Şimdi Ara

Esnafım , ALLAH vatandaşın yardımcısı olsun. Esnaflar odaya bekleniyor!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
2
Favori
16.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2F06C70E2

    tam esnaf ağzı daha çok kepenk kapatırsın sen bu kafayla yazık
    merak etme ben kepenk kapatmam.gözünün onune bakan hicbir esnaf batmaz.esnafı batıracak 2 şey vardir. 1. karı kız 2. si alkol.kumar bunlar yoksa batmazlar bu lafım kulağına kupe olsun.

    biz batmayiz ama tuketiciye daha pahalı urun satmak zorunda kaliriz.konunun baştan sonra acıklayıcı durumu bu.biz 5 e satarken senin avm de 1 e satmaz merak etme. orda ya 4 olur ya 4.5 olur.zannediyorsunki sokaktaki esnaf 5 e satınca biz avmlerden 1 e alicaz.yok oyle bişey.
  • 4e almak varken 5e almam yıl 2018 hala duygusal mahalle bakkalı manavı kasabı tripleri bir bitmedi. yeter kardeşim herkes küçük esnaf olmak zorunda değil. bu şekilde batarsın tabi ki sana değil ailene yazık. hayır esnafların neyini savunuyorsun ben onu anlamıyorum ? adam okuyor çalışıyor kazanıyor en azından bir yere gelmiş iş yapıp yapmaması devletin problemi senin değil sen olamazsın zaten onun muhatabı. sen memura laf söylüyorsun tamam haklısın bak ben haklısın diyorum esnafa laf söyleyince çıkışıyorsun yok öyle yagma zibilyon tane şerefsiz esnaf varken (adam gibi adamlara lafım kesinlikle yok) gelip de memura çalışmıyor yatıyor demek de şov
  • köylü üretimi bırakınca (ki bıraktırıldı)
    küçük esnaf kepenk kapatınca (ki kapatmak üzere)
    bir ülke batar ve o gün
    koca göbekli adamlar
    asfalt yolların yenilmediğini öğrenir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2F06C70E2

    4e almak varken 5e almam yıl 2018 hala duygusal mahalle bakkalı manavı kasabı tripleri bir bitmedi. yeter kardeşim herkes küçük esnaf olmak zorunda değil. bu şekilde batarsın tabi ki sana değil ailene yazık. hayır esnafların neyini savunuyorsun ben onu anlamıyorum ? adam okuyor çalışıyor kazanıyor en azından bir yere gelmiş iş yapıp yapmaması devletin problemi senin değil sen olamazsın zaten onun muhatabı. sen memura laf söylüyorsun tamam haklısın bak ben haklısın diyorum esnafa laf söyleyince çıkışıyorsun yok öyle yagma zibilyon tane şerefsiz esnaf varken (adam gibi adamlara lafım kesinlikle yok) gelip de memura çalışmıyor yatıyor demek de şov
    her dukkan acan esnaf degildir.esnaflık hemen oyle dukkan acana denmez.esnaflık oyle hemen acınca olunmaz.babadan ogula filan gecen bir meslektir.iyi esnaf olabilmek icin yılların gecmesi gerekir.
    sen zamanında bir kac dükkan sahibiyle ya kotu bi anin var.yada seni zamanında carpmışlar(kazıklamışlar) bundan dolayida bu kadar kinlisin esnafa.egerki hesabını kitabını bilseydin fiyat araştırmanı yapsaydın seni magdur etmiyecek bi sorunla karsılasınca seni yari yolda birakmiycak esnafı bulsaydın bunları soylemezdın. bak tekrar ediyorum.alışveriş yapacagın yeri iyi tespit ediceksin.her mal satandan mal alinmaz.

    ayrıca adana da yaşıyorsunuz galiba.buyuk sehirlerde esnaflık farklı oluyor.adamın dukkanın onunden her gun milyon tane adam geciyor.bir alişveriş yapana bir daha ihtiyacı olmayacagı icin bazı dukkan sahipleri musterileri kazıklıyor.gunu birlik vur kac taktigi yani.ama eski esnafların oldugu carsı pazarlarda var.veya kucuk sehirlerde oyle buyuk sehirlerdeki gibi olaylar olmuyor.kucuk sehirde bi sattıgın musteriye yine ihtiyacın var.muhtaçsın ona cunku.tekrar donup dolasıp sana gelmesi gerek.boyle oluncada hem fiyatlar şişkin olmuyor hemde seni magdur edicek hicbirsey yapmiyor.aksama kadar dur adamın dukkanında ye iç hic bişey demez.ben adana da yaşadım izmirde ankara da istanbulda her yerde yaşadım.bunu gozlemledim.oralarda ayak cok.insan cok.bir sattıgına bir daha ihtiyacı olmaya biliyor adamın.adamın işi bu cunku hergun birisini kazıklıyor. ama sen her esnafı bu gozle yargılarsan olmaz.zaten bizim adımızı cıkartanda olmaz.

    sen nasıl 40 yıl 50 yıl esnaflık yapmiş veya 7 8 yasından beri babasinin yanında calısmıs sonra dukkanın başına gecmiş birisi ile okumamış etmemiş babasının 3 5 bin tl ile verdigi parayla kıytırık bi dukkan acmiş 1 tl lik malı 10 tl ye satan esnafı bir tutarsın.bunu bu şekilde degerlendiremezsin

    ben piyasayi cok takip ederim.sattıgım malları buyuk magazalarda(koçtaş ,bauhause ,tekzen) takip ederim.allaha cok sukur sattıgım mallardan ucuza satamiyorlar.hatta 4 5 katı pahalı olanıda gordum.satış danışmanına sordum bunun fiyatı nedir ben bu fiyata satiyorum diye.gormuyormusun kocaman magaza .nasıl donucek burası o fiyattan satarsak diye cevap aldım.

    herkes kendinden sorumlu.kimse kimsenin kaderiyle ekmegiyle oynuyamaz.nasip kısmet işi.gün gelir belki esnaflardan once o avmler batar.onların batması cok daha hizli olur cunku.buyuk para donmezse nalları diker.




