Şimdi Ara

Eski Türkiyeyi Özlüyor Halk (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
548
Cevap
4
Favori
29.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
411 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 30 yaşındayım Eski Türkiye’yi özledim demek için aptal olmam gerekir. Sülalede yaş grubuna göre 2-3 kışlık mont vardı dönüşümlü giydik 10 sene kadar. Kendime alınmış mont, kıyafet, masa, yatak hiçbişey olmadı, tatile gitmek nedir, lunapark nedir hiç bilmedim. Babamın o zamanlar yaptığı mesleği şuan yapanlar zevki Sefa içinde hayat şartları😘 2021 den sallamak kolay sizi 90lara alalım 👐🏻

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt

    Valla dostum ülkede sen ve senin gibiler yasaklandı çünkü senin gibilerin dedeleri taa Atatürk zamanından beri dini kendi menfaatleri ici kullandı ve kendileri zengin oldu , halkı kandırıp tekrarda ülkeyi çukur cevirmeyin diye ,isteyen istediği gibi giyinsin ,türban siyasal İslam'ın semboludur ,bunu anlamayacak ne var , cumhuriyetin ilk zamanları dahil Anadolu da saçını örterek yasayan binlerce insan oldu ne zamanki senin sevdiğin bop eşbaşkanı gibi insanlar başa geldi ,memleket Amerika'nın kucağına oturdu mağdur edebiyatı ile oy topladı, cokmu memnunsun ülkenin halinden , halen savunuyorsun , bana 30 yıl önceyi anlatıp durursun şimdi , sokun kafanıza bu ülke ideolojiye doydu ,siyasal İslamcılar veya ideloji peşinde koşan her parti boş artık , ben chp li değilim çatır çatır eleştiriyorum ,sen bir kere bile kendi savunduğun insanlari eleştirebildin mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Ne demokrasisi? Partisinin %100 oyu ile seçilen genel başkanlar mı demokrasi getirecek. Girdiği son seçim hariç kazanamayan genel seçimlerde oyu hiç artmayan bu kadar kötü yönetimde bile oyunu arttıramayan hiç bir müspet önerisi olmayan tek dedikleri iktidar kötü berbat ühü ühü diyen hiç bir somut önerileri olmayan elitist partiler mi? Bizi düşünecek? Ne demokrasisi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt

    İktidarın seçimle değişeceği kısma bir gelelim gerisi yavaş yavaş.


    Bu arada muhalefet partilerinin neredeyse tamamı öneriler ile geliyor. Sizin haberiniz yoksa o sizin bilgisizliğiniz.


    Dediğim gibi önce şunlardan kurtulmak şart. Zira şu durumdan daha kötüsü olamaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 17 Ocak 2021; 21:34:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah başlık silinmez çünkü açan kişi açtığına pişman olmuştur. :) Dışarda kalabalıkta biraz yaşlıların yanında sakın böyle bir şey söyleme.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ta4cmj

    İnşallah başlık silinmez çünkü açan kişi açtığına pişman olmuştur. :) Dışarda kalabalıkta biraz yaşlıların yanında sakın böyle bir şey söyleme.

    Yoo hiç olmamıştır.


    3 4 tane akp'linin saçma sapan yorumlarına gülüyorlardır. Yaşlılara gelince Valla annem babam emekliler eskiden emekliler geçinirdi artık açlar diyorlar. Çoğu perişanları oynuyoruz eskiden et yiyorduk en azından diyip pazarda küfrediyor.


    Nasıl bir hayal dünyasında yaşıyorsunuz bilmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhalif13

    1995 de ameliyat oldum. Ssk hastanesinde yattığım yer 20 kişilik koğuştu. Neler çektiğimi ben bilirim. Rüşvet vermeden tanıdığınız olmadan neler yaşadığımızı hasta bakıcılar bile kraldı bize tepeden bakar azarlar en ufak yardımları bile olmazdı.

    Hastane koğuşumuz 20 kişi ile aynı odada yatar o koku o sesler yazın serin bir su bakın soğuk demiyorum ne hasret çektiğimi.

    O ameliyat için kaç tane araba değiştirerek kaç kez hastanelere sabahın 4 de kalkıp kaç günleri neler çektiğimi ne azarlar işittiğimizi en sonunda araya bir kişi bulup rüşvet vererek hastaneye yatışımızın yapıldığını sonra başka rüşvetleri vererek ameliyat olabildiğimi.

