Şimdi Ara

Eskişehir'liler; ve Eskişehir'de yaşayanlar (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.488
Cevap
47
Favori
387.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sutozu

    Walla saysak şurda kaçkişiyiz diye toplasan 6-7 kişi kadarız. Güzel bir konu yakalamış olsak rating ii artar ama bakalım.
    Bu arada Eskişehir topiğini içeren başlığı imzana yeniden koymuşsun

    tabiki koydum dikkat edersen ama en kısa zamanda imzamı tekrar düzenleyeceğim.. eski haline getireceğim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kara_Dayı


    quote:

    Orjinalden alıntı: jakoben

     Eskişehir'liler; ve  Eskişehir'de yaşayanlar


    İşte eski evimizin olduğu Çınarcık Sokak'tan bir fotoğraf.Dikkat ettiyseniz "Yakını" kelimesi sonradan yazılmış.Eskiden üyesi olduğum Dinamik-Do'nun orda çektim.Erdin Hoca'ya burdan selam.


    bu yazıyı hangi beyinsiz yazmış acaba ve sonradan düzelteceklerine yeniden adam gibi bir tabela yazacak kadar mı acizlermiş (şehit nasıl park edecekse)
    jakoben çınarcık sokak hangi semtte bu yazıyı bende görmüştüm ama tam hatırlayamadım(sanırım yunus emre cad.de görmüştüm yanılıyor da olabilirim.


    Abi Şair Fuzuli Caddesinde Astsubay Orduevi'nin karşısındaki sokakta.Dinamik Do'nun orda Hakan Çay Evi'nin karşısındaki apartmanın önü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saltuk -- 28 Eylül 2005, 16:54:14 >




  • hatırladım
  • arkadaşlar selam
    nette gezerken birşey buldum
    sizinle paylaşayım dedim

    İşgalcinin suyu Koç’tan
    Ali Baş
    Irak’taki işgalci ABD askerlerinin su ihtiyacı Eskişehir’de çıkarılan Kalabak suyu ile karşılanacak.
    Halen Irak’ta ve İncirlik Üssü’nde görev yapan ABD askerlerinin su ihtiyacı için Türkiye’de araştırma yapan ABD’li heyet, Eskişehir’de üretilen ve Koç Grubu tarafından pazarlanan Kalabak suyunda karar kıldı.
    Koç Grubu ile fiyat üzerine görüş alan ABD heyetinin Kalabak suyunda karar vermesinin altında yatan nedenin Kalabak suyunun özellikleri olduğu ortaya çıktı. Kalabak suyunun pazarlamasını yapan Koç Grubu ile ABD heyetinin fiyatta anlaşması ve ABD askerlerinin Kalabak suyu içmesi bekleniyor.
    Cumhuriyet’in ilk yıllarından bu yana Eskişehir’in içme suyu ihtiyacını karşılayan Kalabak suyu bundan böyle Irak’taki ABD askerlerinin de ihtiyacını karşılayacak. Seyitgazi yöresinde bulunan Kalabak Ormanı’ndan borularla Eskişehir’e taşınan su yıllardır Eskişehirlilerin su ihtiyacını karşılıyor.
    Yaklaşık iki yıl önce Büyükşehir Belediyesi ile Koç Grubuna bağlı Tat şirketiyle yapılan anlaşma gereği, Tat grubu Kalabak suyunu tüm Türkiye geneline pazarlamaya başladı. Irak’ta sağlıklı ve kaliteli içme suyu sıkıntısı çeken ABD askerlerinin içme suyu ihtiyacı da bundan böyle Kalabak suyu ile karşılanacak.
    ABD’li heyet Tüm Türkiye’de askerlerin içme suyunun karşılanması için bir araştırma yaptı. Araştırma sonunda Türkiye’de en sağlıklı ve kaliteli suyun kalabak olduğu belirlendi.
    ABD yetkililerin Koç grubu ile suyun fiyatı konusunda son pazarlıkları yaptığı, anlaşmanın önümüzdeki günlerde tamamlanacağı öğrenildi.

    http://www.evrensel.net/05/04/10/politika.html#2

    ayrıca

    http://www.eskisehir-eski.gov.tr/?page=haber&haberid=1
    http://www.milliyet.com.tr/2003/08/31/business/bus06.html
    http://www.zaman.com.tr/2003/02/18/marmara/h8.htm




  • Dah düne kadar yani yeni kalabak suyu tesisleri yapılana kadar kalabak suyu eskişehirin kendi halkına yetmezken bu gün nasıl oluyorda bizden başkalarına da yetiyor ve pazarlanıyor şaşıyorum doğrusu...
    Eskiden kalabak suyu daha bir lezzetliydi ama şimdi nerde o lezzet...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kara_Dayı

    Dah düne kadar yani yeni kalabak suyu tesisleri yapılana kadar kalabak suyu eskişehirin kendi halkına yetmezken bu gün nasıl oluyorda bizden başkalarına da yetiyor ve pazarlanıyor şaşıyorum doğrusu...
    Eskiden kalabak suyu daha bir lezzetliydi ama şimdi nerde o lezzet...


    Günaydınn
    Haklısın abi sular bile bozuldu kalmadı eski tatlar artık walla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kara_Dayı

    Dah düne kadar yani yeni kalabak suyu tesisleri yapılana kadar kalabak suyu eskişehirin kendi halkına yetmezken bu gün nasıl oluyorda bizden başkalarına da yetiyor ve pazarlanıyor şaşıyorum doğrusu...
    Eskiden kalabak suyu daha bir lezzetliydi ama şimdi nerde o lezzet...

