Şimdi Ara

Ethereum kazım zorluğu en yüksek seviyede, RTX 3080 Ti sadece 2$ üretiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yunus_60 kullanıcısına yanıt
    Dostum laptopta normal ama büyük risk :) Ömrü azalır laptopun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Beter olsunlar.

  • cihanda kullanıcısına yanıt

    Etherium biterse alternatifi tabii ki var da, bu konuda bir çok insanın atladığı konu şu:


    Ekran kartı madenciliğinde kullanılan tüm kartların yarıdan fazlası etherium için kullanılıyor. Etherium biterse bu kartlar alternatif coinlerin madenciliği için kullanılacak. Hali ile bu kadar kart alternatif coinlerin madenciliğine yöneldiği an bu coinlerden elde edilen mining cirosunu yarı yarıya düşürecek. Ama elektrik gideri sabit. Dolayısıyla kâr belki de üçte birine düşecek. Mevcut ekran kartlarını miningden çıkarıp satmaya değmeyebilir, hiç olmazsa bir kısım miningci satmayacaktır. ama yeni kart almaya da kesinlikle değmeyecek. Dolayısıyla ekran kartı ihtiyacı içinde olanlar rahat eder.


    Bu sürece girildiğinde Türkiye'de ikinci el alımına bir süre ara vermek lazım. Türkiye'deki miningcilerin çoğu bu işi dangıl dungul yapıyor. Ankara'da Kapalı balkonda rig çalıştıran gördüm. Yılın 300 günü güneş alan şehirde yaz kış... Kışın çok mantıklı da, yazın karta zulüm.


    Benim ekran kartı serverım boş zamanlarında mining yapıyor. Bulunduğu yerde otomasyon sistemi var. Bulunduğu oda penceresinde fan var. Dairenin çeşitli pencerelerinde de fan var. Serverın durduğu oda sıcaklığı arttıkça fanlar açılmaya başlıyor. Oda sıcaklığı 25 derece altına indirilemediği an tüm fanlar kapanıyor, o odadaki klima açılıyor. En sıcak ekran kartım 61 derece. O da founders edition olduğu için.


    Dairenin girişinde voltaj regülasyonunu sağlamak amacı ile trafo var. Voltaj dalgalanmasından etkilenmiyorum. 120v'a kadar 220v sabit alıyorum. Aynı şekilde 320v'a kadar gene 220v alıyorum.


    Türkiye'de kaç miningcide böyle bir düzenek vardır? 🙂


    Bu sebeple, ikinci el almak durumunda olanların dünyada elektrik fiyatlarının yüksek olduğu, ve/veya 10-20 ekran kartı ile mining yapınca elde edilen gelirin pek bir anlam ifade etmediği hayat pahalılığı yüksek ülkelerden SON KULLANICIDAN ikinci el avına çıkmalarını tavsiye ederim. Mümkünse komple sistem alsınlar. Anakart, soğutucu, kasa ve PSU'yu Türkiye'ye hiç getirmeden, yerinde satsınlar. Ülkeye yükte hafif, pahada ağır malları (cpu, ram, ekran kartı, ssd) soksunlar. Etherium madenciliği bittiğinde bir süre Türkiye'de ikinci ele girmeyin derim.


    Normalde madenciliğin ekran kartına zarar vermediğini söyleyebilirim. Ekran kartını serin tutarsanız ve voltaj dalgalanmasından korursanız madencilik sıkıntı değil. Sadece fanların ömrü kısa olur. Fanlar da ucuz zaten.


    Eski Nvidia kartlarda ram sıcaklıklarını göremiyoruz. Bu da bir yanal sorun. Belki işlemci 60 derece ama ramlarden birinin termal padi kurumuş ve 95 derece? Ne bileceğiz? Bu sebeple düzenli kontrol ve bakım da şart. Başıma da geldi. Pırıl pırıl heatsink. Gene de diğer kartları sökmüşken söktüm. Heatsinkin doğası gereği bir ram modülünün etrafına tüm pisliği biriktirmiş. Sorun değil normalde de, uzun vadede o toz birikintisi padi kurutur. O da o ram modülünün aşırı ısınmasına sebep olur.


    Bu sebeplerden, ben olsam, miningcilerin yarısının işi bıraktığı bir dönemde illaha ikinci el alacaksam ve Türkiye'den almak zorunda isem bir mimarlık bürosundan alırdım. Zira onlar da yıllardır bekliyor. Kartlar çok pahalı olduğu için yenisini alamıyorlar. Kartlar ucuzladığı an yenileyecekler. Eskisini de satacaklar. Ama piyasa fiyatı ne ise o fiyattan satacaklar. Mimarlık ofisi çıkması mı? Mining çıkması mı? Ben mimarlık ofisini tercih ederim. Hiç olmazsa günde 8 saat kastırılmış ve ups'e bağlı kart ve baba bir PSU'ya tek kart bağlı. Benim serverımda 3 PSU var, biri çok kaliteli ve güçlü bir server PSU'su (12v'da 108 amper veriyor hayvan oğlu hayvan) ve bu sisteme bağlı 12 ekran kartı var. Benim sistemim bile tek ekran kartının bağlı olduğu baba PSU'ya sahip bir pc'den riskli. Benim riskim trafo sayesinde düşük.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 21 Nisan 2022; 9:51:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu saatten sonra zor ama yine de bir ümit diyelim

  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt

    Evet büyük risk diye herkez söylüyor ama Oyuncu laptopları masaüstü ve ekrankartlarına göre daha yüksek sıcaklıklara göre tasarlanıyorlarmış Asus türkiye ile iletişime geçtim yük altında 100-110 c ye kadar rahatlıkla kullanabiliriniz diye bi cevap verdiler Miningde iyi bi oc ayarıyla 55c de çalıştırıyorum bence birşey olmaz olsada yarı parasından çoğunu amorti etti




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus_60 -- 21 Nisan 2022; 17:53:17 >
  • Zeen kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun .asus rog serisi oyncu laptop iyi bir oc ayarı yaptım 55c de çalışıyor 1 seneyi geçti birşey olmadı

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.