Şimdi Ara

Esmer küp şeker ile beyaz küp şeker arasındaki farklar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Küp şekeri çok seviyorum bugün esmer küp şeker gördüm beyaz olandan farkı nedir? ben bilmediğim için yine beyaz aldım ama esmer daha mı güzeldir acaba? fiyatı da 2 lira daha pahalıydı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • "Esmer şeker, şeker kamışı melasının ön işlemlerden geçirilmesi ve gıda saflığına ulaştırılması sonucu elde edilen maddenin beyaz kristal şeker ile karıştırılması ile elde edilir. Elde edilen bu maddeye esmer şeker veya kahverengi şeker adı verilir. Esmer şekerin renginin koyu olmasının nedeni veya koyuluğunun artma sebebi içerisindeki melas miktarına göre değişiklik göstermektedir. Esmer şekerin içerisindeki higroskopik madde nedeniyle nem tutma buna bağlı olarak ta topaklanma oranı beyaz kristal şekere göre daha fazladır. Esmer şekerin parçaları beyaz şekere oranla daha küçüktür."

    "Beyaz kristal şekerin kullanımı sonucunda, şekerde bulunan karbonhidratlar kana çok hızlı karışırlar ve insülin salgılamasına neden olmaktadır. Bunun sonucu da vücudumuzda sıklıkla diyabet hastalığının oluşumu hızlanmaktadır. Beyaz şeker yerine eser şeker kullanıldığında bu risk azalmaktadır. Her iki şekerde ki enerji değerleri karşılaştırıldığında arada büyük farklar bulunmamaktadır. 100 gr. beyaz şekerde 400 kcal. bulunurken; 100gr. esmer şekerde de 380 kcal. bulunmaktadır. Ayrıca esmer şeker de potasyum, kalsiyum, magnezyum fosfor, sodyum, demir, B12 vitamini niasin, asit ve kolin bulunmaktadır. Saymış olduğumuz bu mineral ve vitaminlerin hiç biri beyaz kristal şekerde bulunmamaktadır. Çok az miktarlarda da olsa her gün beyaz şeker yerine esmer şeker kullanıldığında ihtiyacımız olan mineral ve vitaminlerden bir nebze de olsa faydalanabiliriz."

    kaynak:https://www.bilgiustam.com/esmer-seker-nedir-faydalari-nelerdir/




  • Teşekkür ederim hocam. Keşke esmer şeker alsaydım :(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest87628

    Teşekkür ederim hocam. Keşke esmer şeker alsaydım :(
    onun yerine 2 tlye mineral barı falan al knk
  • Şeker kullanma daha sağlıklı hemde paran cebinde kalır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.