Şimdi Ara

Etkili bir ağrı kesici arıyorum... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
64.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • apranax manyak bi ilaç şıp diye keser tüm ağrıları ama 3 gün miğde ağrısından uyuyamadım sanırım yara yapmıştı .

çok hızlı bir şekilde ağrıyı keser

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutup ayısı -- 22 Ağustos 2009; 15:33:54 >

Oneplus 9R

Aynı dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Hz. Mevlana)
  • 3ay önce dişim aşırı şekilde iltihaplanmıstı.Gerçekten o zamana kadar hissetmediğim ağrıyı hissettim.1 Apranax ile anca 4saat kesiliyordu ağrı.O yüzden günde 3-4tane alıyordum.İyi ki ölmemişim doz sınırı 1250mg imiş de.

Ağrı kesici değil uyusturucu iğne gibi bir ilaç.Kesmeyeceği ağrı yok
    .
  • quote:

Orijinalden alıntı: sariemir06

3ay önce dişim aşırı şekilde iltihaplanmıstı.Gerçekten o zamana kadar hissetmediğim ağrıyı hissettim.1 Apranax ile anca 4saat kesiliyordu ağrı.O yüzden günde 3-4tane alıyordum.İyi ki ölmemişim doz sınırı 1250mg imiş de.

ben de 3 hafta önce diş ağrısı için kullandım apranax fort u ama etki etmedi

Orijinalden alıntı: orjinalden Çalıntı

quote:

3ay önce dişim aşırı şekilde iltihaplanmıstı.Gerçekten o zamana kadar hissetmediğim ağrıyı hissettim.1 Apranax ile anca 4saat kesiliyordu ağrı.O yüzden günde 3-4tane alıyordum.İyi ki ölmemişim doz sınırı 1250mg imiş de.

Ben aşırı ağrı çektim ,senin ki nasıl bir şeydir tahmin edemiyorum.Çok geçmiş olsun...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: orjinalden Çalıntı

quote:

Ben aşırı ağrı çektim ,senin ki nasıl bir şeydir tahmin edemiyorum.Çok geçmiş olsun...

sağol

valla saçımı çekiştirdiğimi hatırlıyorum bi ara yerlere kapanmıştım Allahtan 2 gün ağrıdı ama ara ara şiddetleniyordu ama şimdi çok şükür çektirdim iyiyim

bu arada konuyu açan arkadaşa da geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsilat makbuzu -- 22 Ağustos 2009; 16:12:11 >

• herkesin önerileri için teşekkür ederim. daha önce olduğum biyopsideki ağrı kesici olan aprolu kullanmaya karar verdim. fazla yan etki yapmamıştı bende hemde ağrıyı bitirmese bile yeteri kadar azaltmıştı.

şaka bi yana minoset plus, panadol, majezik tavsiye ederim geçmiş olsn

Morfinden 1000 kat daha kuvvetli olduğu belirtilen Prialt’ın hiçbir bağımlılığa yol açmadığı ifade edildi. Şiddetli ve kronik ağrılara karşı kesin çözüm sunduğu belirtilen ilacın morfinin yerine geçmesi bekleniyor. İçeriğinden uyuşturucu madde bulunmayan ağrı kesici ilaç 5 santim büyüklüğündeki zehirli erkek deniz salyangozunun kabuğundan yararlanılarak yapılıyor. Bilimsel adı "Conus Magus" olan salyangoz türü Pasifik Okyanusu’ndaki kayalıklarda yaşıyor
    ___________________________________________________________________________________________

Deney yaptılar: Çocuklar için en etkili ağrı kesici hangisi?
    Hekimlerin yaptığı deney sonucu, yarışmayı 'ibuprofen' kazandı

Kanadalı uzmanların yaptığı bir araştırmada, 'ibuprofen' adlı ağrı kesicinin, çocuklarda bilek burkulması gibi kas ve iskelet yaralanmalarında ve acil servislerde yaygın olarak kullanılan diğer iki analjeziğe (ağrı kesici ilaç) göre daha etkili olduğu ortaya çıktı.

