Şimdi Ara

Eskişehir Gezi Rehberimiz Yayında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    29 Ekim tatilinde yaptığımız Eskişehir ziyaretimle ilgili yazım sonunda tamamlandı.
    Umarım gitmeyi düşünenler için faydalı bir yazı olur.

     Eskişehir Gezi Rehberimiz Yayında

    Sonbahar mevsiminde nereye gitsek nereyi gezsek ne yesek diye düşünürken aklımıza yakın mesafede bulunan Eskişehir geldi. Eskişehir, çok merak etmeme rağmen gitme fırsatı bulamadığım bir yer olarak listemin başında gelen şehirlerden biridir. Ayrıca son yıllarda yerli turistin akın ettiği ve öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alan Anadolu’nun en güzel kentlerinden biri.

    Eskişehir-Gezi-Rehberi

    Eğlenceli ve verimli bir Eskişehir gezisi yapmak isteyenler için ilk yapılması gereken ufak bir araştırma, özellikle günü birlik gezi planı düşünüyorsak mutlaka gitmemiz, gezmemiz ve yememiz gerekenler için liste yapmamız şart. Eskişehir hakkında genel bilgilerden, alışverişe, yeme içmeye, konaklamaya ve ulaşıma kadar detaylı birçok konuyu sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

    Eskişehir Hakkında Genel Bilgiler

    Bildiğimiz gibi, İç Anadolu Bölgesi ’nde yer alan Eskişehir ’de karasal iklim hakimdir. Karasal iklim sebebiyle mevsim geçişlerinin sert olduğu Eskişehir ’i, hava koşulları açısından en rahat ilkbahar ve yaz aylarında gezmeniz mümkündür. Biz sonbaharda gitmiş olmamıza rağmen şansımıza güneşli havada gezme fırsatı bulduk fakat sonbaharda gidecek olanlar için şunu belirtmeliyim ki akşam hava oldukça serindi mutlaka yanınızda mont tarzı kışlık kıyafetler bulundurun.

    Metropol kentler dışında iki üniversitesi olan tek Anadolu şehri olan Eskişehir, gençlere birçok konuda vermiş olduğu destek sebebiyle bir üniversite şehri olarak anılmaktadır. Öğrenci nüfusunun artması şehrin gelişimi açısından oldukça etkili bir faktör. Ayrıca sürekli gelişmekte olan Eskişehir, Türkiye’nin 25.büyük şehridir.

    Eskişehir ‘e Ulaşım

    Eskişehir ’e ulaşım, Türkiye’nin her yerinden otobüs aracılığıyla kolayca sağlanabilir. Bunun yanında hızlı tren sayesinde birçok şehirle kısa sürede rahat bir ulaşım sağlamak mümkün.( Hızlı Tren bilet almak isteyenler bu adrese bakabilirler,https://yolcu.tcdd.gov.tr/view/eybis/tnmGenel/tcddWebContent.jsf ) Gün boyu Eskişehir Ankara seferleri yapılmakta, yolculuk süresi yaklaşık 1,5 saat sürmekte, ayrıca Eskişehir-Konya seferleri de başlamış durumda ve yolculuk süresi 2 saate yakın. İstanbul’dan gelecek olanlar için yine otobüs veya tren ulaşımı mevcut İstanbul Pendik tren garından Eskişehir yaklaşık 2,5 saat sürüyor. Biz kendi arabamızla gezerek gitmeyi tercih ettik. İlk Bilecik ’e uğrayıp oradan Eskişehir ’e geçtik yaklaşık 2,5 saat sürdü.



    Eskişehir, tren ulaşımı konusunda Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biridir, bu yüzden şehir içi ulaşımda da tren çok avantaj sağlamaktadır. Gezilmesi gereken çoğu yer yürüme mesafesinde, toplu taşımayı tercih etmek isteyenler için de şehrin tramvay hattı olan Estram ’ı kullanabilme seçeneği mevcut.

    Eskişehir ’de Gezilecek Yerler
     Eskişehir Gezi Rehberimiz Yayında

    Eskişehir’de gezilecek yerler bölümümüzde şehrin en önemli gezi noktalarından sırasıyla bahsedeceğiz. Eskişehir gezisi için en fazla 2 ya da 3 gün yeterli olmakla beraber günü birlik turlarla da verimli bir gezinti yapabilmeniz mümkün. Hafta sonu için gittiğimiz Eskişehir ’de biz 1 güne Eskişehir de gezilecek yerleri sığdırmaya çalıştık.

