Şimdi Ara

Eski Türkiyeyi Özlüyor Halk (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
548
Cevap
4
Favori
29.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
411 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ahmet denen trolün şutlanmasını sağladığım için mutluyum :)
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Bu körlük başka bir şey değil. Hiç değilse insan bir açar mehmet ali birand 32. Gün olmadı olacak o kadar izler. Neresi iyiydi ki o yılların. Tek bir iyi tarafı yok. Sadece siz ve beyniniz nostalji yaşıyorsunuz iyi şeyleri hatırlayıp kötü anıları unutmayı seçiyorsunuz. Susurluklar iski ilksan skandalları gecelik %1500 faizler batan insanlar belediyeden su gelince girilen kuyruklar sobalı pis ve soğuk evleri ne su ne elektriğin doğru düzgün olmadığı halkı aşağılayan rüşvet almadan iş yapmayan insanları mı özlüyorsunuz? Tek kanallı tv leri mi? 1 sms in 2 kontor olduğu hattın 1000 dolar olduğu yılları mı? Sokağı çamur olan doğru düzgün hiç bir şeyin olmadığı yılları mı?

    Ne geçmişin her hangi bir zamanında nede görünür geleceğin her hangi bir zamanında Türkiye iyi olmayacak bunu kabullenelim.

    Örnek kaybedecek bir dakikası bile olmayan imamoğlu istanbul da neyi değiştirdi? 1 tane fazla iett otobüsü alıp insanca seyahat mı edebildik? 1 tane ispark mı açtı? İski ye ne yatırımı yaptı 1 tl lik? 1 tane yeni metro ihalesi projesi mi yaptı? Değişen ne oldu?

    Örnekler çoğaltılır ama kimse süper gücü yok hepsi kötü. Bizler kötünün daha az kötüsünü seçiyoruz hepsi bu. Demokrasi dedikleri de bizden yani vatandaştan topladıkları vergileri keyiflerince meşreplerince kendi yandaşlarına dağıttıkları bir sistem sadece yoksa en düşüğünün aylık geliri Türkiye ortlamasının %90 nından fazla olan zengin hatta milyoner tipler ile bir yere varamayız.

    O çok sevdiğiniz siyasilerin hangi birisi hayatı boyunca bim a101 e gitti sabah iett otobüsüne binip işe gidip işten atılma korkusu yaşadı? Kira fatura derdi geçim derdi mi yaşadılar ki bu konularda bir şey yapsınlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu iktidar şakşakçılarının 3-5 tane argümanı var. çöp patladı, hastaneye geceden sıraya girerdik, çöpler birikti, su akmadı şeklinde özetlenebilecek bu argümanların , içinde bulunduğumuz zaman ile ilişkisini kurmak, karşılaştırmak için akıl dışı yöntemlerle zırvalıyorlar. en doğal çalışan hakkı olan grevi bile gizleyerek "çöpler toplaşmadıydı yau" diyorlar. tabi şakşakladıkları iktidar partisi grevi yasakladığı için bunların zekası bu kadar çalışıyor. en temel insani hakların yasaklanmasına ses bile çıkarmazlar. bunların derdi hiç bir zaman vatan veya vatandaş olmadı. güce taptıkları için, vatana ihanet eden güçlü görseler onu da şakşaklarlar. bloklayarak akıl sağlınızı korumanızı öneririm. yoksa bunlara laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur. neyse ki çoğu bende bloklu da , ne zırvaladıklarına artık muhatap olmuyorum.

    not: memleketi istanbul'dan ibaret sanan kişiler. dikkat edin 4 tane konunun 3 ü istanbul ile ilgili. şu an istanbul'u chp yönetiyor. ona kulp arıyorlar, bulamıyorlar garipler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 17 Ocak 2021; 18:2:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • radko kullanıcısına yanıt
    Şehir bölge neresi bizim uzak bir akraba memleketinde 110 bine ev aldı kiraya verdi. 1450 euro orada sanki bedava gibi yazmayın.

    İlk google araması sonucu

    2020 yılına kadar Yunanistan'da asgari ücret 589 euro civarında bulunuyordu. 1 Şubat tarihinden itibaren geçerli olacak düzenleme ile Yunanistan'da asgari ücrete uzun bir aradan sonra zam yapılmış oldu. 1şubat tarihinden itibaren geçerli olacak olan Yunanistan asgari ücreti 650 € seviyesine yükseltildi.

