Şimdi Ara

Ethereum Madenciliği Hakkında Bilgi Arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar ben asic cihazlarla ethereum madenciliği yapmayı düşünüyorum fakat kafamda bir çok soru var şuanki hesaplama sitelerinden baktığımda 1-1.5 yıl içinde cihazlar kendilerini amorti ediyor tabiki elimde pek maddi imkan yok bu işe ya borç ile gireceğim yada mal mülk bir şeyler satarak şuanda bu işe girmek ethereumun seviyesine bakılınca çok mantıklı gözüküyor fakat ethereum düştüğü zaman madendeki gelirimizde aynı oranda düşecekmi alibabadan çinli bir kaç firma ile görüştüm 11500 dolar fiyat biçtiler makineye ve tabiki kargo masrafıda üstüne eklenince güzel bir fiyat çıkacak bu cihazla işe başladığımda günlük gelirler şöyle :



    https://prnt.sc/xtapba


    Elektrik giderleri dahil elime kalan kar yıllık 25bin dolar olmakta tabiki bu tutarlar değişiklik gösterecektir fakat amorti etme süreci 1.5 yıl üstüne çıkarmı ethereumun piyasadaki fiyatı madenden gelen tutarı ne kadar etkiler


    2.soruma gelicek olursak bu cihazların ne kadar ömrü oluyor 1 cihaz 3 yıl boyunca sorunsuz çalışırmı

    3.sorum bu cihazları nasıl ortamda çalıştırmalıyız bir kaç yerde görmüştüm klima ve hava temizleme cihazı gerekiyor sanırım birde güzel bir elektrik tesisatı

    4.sorum evde kullanırsam eğer elektrik faturası cihazları çoğaltırsam eğer çok artacak bu bir sıkıntı yaratırmı veya bir depo tutsam elektrik güç maliyeti 0.75TL/kWh den 1.00TL/kWh a çıkacak sanırım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timobaba -- 29 Ocak 2021; 16:53:7 >







  • Asic minerları bazı üreticileri 3 aylık garanti veriyor bozulursa elide kalma riski var.

    Dolar bazlı kazancın her zaman aynı olmayacaktır şu anki hesaplarına göre 75 dolar kazanabilirsin ama ethereum 300 dolar seviyelerinde düşünce kazancın 0 'a kadar düşebilir, bu durumda borç ile bu işe girersen borçlarını ödemekte sorun yaşarsın.

    Ethereum fiyatı düşünce ki illaki düşecektir belli bir seviyeden sonra ema200 365 dolar seviyesinde geçmişte ema200'un altına bile düşmüşlüğü vardır ve uzun süreler bu seviyelerde kalmıştır.

    Madencilik ekipmanlarının fiyatları son dönemlerde çok arttı alıp kaar etme olasılıgını azaltan bir faktör.

    Geçmişte 6 tane antminer s9 ile mining yaptım ve 38 tane ekran kartıylada yaptım. Sana şunu söyleyebilirim ben o kadar uğraşacagıma kafa yoracagıma borsadan ethereum alıp bir köşeye koysaydım daha kazançlı olacaktım.

  • Hocam sakın asic işine girmeyin zarar edersiniz. Piyasadaki en verimli asic cihazı Antminer s19 pro yanlış bilmiyorsam ve fiyatı 30000 TL'den başlıyor.

    Bu cihazlar gayet verimli kazım yapıyor ancak dezavantajları çok fazla.

    Aşırı gürültü yapıyorlar.

    Aşırı ısınıyorlar. Ek soğutma tedbirleri almak gerekiyor.

    En önemlisi ise sadece madencilik yapabiliyorsunuz. İşiniz bitince satmak istediğinizde satamazsınız.

    Arıza durumunda Türkiyede bu cihazları tamir edecek servis falan bulamazsınız.

    İyi bir gelir elde etmek istediğinizde en az 6 tane asic cihaz gerekli maliyeti neredeyse yarım milyon TL'ye denk geliyor artı o kadar cihazın oluşturduğu gürültü ve ısı ise ev içinde oturulamayacak hale getirir.


    Maliyeti amorti etmesi ise belki 1 yıl sürebilir.


    Ve son olarak Ethereum 2,0 güncellemesinin gelmesi an meselesi. Bu güncelleme ile Ether madenciliğinin biteceği söyleniyor.


    Karar sizin ama ben derim ki asic işine girmeyin. Hem maddi hem manevi zarar etme olasılığınız yüksek. O na yatıracağınız parayla gidin Ethereum alın onlarıda fiziki cüzdanda saklayın birkaç yıl sonra en az 5 katı gelir elde edersiniz. Yine de siz bilirsiniz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.