Şimdi Ara

Eti onlar yiyor , kemik ve kalıntılar bize kalıyor - Böyle gitmez (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
528
Cevap
13
Favori
24.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Savgili YasinJr10 Rumuzlu forum arkadaşım , elbette yaşadığınız sorunun sebebi bu iktidarın iktidar sahibi olması , olay hem sosyoloji , hem biyoloji hem de psikoloji ile ilgili.
    En basitinden testesteron üretimi ile et tüketimi arasında doğrudan bir ilişki olduğunu sadece ben değil tüm bilim adamları söylüyor , bu yeni bir bilgi değil.
    Bunun dışında yine farklı fizyolojik ve psikolojik etmenler mevcut.
    Konuya daha sonra daha ayrıntılı olarak dönüş yapacağım zaten acele etmeliyiz deme sebeplerinden birisi de bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    Savgili YasinJr10 Rumuzlu forum arkadaşım , elbette yaşadığınız sorunun sebebi bu iktidarın iktidar sahibi olması , olay hem sosyoloji , hem biyoloji hem de psikoloji ile ilgili.
    En basitinden testesteron üretimi ile et tüketimi arasında doğrudan bir ilişki olduğunu sadece ben değil tüm bilim adamları söylüyor , bu yeni bir bilgi değil.
    Bunun dışında yine farklı fizyolojik ve psikolojik etmenler mevcut.
    Konuya daha sonra daha ayrıntılı olarak dönüş yapacağım zaten acele etmeliyiz deme sebeplerinden birisi de bu.

    hocam peki testeron hormonumuz fazlalaşınca kızlarla aramız daha mı iyi oluyo dahamı başarılı oluyoruz

    sizin et söylemlerinizden dolayı kuzu şiş söyledim kendime faydası olurmu
  • Et her zaman iyidir , kuzu , dana , geyik , tavşan , Kana kuvvet göze fer batna cilâdır et hocam.
    Ama psikoloji de önemli malesef sürekli kötü haberler alıyoruz ülkede sürekli bir stres.


    http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-kilyos-aciklarinda-rus-savas-gemisi-kargo-gemisiyle-carpisti-40440195


    quote:

    İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişi açıklarında Rus savaş gemisiyle canlı hayvan taşıyan bir yük gemisi çarpıştı.


    Haberde hayvanlara birşey olup olmadığını yazmamaları büyük bir eksiklik.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    Et her zaman iyidir , kuzu , dana , geyik , tavşan , Kana kuvvet göze fer batna cilâdır et hocam.
    Ama psikoloji de önemli malesef sürekli kötü haberler alıyoruz ülkede sürekli bir stres.

    http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-kilyos-aciklarinda-rus-savas-gemisi-kargo-gemisiyle-carpisti-40440195


    quote:

    İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişi açıklarında Rus savaş gemisiyle canlı hayvan taşıyan bir yük gemisi çarpıştı.


    Haberde hayvanlara birşey olup olmadığını yazmamaları büyük bir eksiklik.

    et yiyen biri olarak kadınlar konusunda başarınız nasıl hocam

    birde hindi eti tavsiye edermisin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YigitErkin20 -- 27 Nisan 2017; 15:16:58 >




  • Konuyu açma sebebim zaten et yiyemememiz hocam (et yememek demek ki dikkat dağınıklığı da yapıyor bazılarımızda) , ayrıca Egemen sınıfların (Ak partili Müteahitler ve çocukları) en güzel kızları alırken bizlerin sürekli mevki ve alan kaybetmesi.

    Hindi etide ucuz değil ama Migros'ta Bolca marka Kemiksiz Hindi Pirzola var 16 tl ( sadece orta kısımda az bir sert kısım var) onu alabiliyorum bazen birde Son kullanma tarihinden önce %25 indirim yapıyorlar bu da gözlenebilir.Hemen pişirip pişmiş saklarsınız.Ayrıca money fırsatları da kovalanabilir kim demiş avcılık bitmedi diye çokta fark yok sadece sanal av.

