Şimdi Ara

Eski Türkiye(öcü gibi anlatılan ama herkesin şimdikinden çook daha mutlu umutlu olduğu.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
141 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Şuanda suriyeliler yüzünden heryer bok kokuyor:Hastaneler, plajlar,otobüsler...
  • 90'ların kalitesi, 2000'lerin rezilliği...

    90'ları yaşadığım için şanslı görüyorum kendimi.

    İnsanlar kötü yöne eğilim gösterdiğinden dolayı kalite bitti.

    Her türlü pisliğin döndüğü Yeni Türkiye.
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Bunlar anlamaz dostum. Geçen yazdım bu vesileyle tekrar yazayım. 2002 den öncesi çok matahdı da neden seçimde eski o çok sevdiğiniz partileri liderlerini sandığa gömüp alayınız ak partiye oy verdi? Eski partilerinize oy verseydiniz, çok övdüğünüz Eceviti sandığa gömmeseydiniz ya?



    Zaman makinası yapılsa keşke bizde bu işe yaramazların hepsini 2002 öncesine ücretsiz tek yön göndersek.Orda kalsınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem

    Millete hayranlıkla bakıyorum, yok ozaman şöyledi şimdi bölye, ozaman şunu yapamıyorduk şimdi yapıyoruz falan. Bunu bide getirip Tayyip'e bağlıyorlar. Bakın güzel kardeşim, dünyadaki teknolojiyi, lojistikteki gelişmeyi, dünya ticaretindeki hızı, bilgi paylaşımı ve sosyal ağı, sağlıktaki gelişmeleri Tayyip yapmadı. Haa! ben yaptım dese inanacaklar da var orası ayrı. Dünyanın bir çok yerinde, ülkemizdeki sorunlar zaten söyle yada böyle yaşanıyordu. Birçok ülke bunları yukarıda yazdığım gelişmeler sayesinde aştı. Mesela sağlığa gelelim; teknoloji sayesinde bir çok tahlil sonuçları çok hızlı bir şekilde sonuçlanabiliyor, ilaçlar hızlı ve etkin olarak türetilebiliyor, doktorlar hızlı karar alabiliyor. Teknoloji ile doğalgaz vs. çok kolay ticareti yapılabilir durumda. Yapılan boru hatları, büyük tankerler ile ithali hızlı ve her eve rahatlıkla ulaşıyor. Bugün çinde üretilen 1 dolarlık eşyayı bile taaa çinden tükiyeye kargo ücreti bile ödemeden sahip olabiliyorsunuz. Ne sayesinde gelişen internet ve lojistik sayesinde. Küreselleşen dünyada artık bir çok şeye sahip olabilir duruma geliyorsunuz. Tüm bunlar normal değilmi.

    Eğer kıyas yapacaksanız eskiyle yeniyi kıyaslamayın! Dünyada siz nerdesiniz ona bakın. Dünya konjoktüründe siz sadece takiçi olduysanız hiç birşey yapmamışsınız demektedir.
    Ben sana pek hayranlıkla bakamıyorum. Çöp toplamanın, haliçi moktan temizlemenin, enflasyonun hızlıca %60'dan 8-9'a indirmenin teknoloji ile alakası 1 falan. Bi de şuan enflasyon 11 oldu diye uçtu diyosunuz ya

    Eski-Yeni karşılaştırma diyor.

    Bu kadarcık yılda nasıl bir teknoloji çıktı ki enflasyon buralara indi, birden bire su sorunu çözüldü, çöp sırunu bitti, yollar duble olmaya başladı kilometre sayıları katlandı, paradan 6 sıfır gitti?

    Bu teknolojinin adı şey olabilir, Erdoğan?

    Erdoğan övmek istemiyorum ama adam yapması gerekeni yapıyor hakkını vermek zorundayım, üstelik de siz böyle vermedikçe.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 14 Haziran 2018; 3:37:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Taki eskiden cok degil 15 yil once su instagram feys sacmaligi yokken bile millet daha mutluydu.

    Simdi adam sıçsa fotosunu instaya atiyor.

    Zaten bakiyorum. Herkes yuzune bir maske takmis kimin kim oldugunu anlayamiyorsun.iki yuzluleri gectim artik milletin kac yuzu var tahmin edemiyon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Size ne canım belki adam bokun pisliğin içinde mutlu mesut yaşıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gyradel

    Sene 2018 olmuş hala 90' lı yılların, teknolojisizliğin dönemlerini konuşuyorlar. Sanıyorlar ki Sol kesimden biri başa geçtiğinde Haliç yine bombok olacak, hastahane sıralarında ölenler olacak. Her şey küresel artık, bık diyorsun dünyanın öbür ucunda 2 sn sonra yankılanıyor. Ansiklopediden fil b@ş@ğı araştırdığın dönemlerle şimdiyi kıyaslama artık trol kardeşim bıktık.
    Yukarıdaki mesajın aynısını oku