    Sonra ameliyat çıktıktan sonra dikişlerim için hastanenin bahçesinde uzman doktoru beklerken ilaç yazması için akşama kadar beklediğimi uzman doktorun sonunda teşrif edip yüzüme bile bakmadan iyi iyi güle güle demesinin beyninizde halen yankılanmasını (şimdi bile o herifi bulsam tanısam bir güzel döverim o kadar sinirliyim halen) Neyini yazayım daha.

    Sağlık sistemi iyiymiş. Ya siz o kaymak tabakadaydınuz yada cidden dalga mı geçiyorsunuz. Gidin çoluk çocuk kandırın.

    İşçi emeklisi annem babam. Nasıl kaymak tabaka olabilirim. Demek ki bulundugum yerdeki devlet hastanesi iyiymiş diyelim. Bahsettiğim seneler 1986-1994 arası izmir.





  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Ne önerisi ? Nerede ne vaadi var. Misal verin. Tek sevdiğim YİD projelerini kamulaştırmak. Ki mmümkünatı yok ama yine de sevdim. Bana göre mevcut iktidarın en büyük kazığı bu yid projeleridir.

    Ülkenin en büyük sorunu bu zaten öneri yok. 18 yıllık iktidara alternatif olamıyorlar. Millet bıktı ama muhalefet kendini bir türlü geliştiremiyor. Somut hiç bir vaatleri yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • altai35 A kullanıcısına yanıt

    Hocam arkadaş en fazla 4 kişilik oda olan SSK hastanesinde 20 kişilik koğuşta kalmış biri her şey beklenir  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt

    Gidiyor Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun Babacan'ın konuşmalarını dinliyor parti programlarına ve vaadlerine bakıyorsunuz. Emek harcayın biraz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhalif13

    Yaşım 43. İski skandalı belediyeden ihale almak için en az % 10 müdür ve belediye başkanına en azda %10 da chp shp idi o zaman partiye bağış zorunluluğuydu. Ortalık çöplerden geçilmez yağmur yağınca dereler taşar belediye işçileri asgari ücret alır o zam yaptı fakat 1 sene maaş ödeyemedi evet belediye işçileri tam 1 sene maaş alamadı. İett iski berbat ötesi haldeydi. Vatandaş öyle bir bıktı ki tam 25 sene yanına bile yaklaştırmadı.

    Sözen belediye başkanıydı. Ne ilde ne de ilçe de rüşvet vermeden araya sağlam tanıdık koymadan ne bir işin ne de her hangi talebin gerçekleşmesi mümkün değildi. Rüşvet veren adamı olan ise her şeyi yaptırırdı. O zaman arsamıza tek kat ev yaptırıyorduk 90 da ne çektiğimizi biz biliriz. Her şeyimiz yasaldı bu arada. Buna rağmen araya tanıdık koymadan rüşvet vermeden hiç bir işimiz olmadı. Belediye yapması gereken kanalizasyonu bile yapmadı. Suyu bile bağlatabilmek için neler çektik. Yahu 50 100 lira bile rüşvet vermeden işini atarda atardı.

    Bana chp belediyesi demeyin hemde o zamanların kalbinizi kırarım.

    Ha akp çok mu iyiydi tabiki hayır ama sıradan vatandaştan rüşvet almadı işini yapmak için uğraştı. Büyük rüşvet aldı. Farkı bu.

    Yazdıklarının çoğu doğru değil. Sözen başkan olduğunda 12, İSKİ skandalı patladığında 15-16 yaşlarındaymışsın. Sözen başkan olduğunda sen herhalde sokakta misket oynuyordun, yanlış mıyım?


    Gelelim iddialarına;


    Ortalık çöplerden geçilmez dediğin olay belediye işçileri aylarca grev yaptı, çöpler toplanamadı. Grev nedir bilir misin? Grev bir haktır ve akp döneminde hemen hiç bir sendikaya bu hak kullandırılmamıştır. AKP öncesi Türkiye'de işçiler hak aramak için grev yapabiliyorlardı, şimdi sıkıysa yapmaya kalksınlar da göreyim.


    Çöpler sadece grev boyunca toplanamadı. Grev sonlanınca çöpler yine toplanmaya başladı. Bu birinci gerçekdışı iddian.


