Şimdi Ara

ESP8266 ile elektrikli panjur kontrolü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba.

    Evimde 4 adet elektrikli pencere panjurum var. Bunları odalardan ayrı ayrı basılı tuttuğum sürece açan/kapatan kumandalar ile kontrol edebildiğim gibi antredeki kumanda ile hepsini aynı anda açıp kapatabiliyorum (yine basılı tuttuğum sürece açıyor veya kapatıyorum).

    Tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum ancak yapmak istediğim şey başlıkta da yazdığım gibi, ESP8266 modülü kullanarak her birini ayrı ayrı ve hepsini topluca kontrol edebilecek şekilde uzaktan açıp kapatmak istiyorum.

    Kabaca yapmam gereken şey bu açma kapama anahtarlarına bir şekilde ESP modülünü bağlamak ve sanırım bir röle ile bunları kontrol etmek. Ama işte bunu tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum. ESP + röle devrelerine ayrı ayrı nasıl güç sağlayabilirim (sanırım şebeke elektriği kullanamam, 3,3 volt ile çalışıyormuş sanırım ESP.

    Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.


    Not: İleri düzey olmasa da python biliyorum, ESP modülüne kod yükleme işini halledebilirim, evimde bir adet raspberry pi 2B var, halihazırda bunu dns reklam engelleyici olarak kullanıyorum, ayrıca internet üzerinden fiyat takibi yapan bir botum var, o çalışıyor. Akıllı ev sistemi için bir tane daha raspberry pi satın alacağım ancak şimdilik deneme amacıyla yeni bir SD karta akıllı ev yazılımı yükleyip onunla kullanacağım.




  • Yok mu bu işlerle haşır neşir olan, yardımcı olabilecek kimse?

  • Selam, tam aynı olmasa da benzer bir başlığı ben de geçenlerde açtım, kimse dönmedi.

    3 tane panjurum ve 1 tane sinema perdem var motorlu. Kendim esp8266 ile bir ton uğraşacağıma biraz paraya kıyıp sanırım şu kit'i alacağım ve deneyeceğim. Benim amacım perdemi ve panjurları Home Assistant ile Apple ekosistemine eklemek ve HA üzerinden otomasyonla da yönetmek. Örneğin film izleyeceğim zaman tek tuşla perdenin, receiver'ın, oynatıcının açılması, ışıkların kısılması gibi.


    Veya evden çıkarken farklı bir scene seçeneği ile panjurların kapanması, tüm cihazların kapanması, aydınlatmaların 2 dakika sonra kendini kapatması gibi...


    Gitmek istediğim nokta bu ama daha yolun başındayım :)


    https://forum.donanimhaber.com/uzaktan-kumandali-rf-panjuru-apple-homekit-uyumlu-hale-nasil-getiririz--150064803#150155102

  • dj_melon D kullanıcısına yanıt
    Ben de 2 tane tuya nin wifili cihazi var. Homeassistant ta tuya entegrasyonu bulut uzerinden calisiyor. Homeassistant uzerinden kontrol ederken problem yok ancak, tuyanin uygulamasi uzerinden veya fiziksel dugme ile (wifi switch gibi) homeassistant a cok gec yansiyor. Ayarlarda 605 saniye mi dakika mi ne olarak ayarlari cloud ile senkronize oluyor. Ayari dusurdugunuzde hata veriyor zaten entegrasyon aciklamasinda da yaziyor 605in altina dusurmeyin diye. Eger homeassistant uzerinden kullanacaksaniz problem olmaz veya tuya nin gateway i var ise onun uzerinden kullanirsaniz yine gecikme yok.
    Hacs in icinde idi sanirim tuya local integration var. Ordan tuyanin wifili cihazlarini yerelde calistirabiliyorsunuz. Sadece kurulumu uzun :) tuyanin web sitesine gelistirici olarak kayit olup, cihaz id sini, apisini filan bir suru yere giriyorsunuz. Youtube da adim adim videolari var. Ben de ordan yaptim. Tekrar yapmak istesem yine videoyu izlemem lazim ;)

    Homeassistant uzerinden kontrol ettigimde, tuyanin uygulamasina anlik düşüyor ancak tam tersinde 1 saat sonra düşüyor:) wiifli cihazin fiziksel dugmesi var ise burdan kontrol ettiginiz de yine homeassistant a gec düşüyor. Buradaki sinirlama muhtemelen tuya wifi cihazlarini nedense yerel agda calisma modunu koymadigindan. Ayrica tuya bulut hizmetine muhtemelen cok sorgu gelmesin diye timeout suresi koymus. Homeassistant daki sorgu araligini dusuk tutsaniz dahi tuyanin bulut hizmetindne cevap gelmiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ya aslında çok da farklı bir şey olacağını sanmıyorum, neticede ESP'yi wifi ağına bağladıktan sonra ona sinyal gönderiyorsun, devreyi tamamlıyor. Sanırım ESP'nin yanında panjur motorunu kontrol etmek için röle gibi bir şey de gerekebilir. Ama işte bu bağlantıları nasıl yapacağımla ilgili pek bilgim yok.

  • Dr.Aequitas D kullanıcısına yanıt
    Esp8266 + pir sensor ile ilk hareket sensorumu yaptim. Ben homeassistantta esphome ile calistirdim. Ardindan hava kalite sensoru yaptim ve hepsini sorunsuz esp home ile kodladim. Kodladim derken baskalarin kodlarini duzenledim veya esphome.io daki kilavuzdan yararlandim.

    Nodemcuyu beslemek icin ya pil kullananlar da var. Derin uyku kodlamasi vs var ama oraya girmedim hic. Ya micro usb den besleyebilirsiniz yada 10 tl ye 220yi 5v a dusuren ufak bir voltaj dusurucu var. Tum herseyi robotistandan aldim. Hepsi var orda.

    Siz de homeassistant yok ise, nodemcuyu kontrol etmek icin andriod telefonlarda uygulama var, onu kullanmalisiniz. Nodemcuya uzaktsn kontrol edebileceginiz bir kumandayi sanirim direk baglayamazsiniz. Homeassistant olmasi lazim bence. Yanlis yonlendirmek de istemem. Ama siz mevcut kumandaniza nodemcuyu baglayip dugmeleri taklit etmek isterseniz sanirim olur ama teknik olarak nasil olur bilemiyorum. Youtube da biri nescafe kahve makinesinin kartindaki dugmeleri nodemcu ile kontrol ediyordu. Hatta makinedeki yanan ledleri filan da okuyordu nodemcu ile.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.