Şimdi Ara

Eskişehir - Alpu Termik Santrali'ni İstemiyoruz. Yenilenebilir enerji istiyoruz !!! (45bin imza)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu zehir yuvası termik santralin yapımına hep beraber karşı çıkmalıyız. Yoksa Ülkemizin bir başka değerli bölgesi rant uğruna yok edilecek. Değerli tarım arazileri ve içme suyu kaynakları yok olacak, havamız kirlenecek, doğa yok olacak !!!! Başımızdaki hainler kendi yaşadığımız ülkeyi, doğayı yok etmek için el birliğiyle çalışıyorlar.

    Neymiş efendim yenilenebilir enerji pahalıymış. Doğa, temiz içme suları, tarım arazileri ve insan hayatı çok ucuz o zaman!!!!!!

    Eskişehir - Alpu Termik Santrali'ni İstemiyoruz. Yenilenebilir enerji istiyoruz !!! (45bin imza)

    Eskişehir'e temiz enerji şart.
    Eskişehir - Alpu Termik Santrali'ni İstemiyoruz. Yenilenebilir enerji istiyoruz !!! (45bin imza)

    Sizden ricam aşağıdaki kampanyayı imzalamanız. Arkadaşlarınıza da duyurabilirseniz çok hayırlı bir iş yapmış olursunuz. 45 bin imzaya ulaşıldı.https://www.change.org/p/eski%C5%9Fehir-e-termik-santral-kurulmas%C4%B1n

    Bu da konu hakkında yapılmış bir çalışma:https://www.academia.edu/34788822/Eski%C5%9Fehir_Alpu_K%C3%B6m%C3%BCr_Yataklar%C4%B1_ve_1080_MWe_Yeni_Termik_Santral

    Dünya gazetesinden konu hakkında alınan bir yazı şu şekildedir:

    Eskişehir, Termik Santrali tartışıyor
    Eskişehir’in Alpu İlçesi’nde kömür rezervi bulundu. Bölgenin özelleştirilmesi ve termik santral kurulması için Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) ihaleye çıktı. Ama belediyeler başta olmak üzere Eskişehir’deki kurum ve kuruluşların tamamına yakını termik santrale karşı. Sadece Alpu Belediye Başkanı bunu çok istiyor, onun söylediklerini yazımın sonuna ekleyeceğim ki, böyle düşünenlerin varlığı da bilinsin isterim.

    Önce kömür rezervinin bulunduğu bölgeye, kurulacak termik santrale ve ihalesine bir bakalım; Alpu İlçesi Eskişehir’e en yakın ilçelerden birisi, kent merkezine sadece 32 kilometre, merkez ilçe Tepebaşı’na ise 25 kilometre mesafede, iki kilometre çevresinde 4-5 tane köy var. Tarım yapılan geniş bir ovaya sahip ve Türkiye’nin tarımsal sit alanı ilan edilen 141 ovasından birisi. Sadece kentin değil bölgenin önemli bir tarım alanı, buğday üretimi yapılan verimli bir bölgesi.

    Lületaşı’nın da çıkarıldığı Beyazaltın köyüne termik santral kurulması planlanıyor. 1.125 hektarlık alana 1080 MW’lık bir santral kurulacak. Yılda 6.3 milyon ton kömür yakılacak. Oluşacak 1.6 milyon ton taban külü ve çıkarılacak 350 bin ton alçı taşı ile birlikte toplamda yıllık 2 milyon ton atık oluşacak. Yatırım için 1 milyar 800 milyon lira harcanacak.

    Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yapacağı ihale ile birim başına en düşük elektrik satış fiyatını veren istekliye sahalar devredilecek. Kömür Rezerv Alanı ile Enerji Üretim Alanı, sahalardaki kömür rezervine dayalı olarak çalışacak elektrik üretim santrali kurma şartıyla işletme hakkının devri yoluyla özelleştirilecek. İhale pazarlık usulü uygulanarak gerçekleştirilecek. İhaleye ön yeterlilik için son başvuru tarihi 26 Ocak 2018 olarak belirlenirken, yalnızca tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabilecek. İhalenin geçici teminatı ise 25 milyon TL olarak belirlendi.

