Şimdi Ara

Eşşek Gibi Bağırarak Telefonda Konuşanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet akadaşlar. Metroda, metro durağında genelde orta yaşlı 55-70 telefonla veya yanındaki ile bağırarak eşşek gibi konuşanlara ne yapmak lazım?Bu adab-ı muaşeret bilmeyen benden yaşlı eşşeklere nasıl bir ders vermek gerek. Fikri olan yazabilir mi?

Ben işin içinden çıkamıyorum.

Cahillerin ses ve ışık kirliliğinin rahatsız olmaması gibi bir durum var. VBir mahbuğun kalitesiz olduğunun en büyük göstergesi yüksek sesle ve boş konulardan konuşmasıdır.Bunun istisnası yok.

Dün gece İkitelli sanayi metro durağında bir öküz feci yarısı bir bağırarak konuşuyor.. Yani telefona gerek yok ses tünelden raylara Ankara ulaşacaktır neredeyse..

Son treni bekliyorduk şimdi bu eşşekler uğraşsam tren kaçacak.

Acaba ben de böyle bağıra bağıra konuşsam olur mu? Dingil anlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 17 Temmuz 2024; 0:28:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam toplum kuralları ile alakalı bu tarz seyler. kisinin insiyatifine kaldıgında boyle seyler cıkabiliyor. bazı ulkelerde bankanın icinde telefon ile konusulmaz, surda konusulmaz burda konusulmaz gibi kurallar var. konusacak olursan herkes oyle bir ayıplayarak bakıyor ve guvenlik gorevlisi gelip direk oyle bir surat ile uyarıyor ki bir daha oyle bi hata yapmıyosun. toplum kuralları cok onemli. bakın bu kanun, cezası olan bir durum falan degil. bu baska bir sey. gorgu kurallarını uygulamak. degismek istiyorsan degisimin parcası olmak lazım.

belki tek kisi o telle konusana tepki gosterse hos karsılamaz ama herkes boyle bir gorgu-toplum kuralından haberdar olur ve uygulmaaya istekli olursa sorun kalmaz.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.