    Bir de bim marketlerde Banvit Kemikli Pirzola 12 tl kg bu da makul duruyor ama hassas terazi şu an yok yiyip kemikleri tartıp hangisinin daha optimum olduğunu henüz tespit edemedim.

    Bu çerçevede bakarsak kuzu etinin pahalı olduğu yerde hindiye abdurrahman çelebi diyebiliriz , evet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgora -- 27 Nisan 2017; 15:38:23 >
  • şu veganlar da bir komik sorma.
  • Eti onlar yiyor , kemik ve kalıntılar bize kalıyor - Böyle gitmez



    Maalesef bizi kıskananlar bile bizden kat kat fazla et yiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam et yiyip sağlıklı beslenemediğinden değil, karşı cinsle çiftleşemeyeceği için ayaklanmak istiyor.

    güç belinde koçum saldır
  • Ekonominin dışında uygulanan politika yanlış. Ülkemizde maalesef yanlış sığır ırkı yetiştiriliyor. Dışardan getirdiğimiz hayvanların çoğu bu coğrafyaya uygun değil. Doğru sığır ırkı ile et fiyatlarının düşmesi 4-5 yıl sürermiş, uzmanlar diyor.

    Atalarımız daha verimli topraklara ulaşabilseydi yem sorunu da ortadan kalkacaktı. Şimdi ise ise yem pahalı olduğu için kimse uğraşmak istemiyor hayvancılıkla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih



    Eti onlar yiyor , kemik ve kalıntılar bize kalıyor - Böyle gitmez



    Maalesef bizi kıskananlar bile bizden kat kat fazla et yiyor.

    Hocam OECD verileri burada
    https://data.oecd.org/agroutput/meat-consumption.htm?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    Zambiya bile bizden fazla et yiyor.Bu ara yeterli protein alamıyorum aldığım ve bununla yüzleşecek kadar güçlü hissettiğimde ayrıntılı inceleyeceğim.




  • Pink Floyd kullanıcısına yanıt
    Bizde de makarna yemek , ekmek yemekten ucuza geliyor ama konumuz gıdaların şahı , besin piramidinin tepesindekilerin gıdası ET.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgora -- 27 Nisan 2017; 16:18:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kvadankpakal

    adam et yiyip sağlıklı beslenemediğinden değil, karşı cinsle çiftleşemeyeceği için ayaklanmak istiyor.

    güç belinde koçum saldır

    Bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim , varolma ve soyunu devam ettirme güdüsü diyelim.
    Sizler yokluk nedir bilmediğiniz için anlamamanız doğal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: delisakir6

    Ekonominin dışında uygulanan politika yanlış. Ülkemizde maalesef yanlış sığır ırkı yetiştiriliyor. Dışardan getirdiğimiz hayvanların çoğu bu coğrafyaya uygun değil. Doğru sığır ırkı ile et fiyatlarının düşmesi 4-5 yıl sürermiş, uzmanlar diyor.

    Atalarımız daha verimli topraklara ulaşabilseydi yem sorunu da ortadan kalkacaktı. Şimdi ise ise yem pahalı olduğu için kimse uğraşmak istemiyor hayvancılıkla.

    Çözüm ne hocam ülkeyi mi taşıyalım birde hemen Trakya'nın öte tarafında etin kilosu 4 Euro iken bu Tarafta neden 10 euro , İktidar partileri dışında farklı olan nedir ?

    Hedefimiz toplu bir kurtuluş , büyük bir mangal ateşi yakacağız hep beraber.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    Konuyu açma sebebim zaten et yiyemememiz hocam (et yememek demek ki dikkat dağınıklığı da yapıyor bazılarımızda) , ayrıca Egemen sınıfların (Ak partili Müteahitler ve çocukları) en güzel kızları alırken bizlerin sürekli mevki ve alan kaybetmesi.

    Hindi etide ucuz değil ama Migros'ta Bolca marka Kemiksiz Hindi Pirzola var 16 tl ( sadece orta kısımda az bir sert kısım var) onu alabiliyorum bazen birde Son kullanma tarihinden önce %25 indirim yapıyorlar bu da gözlenebilir.Hemen pişirip pişmiş saklarsınız.Ayrıca money fırsatları da kovalanabilir kim demiş avcılık bitmedi diye çokta fark yok sadece sanal av.

