Şimdi Ara

Eti onlar yiyor , kemik ve kalıntılar bize kalıyor - Böyle gitmez (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
528
Cevap
13
Favori
24.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    Devlet diyor ucuz et satacağız kıyma 29 tl , kuşbaşı et 31 tl
    İyi de birader Migros daha ucuza satıyor ve daha güvenilir.

    https://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/6830940-30033-uzman-kasap-dana-kiyma-paket-500-gr
    Dana kıyma Kg : 26,90 tl

    https://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/25498200-30033-uzman-kasap-dana-kusbasi-paket-kg
    Dana Kuşbaşı : 28,40 tl

    artı eğer ürün kalırsa son 2-3 günde %25 ilave indirim yapıyorlar.
    Bence mahsuru yok ucuz olsunda daha çok et yiyelim biliyorsunuz timsahlar avlarını bir süre bekletip yerler , artı bekletilmiş et modası var (aged).


    Sonuç : Fakıbaba'da fos çıktı devrim çalışmaları hızlandırılsın , ekim devrimi varsa Biftek devrimi neden olmasın , sorarım size Neden olmasın ?

    Eyv aldik hocam yarim kiloluk kusbasi. Sinirli olmasin da. Yiyemiyoruz siniri malum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yarim kiloluk eti yedik, superdi valla. Olmayanlara da versin doga. Turluyle super gitti. Bir keresinde et pirzola yemistim galiba bir dugunde onu hatirladim su anda ve agliyorum. Adam et pirzola vermisti yav. Nerede bu damat gidip tesekkur etcem.



    Bu arada sizce 29 lira da birazcik pahali degil mi? Yani iki kasik bal caldilar agzimiza baska bir sey degil ki. İste diyorlar yem cok pahali falan. Yav arkadas yem mi vardi onceden? Git cimleri bic al gotur sana yem. Boyle olmasi lazim aslinda. Tembellik resmen. Surekli tahilla beslenen hayvan hasta oluyor zaten pre diabet oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam
    Bu arada sizce 29 lira da birazcik pahali degil mi? Yani iki kasik bal caldilar agzimiza baska bir sey degil ki. İste diyorlar yem cok pahali falan. Yav arkadas yem mi vardi onceden? Git cimleri bic al gotur sana yem. Boyle olmasi lazim aslinda. Tembellik resmen. Surekli tahilla beslenen hayvan hasta oluyor zaten pre diabet oluyor.

    'Ucuz Etin Yahnisi' diye bir söz vardır. Geçen sene, hem de güvendiğim bir hipermarketten uygun fiyatlı hazır köfte aldım, pişirdim rezil yağlı vıcık birşey cıktı. Dedim, bunları kedilere atsam onlara yazık.


    Bu arada: 44TL verip Bursa'daki en güvendiğim kasaptan aldığım et bile gerçek et standartlarını güç bela tutturuyor. Gelişigüzel herhangi bir kasaptan alsam yine 44TL veriyorum ve berbat şeyler cıkıyor. Teflon tavaya koyduğumda yarısı şeffaf yağ olup eriyor geriye kalanı da tadı kötü bir şey olarak kalıyor onu et diye yemeye calışıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 4 Kasım 2017; 23:31:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 32 TL den 29 TL ye düştü kilosu kıymanın, ismi de ucuz et oldu.Daha ne istiyorsun eyy ümmet?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ülkeye müstehak kardeşim. elin avrupalısının yıllarca kan döküp elde ettiği hakları,sistemi Atam kendi eliyle verdi. Gidip de tek adama bütün yetkiyi veren,alenen ülkenin içine etmesine izin veren herife müstehak.

    barbaros şansal'ın hapse girmesine sebep olan cümle gayet de doğru ve de uyuyor bu duruma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revivo72


    quote:

    Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam
    Bu arada sizce 29 lira da birazcik pahali degil mi? Yani iki kasik bal caldilar agzimiza baska bir sey degil ki. İste diyorlar yem cok pahali falan. Yav arkadas yem mi vardi onceden? Git cimleri bic al gotur sana yem. Boyle olmasi lazim aslinda. Tembellik resmen. Surekli tahilla beslenen hayvan hasta oluyor zaten pre diabet oluyor.

    'Ucuz Etin Yahnisi' diye bir söz vardır. Geçen sene, hem de güvendiğim bir hipermarketten uygun fiyatlı hazır köfte aldım, pişirdim rezil yağlı vıcık birşey cıktı. Dedim, bunları kedilere atsam onlara yazık.


    Bu arada: 44TL verip Bursa'daki en güvendiğim kasaptan aldığım et bile gerçek et standartlarını güç bela tutturuyor. Gelişigüzel herhangi bir kasaptan alsam yine 44TL veriyorum ve berbat şeyler cıkıyor. Teflon tavaya koyduğumda yarısı şeffaf yağ olup eriyor geriye kalanı da tadı kötü bir şey olarak kalıyor onu et diye yemeye calışıyoruz.

