Şimdi Ara

Espresso Makinesi tavsiyesi!!! (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: scobex Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
94
Favori
232.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smlk

    Merhabalar kasım ayında 3500e kendi bayisinden Siemens eq6 plus s300 makinesi aldım.1 aydır arızası sebebiyle serviste kalıp güç bela sonunda tamir edemeyeceklerini anladılar.Değişim kararı verdiler.Orjinal sıfır ürün gönderiyorlarmış ancak şu an fabrikalarında yokmuş .Yurtdışından gelecekmiş gelmesi mayısı bulabilirmiş .2 ay ürünü kullanamayacağım demek bu. Keşke delonghi alsaydım diyorum.
    Para iadesi isteyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    Çok fazla shot almıyosanız (günde 1-2) el değirmeni en ucuz yollusudur.
    Sözen iyidir, ucuz olması avantajı, pirinç kokması ve ayar sabitlemesi dezavantajıdır.
    Onun dışında Hario el değirmenleri var ama 200-300 tl aralığındadır Sözenden çok üstün değildir.

    Tavsiyem 1000-1500 tl aralığında elektrikli değirmendir.
    Bu ara Lelit'in Fred serisi uygun fiyatlı, espresso için ideal.

    Alıntıları Göster
    Gaggia mdf 89 ne dersiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zuckerberg kullanıcısına yanıt
    https://www.kahveler.net/kahve/4336-gaggia-mdf-89-ve-lelit-fred.html/

    Espressoda topaklanma yaptığı ama iş gördüğü, filtre için daha uygun olduğu yazılmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zuckerberg kullanıcısına yanıt
    bunu yapmayı düşündüm.ancak şu sebeple yapmıyorum.ben ürünü aldığımda ürünü 3500tlye aldım.şu an fiyatı siemens online mağazasında 5685tl gözüküyor.delonghi kahve makinelerinin fiyatlarınında bu şekilde arttığını düşünürsek,para iadesi olarak 3500tlyi aldığımda bu paranın yeni kahve makinesini alım gücü benim aldığım zamanın çok aşağısındadır.o yüzden bu başvuruda bulunmadım.
  • Herkese merhaba delonghi 311 espresso makinası aldım, bugün elime ulaştı, otomatik durma yok sanırım kendimiz duedurmadığımız sürece devamlı akıyor suyu, şimdiden pişman oldum bu modeli aldığıma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delonghi ECAM 23.420 tam otomatik kahve makinesi kullanan var mı? Öneren? Önermeyen? Kararımı bu makineden yana kullanmak üzereyim, almadan önce bilgili kişilerin yardımına ihtiyacım var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cmrnz

    Herkese merhaba delonghi 311 espresso makinası aldım, bugün elime ulaştı, otomatik durma yok sanırım kendimiz duedurmadığımız sürece devamlı akıyor suyu, şimdiden pişman oldum bu modeli aldığıma
    Manuellerde giriş ve orta seviyede o özellik pek bulunmaz. Genelde ticari makinelerde olur. Flowmetre diye geçer.
    Manuel makinelerin esprisi her türlü kişiselleştirilebilme olduğundan sizi su miktarıyla da sınırlandırmaz, bazen fazla ya da az su alabilirsiniz. Çekirdek yoğunluğu, tamp etme vs gibi değişkenlere bağlıdır.
    Düğmeye bas shot al olayı otomatiklerde olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hanıma evlilik yıldönümü hediyesi olarak kahve makinesi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Bütçem 4.000 - 5000 TL. Aklımda indirimdeysen Siemens Eq 600 plus var fiyatı 4.600 TL. Bu ayarda daha kaliteli makine tavsiyesi verir misiniz? Delonghilerin iyi segmenti 7000TL den başlıyor. Ben orta yumuşak içim kahveler severim hanım latte vs. seviyor.
  • smlk kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Bende 10 Nisan günü 3880 tl ye Siemens bayisinden SQ6 plus S300 aldım. Liste fiyatı uçtu ama piyasa öyle değil.
  • elli kere yazdım yine gelip yazayım.

    espresso makinesini kazanlı değilse almayın.
    58mm prof portafiltre çapı yoksa almayın.

    otomatiklerinn çoğu termoblocktur hatta hepsi öyledir, üşenmeyin öğütücü ve kazanlı espresso makinesi alın. bu çöpleri almayın.

