuk ihtimalle simdiki modemi cok yoruyor o nedenle yenisini almak mantikli olacak gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Godvater -- 6 Ağustos 2019; 11:10:16 >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Bu aksam cikip dolasayim bir. TT dolabi oldugundan suphelendigim bir dolap var eger o degilse diye etraftaki butun dolaplari cekeyim. TT dolaplarini tanimak icin bir yontem var midir?
  • Godvater kullanıcısına yanıt
    Basit birşey yapalım ozaman hemen Tt arayıp vdsl bir pakete geçmek istediğinizi söylermisiniz sakın porttan felan bahsetmeyin sadece talebiniz bu olsun bakalım ne diyecekler

    Not: modem vdsl değilse intenet kullanılmaz haberiniz olsun ama önemli olan geçmek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL3lMA -- 6 Ağustos 2019; 12:8:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Godvater kullanıcısına yanıt
    Turk telekom yazar
    ilk sayfa da mecvut bilgiler

    https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-fiberoptik-altyapi-calismasi-ana-konu--121281883

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Godvater kullanıcısına yanıt
    Elbette, sitenin yöneticisi toplu imza dilekçesi yaparak bağlı olduğunuz telekom müdürlüğüne port için başvuru yapabilmektedir.
  • AL3lMA kullanıcısına yanıt
    zaten onlar boş port var mı diye bakıyorlar
  • Hayır modem hat değerlerine bakilirsa santral evin dibinde değilse zaten vdsl port üzerinden adsl alıyor yani hazırda vdsl var gibi zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    başlıkta 1MBps alıyorum yazmış fakat 13 MBps alıyor hat değerleri ?
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Yanlış yazmıştır veya yüksek CRC sebebiyle hat düzensiz çalıştığından testlerde farklı hızlar görüyordur.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    hocam hat adsl+2 plus da değil bu yuzden çalışmasında sıkıntı olabilir

    bu modu da çalışıyor adsl2+annex m eu-60 sağlıklık olmaz ki ?

    adsl+2 de 16 MBps alır diye düşüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.