    İkinci iddian derelerin taşması. Evet dereler taşıyordu ama kimse ölmüyordu. 2009 yılında Halkalıda ayamama deresi taşıp 7 kişi öldüğünde iktidarda akp, belediyede akp vardı. Hem de 15 yıldır belediye ellerindeyken. Bu da ikiyüzlülüğün. Gerçekten o zaman dereler taşarken şimdi taşmıyormuş gibi yapmanın adı, kusura bakma seni rencide etmek istemem ama ikiyüzlülüktür. Dereler o gün taşıyorsa bugün de taşıyor, değişen bir şey yok.


    Üçüncü iddian belediye işçilerinin asgari ücret aldığı. Bu, üzgünüm ama, tam bir kuyruklu yalan. O zaman SHP belediyesi işçilere aşırı maaş ödemekle suçlanıyordu. O kadar ki, belediye temizlik işçilerinin kendilerinin çalışmayıp, kendi yerlerine cüzi bir miktara adam çalıştırdıkları söylentisi ayyuka çıkmıştı. Bunlar hala o günün gazete arşivlerinde duruyor. İnternet elinin altında, gir bak. O zamanlar kamu kuruluşlarında çok grev olurdu ve kamu işçileri çok yüksek maaşlar alırlardı bu grevler sayesinde. O zamanlar hükümetler işçilere aşırı maaş verip bütçe açığını şişirmekle suçlanırdı. 2000 öncesinde asgari ücretli belediye işçisi mumla arasan bulamazdın, hepsi sendikalıydı. Ancak belediyeye taşeron iş yapan firmaların işçileri alıyorsa asgariden alıyordur ki bu durum bugün de aynen devam ediyor. Ayrıca bu yalanını şu linkle bir daha ifşa edeyim:


    Türkiye'de asgari ücretli sayısı akp'nin iktidara geldiği 2003 yılında toplam ücretliler arasında %9, 2017 yılında ise %22. Akp 15 yılda asgari ücretli oranını %9'dan %22'ye çıkarmış. Aha bu da devletin yayın organından linki:


    Türkiye’de Asgari Ücretli Çalışan Sayısı ve Ücret Seviyelerinin Değişimi (2003-2017 Hanehalkı İşgücü Anketleri Veri Analizi) | TR Dizin


    Aralık/2020 itibariyle de Türkiye'de asgari ücretli oranı %40'a çıkmış. Yanlış okumadın, %40. Bu da haberi:


    Avrupa'da en fazla asgari ücretli çalışan oranı Türkiye'de | Euronews



    Gelelim diğer iddialarına;


    Sözen başkan olduğunda 12 yaşındaymışsın. O yaşlarda belediyede ne işin olur bilemedim.


    Bu tespitin doğru, rüşvet yaygındı. Mamafih şimdi de yaygın. O zaman iktidara gelen partiler komisyon alırdı, şimdi de alıyor, hem de kallavisini. Benim eşim akp meclis üyesiydi ismini vermeyeceğim bir belediyede. Neler döndüğünü senden çok daha iyi bilirim. bana akp iyi deme esas ben senin kalbini kırarım.


    Ali Müfit Gürtuna'ya yaşın yetiyor. T.erdoğandan sonra başkan olan akp'li. Ne çabuk unuttun Gürtuna'nın adının %10 Gürtunaya çıktığını? Gürtuna ile iş yapan herkes bunu aleni söylerdi. Gürtuna parti kurdu, teşkilatlandı. Hangi parayla?


    Evet eskiden rüşvet yaygındı, polisinden doktoruna pek çok devlet memuru bu rüşvet çarkına bulaşmıştı. Akp ilk yıllarında bu meselenin üzerine gitti, tapuda falan rüşveti kaldırmak için sıkı tedbirler aldı ama sonra tavsadı. Bugün de belediyelerde rüşvet yaygındır. Vatandaş olarak senin basit işlerin için rüşvet istemezler ama imar plan değişikliği, işyeri iskan ruhsatı vs. gibi işler için orta ve büyük çaplı işyerin varsa belediyeye rüşvet vermeden AKP'de işini gördüremezsin. Güngören'de bizzat yakın arkadaşımın dayısının başına gelenlerden biliyorum.


    Akp bugün de devletten/belediyeden iş alan mütahhitlerden ve firmalardan çatır çatır bağış adı altında rüşvet alıyor. Partiye bağış, vakfa bağış, derneğe bağış... Adına ne dersen.


    Bu açıdan eski kötüyse, bugün daha da kötü.


