Şimdi Ara

Ethereum Londra Yükseltmesi Değişikliklerinin Tam Listesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ethereum (ETH) Londra ağ yükseltmesi hızla yaklaşıyor ve çekirdek geliştiriciler, içerdiği Ethereum İyileştirme Önerilerinin (EIP’ler) son listesini yayınladı ve bunlardan birini kesinlikle tanıyacaksınız.

    Londra yükseltmesi, Nisan ayındaki Berlin yükseltmesini takip ediyor ve Temmuz ayında gerçekleşecek.


    EIP-1559

    Bu sefer yaklaşık beş EIP dahil edilecek ve ilk tartışılacak olan, hakkında çok konuşulan, biraz eleştirilen ve merakla beklenen EIP-1559. Ethereum Vakfı topluluk yöneticisi Tim Beiko’ya göre bu aynı zamanda tanıtılacak beş değişiklik arasında en büyüğü. Ne yapacağı basitçe şöyle anlatıldı:

    • işlem ücretlerinin bir kısmını yakmak;
    • ağdaki bloklara ağın blok alanı talebine dayalı işlemlerden kabul ettiği gas fiyatını takip edecek ve cüzdanların ve kullanıcıların işlemleri için doğru fiyatı tahmin etmelerini kolaylaştıracak bir “taban ücret” getirmek;
    • kullanıcıların ödemek istedikleri maksimum ücreti ve maksimum madenci bahşişini belirleyebilmeleri ve bu maksimum ile taban ücret ve madenci bahşişi arasındaki fark için geri ödeme alabilmeleri için yeni bir işlem türü eklemek.


    EIP-3198

    Bu EIP ile birlikte EIP-3198 geliyor. Yürütüldüğü blok için temel ücretin değerini iade eden, akıllı sözleşmelerin zincirdeki bu değere erişmesini sağlayan bir BASEFEE işlem kodu ekleyerek, dolandırıcılık kanıtlarının sunulmasına ve güvenilir gas fiyatı türevlerinin oluşturulmasına yardımcı olur.


    Kaynak: Kripto Kritik








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.