    Elektrik üretiminde yerli kömürün payını arttırmaya yönelik olarak kurulması planlanan Termik Santral, son günlerde Eskişehir’in gündemini oluşturuyor. Ciddi bir çevre kirliliği yaratacağı ve tarım arazilerinin yok olacağı endişesini taşıyan Eskişehir’deki belediyeler dahil çoğu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri Termik santralin kurulmasına karşı çıkıyor. Dünyanın yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiği ve termik santralleri hızla terk ettiği günümüzde Eskişehir’e, üstelik verimli tarım alanına termik santral kurulmasının yanlışlığı tartışılıyor ve bir kamuoyu oluşmuş durumda.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen akıldışı buluyor

    Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'in Alpu ilçesine kurulması planlanan termik santral projesinin gerçekleşmesi halinde bölgedeki tarımsal üretim ve hayvancılığın sona ereceğini belirtiyor ve “Ülkemiz ve kentimiz böylesi akıldışı projeleri hak etmiyor. Bu projeyle son derece tehlikeli bir iş yapılıyor. Proje hayata geçerse bölgede hayvancılık bitecek, meralar zarar görecektir. Partikül ile dolu meradan beslenen hayvanlar hastalanacaktır. Birçok ürünün yetiştiği Alpu ovasında tarım yapılamayacaktır. Dünyada sadece Sepetçi köyünde çıkarılan lületaşı işlemeciliği sona erecektir. Eskişehir kent merkezi, Tepebaşı ve Odunpazarı ilçeleri ile Alpu ilçe merkezinin havası kirlenecektir. Başta Porsuk olmak üzere bölgedeki su kaynakları kirlenecektir. Kısacası çok büyük çevre sorunlarına yol açacaktır. Eskişehir'in geleceğini düşünen herkes bu projenin karşısında olmalıdır" diyor. Büyükerşen, dünyada termik ve nükleer santrallerden vazgeçildiğine vurgu yapıyor ve gelişmiş ülkelerde kömür ocaklarının da kapatıldığını hatırlatıyor.

    Özaydemir: Düşük kalorili ve derinde

    Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir de bulunan kömür rezervinin düşük kalorili olduğunu ve çok derinde olduğunu söylüyor. “Bu kömürü çıkarmak için toprağı deşecekler ve tarım arazisini duman edecekler, çıkarmaya değmez” diyor ve ekliyor; “Bütün dünya artık bunları kapatıyor, yenilenebilir enerjiye dönüyor. Afşin-Elbistan santralleri de böyle bir maceranın ürünüdür, oralar duman oldu, bakmaya dayanamazsınız. Aynısının Alpu ovasına yapılması doğru değil, burası birinci derece tarım arazisidir, yazık olur” diyor.

    Konuya en son Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal dahil oldu, projenin yerine karşı çıktı ve bir de öneri getirdi, “Alpu ovasında bulunan kömür Mihallıççık ilçesindeki Adularya tesislerinde işlensin” dedi. Süleyman Bakal, termik santralin zararlarından söz ederek, “Tepebaşı ilçe sınırları içerisinde yer alan termik Santral Sahası Eskişehir il merkezine yaklaşık 32 km, Tepebaşı ilçe merkezine 25 km mesafede yer alıyor. Anadolu’nun buğday deposu 51 bin hektar Alpu Ovası tarımsal sit alanıdır. Dernek olarak Alpu ovasında bulunan kömürün ovaya 90 km, Eskişehir kent merkezine 140 km mesafede kurulu bulunan Mihalıççık ilçesindeki Adularya Termik Santrali’nde elektriğe dönüştürülmesini öneriyoruz. Adularya, verimsiz topraklar üzerinde kurulmuş, yoğun nüfusun yaşadığı kent merkezinden uzaktadır. Böylece hem ekonomik, hem de Eskişehir’e zararlı olmayacak bir çözüm olur” dedi.

    Termik santralin bulunduğu bölgedeki toprak sahiplerinin ve köylülerin bilgilendirilme adı altında iknaya çalışıldığı ve bununla ilgili toplantılar yapıldığı da konuşuluyor. Ancak köylülerin ikna olduğu pek söylenemez zira onlar da projeye karşılar. Çevre kirliliği ve küresel iklim değişikliği nedeniyle tarım arazilerinin yok olacağını düşünüyorlar.

    Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş herkesten farklı düşünüyor ve Termik Santral’in yararlarından söz ediyor. Şimdilik santrali savunan açıklamalarda bulunan tek kişi olarak “Termik santrali, hem şehrimiz için hem de ülkemiz için çok güzel meyveler verecek bir ağacına benzetiyorum. Buradan çıkan suyu seralara verecekler, böylece ilçemizde seracılık başlayacak, binlerce insan seracılık yapacak. Hava sıcaklığı burada artık eksi 1’in altına düşmeyecek. Ilıman bir havaya kavuşacağız, don olmayacak. Herkes su gibi para kazanacak. insanlar artık Alpu’ya yaşamak için gelecek” diyor.
    https://www.evrensel.net/haber/339453/buyukersen-termik-santral-eskisehir-icin-bir-cinayettir

    Çin bile olayın vehametinin farkına vardı ve kömürle çalışan 104 elektrik santralinin yapımını durdurdu. Biz hala termik yapmaya kalkıyoruz. Büyük rezillik.http://enerjienstitusu.com/2017/01/20/cin-komurle-calisan-104-elektrik-santralinin-yapimini-durdurdu/

    Hep beraber ele ele verip sesimizi duyurursak projeyi başlamadan durdurma şansımız olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış26 -- 29 Aralık 2017; 23:40:36 >







  • Forumun asosyal, evden dışarı çıkmamış, şehrinden dışarı çıkmamış, bir ekonomi dergisinin kapağını bile açmadan 'dünyada herkes yenilenebiliyor enerjiye geçiyor biz niye termik santral kuruyoruz' diye ağlıyorlar.

    E normal tabi, kafalarını dışarı çıkarıp baktıkları mı var ?

    Araştırma yaptıkları, teknoparklara gittikleri mi var?

    Makina mühendisliği okuyorum, şu an proje yapan neredeyse tüm hocalar yenilenebilir enerji kaynakları üzerine projeler yapmaya çalışıyor, rüzgar, güneş, dalga..

    Devlet de en büyük desteği yenilenebilir enerjiye veriyor.

    Hatta ve hatta cahil kardeşlerim size bi infografik paylaşıp mesajımı bitireceğim.


    Doğalgazdan sonra en büyük yatırım yapılan 3 enerji çeşidi de yenilenebilir enerji kaynakları çeşidi.

    Yani o dolmuş muhabbetlerindeki öldük bittik muhabbetlerinden çıkıp internet ortamında biraz araştırma yaparak yenilenebilir enerjide ne çalışmalar yapılıyor, dünyada neredeyiz çok rahat görebilirdiniz, ama görseniz de görmemezlikten gelirsiniz tabi orası ayrı.
  • Forumun bu kadar kayıtsız kalacağını düşünmüyordum.
  • Belediye seçimlerinde aklın yolu bir diyen kültür ve eğitim başkenti çağdaş Eskişehir'i cezalandırmanın yolu bulunmuş...bu paragözleri ne durdurabilir ki adamlar yargıyı bile takmıyor ..gitti güzelim memleketim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 8 Aralık 2017; 4:7:44 >
  • Yapacak hiçbir şey yok. Ülkede bağımsız tek kurum kalmadı ki.
  • Termik santrallere ülkenin ihtiyacı var, sadece yerleşim yerlerinin uzağına yapılması gerekiyor...
  • Kömürde artık para yok. Dünya güneş,rüzgar ve yenilenebilen diğer enerji kaynakalarına yöneliyor. Bakınız mısır bile güneş enerjisinden elde ettiği enerjiyle tarımı suluyor. Tarım yapabiliyor mısır. Yapay petrol üretilen bi çağa girmek üzereyken halen değersiz kömürün peşinden gitmek yanlış bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferrero5

    Kömürde artık para yok. Dünya güneş,rüzgar ve yenilenebilen diğer enerji kaynakalarına yöneliyor. Bakınız mısır bile güneş enerjisinden elde ettiği enerjiyle tarımı suluyor. Tarım yapabiliyor mısır. Yapay petrol üretilen bi çağa girmek üzereyken halen değersiz kömürün peşinden gitmek yanlış bence.

    Zonguldak delik deşik şehrin altında bi ton boşluk var kapatılmışsa süperdir. Ama gırizu patlamaları oluyor bazen. Kömüre gitmek 15 yıldır yanlış seçim. Neden 15 yıl çünkü Atıklardan bile enerji üretilme dönemi başladı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferrero5


    quote:

    Orijinalden alıntı: ferrero5

    Kömürde artık para yok. Dünya güneş,rüzgar ve yenilenebilen diğer enerji kaynakalarına yöneliyor. Bakınız mısır bile güneş enerjisinden elde ettiği enerjiyle tarımı suluyor. Tarım yapabiliyor mısır. Yapay petrol üretilen bi çağa girmek üzereyken halen değersiz kömürün peşinden gitmek yanlış bence.