    üzülerek yine milletin 51mm termoblocklu delognileri, otomatik siemensleri binlerce tl'ye aldığını görüyorum.
    yazık ya.

    Beko 2170 ikinci elde 400-500tl'lere satılıyordu yurtdışı 2. eli bile 1300-1500tl iken(gaggia revolution), bunu almıyorsanız 3-4bin tl'ye kadar kazanlı ürün yok. bu paralara makine almayın termoblock çıkar. kazanın farkını bilmiyorsanız hiç bu işe girmeyin araştırın önce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 17 Mayıs 2020; 18:14:33 >
  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    delogni aldım kullanıyorum zamanında fiyatıda uygundu taze kahve içiyorum ne güzel kendim çekip.
    herkesin bütçesi zevki kendine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcroses

    delogni aldım kullanıyorum zamanında fiyatıda uygundu taze kahve içiyorum ne güzel kendim çekip.
    herkesin bütçesi zevki kendine.
    fiyatı uygun dediğiniz dönemde beko ve arçeliğin ithal ettiği bu bahsettiğim gaggia revolution 300 tlden gidiyordu, kazanlıdır.

     Espresso Makinesi tavsiyesi!!!

     Espresso Makinesi tavsiyesi!!!

    kazan ve 58mm genişlik şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 18 Mayıs 2020; 3:19:30 >




  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettiğiniz özellikler nasıl bir fark sağlıyor hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: primum non nocere

    Bu bahsettiğiniz özellikler nasıl bir fark sağlıyor hocam?
    termoblock sistem yani belkide tr'de satılan bütün delogniler, otomatik makineler vs.
    ucuzdur. bilmeyen kişi atlar yüksek kar bırakır.

    dairesel kanallar düşünün su bu kanallardan geçerek çok çabuk ısınır, makine 30 saniyede hazır olur. ben hazırım dediği an işleme başladığınız anbloğun içindeki su 90 derecelerde basınçlı goğru olarak kahveyle temas etmeye başlar.

    10 saniye sonra o kanallardaki suyun yerine haznedeki su gelmeye başlayınca anlık olarak 90'da kalmaz sıcaklık, 70'lere kadar düşer.

    espressoda 1 gram kahvenin, 1 tık ince çekmenin bile tadını ekşi ve acılık olarak hissedersiniz, böyle bir durumda 20 derecelere varan sıcaklık farkı çıktınızı bariz etkiler.

    kazanlı makinede 100-200ml su(tankın büyüklüğüne göre) kazan içinde hazır kaynar vaziyette bekler, 4-5 dakikayı bulur makinenin ısınması. siz kahve yapmaya başladığınızda hazırda kazan içinde gerekli değere ulaşmış su portafiltreye gider. böylece 20-25 saniye espresso süresi boyunca olması gereken değerler ile temas eder kahveye.

    sanırım gaggia classic'de de varmış kazan 2900tl görünüyor. ha 400-500tl ye sıfır termoblock alıdım memnunum doğrudur. kahve işinin ucu bucağı yok, bunla başlarsınız satarsınız üst modele geçersiniz. en azından burayı okuyan kişilerin belirli bir kahve birikimi vardır.

    beko arçeliğin getirdiği aslında gaggia olan yukarıdaki modelde kazan var, yurtdışında bu ürün 400-500 dolar seviyesinde iken tr'de tutulmadığı için 300 liralardan satıldı kisme yüzüne bakmadı. ikinci elde de bayağı döndü bu rakamlardan. bulursanız alın.