    Biraz daha teknoloji derseniz gifteki gibi pc yi çekiçlicem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O yılları biliyorum. Gerçekten çok ama çok güzeldi. Şimdiki gökdelenkerin bulundugu Erenköy de tek katlı evler vardı herkes birbirini tanırdı. Mahallwnin çocukları ile sabahtan akşama kadar oynardık. Anne ve babamızda ne pkk ne ışıd ne organ mafyası ne tecavüze ugrar korkusu hiç biri yoktu.karşı komşumuz Rahmetli Bahattin abimizin bahçesinde erik ağaçları vardı karısı gezmeye gider gitmez bahçeye dalardık. Sütcümüz vardı, deftere yazan bakkalımız vardı.

    Eğitim sistemi şuanki ne on basardı okumayan sınıfta kalırdı. Öğtetmene terbiyesizlik yapmak göt isterdi kodunmu oturturdu. Adile naşiti siyah beyaz tvde seyrederdik. Herşey çok güzeldi.

    Biz büyürken bunlarda bir bir değişti yok oldu.



    Ama o yıllarda iyi olmayan şeylerde varmiş biz çocuk olduğumuz için bilmiyorduk. Tahran lisesine giden abim vardı anlatırdı sağcısı solcusu varmış ders esnasında birileri okulu basarmış. Geceleri pek tekin değilmiş. 12 Eylül darbesi olmuş suçlu suçsuz almışlar içeri evleri aramışlar falan filan. Darbe sağ sol olayları falan olmasaymış çok kıyak yıllardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Anap ta cok seviliyordu hatirlatayim istedim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    zaten ovmuyorsun senin yaptigin cok ayri birsey

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben simdi buraya sizin guvendiginiz sevdiginiz kisilerle ilgili tonlarca bilgi evrak gostersem siz inanmicak hatta küfürler ediceksiniz çünkü siz sadece inanmak istediğiniz şeylere inanıyorsunuz hiç objektif değilsiniz erdoğandan o kadar çok nefret ediyorsunuzki şeytanlaşmış düşünceleriniz gözünüzü kör ediyor ona oy verenleri aşağlıyor hakaret ediyorsunuz
    Hadi rteyi boş verelim gerçekden bu muhalafetin ülkeyi kalkındırabileceğini inanıyormusunuz neyse
    şimdi ben bunları yazdığım için banada yobaz,koyun vs. dersiniz çünkü sizin zihniyetiniz bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • küreselleşme ve kapitalizm etkisini akp'nin başarısı sananlar var.
    80-90'lar da yok su yokmuşta şu olmuş ta ulan biz de istanbul'da yaşadık insanları kandırmayın. tabi ki elektrik su vs. kesintisi yoğun oluyordu sıkıntı vardı, kaynaklar kısıtlıydı. o dönemde akp'de olsa chp'de olsa aynı şey olacaktı bunu kafanız basmıyor. yıl 2018 hala istanbul'da elektrikler kesiliyor 2-3 gün su verilmeyen yerler oluyor.

    belediyecilikte başarılı adımlar atmış olabilirler ama ülke yönetimi, hak hukuk, eğitim konularında bir adım ilerleme yok geriye doğru gidiyoruz.

    ek olarak 6 sıfır atılmasının herhangi bir etkisi var gibi paylaşan cahil arkadaşlar değişikliğin etkilerini araştırsınlar ister milyon sıfır ekle istersen ondalıklı para kullan , yıl olmuş 2018, internet çağında anca mağara seviyesinde gelişebilmekte ayrı başarı.
  • Problem, üreten ülke de olsan müşteri sayısının sınırlı olması.

    SSCB'nin yıkılmasından sonra "Küreselleşme" kavramı ortaya kondu.
    Çünkü ülke bazında üretim yapan fabrikalar bir müddet sonra satacak müşteri bulamamaya başladı.

    Mesela bir buzdolabı 30-40 yıl çalışıyorsa o ülkede buzdolabı fabrikası nasıl satış yapacaktı.

    Bu nedenle "Küreselleşme" tüm dünya ülkelerine dayatıldı ama problem devam etti:

    Artık 24 saat üretim yapan fabrikalar vardı ve ürünlerini satmalarını gerekiyordu.

    O halde yeni uygulamaya geçildi: Bir ürünü üreten firma ve firmalar bunun onlarca çeşidini birbiri arkasına piyasaya sürerek tüketicinin aklını karıştırmaya yöneldiler.

    Bu gün en basitinden bir vantilatör almaya kalksak onlarca çeşit arasında karar vermek çok zor.

    Problem aslında giderek büyüyor Dünya çapında:

    Yakın geçmişte üreten ülke nezdinde yeterli olmayan müşteri sayısı şimdilerde küreselleşme ile dünya çapında da yeterli olmamaya başladı.

    Problem?

