Şimdi Ara

Et ve Süt Kurumu Konserve Kuşbaşı ve Kıyma %25 İndirim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
5
Favori
55.455
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ryo41 kullanıcısına yanıt

    hocam gerçekten o mekanda vakit kaybettiğine değmez

    beyza piliçten alıyorum tavuğu 36 lira mı neydi en son kilosu


    o mekana gideceğine küçükbaş alıp kesmeni tavsiye ederim

    kafan rahat olur

    dersen ki o kadar nakit yok yanımda birkaç kişi birleşip kesebilirsiniz ortaklaşa

  • Celikpena kullanıcısına yanıt

    algı yapıyorlar hocam

  • Tarım kredi marketlerinden konserve kıyma aldım tam bir felaket. Kuşbaşı kalmadığı için kıyma aldım nasıl olduğunu merak ettiğim için almaz olaydım. üstünde 3 parmak sıvı yağ, donmuş halde kendi yağı ile karşılaştım. neyse dedim koruma amacıyla basmışlardır yağı. tavaya attım yağının bi kısmını süzüp. kavurma gibi ısıtıp tüketeyim dedim ama töbe olmuyo sanki kıyma değil çorba pişiyo. baktım olacak gibi değil iyice süzdüm sonra tavaya atıp devam ettim. kıyma bildiğin çamur gibi oldu koku desen zaten enteresan. içine bastım toz biber öyle tüketmeye çalıştım. bi daha EBK ürünü hiçbir şeyi almam aldırmam. ilk EBK ürünü alışım ve son da oldu.

  • Circassian81 kullanıcısına yanıt
    doğru gördün
    ben kıyma aldım 800 gr 41 tl idi..şimdi dahada düşmüş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnternetteki fiyatlarla marketteki fiyatlar tutmuyor. Beylikdüzünde olana gittim. Sitede kilosu 75 lira kaşar peyniri 108 liraya sucuk var. Marketteki fiyatlar bundan çok pahalı.

  • AlleinMann A kullanıcısına yanıt

    Tarım kredi market zaten ucuz değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Et ve Süt Kurumu Konserve Kuşbaşı ve Kıyma %25 İndirim
  • Bu konuda bir şeyler yazacağım. ETSK, belirlediği fiyatlar üzerinden hayvan kesimi yapmaktadır. Örnek vermek gerekirse ilan ettiği karkas fiyatını kabul ediyorsanız, hayvanlarınızı götürür kestirirsiniz. Kilosuna göre paranızı alırsınız. Akabinde bu etler işlenir, satılır, depolanır. Genel olarak hayvan yetiştiricileri bunu istedikleri zaman yaparlar. Yani götür, kestir, paranı al.


    Tabi ETSK fiyatları, piyasa kasap fiyatlarından düşük olur. Zira kasaplar 100 baş hayvanı kabul etmezler ama ETSK bir banka gibi her zaman hayvan kesimini kabul ediyor.


    ETSK elinde büyük soğuk hava depoları var. Yani eti kışın keser, isterse yazın satar. Et bozulacak zamana yaklaşır ise yani depolama ömrü azalıyorsa, onları da konserve yapar vs. Tabi bu demek değil ki her depolama ömrü yaklaşan konserve oluyor, duruma göre yapıyorlar.


    Ancak benim kendi bilgim bu etin temini aşamasındaki dikkatsizlikle ilgili. Genel olarak kesim öncesinde hayvanların sağlıklı olması mevzuat gereği. Ancak iş yoğunluğu, kesim sayısı, küçük bölgelerde yetiştirici ile denetleyici arasındaki zorunlu gelişen ilişkiler vs. gibi nedenlerle, hayvanın sağlığına pek aldırmıyorlar. Yetiştiriciler hastalanan hayvanı da zoonoz değilse tabi, hemen kesime gönderip zarar etmenin önüne geçiyor. Ben bunları yetiştiricilerden duyuyorum, birebir şahit değilim ancak satan adam böyle diyorsa, ETSK işi bana pek makul gelmiyor.


    Gerçi kaliteli et olsa neden bu fiyatlara satılsın? sorusunun cevabı, doğruyu göstermekte.


    Aldığımız etler orta-düşük kalite, nitekim yüksek kalite olsa kasaba satılır bu etler. Saklama işlemlerinin iyi yapıldığını duydum. Ancak seçim aşamasında pek iyi olmadıklarını da duydum. Takdir sizin.


