Şimdi Ara

Eskişehir'de Çin’den sonraki en büyük nadir toprak elementi rezervi keşfedildi! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
4.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yasasin kurtulduk artik sefaletten

  • 2015 tarihli şöyle bir yazı buldum. Ülke için yaralı olur umarım.


    https://polen.itu.edu.tr/items/4752aa92-d3e5-4d79-b46b-a8dacbf8c24a

  • Jelibon galiba, nadir toprak elementi yav, bunu işlersek 100 kat değerli oluyor, havacılık, sanayi ve savunmada kullanılacak, fiber kabloda üretiminde kullanılıyor, üf neler neler. Çok değerli çok diye açıklama mı olur lan. İyice taştaş geçiyorlar milletle...

  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Vatan hainligi yapmayalim. Oran %4, 1 degil 😒

  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yorum.

    Evet ne hikmetse ülkemizdeki endüstriyel değere veya özel değere sahip madenler yabancılar tarafından çıkarılıyor...

    Bunu TÜRKLER çıkarsın isteriz.

  • Gelmiş tiplemeler yine. Seçim tarihinimi bekliyor. Yok jelibon.adamlar ülkesinde çıkan madeni kıskanıyor. Sırf bu tipler yüzüden,sevmesemde tayyiipe çalışıcam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sevinmeyin bu madenleri çıkartacak sirketler belli devlette çıkartacak ekipman yok. gelen sirket yuzde 30unu size veririz diyecek o yuzde 30luk payın yuzde 80i yandaşlara kalacak geri kalanda ulkeye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzyıllık haber , ısıtıp tekrar vermişler. Yeni bir konu değil.

    Goz göre göre yalan söyleyeni, reklam yapanj destekleyenlere kızıyoruz.

    Şu haberleri destekleyenler ya azılı trol , ya da saf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whoknows82 W kullanıcısına yanıt

    Elbette Lantanitler kast ediliyor hocam, bilgi için teşekkür ederim. Lisans malzeme, metalurji ve master derece yarı iletken mühendisiyim. Benim asıl merak ettiğim maden yatakları araştırmasında karlılık açısından her elementin bir takım % kompozisyonları olur. Bu haberde hiçbiri yok, 1 milyar dolarlık petrol rezervi gibi çıkarması kardan çok zarar getirecek haber olma olasılığını da göz önünde bulundurmak lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulduğumuz Nadir Toprak Elementleri rezervinin detayları açıklandı. Çin 800 milyon ton ile dünyanın en büyük nadir toprak elementleri rezervine sahip, dünyanın nadir toprak elementleri ihtiyacının ise %90'dan fazlasını bu rezervden sağlıyor.

    Peki nedir bu nadir toprak elementleri ve ne işe yarar? Periyodik cetvelde Lantanitler diye geçen gruptaki 15 metal + 2 metal diye tanımlanabilir. Bu Lantanitler; Lantan, Seryum, Praseodim, Neodimyum, Prometyum, Samaryum, Evropiyum, Gadolinyum, Terbiyum, Disporzyum, Holmiyum, Erbiyum, Tulyum, İterbiyum ve Lutesyum'dur. Bunlar haricinde çok benzer yapıdaki Skandiyum ve İtriyum ile toplam 17 metale "Nadir Toprak Elementleri" deniyor. Elbette bunların tamamı işlenebilecek konsantrasyonlarda bulunmuyor. Örneğin radyoaktif Prometyum doğada ya işlenmeye değmeyecek kadar küçük konsantrasyonlarda ya da Toryum rezervlerine bağlı olarak bulunuyor.

    Ne işe yaradığına gelecek olursak: Bugünün en üst teknolojik katmanındaki her şeyde mutlaka nadir toprak elementleri kullanılıyor. Güneş ve rüzgâr panellerinden tutun da akıllı askeri ekipmana, elektrikli araçlardan tutun da lazer sistemlerine, uydulara, fiberoptik kablolara, sihalara, mikroçiplere... Aklınıza gelebilecek en yüksek teknoloji ürünü ne varsa hepsinde nadir toprak elementleri kullanılıyor. Çin'in yükselişine kadar dünyanın tedarikçisi ABD idi, bugün de Çin. Çin'in rezervi 800 milyon ton demiştik.

    Şimdi Türkiye rezervine gelelim, böylesine önemli bir buluşun birkaç milyon ton bile olması çok sevindirici iken Eskişehir Beylikova'daki rezerv tam 694 milyon tonluk, bu Çin rezervine oldukça yakın bir rakam. Aslında bu doğalgaz veya petrol kesiflerimizden çok daha büyük, çok daha önemli bir keşif fakat bu keşfin önemini anlayan kişi sayısı çok düşük olduğu için kamuoyu tarafından Karadeniz gazı kadar önemsenmedi. Elbette devlet bunun bilincinde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • L.Croft kullanıcısına yanıt
    Gidin, en azından google'a yazarak "Nadir Toprak Elementi"nin ne olduğunu öğrenip öyle gelin de komik durumu düşmeyin. Bakın zor değil 20 saniyenizi almaz yazmak. İngilizceniz varsa "Rare Earth Element" de yazabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nadir toprak elementi nedir Kinder surprise mı buldunuz?


    Birde sürekli her bulunan yeraltı rezervi için neden haber yapılıyor AKP'nin başarısı mı bu? Akp mı koydu yeraltına onları?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçim yaklaşınca olmayan senelerdir bulunmayan madenler bulunacak. Hepsi seçim kazanma taktiği. Bulunan bişey yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Söylemesi kolay yapması zor işler. Sonuçta zengin bir ülke değilsin ve bu tür madenleri çıkartabilecek bir kapasitede ekipman ve teknoloji bilgin yok ise bir ortak bulmak zorunda kalmak kaçınılmaz oluyor.

  • labtek38 kullanıcısına yanıt

    Burada verdiği hizmet karşılığı çıkan madenin yüzde 90'ına Kanada çöküyor ise bu aç gözlülüğe neden göz yumuluyor sorgulamalı. Ama önce gerçekte kim ne alıp veriyor bilmekte fayda var. Belge gerekli konuşmak için.

  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Komik mi? :) komik olan sensin hocam, git yaz googleye malzeme mühendisi ne iş yapar diye..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prof.Dr.Engin Arık ve ekibinin süikast ile yok edilmesi bize 12 yıl kaybettirdi. Bu nadir ve değerli madenler enerji açısından ülkemize büyük katkı sağlayacak. Emeği geçenlere teşekkür...

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.