  • yurtdisina gore turkiyede esnaf az olabilir ama carpik kentlesme yuzunden butun esnaf belli sokakta yanyana duruyor ve bu ciddi rekabet yaratiyor.Bu zaten esnafin en buyuk sorunu zaten hic anlamadim neden 3-4 tane yan yana pideci olur veya insaat mazemesi satan nufusa oranla avrupanin iki 3 kat esnafi olabilir ama bizdeki gibi bi durum yok cunku kentleri iyi planlanmis ve guzel
  • Esnaf var esnaf var.



    Bugun kapi kilidi icin gobek ariyorum. Sordum bir yere 50 tl dedi.



    -Dedim abicim bu fiyat ne boyle?



    Adamin dedigi biz firsatciyiz.



    - Yok o kadar da degildir dedim.



    Adamin dedigi mal satin aldigim yer dolari 7 liradan hesaplayip veriyor.



    Iyi de arkadasim sen bu mali onceden almissin. Dolar 10 gundur boyle.



    Diger husus ise bu mallarin hepsi Turk Mali. Amerikadan mi geliyor. El insaf bu zihniyet is falan yapamaz. Batar gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnafa zerre kadar acımam, hiç kusura bakmayın. Önce gidi adam gibi devlete vergi ödemesini öğrensinler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Esnafa zerre kadar acımam, hiç kusura bakmayın. Önce gidi adam gibi devlete vergi ödemesini öğrensinler.
    tüm esnaflar fetöcüdür.cehape zihniyetidir.fitne fesatcıdır!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • dedi ve gidip aynı partiye oy verdi
  • esnafı yabancılar geçindiriyor
    yerli müşterinin hali içler acısı
  • Dün migrosa girdim. Çalışanlar raflardaki tüm indirim etiketlerini söküyordu hem de gün ortasında.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheExtasyOfCold

    Dün migrosa girdim. Çalışanlar raflardaki tüm indirim etiketlerini söküyordu hem de gün ortasında.
    https://forum.donanimhaber.com/17-08-2018-ulker-eti-su-urunlerine-0-25-1-50-lira-arasi-artis--134493725

    Şu konu yüzünden olabilir tabi bu buz dağının daha görünen yüzü. Dolar bir sabitlensin asıl cümbüş o zaman kopucak. Artık kaçta sabitlenirse sonuçta 4.6 inmiceği kesin.




  • iyi olan şeyin doların düşük kurda olması değil

    fiyat istikrarı ve enflasyonun düşük olmasını

    hükümet ve halk anladığı zaman

    işte o zaman işler yoluna gitmeye başlar...

    doların 10 sene enflasyona rağmen hiç değişmemesini sorun olarak görmeyen hükümet kadar muhalefet ve halkta suçludur... ASLINDA HALK KAZIĞI TAM YEMEDİ, DÖVİZİN ETKİSİ DAHA DA ARTACAK. BU KAFAYLA KAZIĞIN BÜYÜĞÜ BİRKAÇ YIL İÇİNDE GELECEK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 17 Ağustos 2018; 16:21:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar 4.5 dan 7 ye geldi ama fiyatlar üç katına çıktı. Tamam ekonomi les bi durumda da bu zamlar da normal değil . Yapilan zam dolar düştüğü zaman geri de alınmıyor hiç bir şekilde . Uç beş kuruş için böyle fırsatçılık yapanlar yeri gelir 3 5 kuruşa vatani da satar . Zaten satıp oy veriyorlar da neyse . Olan bizim gibi devlete üç kuruş borcumuz olmasın diye bi tarafi çıkanlara olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnafım , ALLAH vatandaşın yardımcısı olsun. Esnaflar odaya bekleniyor!!!


    quote:

    Kapanan şirketlerde korkutan rakam
    1-2 dakika

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) temmuz ayına ilişkin 'açılan-kapanan' şirket istatistiklerini açıkladı. Bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı yüzde 23,27 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 2,17 oranında artarken, kooperatif sayısı yüzde 12,94 azaldı. Bir önceki aya göre kapanan şirket sayısında ise yüzde 32,94 kapanan kooperatif sayısında yüzde 59,09 kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 72,80 oranında artış oldu.

    Yıllık bazda incelendiğinde 2018 yılı Temmuz ayında, 2017 yılı Temmuz ayına göre kurulan şirket sayısında yüzde 30,84 oranında artış, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 23,70 oranında azalış gerçekleşti. Kurulan kooperatif sayısı aynı kaldı. Aynı ay kapanan şirket sayısı 2017 yılının aynı ayına göre yüzde 16,33 kapanan kooperatif sayısında yüzde 13,22 oranında azalış, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 32,99 oranında artış oldu.
    https://odatv.com/kapanan-sirketlerde-korkutan-rakam-17081842.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkur -- 17 Ağustos 2018; 16:58:33 >




  • eyv. hacım, sanada
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Vergi vermek kolay degil ki. Cok yuksek fiyat istiyorlar. Cogu yer, sacma sapan seyleri giderden gosterip vergiyi dusuyor. Esnaflarin cok vergi vermesi sacma, ne bicim risklere atiliyor cogu zaman esnaflar kimse bunlari soylemiyor. Esnafin da ciftci gibi fazla vergi vermemesi lazim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.