    Bu ekonomiyle et yemek lüks, ETSK eti bile lüks ama yine de kulağınızın bir köşesinde olabilir bu yazdıklarım.





  • buradan alının konserve kuşbaşı bana çok yavan geldi tat tuz yok yiyorsun yiyorsun karnın doyuyor lezzet alamıyorsun beğenmedim bir daha gidip almam

  • 90 LARDA OLDUĞU GİBİ ENFLASYON CANAVARI VAR




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hal hal -- 19 Mayıs 2022; 22:11:36 >
  • Kasaptan taze et alıp da kavurma yapmak lüks olmuş savaş mı var arkadaşlar,?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TIRPAN kullanıcısına yanıt
    "Savaşı sevmek" var, o ortamdaki kaosu ve vahşeti sevmek var, ne savaşından bahsedilebilir ki artık onun bile tanımı değişti...

    Boşuna mı diyorlar bilim, üretim diye, aldığımız her şeyden 1 tane devlete alıyorduk şimdi +2 oldu denilmekte, böyle bir durumun sürdürülebilir olduğuna inanmak mümkün değil zaten bünye kabul etmiyor bu dijital ve ekonomik "terörizmi"...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kerros kullanıcısına yanıt

    İyi güzel yazmışsın ama ne et ve süt kurumunu biliyorsun ne de piyasayı, sadece kendince yorumlamaya çalışmışşın.


    ESK üretici ve tüketici pazarında düzenleyici rol almaktadır. ESK'nin alım fiyatları da piyasanın her zaman altında değildir. Yeri geldiğinde düşük, yeri geldiğinde ise üreticiyi desteklemek için yüksek fiyattan alım yapar.


    Et dediğiniz şey soğuk havada depolanan elma gibi değildir. kesersiniz 10-15 gün içinde tüketirsiniz, kış kes dondur, yazın çözdür sat gibi bir durum söz konusu olamaz.


    Konserve bir et muhafaza şeklidir, bozulacak et konserve yapılır gibi durum da kesinlikle yanlıştır.


    ESK kesimin ve üretimin her aşamasında veteriner hekim bulundurduğu için kesilip satışa sevk edilen her ürün kasaplardan aldığınız ürünlerden kat ve kat daha güvenlidir.


    Kasapların yüksek kalite ESK'nin düşük kalite sattığını nasıl çıkardınız onu hiç anlayamadım. Kasap kar maksimizasyonuna odaklandığı için piyasada ucuz inek etini toplar, gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra sana dana eti diye de satar.





  • rebelmummy kullanıcısına yanıt

    Yorumunuza başlarken, beni tanıyarak mı bunları yazıyorsunuz? Nerden biliyorsunuz ne kurumu, ne de piyasayı bilmediği mi?


    Bu önyargılı tavıra cevap olsun, 2013 yılından beri Türkiyede 81 ilde konuşlanmış, sığır yetiştiricilerine ait üst bir birliğin avukatlığını yapıyorum. Detay vermeyeceğim ama belki sizden daha fazla yetiştiricilerle içli dışlıyım. 4 yaşından beri mezbahanedeydim, 1 yıldan fazla bir süre neredeyse mesai yapar gibi gittim, geldim :) Orada büyüdüm diyebilirim.


    Netice olarak siz beni tanımadan, kim olduğumu bilmeden yapıştırmışsınız.


    Gelelin et dediğiniz şeyin soğuk havada depolanan bir elma olup, olmadığına ;


    Karkas ya da işlenmiş haldeki etleri, 4 santigrat derecelik bir dolapta 3-5 gün, bilemedin 1 hafta saklayabilirsin.


    Ancak bu dereceyi düşürdükçe, mevcut süreyi arttırırsın ki, etlerin 40 yıl dahi depolanabileceğini bilmediğini anlıyorum.


    Sağlıklı bir süreç içerisinde -18 santigrat derecede, karkas etin 1 yıl saklanabileceğini de duymamışsın galiba.


    ETSK'nun ise hem elinde bu derecede çalışan depoları var, hem de piyasadan depolama hizmetini de satın alıyorlar.


    Yani işin özeti, sen mutfağındaki buzdolabıyla karıştırma işleri.


    Aynen dediğin gibi kışın kes, yazın sat da olur, yazın kes, kışın sat da olur.


