Şimdi Ara

Esnafım , ALLAH vatandaşın yardımcısı olsun. Esnaflar odaya bekleniyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
2
Favori
16.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • esnaf ve tüketici arkadaşar
    tüketim ve ihtiyaç ürünlerinde fiyatlara dur denilemiyor artık.freni patlamış kamyona döndü piyasa.1 ay da 3 4 kez zamladığımız ürünler oldu.hele bayram öncesi nylon ve plastik gruplar uctu fiyatları.gıda sektörü daha kötü diyorlar.3 e katlanmış urunler varmış.elektronik ürünleri zaten durumu herkes biliyor.felaket durumda.evinize orta yollu bir bilgisayar alsanız 10 15 bin tl fiyat cıkıyor artık.ben hem esnaf olarak hemde bu ülkenin vatandaşı olarak cok üzülüyorum.insanlar neye elini atsa cok pahalı diyorlar.dükkanımda ihtiyaç olabilecek her şeyi satıyorum.ben toptancıdan ne alsam reyonumdaki fiyattan hatta reyondaki fiyattan daha yuksek aldıgım ürünler oldu.fiyatlar ucmuş gidiyor.
    ekim ayından itibaren magazalarda marketlerden aldıgınız poşetlerede artık adet fiyatı para ödüyeceksiniz.sanırım tv lerde ekonomik savaş dedikleri savaşın altından bu sefer kalkamiycaz.

    diğer esnaf arkadaşlar sizlerinde yorumunuzu görmek isterim.konuyu yukarilara taşıyalım.herkes görsün.







  • egerki bu ulkede esnaf beyaz bayrak cekerse ,şu butun esnaflar batsıncılar ı gormek isteriz.biz batarsak bu ulkenin batması cok daha hızlı olur. masa başında oturdugu yerde akşama kadar cay corba gelip giden buz gibi klimali odalarda oturup aksama kadar iş yapmayan memur kesim bu ulkeyi kurtaramaz.bizim yanımızda onlarda yanar.
    Birincisi esnaf veya kobi vb. batiyorsa ekonomik sikinti varsa bundan memurda etkilenir, en basta enflasyon memurun alim gucunu azaltir. Yani size olan sadece olara degil herkese olur.



    Asil konuya gelirsek, sizin elestirdiginiz kesim bu ulkede vergisini kurusuna kadar eksiksiz odeyen kesimdir. Cogu esnaf firsatini buldukca gercek geliri uzerinden vergi vermez. Esnaf %5 yillik faizla kredi, donem donem sifir faizli kredi almisligi varken, memur konut kredisini en uygun oldugu donemlerde bile yillik %10 dan kullanmistir. Bu ulkede vergi kaciranlara idam gelse ortada dogru durust esnaf kalmaz.



    Kisaca elestirirken donup aynaya bakmaniz lazim.



    Not: Herhangi bir kurumda memur degilim ama her iki tarafida bilen biriyim.
    her dukkan acan esnaf degildir.esnaflık hemen oyle dukkan acana denmez.esnaflık oyle hemen acınca olunmaz.babadan ogula filan gecen bir meslektir.iyi esnaf olabilmek icin yılların gecmesi gerekir.
    sen zamanında bir kac dükkan sahibiyle ya kotu bi anin var.yada seni zamanında carpmışlar(kazıklamışlar) bundan dolayida bu kadar kinlisin esnafa.egerki hesabını kitabını bilseydin fiyat araştırmanı yapsaydın seni magdur etmiyecek bi sorunla karsılasınca seni yari yolda birakmiycak esnafı bulsaydın bunları soylemezdın. bak tekrar ediyorum.alışveriş yapacagın yeri iyi tespit ediceksin.her mal satandan mal alinmaz.

