Şimdi Ara

Eti onlar yiyor , kemik ve kalıntılar bize kalıyor - Böyle gitmez (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
528
Cevap
13
Favori
24.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha çok toplumsal bir kurtuluş hedefliyorum eminim oralarda bir yerde benim gibi kardeşlerim var , köfteye , ızgaraya , pirzolaya hasret , vitrin camından et dönere bakan , onları da bu selüloz lifli dünyadan kurtarmaya and içtim.
  • yurt dışından et ithal edemiyoruz çünkü yasak var bu yasakta sözde yerli üreticiyi korumak için yersen tabi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    vakti zamanında bir uçak kazası olmuştu orada insanlar yaşamak için birbirlerini yemişti.Ama zaten bu konu çözümcül bir konu bu gidişata dur diyelim diye açıldı.

    2000 senesinde tanıdık bir kasaptan et alabiliyordum arada kurbanda pay getiren vb oluyordu şimdi hazır kıymalar kolajen-bağ doku dolu , sosis , salam ,sucuk hem kanserojen hem katkılı , Bim'de satılan Bgrill marka Tavuk döner vb zaten bahsettim içinde selülözik lif var (Biz talaş koysak hapse gireriz selülözik lif deyince birşey olmuyor demek ki talaştan farkı ne ki?)

    İktidar partisi ve yandaşları gözümün önünde Erol Taş'ın meşhur et yeme sahnesi gibi canlanıyor sürekli , karşımda şarapları yere döküyorlar bu gidiş gidiş değil.

    13 ekim 1972 and dağları uçak kazası


    En iyisi bir çiftlik evine sahip olup; etini, sütünü kendin yetiştirmek. Biz antalyalıyız, yemeklerimiz genelde sebze+zeytinyağından oluşur. Et olarak ise kırmızı et yerine balık daha çok tüketiriz. Tabii tavuk da.

    Ancak bir gerçek var ki, 100 yıl önceye göre acayip sağlıksızlaşıyoruz. Bu sadece etin yokluğundan gelişen bir şey değil; Migros, Bim, birçok bakkal'ın sattığı ambalajlı gıdalar tam anlamıyla bizi katlediyor; bunlar yerine komşularımızdan, pazardaki tanıdıklarımızdan sağlıklı ve hormonlaştırılmamış sebzeleri, sağlıklı tavukların yumurtalarını tüketmeliyiz.

    Gelecek bizimdir.




  • tomthejeer kullanıcısına yanıt
    Antalya benim gözümde Paçacı Şaban'ın memleketidir , ya da Dönerci Aziz Usta'nın , İskender Kebabında Yoğurt etin yanında gelmez burada , yoğurt etin üstündedir ,en üstüne tereyağı yersin , et,yoğurt,iskender sosu,tereyağı ve pide.
    Etin ulaştığı güzel noktalardandır.
    Et ile ne güzel yemekler yapılır ve mutlulukla yenilir , artık mutsuzuz neden et yemiyoruz , Kırgız bir arkadaşım vardı Türkiye'ye geldiğinde hastalanmış az et yemekten Kırgızistan'da et olmayan yemeği yemekten kabul etmiyorlarmış aslında iltica mı etsem diye düşünüyorum ya da Mogolistan kendimi etsizlikten Gobi çöllerine vurasım geliyor.
    Evet And dağlarında uçağım düşmüş gibi hissediyorum bazen.

    Nereden yiyeceğiz ki hocam evet sebzede lazım etin yanında garnitür olarak ama oda ateş pahası , birde doğalı zor Antalya için çiftçiler seralarının yanına kendileri için ayrı sebze eker derler.
    Gelecek bizimdir ama et yemeden öyle gelecek bilemiyorum.
    Artık çok iyi düşünemiyorum et yemeyeli çok uzun zaman oldu.Giderek güçten düşüyoruz , neslimizi devam ettirebilmemiz için iyi kalite sperm ve bol testesteron lazım bunlar içinde en iyi kaynak kırmızı et ama buna ulaşmamız giderek daha zorlaşıyor.Geleceğin bizim olması için fazla zamanımız kalmadı.




  • Elimde son bir paket kibrit kaldı , bir tanesini yakıyorum sönene kadar saç kebabı görüyorum sonra bir tane daha yakıyorum Gömbe kebabı görünüyor ,kibritin ışığında üzerine keçinin iç yağı konulmuş , tekrar yakıyorum Burdur Şiş geliyor üzerinde kimyon ve kekik vasati 40 çöp ise kaldı 37 çöp.
  • Gece Rüyamda Haramilerin eline düşmüştüm ellerim arkadan bağlı , haramiler kuzu çevirme yapıyorlar ve yanında ayran ile deliler gibi yiyorlardı , ter içinde uyandım aynı günümüz Türkiye'si gibi.

    Tavuk sosisi bari yiyeyim kahvaltıda içinde selülozik lif olsada en azından nefsimi bastırır.
  • biz makarna yiyoruz kanka et yemiyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    Elimde son bir paket kibrit kaldı , bir tanesini yakıyorum sönene kadar saç kebabı görüyorum sonra bir tane daha yakıyorum Gömbe kebabı görünüyor ,kibritin ışığında üzerine keçinin iç yağı konulmuş , tekrar yakıyorum Burdur Şiş geliyor üzerinde kimyon ve kekik vasati 40 çöp ise kaldı 37 çöp.