    Bir keci eti degil tabi ama iste, idare eder. Boynuz tokusturan hayvanin eti bir baska oluyor. Keci paca cok severim mesela nefis bir tadi var yahu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Sakatatta ateş pahası artık eskiden böyle miydi ?
    Akşam gider işkembe çorbası içerdim.
    İşkembe olmuş 10 tl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgora -- 5 Kasım 2017; 19:20:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    Sakatatta ateş pahası artık eskiden böyle miydi ?
    Akşam gider işkembe çorbası içerdim.
    İşkembe olmuş 10 tl.

    Ama 10 lira yine iyi. 400 gramla doyarsin tika basa. Burada 13 lira. Ama keci paca cok pahali ya 4 lira ne demek? Ben hic yemezdim bunu simdilerde muptelasi oldum. Oglak eti de yemistim bir kere, guzeldi. Keske bir daha gelse simdi yok marketlerde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    Sakatatta ateş pahası artık eskiden böyle miydi ?
    Akşam gider işkembe çorbası içerdim.
    İşkembe olmuş 10 tl.

    İşkembe 10TL olmuş ise küfür etmek yasal olmalı, başka yolu yok! Bu arada işkembe ve kokoreç demişken çok çok önemli (yani bence) birşeye dikkat cekmek istiyorum: Şoklanmış / derin dondurucuda saklanmış işkembe ve kokoreç 'e dikkat !!! Artık seyyar kokoreççilerin bile coğu veya tamamına yakını ve belki de tamamı, şoklanmış kokoreçle çalışıyorlar! (!) Yani kokoreç bitmeye yakın, derin dondurucudan bir kokoreçi daha ısıtıp çözdürüp kullanmaya başlıyorlar; bunu birçok kokoreççi yaparken gördüm! Durum öyle olunca, tabi ki kokoreçin lezzeti kalmıyor, o bildiğimiz lezzetlli kokoreçi değil hadım edilip dumura uğramış bir et yiyorsunuz sadece!



    Ben bu durumu fark ettiğimden beri hemen hiç kokoreç yememeye başladım. Bazen yeni bir kokoreççi önünden geçerken durup şoklanmış ürünle mi çalışıyorsunuz diye soruyorum cevap evet oluyor zaten dükkanın bir kenarında derin dondurucu cihaz hemen göze çarpıyor. Kızarmış piliç satıcıları da (büyük çoğunluğu) aynı şekilde şoklanmış ürünle çalışıyor fakat onların dükkan içinde soğuk depolama alanları genelde olmadığından, aynı soruya hep yalan yanıt veriyorlar. Bursa Çekirge meydanında bir piliççi vardı, örneğin o bu konuda yalan yanıt verdi. Yani uzun lafın kısası, bu şoklanmış ürün satıcıları hem size lezzetsiz, emeksiz, ucuza malolmuş ürünü kazık fiyattan satıyorlar hem de yalan söyleyerek sizi geri zekalı aptal yerine koyuyorlar. Uzun süredir işkembe corbası içmedim o yüzden onları da aynı kategoriye alabilir miyiz şu an birşey diyemem fakat işkembe çorbası içen arkadaşlar bu konuyu sorgulaması cok iyi olur.



    Önemli Bilgilendirm: Müşteri, lokanta, pastane, fırın vs. yerlerde imalathaneyi ve depoları canlı olarak görme hakkına sahiptir! Lokanta sahipleri, müşterinin imalat yerini görme isteğine tamamen uymaları zorunludur. Bir lokantacı, size ürünün depolandığı ve imalat yerini gösteremiyorsa, ürün tedarikçisini ve tedarik şartlarını, bilgilerini sizinle paylaşmıyorsa zaten o yere hiç gitmeye ve alışverişe gerek yoktur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yoldaşımız , fikirdaşımız , dava arkadaşımız Evlin Avidor gözaltına alınmış , acımız büyük , inşalla en kısa sürede aramıza döner.
    Bu et fiyatları ile bu en temel içgüdüsüne karşı koyamadı muhtemelen.



    http://www.hurriyet.com.tr/unlu-balerin-evlin-avidor-gozaltina-alindi-40650974

    quote:

    Balerin Evlin Avidor, bir marketten 150 liralık et çaldığı iddiasıyla gözaltına alındı. Daha önce de kilolarca çaldığı iddia edilen ünlü balerin hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istendi.




  • Arkadaşlar bu işin başka yolu kalmadı , devrim işi bu ara zor , tekrar avcı-toplayıcılığa dönmemiz lazım.
    Balıkçılık en önü açık olanı.
    Nasıl yaparız ?
    Balıkçılıktan anlayan bir arkadaş bize rehber olur mu ?
    Protein ve Omega 3'e ulaşmada bir rehbere ihtiyacımız var.
    Kıyı balıkçılığı için nereden başlamalıyız ?
  • Rezalet bu etler neden imha ediliyor , halka dağıtsalardı , yöneticilerimiz uyuyor mu ?

    http://www.hurriyet.com.tr/askerin-konservesinden-cikti-4-tonluk-rezalet-40684334

    quote:


    Askerin konservesinden çıktı... 4 tonluk rezalet!
    Ferit ASLAN/DİYARBAKIR (DHA)20.12.2017 - 13:56 | Son Güncelleme: 20.12.2017 - 14:17
    CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun yazılı soru önergesine yanıt veren Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için 2015 yılında alınan 12 bin 500 kilo kavurma tipi kutulanmış et konservenin 4 bin 50 kilosunda at eti tespit edildiğini belirtti. Bakan Canikli, ilgili firma ile sözleşmenin feshedilip, suç duyusunda bulunulduğunu, tespit edilen at etinin de personelin tüketimine sunulmadan imha edildiğini bildirdi.