    Bir de bim marketlerde Banvit Kemikli Pirzola 12 tl kg bu da makul duruyor ama hassas terazi şu an yok yiyip kemikleri tartıp hangisinin daha optimum olduğunu henüz tespit edemedim.

    Bu çerçevede bakarsak kuzu etinin pahalı olduğu yerde hindiye abdurrahman çelebi diyebiliriz , evet.

    Hocam dana eti 100 gram roast Beef duydunmu? Günde 100 gram 12 tlymiş roast Beef yesem et ihtiyacını karşılaşmıyım ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YasinJR10


    quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    Konuyu açma sebebim zaten et yiyemememiz hocam (et yememek demek ki dikkat dağınıklığı da yapıyor bazılarımızda) , ayrıca Egemen sınıfların (Ak partili Müteahitler ve çocukları) en güzel kızları alırken bizlerin sürekli mevki ve alan kaybetmesi.

    Hindi etide ucuz değil ama Migros'ta Bolca marka Kemiksiz Hindi Pirzola var 16 tl ( sadece orta kısımda az bir sert kısım var) onu alabiliyorum bazen birde Son kullanma tarihinden önce %25 indirim yapıyorlar bu da gözlenebilir.Hemen pişirip pişmiş saklarsınız.Ayrıca money fırsatları da kovalanabilir kim demiş avcılık bitmedi diye çokta fark yok sadece sanal av.

    Bir de bim marketlerde Banvit Kemikli Pirzola 12 tl kg bu da makul duruyor ama hassas terazi şu an yok yiyip kemikleri tartıp hangisinin daha optimum olduğunu henüz tespit edemedim.

    Bu çerçevede bakarsak kuzu etinin pahalı olduğu yerde hindiye abdurrahman çelebi diyebiliriz , evet.

    Hocam dana eti 100 gram roast Beef duydunmu? Günde 100 gram 12 tlymiş roast Beef yesem et ihtiyacını karşılaşmıyım ?

    Yok hocam ben köy çocuğuyum duymadım , Anadolu çocuğunun düştüğü hale bak yiğit muhtaç olmuş kuru soğana vay be.
    Kilosu 120 liraya geliyor herhalde aralarda altın teller vb var.
    Ayrıca 100 gram eti biz kahvaltıda yeriz bulsak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgora -- 27 Nisan 2017; 17:29:39 >




  • Et ihtiyacımı tavuk ve özellikle balıktan karşılıyorum. Ek olarak diğer deniz canlılarından. Ağır etçilim, et yedikçe kendime gelip özüme dönüyorum. Öğrenci iken ev denize 100m idi, sabah akşam avlanmaya çıkar sabah öğle akşam et yerdim. Deniz kestanesi, yengeç, midye baş mezelerim. Balık etinin üzerine bunları yiyince düz duvara tırmanıyordum haliyle ama böyle mutluyum. Bazen de oltayla takılıp çapariyle tuttuğum istavrit ve zarganaları canlı canlı yiyordum. Pişirmeyi pek sevmiyorum, imkan oldukça tuzla kavurup yerim balığı. O kan kokusunu almam lazım, bazen söndürmeden önce balığın kanını alnıma sürerdim...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora


    quote:

    Orijinalden alıntı: YasinJR10


    quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    Konuyu açma sebebim zaten et yiyemememiz hocam (et yememek demek ki dikkat dağınıklığı da yapıyor bazılarımızda) , ayrıca Egemen sınıfların (Ak partili Müteahitler ve çocukları) en güzel kızları alırken bizlerin sürekli mevki ve alan kaybetmesi.

    Hindi etide ucuz değil ama Migros'ta Bolca marka Kemiksiz Hindi Pirzola var 16 tl ( sadece orta kısımda az bir sert kısım var) onu alabiliyorum bazen birde Son kullanma tarihinden önce %25 indirim yapıyorlar bu da gözlenebilir.Hemen pişirip pişmiş saklarsınız.Ayrıca money fırsatları da kovalanabilir kim demiş avcılık bitmedi diye çokta fark yok sadece sanal av.