    Asgari ücretin 2 katından bile fazla yani verdiğiniz örnek. Sanki sokaktaki işçi bu evde oturuyor algısı mı bu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt

    Niye geçmişe takılıp kalıyorsunuz arkadaş? Evet ülke eskiden kötüydü, şimdi çok mu iyi? Geçmiş geçmişte kaldı...Oldu olacak "Kurtuluş Savaşı zamanında çarık bile bulamazdık" deyin de tam olsun... çünkü ülke geriye gittikçe, sizin kafa da geriye gidiyor!

    Şimdi ve sonrasında ne yapacaksınız, sen ondan Haber ver!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok şükür kurtulduk ahmetten.

  • tubytube kullanıcısına yanıt

    Cidden sanki eskiden çok iyiymiş yada şimdi çok iyiymişde eski kötüymüş... bunlar çok komik bence adamlar sanki norveçte yaşıyolar ve norveç bozulmuş yada ülke kuzey koreyken über şekilde yönetilip norveç olduk gibi hayal aleminde yaşıyolar. 90ların laciverti olduk...  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dribblingmaster -- 17 Ocak 2021; 17:30:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dribblingmaster

    Cidden sanki eskiden çok iyiymiş yada şimdi çok iyiymişde eski kötüymüş... bunlar çok komik bence adamlar sanki norveçte yaşıyolar ve norveç bozulmuş yada ülke kuzey koreyken über şekilde yönetilip norveç olduk gibi hayal aleminde yaşıyolar. 90ların laciverti olduk...  

    Ne kelime oyunları yapıyorlar görseniz, konuyu baş sayfadan beri okuyorum ve gözlerim kanadı, zor bitirebildim savlarının mesnetsizliğini sindiremediğimden...

    Gözümden damla damla yaş düşüyor bazen, çok aşağılıklar, ne başlarına geldiyse özlerini kaybedip ampüle sarılmışlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eskiyi özleyenler için üzgünüm çünkü üzentileri daha da artacak. Kervan yürümeye devam edecek çünkü siz özlemeye devam edin. 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhalif13

    Yaş kaç? Hangi zamanı ne şekilde özlüyorsunuz? Spesifik örnek var mı ? Yoksa herkesin dilinde olan ne güzel günlerdi be romantizmi mi? Ona göre cevap verebilirim.

    Bu iş akp chp işi değil. Ne geçmişte ne de görünür gelecekte Türkiye özlenecek bir yer değil ve olmayacakta bu sadece nostalji duygusu.

    Yaşım 39.


    Sağlık Sistemini özlüyorum. Eskiden sabah 6'da hastaneye gider, sıraya girer, öğleden sonra 2-3'e kadar bütün işlerimizi hallederdik. Bedavaydı her şey. Yaklaşık 14 senelik bir tedavi sürecim oldu devlet hastanelerinde. Yüzlerce kez hastaneye gitmişimdir çocukken. 2019 yılında annem devlet hastanesine gitti 6 hafta sonrasına randevu aldı. Doktora gitti. 4 hafta sonrasına röntgen verdiler. Sonra yine doktor için randevu derken, çocukken benim 1 gün içerisinde hallettiğim sağlık sorunumu, annem 8-10 haftada çözebildi. (Annem şimdi de para vermiyor, ama ne oluyor? bir sorununu halletmek için haftalarca bekliyor, eskiden sabah erkenden hastaneye gittikten sonra, gün içinde herşeyi çözerdin, bunu onlarca kez deneyimledim)


    Eğitim sistemini özlüyorum. Biz çocukken Yola tükürmek, yola çöp atmak ayıplanırdı. Utanır atamazdık. Ben hala çöpümü cebimde taşırım. İlkokulda kopya çeken bir çocuğu dışladık. Okul değiştirmek durumunda kaldı. Öğretmenlerimize küfür/hakaret etmezdik, çok da iyi eğitim alırdık. Şimdi ki çocuklara bakıyorum, elinde dondurma, bitiyor, dondurmanın çubuğunu sokağa atıyor.


    Devam etmemi ister misiniz?

    Teşekkürler.





  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.