    Kibritçi kız hikayesine benzetmeye çalışmışsınız galiba hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçinde Et geçen , et yenilen her masal benim için özel ve güzel , Kibritçi kız olur , Ali baba ve 40 haramiler olur , Ata et , ite ot verilen masallar olur mesela bu son masalda ben olsam , atın önündeki eti alır mangalda pişirir , otu ata verir , etin kalan kemiklerini de ite verirdim , Masal tam bir mutlu sonla biterdi.


    Et artık bize masallar kadar uzak çünkü , böyle kuzu çevirme vb geçen kitapları bilimkurgu hikayesi gibi okuyorum :(
  • Forumdan bir hafta yasaklandım bu süreçte ilkel atalarımızın bir kısmının neden yamyam olduğunu uzun uzun düşündüm.Muhtemelen o zamanlarda da günümüzde ki gibi bir parti iktidardaydı ve et fiyatları çok artmıştı.

    Eti onlar yiyor , kemik ve kalıntılar bize kalıyor - Böyle gitmez
  • Dogru diyo lan adam et ucuzlasin artik yeter be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kibrit daha yakıyorum ışık kaplıyor ortalığı , rahmetli babam sağ , elimden tutuyor beni öğle saatinde o mermer masalı Tandırcıya gidiyoruz , kuyudan et parçalarını çıkarıyorlar , satırla tak tak bölüyor usta tabak geliyor önüme pidenin üstünde kara doğram etler üst tarafları hafif çıtırımsılık sınırında , yemeye başlıyorum yanında ne ayran , ne asitli içecek etin tadını yok eden başka bir şey yok ,bir et bir pide,bir et bir pide ,bir et bir pide, et pide.

    Kaldı 36.
  • Beyran geldi aklıma kuzunun gerdanından bol sarımsaklı , evet et yiyebildiğimiz zamanlarda vardı hatırlayamadığım kadar önce , et olmadı sakatat ucuzdu şimdi sakatat etten pahalı , kodomanlar ve çocukları doymuyor hem etleri , hem sakatatları yiyor , bize kalanda işte kıkırdaklı kıyma ısıl işlem görmüş sucuk.
  • Oecd et tüketimi datalarına bakıyorum , yakında grafiksel çalışma yapıp yayınlayacağım , et tüketememek bilimsel araştırma hırsımı tetikliyor.Suç ve Ceza'daki roman kahramanı gibi hissediyorum bazen ... Yakında bir böceğe dönüşebilirim.

    https://data.oecd.org/agroutput/meat-consumption.htm

    Yakında :
    Zambiya'lılar bile bizden fazla dana eti tüketiyor.
    Bu adamlarda birde ekstra domuz eti var , bence bu eşitsizlik yapıyor bizde fil yemeye başlasak diye düşünüyorum bazen.Sığır,Manda ve Deve'de maksimum 7 kişi hisseye girebiliyor iş burada İslam alimlerine düşüyor daha bilimsel çalışılabilir ama 20 kişi Fil kurban edebilmeli bence.Bir ay yer hem kurban kesenler belki bize de bir pay düşer.




  • Uyku tutmadı et yemeği tariflerine bakıyordum , et söz konusu olunca tarifler bilim kurgu hikayesi gibi geliyor.Adam bir kilo kemikli kuzu eti demiş , kaç lira bir kilo et haberi yok.
    Zaman makinası olsa etin ucuz olduğu zamana gitmek isterdim :(
  • https://m.youtube.com/watch?v=yL1Uj5Gl72I



    ayaklanmayi genis kitlelere yaymakicin reklam filmi olarak bu videoyu kullanalim bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quasimodos kullanıcısına yanıt
    Hocam bizler burada iyilerin tarafındayız , kötücül olanlar et fiyatlarının bu kadar artmasına sebep olanlar onlar şu anda kara doğram - lop etleri yiyorlar bizeyse kalan bağ doku ve selüloz lifi.
  • hocam çok sosyolojik bir konu bu , sence türk erkeklerinin kadınlarda başarısız olmasının nedeni et yememesimidir ? , atalarımız kadınlar konusunda çok başarılıymış çünkü etle besleniyolarmış açıklama bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    Hocam bizler burada iyilerin tarafındayız , kötücül olanlar et fiyatlarının bu kadar artmasına sebep olanlar onlar şu anda kara doğram - lop etleri yiyorlar bizeyse kalan bağ doku ve selüloz lifi.

    hocam çok sosyolojik bir konu bu , sence türk erkeklerinin kadınlarda başarısız olmasının nedeni et yememesimidir ? , atalarımız kadınlar konusunda çok başarılıymış çünkü etle besleniyolarmış açıklama bekliyorum
  • İlk olarak Türklerin önünde sınırsız seçenek varken bunları kenara bırakıp et yiyelim demediler. Bölgede zaten et dışında yiyecek pek bir şey yoktu. Savaşçı kişiliğimizi mi buna borçluyuz, yoksa savaşçı kişiliğimiz olduğu için mi eti daha fazla tükettik burası da tartışılabilir. Ayrıca o coğrafyada savaşçı olmazsan boyun eğersin. Yani o millet et yemiş, o millet ot yemiş, o millet atı çok iyi bilir bunlar at bile görmemiş vesaire gibi kavramlar tamamen coğrafyanın etkisindedir. Bu özellikler milletlerin gurur duyacağı veya utanacağı şeyler değillerdir. Uzattım ve farklı noktaya getirdim farkındayım kusura bakmayın aklıma gelmişken yazayım dedim.
    Diğer söylediklerine ise katılıyorum. Günümüzde kaliteli beslenmek zor. Ne yediğini kimse tam olarak bilmiyor maalesef.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.