    İlk olarak gezimize Porsuk Çayı ’ndan başladık. Porsuk Çayı, bildiğiniz gibi Sakarya Nehri’nin en uzun koludur. Türkiye’de de Venedik havasını yaşamak için Porsuk Çayı’na gidip bot ve gondollarla Eskişehir turu yapmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Ayrıca Porsuk Çayı etrafında çayınızı kahvenizi içebileceğiniz çok sayıda cafe de mevcut. Biz de turumuzu yapıp resimlerimizi çekildikten sonra Porsuk Çayı gezintimizi bitirdik.


    Eskişehir gezimizde bize annemde eşlik etti, o da bizim gibi gitmeden gezi için araştırma yapmış ve o taraflar da kedi severler için bir cafe olduğunu keşfetmiş, kendisi tam bir kedi hastası bu yüzden gitmişken uğramadan dönmek olmazdı. Siz de bir kediye sahipseniz, kedi delisiyseniz mutlaka gidin derim çünkü tam bir kedi cenneti Café de Kedi Yaklaşık 20-25 kedinin olduğu, Eskişehir’in en huzur dolu mekanları arasına girebilecek, hayvanseverlerin kesinlikle çok beğeneceği sımsıcak bir cafe diyebiliriz.
     Eskişehir Gezi Rehberimiz Yayında


    Sonraki durağımız Kent Ormanı oldu. Kent park, Türkiye’nin ilk yapay plajına sahip olması ile ünlü, Eskişehir’in en güzel parkıdır. Kent park ile herşeyiyle yaşanası şehir olan Eskişehir’in deniz eksikliği giderilmeye çalışılmış. Doğal bir deniz havasından uzak olsa da yazın insanların serinlemesi için kullanışlı bir plaj olmuş. Ayrıca plaj biri çocuklar için olmak üzere iki havuza sahip. Kent park sadece plaj ve havuzla kalmayıp içerisinde gölet, at binme alanları, büfeler ve kapalı havuz da barındırmakta. Burada bulunan süs balıkları da ayrıca ilgi çekmektedir. Hafta sonu özellikle çocuklar için verimli vakit geçirebileceğiniz bir park olarak düşünebilirsiniz. Uzmanlar eşliğinde at binme keyfi de yaşayabilirsiniz. Ayrıca bu güzelliği hiçbir ücret ödemeden gezmek, görmek de mümkün. Ulaşım için biz kendi arabamızı tercih ettik sizler bot, tramvay veya otobüs kullanabilirsiniz. Kent Park’a, Porsuk Çayı’nda kullanılan teknelerle ulaşmak da ayrı bir güzellik olsa gerek.
     Eskişehir Gezi Rehberimiz Yayında

     Eskişehir Gezi Rehberimiz Yayında


    Sırada şehrin stresinden, sıkıntısından uzaklaştıran, kocaman binaların arasında yaşamaktan sıkıldığımız zamanlarda bizi eskilere götüren çok özel bir mekan olan Odunpazarı var. Odunpazarı, Osmanlı döneminin mimarisini yansıtıyor ayrıca dar sokaklarında sıralanan ahşap çatılı, kerpiçten yapılma evleriyle, bütün gizemi, ihtişamı ve hiç bozulmayan eskitme havasıyla adeta insanı kendine hayran bırakıyor. Gezen yerli yabancı turistlerin hayran bakışları da bölge insani için ciddi bir ekonomik gelişmeye kapı açmış durumda. Odunpazarı’nda bizim gezmeye fırsat bulduğumuz yerlerden birkaçını şöyle sıralarsak; Eskişehir Balmumu Müzesi, Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Lületaşı Müzesi, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Şelale Park, Osmanlı Evi ve bunlar dışında Odunpazarı’nda gezemediğimiz onlarca konak, cami ve çeşme yer alıyor.
     Eskişehir Gezi Rehberimiz Yayında


    Eskişehir’de Ne Yenmeli?

     Eskişehir Gezi Rehberimiz Yayında


    Odunpazarı turumuzu bitirdikten sonra karnımız iyice acıkmıştı biraz gezmeye ara verip nerde ne yesek diye düşünmeye başladık. Kuzenimizin Eskişehir ’de öğrenci olması bizim için büyük bir avantajdı, bize verdiği tavsiye üzerine yolumuzu Ciğerci Ahmet ’e çevirdik. Dışarıdan ilk gördüğümüzde salaş bir mekan girsek mi girmesek mi diye kararsız kalsak da iyi ki girip bu muhteşem yerde yemek yemişiz diye düşünmemek imkansız :) Ciğerci Ahmet ile ilgili detaylı bilgiyi lezzet durakları bölümümüzde sizlerle paylaşacağız ama şunu şimdiden söylemeliyim, Eskişehir’e gidip de Gaziantep-Adana havası ancak bu kadar başarılı bir şekilde yaşanır, Bu da ufak bir tavsiye.