    şuan bende rancilio silvia var, bir evde olabilecek en iyi makinelerden birisi. bu bir keyif tabi ki durumunuz varsa, 3 günlük dünya bankada para saklamak yerine keyfime harcarım dedim aldım. gaggia modelinden buna geçtim o da kazanlıydı bu da, ama yine tadı çok fark etti. bu sefer devreye 3 yollu valf giriyor, bunlar detay kazanlı makine aldıktan sonra diğer özellikleri de araştırır sonra upgrade edersiniz.

    tek diyeceğim kazansız mala para yatırmayın, otomatiğe yanaşmayın.

    evet pratik vs anlıyorum ama amacımız burada zaten gerçek kahveyi elde etmek, taze kavrulmuş aldığınız çekirdeğin bile nefes alıp verdiğini düşünürsek 2-3 günde bir incelik ayarını değiştirdiğim oluyor öğütücünün, otomatik makine bunu bilemez bir tık kalın çeker, basınçlı portafiltreye sahip olduğundan her zaman kremalı akıtır bilemezsiniz, salt espressoyu içtiğinizde acı veya ekşi olduğunu görürsünüz. o zaman bilin ki ya makine doğru basınçta doğru sıcaklıkta suyu basamıyor, ya ince çekildi, ya kalın çekildi, ya fazla gramaj kondu ya tamperi doğru yapmadınız. bu kadar değişkeni otomatik makineye bırakıp yapmak delilik, milyonda bir mükemmel espresso çıkarırsınız şansınıza.

    bu yüzden insanlar espressoyu acı bir şey olarak bilir. 1 gramın, 1 tık ince çekmenin tamperi fazla yapmanın direkt etkisini acılık olarak gösterir.




  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    Detaylı yanıtınız için çok teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    Üstad kapsüllü olan makinaları önerir misin?
  • Delonghi Esam 4000 i 3300 tl ye buldum uzun zamandır bu tarz bir makine almak istiyordum. Kullananlar ya da deneyenler varsa bilgilerini paylaşabilirler mi? Genellikle Esam 2600 yorumlanmıştı.
    Bu arada saatlerdir yazılanları okuyorum kahve hakkında bilgi ve deneyimini paylaşan herkese teşekkürler bir çok şey öğrendim sayenizde🙏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar, şöyle bir fiyat karşılaştırma sitesi var özellikle espresso makinalarında yurtdışı fiyatları gümrük kargo dahil Türkiye'ye gönderimi uygun olan cihazlar var. incelemk isteyenerin bilgisine.https://www.yurtdisifiyati.com/urun-kategori/elektronik/elektrikli-ev-aletleri/kahve-makineleri/
  • Takipteyim ben de öneri arıyorum.
  • elfd. E kullanıcısına yanıt
    Ben Delonghinin aşağıdaki modelini yıllardır kullanıyorum. Makina bugüne kadar hiç üzmedi. Damak tadınıza uygun kahveyi bulduktan sonra uygun değirmen ayarında ve sertlikte tam istediğim gibi kahveler yapabiliyorum. Tabiki manuel makinalarda yaptığınız hassas ayarları yapamıyorsunuz. Kahveden anlarım ama gurmesi de değilim. Pratikliğinden dolayı ben tam otomatik tavsiye ederim.
    https://www.delonghi.com/en-us/products/coffee-and-espresso/coffee-makers/automatic-coffee-makers/ecam-25462s-0132215294

    Ben yurtdışından almıştım ama Türkiyedeki fiyatlarla Delonghi almak çok mantıklı değil. Bir de bendeki modelde sütü kendi kabına koymak zorundasınız. Birkaç kullanımda bir yıkanması gerekiyor. Fakat bosch ve bazı diğer markalarda sütü istediğiniz kaptan çekiyor. Muhtemelen kahveyi bir süre sonra sütle içmeyi bırakıp sade içmeye başlayacaksınız ama sütlü kahve türevlerini severseniz bu özellik önemli.

    Esam 4000 yerine Bosch Verocup 300 veya siemens EQ3 tavsiye ederim. İkisi de aynı makina. Değirmeni de seramik. Esam 4000'ü ofiste kullanıyoruz. İş görüyor ama Bosch çok daha kaliteli bir ürün.
    https://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/kahve-makineleri/tam-otomatik-kahve-makineleri/TIS30321RW?breadcrumb=null
    https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/ilham-alin/yenilikler/urun-yenilikleri/eq3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efiksis -- 28 Mayıs 2020; 18:18:43 >




  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.