    ETSK'nun mantalitesini tam olarak anlayabilmen için bu kurumun neden kurulduğunu da algılaman gerekir.


    Burada temel amaç, ülkedeki et stoğunu dengede tutabilmek, yetiştiriciye kaynak yaratabilmektir. Yani önceki yazımda bahsettiğim üzere ETSK aslında ET BANKASI mantığıyla hareket eden, pazarı ve yetiştiriciyi korumaya çalışan bir kurumdur.


    BOZULACAK ET demiyoruz, depolama süresi sona yaklaşan, sağlıklı et halini kaybetme süresinde olan etler konserve olacağı gibi, konserve miktarının yetmediği hallerde de, mevcut yeni kesim etlerde konserver olabilir DEDİM. Okuyabiliyorsun umarım.


    Veteriner hekim gözetiminde kesilmiyor, kontrol edilmiyor da demedim.


    ETSK'nun pazardaki belirleyiciliği çok önemli bir faktör sayılmaz. Hayvan ve Et Borsaları fiyat belirlenmesinde daha aktiftir. ETSK'nun ana alım-kesim süreçlerini de anlattım. ETSK'nun belirlediği fiyatlar genel olarak asgari fiyatları belirlemesidir.


    Neyse hocam biz anlaşamayız. Ben bunları düşünüyorum, görüyorum, duyuyorum. Duyduklarımı "duyum" olarak yazdığımı belirttim.


    Sen de nereden bu bilgileri elde ettiğini yazarsın, örneğin dersin ETSK Veteriner hekimiyim, şuyum, buyum. O zaman detaya gireriz.



    Ek bir görsel daha ekleyeceğim.

    Et ve Süt Kurumu Konserve Kuşbaşı ve Kıyma %25 İndirim

    Bu tablo 2016 yılı ETSK Faaliyet Raporundan alıntı. Kurumun soğuk hava deposu 2519 ton et alabiliyor. Dondurma kapasitesi ise o yılda 11.185 ton.


    Ayrıca dışardan alınan hizmetlere (depolama-dondurma) ilişkin miktarları da kontrol etmekte fayda olacaktır.


    Bu çok güvenilir olduğunu "kesin kanıyla" iddia ettiğiniz kurumun siciline de bakmak gerekiyor aslında.


    Şimdi size iki soru soracağım, bu iki soruya konu olaylar nasıl meydana gelmiştir eğer bahsettiğiniz şekilde her şey dört dörtlük ise.


    2017 yılında ETSK için Romanyadan ithal edilen hayvanlarda sığır pastörellozu çıktı mı?

    2018 yılında ETSK için Brezilyadan ihtal edilen hayvanlarda şarbon görüldü mü? Hayvanlar telef oldu mu?

    Tüm bu hayvanlar Türkiyeye nasıl getirildi? Bu hayvanların seçim heyeti nasıl kuruldu vs?


    İşin özü her şey kağıt üstünde yazıldığı gibi olmuyor. Hayvan seçimi komisyonlarında dahi idari ve adli soruşturmalara yansıyan, süreçleri devam eden bir çok kasti ya da ihmali hata/kanuna aykırılık var. Şimdi senin gelip en güvenilir et ETSK eti demenize mi inanmalıyım?


    Kaldı ki yazımda özellikle kurumun ismine zarar vermemek adına, yaşanan olayları hafif bir dozda izah etmiştim.


    Bilgilerini güncellemen dileğiyle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerros -- 20 Mayıs 2022; 15:26:14 >




  • Kesin bozuktur onlar da elden çıkarıyorlar.

  • Vay anasina ne kadar ucuzmus ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulda sadece beylikdüzü şube gösteriyor. İnternetten alımı yok mu ?

  • boş boş konuşanlara bakmayın konservesi evet pek iyi değil çünkü konserve ne bekliyorsun ki...

    et konusunda ise gayet güzel kasaptan daha kaliteli ve ucuz salam sucuk millet abanıyor zor bulunuyor bizim millet uzanamadığı ciğere murdar der gidemeyen bok atacak yer arar kasaplardan düdüklenmeye meraklıysanız gitmeyin kardeşim bu kadar basit.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stenoz -- 25 Mayıs 2022; 1:13:25 >
  • ramazanda kıyma almıştım .çok yağlıydı.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.