    Chp zihniyeti ortalığı karıştırmasa askerimiz ne güzel at etlerini götürecek belki bu sayede tekrar eski savaşçı ruhumuzu elde ederdik :( , hem şimdi bu etler imha ediliyor israf-yazık.


    Ayrıca ekibimize prezentabl balıkçılıktan anlayan bize balık vermeyecek , balık tutmayı öğretecek arkadaş arayışımız devam ediyor.Soyumuzu devam etmek iin tek şansımız bu.




  • mgora kullanıcısına yanıt
    Balık deme, hamsi 5TL 'den 25TL'ye çıktı haberi cıktı bu akş. Türk insanının yiyebileceği et çeşitleri teker teker el yakacak fiyatlara cekiliyor gibi bir izlenim var. Hepsi CHP yüzünden. 15 senedir şanlı ve ayağı öpülesi AKP'lilerin muhteşem icraatları kötü görünsün diye CHP et fiyatlarını çaktırmadan yükseltiyor!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hortlamış. Adamsın, haklısın küçüklüğümden beri et, yumurta ve öküz gibi proteinli gıdalar yerim. Yiyemeyince kötü hissediyorum bu aralar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revivo72

    Balık deme, hamsi 5TL 'den 25TL'ye çıktı haberi cıktı bu akş. Türk insanının yiyebileceği et çeşitleri teker teker el yakacak fiyatlara cekiliyor gibi bir izlenim var. Hepsi CHP yüzünden. 15 senedir şanlı ve ayağı öpülesi AKP'lilerin muhteşem icraatları kötü görünsün diye CHP et fiyatlarını çaktırmadan yükseltiyor!

    Hocam işte biz kendimiz tutalım diyoruz en azından.Bir arkadaş bize öğretse kısa vadeli çözüm olarak.Devrim işi zor , et yemeyen-protein almayanlarla devrim bile zor...

    quote:

    Hortlamış. Adamsın, haklısın küçüklüğümden beri et, yumurta ve öküz gibi proteinli gıdalar yerim. Yiyemeyince kötü hissediyorum bu aralar.


    Aramıza hoş geldin qrznBot




  • Hoş bulduk etcil, ilkel duyuları ölmemiş kardeşim.
  • Bana az pişmiş alası diri bir biftek verin , dünyayı yerinden oynatayım.
    Mgora 01.01.2018
  • Bosver bugunde yumurta patates yiyip halimize SUKREDELIM nufusun yuzde ellisi gibi.



    Haha aciz sukurculer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mgora kullanıcısına yanıt
    Abi yav bu bimin tavuğu kaliteli midir acaba? Alıyorum ikidir falan aslında fena değil gibi geliyor ama bilmiyorum. siz ne diyorsunuz?

    Bu arada, balık aldım yine kilosu 5 liraya. süperdi.
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    BIM'den bişe alırken cok dikkatli olmalısın. Tavuk hemen heryerde 'hadım edilmiş' yani insanların seveceği özellikler verilmiş halde ancak gerçekte ne kadar doğal ve sağlıklı olduğu belli değil. Tavuk çiftliklerinde ne yem yedikleri o yemin kalitesi vs belli değil. Ancak herşeye ragmen yine de ekmek börek k.fasulye nohuta göre tercih edilir tabi ki.



    Kırmızı et konusunda yeni bir bulgu daha var: Aldığımız kırmızı etin dengeli bir yağ oranı olması gerekli yani yağı cok fazla olmaması gerektiği gibi ço az / yağsız da olmaması gerekior cunku ancak o zaman karaciğer en dengeli şekilde çalışıyor ve trigliserit / triglyceride üretmesine gerek kalmıyor ve vücut hiç zorlanmadan besin ve enerji alabiliyor. Zaten eti yerken de hiç yağsız ise lezzet olarak ta garip oluyor, biraz yağ lezzet te katar. Az yağlı et değil de örneğin ekmek ile doymaya çalışınca dengeyi sağlamak için karaciğer inanılmaz yüksek miktarda trigliserit üretiyor ve bu da vücudu içerden çökertiyor, uzun vadede güçsüzleştirip bir dizi rahatsızlıklara davetiye çıkarıyor.



    Şu anda Bulgaristan Ukrayna Peru gibi bizden daha ufak veya eko olarak daha fakir ülkelerde herkes bizden kat kat daha bol et yiyebiliyor cunku hem ucuz hem kaliteli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.