    Biz yemek için Ciğerci Ahmet’i tercih etsek de Eskişehir’de en ünlü yöresel yiyeceği Çibörek fakat biz Çiböreği kahvaltıdan sonra atıştırma olarak şehir merkezindeki Papağan Çibörek ’te yedik. Şehir merkezi dışında Kent Park’ta Çiğbörek Evi, Atatürk Bulvarı’ndaki Eskişehir Çibörek de tercihler arasına girebilir.

    Ayrıca bizim 1 günlük Eskişehir gezimizde yemeğe fırsat bulamadığımız yöresel yemeklerin en meşhurlarından olan balaban köftenin de uzun yıllardır ün yapmış Abdüsselam Balaban Kebap Salonu’nda tadılması öneriliyor.

    Gezmeye devam

    Ciğerci Ahmet’te yemeğimizi, tatlımızı yiyip kahvemizi içtikten sonra gezmeye Sazova Parkı ’na giderek devam ettik. Türkiye’nin en farklı, ilgi çekici, huzur veren ve çok büyük bir alana sahip parklarından biri olan Sazova Parkı, Eskişehir’de de gezilecek önemli yerlerden, asıl adı Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı olan bu park ziyaretçilerini girişte ağaçlarla çevrili bir yolla karşılıyor, içerisinde birbirinden farklı bir çok yapı bulunuyor ve öyle büyük bir alana sahip ki detaylı gezmek için en az 1 güne ihtiyaç duyuluyor. Sazova Parkı’nda Masal Şatosu, Uzay Evi, Eti Sualtı Dünyası, Amfi Tiyatro, Korsan Gemisi ve farklı birçok oyun alanı var. En ilgi çeken bölümü olan Masal Şatosu’nun koridorlarını, merdivenlerini ve üst kattaki teraslarını ücretsiz gezebiliyorsunuz. Çoğunluk olarak çocuklar için eğlenceli bir yer olsa da yetişkinlerin de ilgisini çekmiyor değil. Ayrıca şatonun içerisinde belirli saatlerde yapılan turlarda daha verimli bir gezi ortamı oluşturuyor. Şato bir çok ünlü kule mimarisinden etkilenip yapılmış, ülkemizdeki mimarilere göre uyarlanmış. Masal Şatosu’nun pazartesi günleri kapalı olduğunu ve hafta içi saat 17.30’a kadar açık olduğunu bilmenizi isterim. Biz kapanmasına yakın bir saatte gittiğimiz için çok detaylı gezemedik.
     Eskişehir Gezi Rehberimiz Yayında


    Eskişehir’de ki diğer ilklerden biri olan Uzay Evi’ de çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekmekte. Uzay Evi’nin 360 derecelik kubbesi, ziyaretçilerine evrene, galaksilere, uzaya ve yıldızlara canlı bir seyahat deneyimi yaşatıyor, ayrıca aynı anda 96 kişiye evrenin gizemli dünyasını izletebiliyor. Hafta içi pazartesi günleri hariç diğer günler belirli saatlerde açık, Cumartesi-Pazar da hizmet vermekte. Gezmek için diğer bir seçenekte çok büyük bir alana sahip olan Eti Sualtı Dünyası, 84 farklı türden 2150 adet balık türü barındırıyor. Ziyaretçileri için ayrıca hediyelik eşya satışı ve kafeterya imkanı da sunmakta. Denizi olmayan bir şehir için deniz canlılarını yakından görebilmek mükemmel bir zevk yaşatıyor, gittiğiniz zaman kesinlikle uğrayın. Ayrıca, çocuklar için gece tulumların içinde konaklama fırsatı var, bununla birlikte okullar için eğitici seminer aktiviteleri de düzenleniyormuş. Pazartesi hariç diğer günler açık. Korsan Gemisi, Sazova Parkı’ndaki diğer harikalardan biri. Çocukların kendilerini korsan gibi hissedebileceği Korsan Gemisi’nin içinde, toplar ve gülleleri, kaptan köşkü, zindan ve zindanda çürümüş insan iskeleti bulunuyor. Korsan hayatlarını bire bir yansıtmak için yemekleri bile var. Sembolik ücretlerle gezilmesi mümkün olan Sazova Parkı’nı gezin arkadaşlar. Özellikle çocuğunuz varsa çok güzel vakit geçirilecek bir park.