    ayrıca adana da yaşıyorsunuz galiba.buyuk sehirlerde esnaflık farklı oluyor.adamın dukkanın onunden her gun milyon tane adam geciyor.bir alişveriş yapana bir daha ihtiyacı olmayacagı icin bazı dukkan sahipleri musterileri kazıklıyor.gunu birlik vur kac taktigi yani.ama eski esnafların oldugu carsı pazarlarda var.veya kucuk sehirlerde oyle buyuk sehirlerdeki gibi olaylar olmuyor.kucuk sehirde bi sattıgın musteriye yine ihtiyacın var.muhtaçsın ona cunku.tekrar donup dolasıp sana gelmesi gerek.boyle oluncada hem fiyatlar şişkin olmuyor hemde seni magdur edicek hicbirsey yapmiyor.aksama kadar dur adamın dukkanında ye iç hic bişey demez.ben adana da yaşadım izmirde ankara da istanbulda her yerde yaşadım.bunu gozlemledim.oralarda ayak cok.insan cok.bir sattıgına bir daha ihtiyacı olmaya biliyor adamın.adamın işi bu cunku hergun birisini kazıklıyor. ama sen her esnafı bu gozle yargılarsan olmaz.zaten bizim adımızı cıkartanda olmaz.

    sen nasıl 40 yıl 50 yıl esnaflık yapmiş veya 7 8 yasından beri babasinin yanında calısmıs sonra dukkanın başına gecmiş birisi ile okumamış etmemiş babasının 3 5 bin tl ile verdigi parayla kıytırık bi dukkan acmiş 1 tl lik malı 10 tl ye satan esnafı bir tutarsın.bunu bu şekilde degerlendiremezsin

    ben piyasayi cok takip ederim.sattıgım malları buyuk magazalarda(koçtaş ,bauhause ,tekzen) takip ederim.allaha cok sukur sattıgım mallardan ucuza satamiyorlar.hatta 4 5 katı pahalı olanıda gordum.satış danışmanına sordum bunun fiyatı nedir ben bu fiyata satiyorum diye.gormuyormusun kocaman magaza .nasıl donucek burası o fiyattan satarsak diye cevap aldım.

    herkes kendinden sorumlu.kimse kimsenin kaderiyle ekmegiyle oynuyamaz.nasip kısmet işi.gün gelir belki esnaflardan once o avmler batar.onların batması cok daha hizli olur cunku.buyuk para donmezse nalları diker.
    Hocam yapmayin Allah askina, hani bilmeyene tamamda bu isten anlayanlar ne kadar tek tarafli yazdiginizi bariz gorur.



    Elimden bi dolu beyanname gecer, az cok esnafin odedigi vergiyi goruyorum. Kurumasa firmalarla calisip fatura kesenler harici digerleri herturlu vergi kaciriyor bariz. Kayit disi hepsinde bariz var. Siyasi firmalarin yaptiklari disinda bu ulkede en cok kaciranlar, gercek geliri uzerinden en az vergi odeyenler bariz ortada. Eger bir calisansandan yada memurdan fazla vergi oduyorsaniz kesin bir memurun bir yilda kazandigini 1 ayda kazaniyorsunuzdur. Oyle bir algi olusmus ki vergi kacirmayan esnaf esnaf degildir, kacirmak hepsine mubahtir, yoksa ticaret yapamaz algisi var.
  • Kırtasiye sektöründeyiz. Akşama kadar ürünlere zam yapıyoruz. Dolar 5'e düşse de o fiyatları düşürmeyecekler. Giren girdi geçmiş olsun.
  • Saça göre tarak.
  • Bunun "Beklenmeyen" bir durum olduğunu düşünmüyorsunuz, değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ldr1907

    Kırtasiye sektöründeyiz. Akşama kadar ürünlere zam yapıyoruz. Dolar 5'e düşse de o fiyatları düşürmeyecekler. Giren girdi geçmiş olsun.
    aynen bende hiç oturmuyorum.etiket makinasi yoruldu ben yorulmadım.az once nylon torba toptancısı geldi.yeni fiyatları soyledi inan 10 15 dk kendime gelemedim.dukkanın icinde dolandım durdum. toptancıya abi ben bunları bu fiyattan nasıl satayım dedim.boyle fiyatlar dedi başka hicbişey demedi.

    şuan ulkenin durumu cok vahim.oyle cumhurbaskanın acıklamaları gibi iyimser bi tablo yok.bence milletin gazını almak icin oyle acıklamalar yapiyorlar.kış sezonu esnaflarda gümler gibime geliyor.satacak bişey yok artık.
  • Esnafım , ALLAH vatandaşın yardımcısı olsun. Esnaflar odaya bekleniyor!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kizmayin ama hic acimiyorum.