Doğu Ontario Çocuk Hastanesi'nin acil servisinde 6 ile 17 yaşları arasındaki 300 çocuk üzerinde yapılan araştırmada, eşit dozlarda ibuprofen, asetaminofen ve kodein verildi. Acil servise getirilen çocuklardan, önce ağrılarını 'Ağrı yok' ile 'Şimdiye dek hissettiğim en kötü ağrı' ifadeleri arasında çeşitli düzeylerde sıralamaları istendi. Rastgele seçilen çocuklara üç ilaçtan birini veren araştırmacılar, çocuklara ya da ailelerine hangi ağrı kesiciden verdiklerini açıklamadı. Her 30 dakikada bir çocuklardan ağrılarını tarif etmelerini isteyen hekimler, ibuprofen verilen çocuklarda bir saat sonra daha fazla ağrı kesici alma talebinin en az düzeyde olduğunu belirledi.
    O'nu düşün o'na sığın
    O senden öte benden ziyade

• thomapyrin

Parasetemol-Parol
    benim ileri derecede bel fıtığım var bazı doktorlar ameliyat olmamı önerdi (tabi bazı doktorlarda tam tersini). Fakat ben tehlike nedeni ile ameliyat olmak istemiyorum. çok ağrm oldumu haplarla iğnelerle idare ediyorum. bu sebeple konu hakkında bir bilgi birikimim var bunu sizlerle paylaşmak isterim.

eğer ağrınız dayanılmayacak düzeydeyse yada haplar midenize etki ediyorsa iğneleri tercih edin iğneler ağrıyı haplara göre nerdeyse yarı yarıya hızlı keser. iğneden korkuyorsanız biraz dayanmanızı öneririm bir süre sonra sizde benim gibi hap yerine iğneyi tercih eder olacaksınız. hatta ben iğne vurulduğumda acı hissetmezsem ağrım azalmıyor bile. kas sistemi ve iskelet sistemi ilgili ağrılarda kas gevşetici ve ağrı kesici iğneleri karıştırarak vurdurun (askerde çok ağrım olmuştu o zaman bir ağrı kesici bir kas gevşetici bir kabaya bir ağrı kesici bir kas gevşetici diğer kabaya vurulmuştu). ilaç önerisi isterseniz çok ağır bir ağrı çekiyorsanız arveles+adaleks 3X1 önerimdir iki günden fazla kullanmamak kaydı ile (ben 6 gün kullanıyor siz bana bakmayın) 30 dk kısa bir sürede hiç bir ağrınız kalmaz. fakat vurulan yerde uzun süreli yanma ve sızı olur söylemedi demeyin. hafif veya orta dereceli ağrılarda etol fort+cabral hap olarak kullanılabilir iğne isterseniz triolex+diclomec. sürekli kullanım için hap öneriside DIKLORON 100 MG 10 RETARD FİLM TABLET bunu ben kullanmıyorum annem kullanıyor sürekli yaşadığı bacak ağrıları kesilmiş. ben uzun süreli kullanımda majezik veya arveles hap kullanıyorum tabi cabralla birlikte.

yazdığım yazı yoruma açıktır. arveles iğne çok can acıtır bunu tekrar yazıyorum arvelesin hapınıda midesi hassas kişiler kullanmasın kullanıcaksa 40 mg panthec sabahtan aç alınmalı. yazmışken aklıma geldi mide koruyucu olarak panthec iyi bir ilaç metpamid ise mide bulantısı yanması isal zamanındaki şişliklerde ve gaz sorunlarında kullanılabilir.

• dostum yapacağın şeyi şöylüyorum...sıcak süt ekmek +1tane minoset plus yut 15dakka forumda takıl sonra uyumaya çalış..

Orijinalden alıntı: highpower

Mideye zarar vermeden ağrıyı kesmek istiyorsan

Parasetemol-Parol

sanırım bunların hepsinin etkin maddesi parasetamol.
    Sadece başka bir cenaze töreni..
  • Majezik bu ilacı tek geçerim bence en iyi ağrı kesici....

Volvo For Life.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.