Şimdi Ara

Eskiden yaptığım overclock şimdi olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD Athlon x4 860 K işlemciye sahibim base değeri 3.7 Ghz ile geliyor ve ben bunu 4.2 Ghz'ye overclock yapıyordum fakat dün bilgisayara format attım tekrar overclock yapmaya çalıştığım da ise bilgisayar siyah ekran olup geri geliyor 2 saniye de bir siyah ekran oluyor. Sorun nedir ?



  • Bios tan Tüm Ayarlarını yaptıktan sonra F10 ile kaydettikten sonra.Bilgisayarın Fişini çek ve 1-2 dakika bekle ve tekrar çalıştır.
    Bir diğeri ise Ramlerin slotlara takılan pinlerini okul silgisi yada selülozik tiner ile her iki tarafınıda temizle ve Slotları da temiz fırça ile iç yuvalarını temizle ve tekrar tak..
    Bu işlemlerin tümünü yaptıktan sonra, yinede açılmıyorsa ramleri tek tek dene..Yada Bios Ayarlarını default yap ve tekrar overclcok ayarlarını düzenle..
  • Quadrions kullanıcısına yanıt
    Hocam malum havalar ciddi derecede ısındı. Eğer kışın yaptığınız oc değerlerini yakalamak istiyorsanız hem cpu hem de anakart soğutmanızı ciddi derecede arttırmanız gerekiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır hocam hepsini teker teker deniyorum. Teşekkürler.
  • Hocam şöyle açıkliyim sana dün yaptığım overlock'u gece format atıyorum sabah tekrar deniyorum ve siyah ekran alıyorum. Ayrı bir soğutucu aldım zaten 4.2 GHz'de çalıştırıdğım zamanlar bu sıcaklarda tam yükte maksimum 55 dereceye kadar çıkabiliyor.
  • Quadrions kullanıcısına yanıt
    Windows Masa üstünde Arayüz olarak Kullandığın ve Biosa Ayar verebilen Bir Program vardı ise, Formattan sonra silineceğinden Bu sorunu Yaşayabilirsin..
    Sıcaklıklar her ne olursa olsun yinede anakart daha önce açıldığı gibi kendini açmalıydı..
  • Quadrions kullanıcısına yanıt
    Format dışında başka birşey yaptınız mı? Daha önce yüklü olan işletim sisteminimi yüklüyorsunuz yoksa farklı bir versiyon mu? Eklediğiniz herhangi bir donanım var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan yukarıda dediklerinizi denedim ve yine aynı siyah ekran alıyorum :( Format dışında hiç bir şey yapmadım. Zaten formatı attıktan sonra direk denedim yapmayı fakat siyah ekran aldım. Sonradan driverları falan kurayım tekrar denerim dedim. Şimdi bilgisayarın eskisinden bir farkı yok ve hala siyah ekran alıyorum. 3.7 den 3.8'e çıkartırken bile siyah ekran alıyorum. Eski işletim sistemimle aynı versiyonu kurdum. Kasanın içine 1 aydır dokunmuyorum bile . Az önce ramler için açtım. Eskiden masaüstümde biosa ayar verebilecek bir program hatırlamıyorum. Genellikle zaten bilmediğim şeyleri direk kaldırdığım için sanmıyorum öyle bir şeyin var olduğunu :/
  • Quadrions kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle bios taki bir ayarı eksik girmiş olabilirsin..Güç çekebilecek HDD veya Ek fan ne varsa sök ve bir deneme yap..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.