    Başka?..


    İSKİ, İlksan. İSKİ deki yolsuzluk, hele İLKSAN'daki yolsuzluk o kadar basit ve küçük yolsuzluklar ki, akp'nin yolsuzlukları, usülsüzlükleri ve kanunsuzlukları yanında zemzem suyuyla yıkanmış gibi kalır. Ergun Göknel adına açılmış bir hesapta toplasan 700-800 bin mark gibi bir şey bulundu. Klor yolsuzluğu ne kadar büyük olabilir ki? İçme suyuna katılacak klorun her tarafı yolsuzluk olsa 3-5 milyon dolar eder.


    İlksan daha da küçük bir yolsuzluk. Kemal Ilıcak'ın Ömerli barajı civarındaki arsasını zor durumda olan Ilıcak'ı kurtarmak için öğretmen sandığı İlksan'a aldırıyorlar. Bütçeden de İlksan'a destek çıkıyorlar. Büyük yolsuzluk dediğin bu işte. AKP döneminde bunun yüzlercesi var, hem de kat kat büyük olanları. Mesela 1 örnek: Sabah ve ATV'nin devletin parasıyla Çalık grubuna verilmesi. Buna benzer hemen iki tane daha sayayım, İkitelli'deki AVM arazisi ikitelli köylülerinden imarda yeşil alan yapılarak kamulaştırılma vasıtasıyla alındı. Kamulaştırılan arazi önce yeşil alan olarak imarlanmıştı. Sonra imar planında değişiklik yapılıp işyeri ve konut alanı ilan edilerek AVM'nin sahiplerine uygun bie meblağ karşılığı devredildi. İkincisi Bayrampaşadaki İkea arazisi. Orası da aynı yöntemle sahiplerinin elinden alındı ve imara açıldı. Daha da sayarım ama gerek yok.


    Eskiler 1 yolsuzluk yaptıysa akp 100 yaptı. Nitekim İlksan ve İski dışında bir yolsuzluk sayamadın. Ama şimdi ben sana onlarcasını akp için sayarım.Bugün bunları yazacak medya kalmadı ne yazık ki. Oysa o günün medyası bu 2 yolsuzluğu da aylarca haber yaptı, üstüne gitti. Neden eskiyi özlediğimi anladın mı?



    Ayrıca kişisel olarak eskiyi özlemem için sebeplerim de var. İlk arabamı 28 yaşında aldım. İlk evimi 31 yaşında aldım. 1995'de notebook kullanıyordum. 1998'de o gün dolarıyla 3000 dolar maaş alıyordum. 2000 yılında Çanakkalede ev aldım. Maaşımla, hepsi maaşımla!.


    Senin geçmişe olan kinin rasyonel ve olgusal temellere dayanmaktan biraz uzak, ailen ve/veya sen geçmişte bir sorun yaşamış ve kişiselleştirmişsin.


    Neyse, 80'ler 90'lar mükemmel değildi. Mükemmeldi diyen de yok zaten. Eskiden de pek çok şey kötüydü, bugün daha da kötü. İşte sen bunu görmeyip geçmişin kötü yanlarına takılıp kalmışsın. Oysa geçmişte pek çok iyi şey de vardı. Bunlardan yararlanamamış olman benim sorunum değil.


    Geçmişin kötü yanlarını görüp bugünün çok daha kötü yanlarını görmezden gelmek ve sonra "akp'li değilim" demek!..


    Daha fazla uzatmayacağım. Bu iş sidik yarışına döner yoksa.


    Senin gizli akp'li olduğunu düşünüyorum. Tüm akp'lileri blokluyorum. O yüzden seni de bloklayacağım.


    Kal sağlıcakla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 18 Ocak 2021; 0:16:19 >




  • bkck B kullanıcısına yanıt
    hangi meslekmiş o sayın sallamacı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • altai35 A kullanıcısına yanıt
    Size açıkca diyorum işte sene de 1995 ssk istanbul hastanesi. O zaman devlet ssk üniversite vakıf askeri hastaneler ayrıydı. Babam asgari ücretli işçiydi. Yani ssk hastanelerine gidebiliyorduk.