    çok doğru bayaa bişey karışıyor o kalabak suyuna. eskisiyle alakası yok. %50 si kalabak suyuysa damacanayla dağıttıklarının, büyükerşende iyi birisi. porsuk suyunu halka kakalayıp, kalabak suyunu koç a veren, üstüne üstlük bir de değrlerimize sahip çıkalım diye reklam panolarını dolduran zihniyete ulan sanki damacanda kalabaksuyu satıyosunuz. bi de sakaların manyaklığı vr o da ayrı mevzu.




  • ben şu anda içmek için erikli alıyorum ; kalabak suyunu yemek ve çay için kullandırıyorum ;
    çeşme suyu zaten malumunuz çeşmelerden kireç,klor ve diğer aklınıza gelecek herşey akıyor... birde kahvelerden kesinlikle çay içmiyorum. çay tiryakisi olduğumdan erinmeyip kendim kalabak suyundan demliyorum (kendi özel karışımım dan tabii) kalabak suyunun damacanalara girmesi bir bakıma çok iyi oldu çünkü sakaların tankerleri ne kadarda temizlense içi yeşil yeşil posa bağlıyordu hatta su aldığımız bidonlar bile zamanla dip kısımları yeşilleniyordu...
  • sonunda eskisehir uzun bir aradan sonra da net ama sadece 1 saat 5te dersim var. Bu sene cokk zor gececek...
    Bu arada @Mechanical24 uydu fotografı cok hos...
    Neyse beorn sana da hayırlı olsun okul galiba belestepe faliyete basladı ama pek bilgim yok malum biz bademlik yolcusuyuz...
    saygılar...
  • serseri hoş geldin lem

    az evvel barış benim MSN yi ele geçirmiş dürzülük yaparken yakaladım sen onunla bir tanışsan dersin ki bu benden daha serseriymiş
  • sende zamanında gir be kardeş

  • haklı gerci ben de gec kalan biriyim ama bazı hocalar vardır onlarda imkansız gec kalırsam derse girmem valla


  • belediye bu öğrencilere yatsın kalksın dua etsin
    kalkıp eskart bandrol değişmemiş diye kart kilitlemeler bilet sordugum öğrenci bileti bulamama deli ettiler bugun
    zaten ulasım pahalı artık tranway değil tabanvay




  • rezillik ya . beleştepe de başlamamış yeniden hala paralıymış. necat beyle yılmaz beyleri kafa kafaya tokuşturacan. her öğrenci 1 kere tokuştursa zaten eskişehirde sorun kalmaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serseri



    belediye bu öğrencilere yatsın kalksın dua etsin
    kalkıp eskart bandrol değişmemiş diye kart kilitlemeler bilet sordugum öğrenci bileti bulamama deli ettiler bugun
    zaten ulasım pahalı artık tranway değil tabanvay

    dün bnimde başıma geldi barış yeni kart çıkarttırmış dayı şunuda doldur biraz dedi aldım gittim yükletmeye vizesi yapıldımı dedi yapılmadıysa yüklenmez dedi kulubedeki vatandaş bende hayır daha kart yeni dedim ve yükleme yaptı kartların heryıl vize olması gerekiyormuş. e adamlar bir bakıma haklı yıl sonu okullar bitti yeniden başladı belki kart sahibinin öğrencilik hayatıda bitmiş olabilir diyerek bu yola başvuruyorlarmış..




  • Engin abi dedim ya öğrencilere sükretsinler yoksa görürlerdi onlar
  • beorn26 senle aynı bölümdenmişiz de haberimiz yokmuş(galiba).Kaçıncı sınıfsın sen?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serseri

    Engin abi dedim ya öğrencilere sükretsinler yoksa görürlerdi onlar

    Gerçektende Eskişehir çok pahalı bir şehir.dün yine ankarada idim. inanırmısınız gideceğim yerlere hep taksi ile gittim. (eskişehirde çok acil işim olmazsa taksiye kesinlikle binmem )ve üç kişi taksi ile toplu taşıma araçlarından daha ucuza dolaştık.bizim burada sen bilirsin yunuskentin oradan terminal 4-5 ytl tutuyor taksi ile en pahalı taşımacılık eskişehirde ama ev kiraları ankarada da aynı en kötü evler 350-400 arası sobalı evler bile dökülüyor 300-350 diyorlar. yemek konusunda ise yine ankarayı ucuz buldum diyebilirim. barışa foto çektirdik 24 adt. vesikalık 2 adt vesikalığın büyüğü 1 adt kartpostal büyüklünde resim 7 ytl. inanın bende bazen isyan ediyorum Eskişehirin bu kadar pahalı olmasına ama elden bişey gelmiyor hadi sizler okul bitince gidersiniz ama biz buraya mahkumuz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: beorn26

    3. sınıf
    bugün odunpazarında yine aktarma yaptım. yine param gitti. bu sistemi getirenleri allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.
    büyükerşen bu estaram var ya... ayrıca raylarıda ... sonra da fabrikası...

    senle beraber ders almışızdır kesin alttan sizin dönemle ders almıştım bikaç tane.

    Eskişehirdeyken her durağa gidişimde yada otobüse binişimde mutlaka erşene saydırırdım bikaç tane.Ne kadar saçmalık varsa eskişehirdeki ulaşım sisteminde var ve acaip pahalı.2 km yol için verdiğimiz parayla istanbul yada ankarada 30 km yol gidiliyo.Allah tan kurtuldum o şerefsizin gerzek sisteminden.




  • sövecen tabi ben de sövüyorum. günde 15 dakika berşene sövmek iyi geliyor bünyeye.
    bide tramvay iyi oldu diyenler var. tutacan onları zorla 2 gün ylculuk yaptıracan bi daha öyle saçmalayabiliyolarmı. yine derlese de tramvayın altına atacan ibreti alem olsun diye.
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.