Şimdi Ara

Eski VGA monitörümü TV ye çevirmeye çalışmam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar bununla ilgili bir tomar video izledim bir çok donanımım olduğunu düşündüm ama işin içinden çıkamadım. Bir tomar da para harcadım keşke gidip 37 ekran TV alsaydım bile dedim. Ama inat da ettim yapmak istiyorum eğer yardım edeilirseniz.
    Elimde Samsung e2220 21,5 İnç bir monitör var. Monitörün sadece VGA girişi var bir de elektrik aldığı giriş var resimlerini de paylaşacağım tabi ki. Uydu alıcıma bağlayıp uydu alıcısından izlemek istiyorum ses girişini hallettim sesi harici olarak alabiliyorum ama ekrana görüntüyü bir türlü alamadım. Uydu alıcım eski , Zaten yeni olsa böyle bir problem olmaz HDMI to VGA kablosunu alır işi kökünden çözerdim ancak uydu alıcısı eski olduğu için işin içinden çıkmaza girdim. Elimdeki malzemeleri ve Ürünlerin resimlerini atıyorum bana bunu nasıl bağlayacağıma dair yardım ederseniz çok sevinirim.

    Ayrıca neler yaptığımı da tek tek göstereceğim şimdi
    Öncelikle HDMI çıkışım olmadığı için 3RCA diye bildiğim ( emin değilim ) SARI KIRMIZI BEYAZ kabloyu harici ses çıkışı almak için sadece Kırmızı ve Beyazın olduğu kısıma takıp harici bir hoparlör ile denedim be evet sesi çok düzgün bir şekilde aldım.
    Eski VGA monitörümü TV ye çevirmeye çalışmam


    Resimde görünen kablo ile ses almayı başardım.

    Daha sonra görüntüyü alabilmek için internetten 15 Liraya

    Eski VGA monitörümü TV ye çevirmeye çalışmam

    Eski VGA monitörümü TV ye çevirmeye çalışmam


    Bu kabloyu sipariş ettim ve bugün elime ulaştı. Ancak görüntünün G sini bile alamadım. Mavi kırmızı yeşil uçlardan gelecek görüntüyü VGA ya ileteceğini sanıyordum ama tam tersi şekilde işliyor VGA dan gelen görüntüyü komponent görüntüye çeviriyor sanırım.

    Bunlar da Uydu cihazının ve Monitörün arka tarafları.

    Eski VGA monitörümü TV ye çevirmeye çalışmam


    Eski VGA monitörümü TV ye çevirmeye çalışmam


    Yardım ederseniz çok mutlu olurum. Herkese iyi günler dilerim.







  • https://youtu.be/QTiRW4igugo yardımcı olur belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harun577 H kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen senin gösterdiğin gibi bir kaç parça daha eşya alıp uydu alıcısını yenileyeceğim ama yenilemeden yapabilir miyim acaba diye düşünüyordum bakalım ne yapacağız göreceğiz bakalım.
  • O uyduyla olacağını sanmıyorum. Umarım yaniliyorumdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle teşekkür ederim attığın video baya bir işimi gördü biraz daha ilerleme kat eder miyim diye uğraştım ama denediğim şey hemen hemen imkansızmış. Analog çıkışı dijitale daha sonra da tekrar analoğa çevirmeye çalışmışım. Yani Analog çıkışı dijitale çevirmek için çeviricilerin çipli ve dijital kod üretebilen olması gerekiyormuş. Bu da 170-180 Liralık bir maliyet demek ve kesin verim alıp alamayacağımızı bilmiyorum. Zaten eski olan uydu alıcısını 47 TL maliyetle yenisi ile değiştirip 20 Liraya da HDMI to VGA aparatlı ses çıkışlı bir çevirici ile Tam anlamıyla çözeceğim. Bana toplam maliyeti 70 TL civarında olacak kargo ücreti ile birlikte 70 TL ye 21,5 İnç Televizyona sahip olacağım.

    Not : 70 TL hoparlörsüz bir televizyon olacağından 2 adet stereo hoparlör buldum internetten oda 10 TL . Toplamda İzlenebilir bir televizyonu elimdeki malzemeleri kullanarak. Ve bir kısmını da yenileyerek 80 TL ye getirmiş oldum. Yardım için teşekkürler. Gönderdiğiniz Youtube videosu ile böyle bir şey denemek isteyen çok kolay bir şekilde çözüme ulaşabilecektir.




  • Hocam direk hdmi uydu alıcısı bağlasan bence daha iyi iyi eski ekran kartlarında sarı video jakı olurdu rca onu tv ye bağlayıp tv yi monitör olarak kullanabilirdik



    Ama senin olay bambaşka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben teşekkür ederim hocam.kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eldeki uydu alıcısını satın a101 filan hdmi çıkışlı hometech uydu alıcıları gelıyor onlardan alın hdmi to vga ile bağlayın sorun çözüldü
  • Vga monitör var bende de. Gittigidiyorda 15 liraya satılan vga to hdmi kablolar var bir de ses çıkışı veriyor. Hoparlör al jak çıkışlı. Bir da 50 liraya satılan uydu alıcıları var n11de yumatu mu neydi markası. Aynını yaptım 1.5 senedir kullanıyorum. Toplam 80 liraya filan geldi bana

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.