    Dünya'da bir de silah üreticileri var. Bu silahların satılması için bu silahların satın alınıp kullanılması ve birilerinin birilerini öldürmesi lazım.

    Kapitalizm'in sorunu burada: Bu gün Rusya ve Çin dahi büyük oranda kapitalist piyasa ekonomisine dönmesine rağmen mesela ABD bunları düşman ilan ediyor.

    Problem büyük: 24 saat saat çalışan fabrikalar yakın gelecekte müşteri bulamadığında bunların hükümetleri dünya savaşı çıkaracak, başka şansları yok.

    Bu güne kadar çıkmamasının tek sebebi nükleer silahlar.

    Onun için Trump, İran ile nükleer anlaşmasını bozdu, İran'ın aleyhinde tek bir delil olmamasına rağmen.
    Onun için Trump Suriye'ye füze fırlatılması emri verdi, aleyhte tek bir delil olmamasına rağmen.

    Bütün bunlar üretip satmak üzerine kurgulanan kapitalizm'in artık dünya nüfusu ile sınırlanan satış kapasitesine ulaştı.
    Koy üzerine, silah sanayinin, müşterileri öldürmek üzerine ürettiği silahları?

    Sonuç?

    - Nükleer silahlar kullanılır ise dünya'nın büyük bölümü yaşanmaz hale gelir

    - Kullanılmaz ise kimin kazanacağı belli olmaz ve yine büyük can kaybı olur. Bu da Kapitalizm'in işine gelmez, müşteri kaybı.




  • Eski Türkiye de çok güzel değildi. Halk birbirini vuruyordu. Millet okula gitmeye korkuyordu. Bir çok faili meçhul cinayet devlet eliyle yaptırılıyordu. Fakat o zaman devlet güçlüydü. Kıbrıs a gitti anında müdahale etti. Bir çok terör örgütü çıktı hepsini kuruttu. Pkk Akp gelmeden evvel silinmişti ama Akp gelince birden hortladı. Eski terör örgütlerini düşünürseniz PKK'ya örgüt bile demezsiniz. Adamlar gidip devletin büyük kademelerindeki kişileri avlıyordu Asala filan. Şimdi bakın PKK'nın en büyük eylemi ne? Ancak sivilleri öldürüyor. Pkk devlet elinde sivilleri itaat ettirmek için kullanılıyor. Suriye'de toprağımızı aldılar apar topar kaçtık. Eski Türkiye'de olsa gerekirse ülkeyi oraya yığar bayrağı indirtmezlerdi. Ege adalarını aldılar kimin sesi çıkıyor? Eski Türkiye'de olsa savaşı göze alır yine bırakmazlardı. Devlet şamar oğlanına döndü. Milletin önünde artistlik yapıyorlar ama sonra kraliçenin karşısına el pençe divan gidip para dileniyorlar. Sürekli Avrupa tarafından laf atılıyor kim ses çıkarabiliyor? Tüm dünya dalga geçiyor bizimle. Siz açıp haberleri okuyup gülüyorsunuz kek takla filan diyerek. Bunlar aynen yabancı basında da yayınlanıyor. Adamlar bu laflara rağmen AKP'nin oy aldığını biliyorlar hepsi bir tarafıyla gülüyor ülkeye. Ülke eskiden fakirdi ama yabancı ülkeler karşısında dik durması yüzünden fakirdi. Kendinize yeteriz size ihtiyacımız yok dediği için fakirdi. Şimdi ise kendimize yetmediğimiz gibi üç paralık onurumuzda kalmadı. Yıllardır bu halkım çektiği fakirliğin meyvesini alacağımız vakit geldiğinde AKP ne varsa sattı yedi ve yedirdi. Bize yine vergi kaldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bırakın geçmişi geleceğe bakın..
    Aslolan bugün ve bundan sonrası..
  • Birkaç gündür bunu düşünüyordum. Önemli olan ne ki? Önemli olan bireyin huzuru, mutluluğu , endişesizliği. Şimdilerde bundan eser yok. Sorun siyaset kaynaklı olmayabilir ama siyaset bir nebze engelleyebilirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden paranı kendin kazanır kendin yerdin şimdi paranı kazanıp akp yediriyorsun yedirmiyorum diyen önce saraya sonra verdiği vergilere baksın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski Türkiye’de terör olmadığından demişsin. Suçlusu Tayyip Erdoğan mı bu durumun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Leş boş gereksiz bir yorum içi boş düşünceler ..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden falan kimsenin mutlu olduğu yoktu size yanlış anlatmışlar kardeş. Herkes iş güç bulma derdinde idi köylerimizde. Ama şimdi evinde çalışmayan genç hane kalmadı. Evinde arabası olmayan kimse kalmadı artık... Eskiden köylerde 1-2 tane godamanda araba olurdu herkes ona bakardı, milleti mutlu eden buysa satın arabalarınızı elinizdekileri yine o günleri yaşayın mutlu olun (:
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.