    Neler çektiğimi neler yaşadığımı biliyorum. Doktorları görmek mucize gibiydi alırdık sağlık karnemizi saatlerce kalabılık yerlerde sabahın köründe 4 de kalkar ilk minibüslere biner sıraya girer saatlerce bekler doktorun sizin yüzünüze bile bakmadan azarladığı en fazla 20 saniyede yazdığı reçeteyi alırdık çok nadiren de tahlil vs olursa yine ertesi gün gider kan idrar verir ertesi gün sonucu alır ertesi gün yine baştan aynı işlemleri yapardık sonunda alt katta tekrar ilaç sırasına girer ssk üretimi ilacı alır evimize giderdik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhalif13

    Size açıkca diyorum işte sene de 1995 ssk istanbul hastanesi. O zaman devlet ssk üniversite vakıf askeri hastaneler ayrıydı. Babam asgari ücretli işçiydi. Yani ssk hastanelerine gidebiliyorduk.

    Neler çektiğimi neler yaşadığımı biliyorum. Doktorları görmek mucize gibiydi alırdık sağlık karnemizi saatlerce kalabılık yerlerde sabahın köründe 4 de kalkar ilk minibüslere biner sıraya girer saatlerce bekler doktorun sizin yüzünüze bile bakmadan azarladığı en fazla 20 saniyede yazdığı reçeteyi alırdık çok nadiren de tahlil vs olursa yine ertesi gün gider kan idrar verir ertesi gün sonucu alır ertesi gün yine baştan aynı işlemleri yapardık sonunda alt katta tekrar ilaç sırasına girer ssk üretimi ilacı alır evimize giderdik.

    E bugüne göre daha iyi işte hocam. Siz kendi ağzınızla söylemişsiniz. 1 gün içerisinde işini hallediyorsun.


    Ben 2 sene önce nüfusumu değiştireyim dedim, 3 hafta sonraya randevu aldım. Bırak sağlığı, eskiden herhangi bir devlet dairesine sabahtan giderdin, akşama kadar hallederdin işlerini, şimdi yeri geliyor haftalar sürüyor.


    Denizli'de tapuya gittim, 3 gün sürdü.


    Sözde teknoloji geldi ama artık işlemler çok daha yavaş...





  • mak74 M kullanıcısına yanıt
    90 larda üsküdar da oturuyordum. hiç su sıkıntısı çekmedik. sizde susuz kalma hobisi mi var? yalanlarla yaşıyorsunuz, bari buraları zehirlemeyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt

    SSK üretimi ilaç he mi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    Diyorsun ki Avrupa bilim ile gelişti


    İslam da ilk ayet İkra ( oku) olan , ilk yıl tarifi bulan dünya haritası. Bulan , tıbbi ileri seviye getiren , Avrupa devletleri idi


    Senin o. Çok sevdiğin Avrupa. Ellerinde kan var kan


    Mazlum insanları öldüren , sömüren ,. Kullanan Avrupa bugün bu seviye de ise ellerinde kan ile yaptı


    İslam okuma mi diyor ? Araştırma malak gibi dur mu diyor ? Resulullah sallallahu aleyhi selam


    İlim Çin'de olsa arayın ,


    Hz Ali bana bir harf öğretenin kölesi olurum


    Fatih Sultan Mehmet bilim dönemin en önemli bilimcisi ve alimdi



    Veeeeee İslam da ilmihal de ilk sayfa da şu yazar


    İlim öğrenmek her müslüman ( kadın ve erkek ) farzdır


    Yani İslam tü kaka mi ?


    İnsanlar menfaat peşinde dini kullanıyor diye din değersiz önemsiz değildir


    Ayet ne diyor onlar pek az dünya menfaati için ayetlerimizi kendileri için kullandılar. Varacakları yer cehennem dir


    Yani kısaca sen kimsin ki benim dinime hakaret edecek , beni aşağılamayacaksin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hortladı yine İttihat terakki gençlik kolları partisi uyeleri.. paralarına para katamıyorlar medya patronları gibi eskinden basbakanlara emir talimat veremiyorlar vah vah sizlere .. şu baslığı açan zat eminimki tuzu kurulardan eski Türkiye'yi çok gormuski bes belli yaşamış biz göremedik kadere bak. hele şu beğeniler tamamen konu başlığını planlı olarak odaklanmış gençlik kolları üyeleri başka izahı yok. Açın halinden tok anlamaz boşuna dememişler bunlar başka bir boyut Türkiyesinde yaşıyormuş kazara bu boyuta gelmişler sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacK SeA StorM 61 -- 17 Ocak 2021; 23:25:53 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.