Şimdi Ara

Ethernet üzerinden MESH AP önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler.
    Evdeki internet bağlantım ile ilgili sizlerden tecrübe ve önerilerinizi rica edeceğim.
    3+1 evde oturuyorum. Milleni.com dan 100Mbit internet kullanıyorum.
    Evin içine kadar SOL kıl kablosu geliyor. Hemen evin girişinde antrede internet dolabı var. Bu dolaptan tüm odalara ethernet CAT.6 kablolar ile bağlantı var.
    Ethernet üzerinden MESH AP önerisi
    ---
    Modemi tek başına antrede kurup diğer odalarda wifi kullanmaya çalışırsam sadece salon ve mutfakta interneti verimli kullanabiliyorum.
    Bu durumda modem aracılığı ile odalara da bağlantı yönlendirebileceğimden odalarda AP kullanarak yeni bir wifi yaratabiliyorum ancak bu durumda odalar arası geçişlerde bağlantıda kopmalar ya da yakın olan değil de uzaktaki (ana modem) üzerinden bağlantı olduğu için hız düşüklüğü yaşıyorum.

    İnternette araştırdığımda bu sorun için çözüm olarak MESH özelliği olan cihazlar önerilmiş. Ancak gördüğüm kadarı ile bu cihazlar MESH özelliğini repeater şeklinde kullanıyorlar.
    Ethernet üzerinden MESH AP önerisi

    Bu olmak zorunda mı yoksa odaya gelen ethernet bağlantısına aldığım cihazı bağlayarak odada da antredeki ana modemin wifi sinyali ile aynı özellikle ve MESH özelliğinde olan bir kablosuz yayın oluşturabilir miyim merak ettim.
    Ayrıca MESH özelliğini kullanmak için (sanırım) en az 2 adet aynı cihazdan olması gerekli ve bu cihazlar birbirinin kopyası (klonu) gibi davranıyor. Sadece 1 adet cihaz alarak bana ISPnin verdiği ZTE modem ile MESH olarak çalışacak bir ağ yaratabilir miyim?

    Sevgilerle..







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.