    Bunların dışında Eskişehir, ülkemizin en önemli sıcak su kaynaklarının ve hamamlarının bulunduğu yerlerden biridir. Gezerken en beğendiğim yerlerden biri de hamamlar bölgesi olmuştu, hamama girmeye vaktimiz yoktu ama o bölgeyi gezmeden geçmedik. Otantik bir atmosferi olan bu bölgede hamamdan sonra çay, kahve keyfi yapmak çok huzur verici olmalı vaktiniz varsa biz yapamadık siz yapın.
     Eskişehir Gezi Rehberimiz Yayında



    Eskişehir’de nerede kalmalı?

    Nerede kalınmalı kısmına gelirsek, Eskişehir’de öğrenci olan kuzenimiz bizi misafir etti. Ama sizler için gözüme çarpan birkaç otelin adres ve iletişim bilgilerini paylaşmak istiyorum. Oteller dışında fırsatı olanlar için öğretmen ve polis evi de mevcut.



    İbis Otel
    Merkezde, Haller Gençlik Merkezinin karşısında her yere daha rahat ulaşabileceğiniz bir otel.
    Telefon : (0222) 211 77 00

    Ada Life Otel
    Porsuk Çayı kıyısında ,tam merkezde bir otel.
    Telefon : (0222) 233 77 11

    Abacı Konak otel
    Atmosferi mükemmel olan, Odunpazarı evlerinin restore edilip otel haline getirildiği bir yer.
    Telefon : (0222) 333 0 333

    Madame Tadia Hotel
    Eskişehir tren istasyonuna 3 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde yer alan tesis.
    Telefon : (0222)222 21 23

    Dedepark Hotel
    Merkezi konumdaki otellerden biri. Havacılık Müzesi’ne 5 dakikalık mesafede
    Telefon : (0222) 330 45 45

    Anemon Hotel
    Eskişehir-Kütahya yolu üzerinde, biraz şehrin dışında olmasına rağmen gidenlerin önerdiği bir hotel.
    Telefon : (0222) 340 6666 (0222) 340 6677

    Grand Namlı Hotel
    Espark Avm’nin karşısında yer alan bir otel
    Telefon : (0222) 322 15 15



    Eskişehir’de alışveriş

    İlk önce gezdiğiniz yerden sevdiklerinize hediye almak isterseniz Eskişehir’in simgesi haline gelen Lületaşıyla ilgili hediyeler almanızı tavsiye ederim. Özellikle Odunpazarı tarafında bulunan Esnaf Sarayı hediyelik eşya için merkezi konumda. Ayrıca yine yöreye uygun Sorgun Çömleği de hediye için bir alternatif niteliğinde. Hamamlar bölgesini gezerken ayrıca alışveriş de yapmanız mümkün. İzmir’in Kemeraltı gibi düşünebilirsiniz. Hediye olarak Eskişehir’in meşhur Met helvasını da alabilirsiniz muhteşem tadı var. Eskişehir’e gidip de alışveriş merkezini gezmenizi tavsiye etmem ama isteyenler için Espark Avm de şehrin en popüler alışveriş merkezi.

    kaynak : kesfethayati.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shotufuk -- 1 Aralık 2015; 15:25:20 >







  • Kimse göz atmadı galiba, Emeğe saygı desem :(
  • Güzel inceleme olmuş ciğerci ahmet e ben de gitmiştim hayran kaldım. Bence tüm belediye başkanlarının eskişehire gidip yılmaz büyükerşenden ders alması gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kassady

    Güzel inceleme olmuş ciğerci ahmet e ben de gitmiştim hayran kaldım. Bence tüm belediye başkanlarının eskişehire gidip yılmaz büyükerşenden ders alması gerekiyor.

    Kesinlikle katılıyorum, Eskişehir 'i yaşanacak bir hale getirmiş. Ayrıca Ciğerci Ahmet 'in tavuk şişini unutamıyorum sırrını bir öğrenebilsem :)
  • Hocam eline sağlık güzel olmuşta ek yapmakta fayda var. Bir de http://gezicenga.com/eskisehir-gezilecek-yerler/ listeme göz at istersen.
  • Çok güzel hocam. Ellerine sağlık.
  • Eskişehir gerçekten soğuğu dışında yaşanacak sehirlerden rehberinizde gayet güzel tskler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
  • Eskişehirde gezilecek yerlere bakmak isteyenler buna da göz atabilirler. Eskişehir Gezilecek Yerler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.