    Nasilsa vergi vermiyor gibisiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık bu vakitten sonra bunun bir vergi zammı olduğunu görmemek saflık olur. devlet diyor ki istediğim vergiyi veremeyeceksen kapat git, asgari ücretle çalış.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi sektörün ne durumda olduğunu merek edenler okusun. 70 sayfayı okudum. Kendi görüşüm; bu zamana kadar açılmış en iyi başlık..

    https://eksisozluk.com/dolar-artarken-isyerlerinin-son-durumu--5754648



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deresay -- 15 Ağustos 2018; 23:19:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ambalaj ürünleri ne yazık ki petrolden üretiliyor hepsi hem petrol hemde dolara endeksli. En basitinden geçen sene yiyeceklerin ambalajlandığı vakum poşetlerinin kilosu 12-14 lira aralığında idi şimdi 28-30 lira oldu. Keza bildiğiniz plastik kova 10,3 litrelik birinci sınıf bir kova geçen sene 2-3 lira aralığında idi şimdi 4-4,5 liraya oturmuş. En kötüsü de şu an gıda da gördüğünüz zamlar henüz tam yansıtılamamış zamlar. Okullar açılıp havalar biraz serinlediğinde gıdadaki yangını daha net göreceğiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elonardo

    Hocam olay hortumu mortumu geçti artık.

    Zengininden fakirine kadar herkes etkileniyor.

    Aha bugün mutfak alışverişi yapacağım, ne mok yiyeceğim, nasıl ödeyeceğim onu düşünüyorum. En basitinden 1 aydır eve sucuk vs gibi şeyler girmedi. Alamyoruz artık alamıyoruz.

    Başlayacağım partisine arkadaş! Geçen seçimden sonra o "koyduk mu" diyenleri tek tek bulup ben de onlara...


    Birileri habire malum partiyi deli gibi savunabiliyor ya ben ona şaşırıyorum.
    Birileri de habire hortum resmi atıyor ya bunların aylık geliri kaç merak ediyorum.



    La ülkede neden eylem olmuyor, neden eskisi gibi millet kendini bir yerlere zincirlemiyor? Çok şaşırıyorum ya! Eski haberlere bi bakın göz gezdirin!
    Millet itaatkarlaştı artık! Vurun kırbacı vurun! Millet nasılsa sesini çıkartmıyor.




  • Esnafım ben de olanları söylüyorum



    Yufka açıyoruz yufkalık un 2 ay önce çuvalı 83 liraydı şuan 125 lira çuvalı

    Lor alıyoruz 2 ay önce kilosu 15kilosu 90 liraydı şuan 112.50 veriyor

    Mantı alıyoruz kıymalı 5 kilosu 50 liraydı şimdi 65 lira

    Fırınlanmış kadayıf alıyoruz bir paket 4 liraya geliyorken şuan 6 liraya geliyor (bir kutuda 20tane olduğunu düşünürseniz 40 lira fark ) 2 ayda .

    Kadayıfın kilosu 10 liraydı 2 ay önce şimdi 12 lira

    Kağıdın kilosu 3 liraydı 2 ay önce şimdi 6 lira



    Rakamlar şişirme diyenler ilgili yerlere gidip öğrenebilirler fiyat listesi mevcut her yufkacı & tatlıcıda .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolarlamı ekmek alıyoruz , dolar kullanmayız olur biterciler bu durumu nasıl açıklayacak merak ediyorum
  • Ek iş olarak organik yumurta yapalım dedik, 300 tavuk aldık birkaç ay önce, şimdi tavukları satmaya çalışıyoruz alan yok. Bir çuval yem 86'dan 115 liraya çıktı. Müşteriye derdimizi anlatamıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harbidenmi

    Bu mesaj silindi.
    Ekonomiyi onlar mı batırmış? Vay hayinler vay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 13 Ocak 2021; 19:18:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • egerki bu ulkede esnaf beyaz bayrak cekerse ,şu butun esnaflar batsıncılar ı gormek isteriz.biz batarsak bu ulkenin batması cok daha hızlı olur. masa başında oturdugu yerde akşama kadar cay corba gelip giden buz gibi klimali odalarda oturup aksama kadar iş yapmayan memur kesim bu ulkeyi kurtaramaz.bizim yanımızda onlarda yanar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.