    Bir de bim marketlerde Banvit Kemikli Pirzola 12 tl kg bu da makul duruyor ama hassas terazi şu an yok yiyip kemikleri tartıp hangisinin daha optimum olduğunu henüz tespit edemedim.

    Bu çerçevede bakarsak kuzu etinin pahalı olduğu yerde hindiye abdurrahman çelebi diyebiliriz , evet.

    Hocam dana eti 100 gram roast Beef duydunmu? Günde 100 gram 12 tlymiş roast Beef yesem et ihtiyacını karşılaşmıyım ?

    Yok hocam ben köy çocuğuyum duymadım , Anadolu çocuğunun düştüğü hale bak yiğit muhtaç olmuş kuru soğana vay be.
    Kilosu 120 liraya geliyor herhalde aralarda altın teller vb var.
    Ayrıca 100 gram eti biz kahvaltıda yeriz bulsak.

    https://www.palivorciftligi.com/et-urunleri/fume-etler-dilimli/palivor-ciftligi-dana-fume-et-roast-beef-dilimli-120-gr/urun-detay/17/11 hocam türkiyenin en kaliteli roast Beefi 120 gramı 33 tl ne diyosun ürüne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

    Et ihtiyacımı tavuk ve özellikle balıktan karşılıyorum. Ek olarak diğer deniz canlılarından. Ağır etçilim, et yedikçe kendime gelip özüme dönüyorum. Öğrenci iken ev denize 100m idi, sabah akşam avlanmaya çıkar sabah öğle akşam et yerdim. Deniz kestanesi, yengeç, midye baş mezelerim. Balık etinin üzerine bunları yiyince düz duvara tırmanıyordum haliyle ama böyle mutluyum. Bazen de oltayla takılıp çapariyle tuttuğum istavrit ve zarganaları canlı canlı yiyordum. Pişirmeyi pek sevmiyorum, imkan oldukça tuzla kavurup yerim balığı. O kan kokusunu almam lazım, bazen söndürmeden önce balığın kanını alnıma sürerdim...



    İşte aradığım arkadaş prototipi bu arkadaş.
    Hocam şehir İstanbul mu ? İstanbul'da bu mümkünse öğrenebiliriz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YasinJR10


    quote:

    Orijinalden alıntı: mgora


    quote:

    Orijinalden alıntı: YasinJR10


    quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    Konuyu açma sebebim zaten et yiyemememiz hocam (et yememek demek ki dikkat dağınıklığı da yapıyor bazılarımızda) , ayrıca Egemen sınıfların (Ak partili Müteahitler ve çocukları) en güzel kızları alırken bizlerin sürekli mevki ve alan kaybetmesi.

    Hindi etide ucuz değil ama Migros'ta Bolca marka Kemiksiz Hindi Pirzola var 16 tl ( sadece orta kısımda az bir sert kısım var) onu alabiliyorum bazen birde Son kullanma tarihinden önce %25 indirim yapıyorlar bu da gözlenebilir.Hemen pişirip pişmiş saklarsınız.Ayrıca money fırsatları da kovalanabilir kim demiş avcılık bitmedi diye çokta fark yok sadece sanal av.

    Bir de bim marketlerde Banvit Kemikli Pirzola 12 tl kg bu da makul duruyor ama hassas terazi şu an yok yiyip kemikleri tartıp hangisinin daha optimum olduğunu henüz tespit edemedim.

    Bu çerçevede bakarsak kuzu etinin pahalı olduğu yerde hindiye abdurrahman çelebi diyebiliriz , evet.

    Hocam dana eti 100 gram roast Beef duydunmu? Günde 100 gram 12 tlymiş roast Beef yesem et ihtiyacını karşılaşmıyım ?

