|
Aşağıdaki yazı bana ait değil. Sabah yazarı Yüksel Aytuğ'a ait. Benzer bir kıyaslamayı ben burada bir konu açıp ( Ak parti öncesi hayat pahalı değildi aldatmacası | DonanımHaber Forum ) daha önce ekmek, benzin, asgari ücret üzerinden yaptım epey küfür işittim. Çünkü bu bölümde malum kendisi gibi düşünmeyenlere fikirle değil hakaretle karşılık veriliyor. İşin özü ak parti öncesi ekonomi berbattı. Bugün de berbat. Yarın daha berbat olacak. Bu ülkede hiç bir zaman refah olmadı. Olmayacak. Bu işin iktidarla alakası yok. Tembelliğimizle, vatandaş kalitemiz ve zihniyetimizle alakası var. ---------------------------------- Yüksel Aytuğ yazısı : Geçen hafta Almanya'da benzinin litresinin 115 lira, bizde ise 60 lira olduğunu yazıp, zammı vatandaşa yansıtmayan devletin fedakarlığından söz etmiştim. Tam da beklediğim gibi oldu. "Devlet" ve "fedakarlık" kelimelerinden hazzetmeyen tipler, köhnemiş argümanlarıyla anında saldırıya geçtiler. Almanya'daki maaşlardan filan söz ettiler, bilip bilmeden. Şimdi aşağıdaki kıyaslamayı gözlerine sokayım ki, onların ağzı kapansın, matematik konuşsun. Yıl 2002; Brent petrol: 25 dolar Mazot litre fiyatı: 1.1 TL (6 sıfır atılmış hali) Asgari ücret: 163 TL Alınabilen litre: 148 Litre Bugün; Brent petrol: 112 dolar Mazot litre fiyatı: 71 TL Asgari ücret: 28.000 TL Alınabilen litre: 394 Litre Savaşın tam ortasındayız, tüm dünyada petrol fiyatları 4.5 kat artmış. Buna rağmen asgari ücretle alınabilen mazot, 2002 yılına göre 2 kattan fazla!.. |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
Mid-tempo beats, soulful grooves and head nodding selections.