    Zonguldak delik deşik şehrin altında bi ton boşluk var kapatılmışsa süperdir. Ama gırizu patlamaları oluyor bazen. Kömüre gitmek 15 yıldır yanlış seçim. Neden 15 yıl çünkü Atıklardan bile enerji üretilme dönemi başladı.

    Sen ne saçmalıyon ya. Neresi delik deşik Gidip baktın mı gördün mü ?

    Ne kadar acaipsin.




  • "Hep beraber ele ele verip sesimizi duyurursak projeyi başlamadan durdurma şansımız olabilir."

    Eskişehir - Alpu Termik Santrali'ni İstemiyoruz. Yenilenebilir enerji istiyoruz !!! (45bin imza)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferrero5


    quote:

    Orijinalden alıntı: ferrero5


    quote:

    Orijinalden alıntı: ferrero5

    Kömürde artık para yok. Dünya güneş,rüzgar ve yenilenebilen diğer enerji kaynakalarına yöneliyor. Bakınız mısır bile güneş enerjisinden elde ettiği enerjiyle tarımı suluyor. Tarım yapabiliyor mısır. Yapay petrol üretilen bi çağa girmek üzereyken halen değersiz kömürün peşinden gitmek yanlış bence.

    Zonguldak delik deşik şehrin altında bi ton boşluk var kapatılmışsa süperdir. Ama gırizu patlamaları oluyor bazen. Kömüre gitmek 15 yıldır yanlış seçim. Neden 15 yıl çünkü Atıklardan bile enerji üretilme dönemi başladı.

    Sen ne saçmalıyon ya. Neresi delik deşik Gidip baktın mı gördün mü ?

    Ne kadar acaipsin.

    He he değişik. Seninle tartışılmaz boşa klavyemi kullandırtma bana.




  • Eskişehir Türkiye’de temiz havaya sahip olan nadir şehirlerden birisi.İnşallah mahvetmezler bu şehri.
  • Boş konuşmayı bırakın millet uzayda elektrik üretecek siz hala doğayi bahane edip üretime karşı çıkıyorsun
  • Normalde ülkenin gelişmesine neden köstek oluyorsunuz derdim bir muhalif olarak ama daha faal olmayan,kullanılmayan termik santraller var ne gerek var yenilerine
  • Termik santral işine karşıyım.Var olan kullanılsın.Ama ne doğalgaz çevrim santrali nede termik santrallerin yenisi yapılmamalı.
  • AKP'nin inşaat ekonomisi gereği, bu tür çalışmaları görmeye devam edeceğiz. Tavana ulaşan paranın bir kısmının tabana yayılmasını gerekli-gereksiz inşaat işleri ile sağladıkları için, iktidarlarını korumalarının tek yolunun inşaattan geçtiğini bildikleri için, maalesef boşa çırpınıyoruz.

    Önce AKP'lilere doğanın kıymetini öğretmek ve çocuklarının geleceğinin Samsung marka televizyon satın almaktan daha önemli olduğunu anlatabilmek gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hitlerin Bıyığı

    Boş konuşmayı bırakın millet uzayda elektrik üretecek siz hala doğayi bahane edip üretime karşı çıkıyorsun

    Anlamadığın işlere burnunu sokma.
  • Tüm dünya termik santralleri yavaş yavaş iptal edip yerine güneş, rüzgar koyarken biz halen inşaatçıları zengin etmek için doğa katliamı yapmaya devam ediyoruz. Gün gelecek bu betoncu tayfa paranın yenmeyen bir şey olduğuna anlayacak ama memlekette yaşanabilecek temiz çevre kalmayacak. O zaman da beton'dan kazandıkları parayla yurt dışında yaşayıp bize bir taraflarıyla gülecekler.
  • Helaaal
  • Termik santral zehir saçar , internet yerine kapı kapı dolaşın bildiri dağıtın. Toplanıp eylem yapın. Protesto edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 8 Aralık 2017; 22:26:05 >
  • eskişehir'de zararlı partikül solumak istemiyorum. türkiye'nin hiçbir yerinde istemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gultekinlive -- 8 Aralık 2017; 22:51:23 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.