    Yok hocam ben köy çocuğuyum duymadım , Anadolu çocuğunun düştüğü hale bak yiğit muhtaç olmuş kuru soğana vay be.
    Kilosu 120 liraya geliyor herhalde aralarda altın teller vb var.
    Ayrıca 100 gram eti biz kahvaltıda yeriz bulsak.

    https://www.palivorciftligi.com/et-urunleri/fume-etler-dilimli/palivor-ciftligi-dana-fume-et-roast-beef-dilimli-120-gr/urun-detay/17/11 hocam türkiyenin en kaliteli roast Beefi 120 gramı 33 tl ne diyosun ürüne

    Ne dicem Allah Derim.Ama pahalı zaten mücadelemiz bununla.Paramız olsa neden devrim yapmaya çalışıp canımızı ortaya koyalım.Dentex bey burayı devrim olunca kayyum atanacak işletmeler listesine ekleyelim lütfen.
    Dilkiye tavuk kebabı var yen mi demişler , sorulur mu demiş ?

    Bekri Mustafa'ya zabit sormuş şarap içer misin diye ? Oda ikram mı edeceksin , öylesine mi soruyorsun demiş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora


    quote:

    Orijinalden alıntı: YasinJR10


    quote:

    Orijinalden alıntı: mgora


    quote:

    Orijinalden alıntı: YasinJR10


    quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    Konuyu açma sebebim zaten et yiyemememiz hocam (et yememek demek ki dikkat dağınıklığı da yapıyor bazılarımızda) , ayrıca Egemen sınıfların (Ak partili Müteahitler ve çocukları) en güzel kızları alırken bizlerin sürekli mevki ve alan kaybetmesi.

    Hindi etide ucuz değil ama Migros'ta Bolca marka Kemiksiz Hindi Pirzola var 16 tl ( sadece orta kısımda az bir sert kısım var) onu alabiliyorum bazen birde Son kullanma tarihinden önce %25 indirim yapıyorlar bu da gözlenebilir.Hemen pişirip pişmiş saklarsınız.Ayrıca money fırsatları da kovalanabilir kim demiş avcılık bitmedi diye çokta fark yok sadece sanal av.

    Bir de bim marketlerde Banvit Kemikli Pirzola 12 tl kg bu da makul duruyor ama hassas terazi şu an yok yiyip kemikleri tartıp hangisinin daha optimum olduğunu henüz tespit edemedim.

    Bu çerçevede bakarsak kuzu etinin pahalı olduğu yerde hindiye abdurrahman çelebi diyebiliriz , evet.

    Hocam dana eti 100 gram roast Beef duydunmu? Günde 100 gram 12 tlymiş roast Beef yesem et ihtiyacını karşılaşmıyım ?

    Yok hocam ben köy çocuğuyum duymadım , Anadolu çocuğunun düştüğü hale bak yiğit muhtaç olmuş kuru soğana vay be.
    Kilosu 120 liraya geliyor herhalde aralarda altın teller vb var.
    Ayrıca 100 gram eti biz kahvaltıda yeriz bulsak.

    https://www.palivorciftligi.com/et-urunleri/fume-etler-dilimli/palivor-ciftligi-dana-fume-et-roast-beef-dilimli-120-gr/urun-detay/17/11 hocam türkiyenin en kaliteli roast Beefi 120 gramı 33 tl ne diyosun ürüne

    Ne dicem Allah Derim.Ama pahalı zaten mücadelemiz bununla.Paramız olsa neden devrim yapmaya çalışıp canımızı ortaya koyalım.Dentex bey burayı devrim olunca kayyum atanacak işletmeler listesine ekleyelim lütfen.
    Dilkiye tavuk kebabı var yen mi demişler , sorulur mu demiş ?

    Bekri Mustafa'ya zabit sormuş şarap içer misin diye ? Oda ikram mı edeceksin , öylesine mi soruyorsun demiş.


    iri tuz içinde baskılama (yaklaşık 4-5 gün), su içinde fazla tuzundan arındırma (1 gün) devamında odun ateşi üzerinde (ateşe uzak olacak, sadece dumanı gelecek şekilde - 1 gün) bekletmek sureti ile yaklaşık 1 haftada hazırlanabilen nefis yiyecektir. et olarak bonfile (favorimdir), antrikot, kontrfile veya kemiğinden dikkatlice ayrılmış kaburga eti tercih edilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.