Şimdi Ara

Eski kasaya nasıl psu almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Amd Athlon II x4 620 işlemci
    Gigabyte GA M720 US3 anakart
    Gts 250 512 mb ekran kartı
    2x2gb ddr2 ram

    Sanırım 2009 yılıydı sistemi topladığımda kasanın marka modelini hatırlamıyorum. Psu'lu kasa mı yoksa ayrı mıydı onu da hatırlamıyorum.

    Neyse psu Ao300-08cz model. 300W.

    Eskiden 32 bit işletim sistemi kullanıyordum pek olmuyordu fakat son zamanlarda 64 bit windows kullanıyorum ve pc'de anlık donmalar oluyor. Cpu ve ram kullanımı normal seviyede olmasına rağmen yüksek boyutlu video veya birden fazla sekme açtığımda donmalar oluyor 5-6 saniye bazen daha uzun sürüyor donmalar. Psu'dan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. 7-8 senelik bilgisayar sonuçta parçaları da hiç değişmedi.

    Artı olarak binada tekstil üretimi yapan bir dükkan var. Dükkandaki makinalar açıkken Cs Go'yu açtığımda bilgisayar kapanıyor birden. Fakat gece saatlerinde yani dükkan ve makineler kapalıyken böyle bir sorun olmuyor. Normal oynuyorum.

    Psu'yu yenilesem bu sorunlar ortadan kalkar mı acaba?

    Yenilemem gerekiyorsa da pek anlamıyorum nasıl bir psu seçmem gerekir. Fazla watt alsam parçalara zararı olur mu? Şimdiki psu 300w dediğim gibi. 400w alsam parçalara zarar verir mi? Kasa Atx sanırım yani şimdiki psu üzeinde öyle yazıyor. Kasa tipi sanırım bu. Buna göre mi almam gerekiyor?

    Teşekkürler şimdiden.







  • Merhaba, muhtemelen binadaki sanayi tipi makinalar çalışmaya başladığında güç dalgalanması sebebiyle PSU kendini kapatıyor. Aopen markalarda eskiden pasif pfc bulunurdu, aktif pfc sistemi bulunan korumalı bir PSU alarak çözüme ulaşabilirsin. Watt değerinin fazla olması sorun yaratmaz. ATX PSU'lar kutu şeklinde standart oluyor, piyasadaki çoğu psu atx. Nagas, FSP, High Power, Corsair, Cooler Master gibi bilinen markalardan 350-400 WATT'lık Aktif PFC'li bir PSU işini görür. Aşağıya örnek olarak bir kaç PSU linki koydum.

    https://www.eksenbilgisayar.com/nagas-ao350-350w-80-bronze-aktif-pfc-guc-kaynagi--
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_fsp-fsp350-60hcn-350-w-aktif-pfc-power-supply-1100250.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nl_ztrk

    Merhaba, muhtemelen binadaki sanayi tipi makinalar çalışmaya başladığında güç dalgalanması sebebiyle PSU kendini kapatıyor. Aopen markalarda eskiden pasif pfc bulunurdu, aktif pfc sistemi bulunan korumalı bir PSU alarak çözüme ulaşabilirsin. Watt değerinin fazla olması sorun yaratmaz. ATX PSU'lar kutu şeklinde standart oluyor, piyasadaki çoğu psu atx. Nagas, FSP, High Power, Corsair, Cooler Master gibi bilinen markalardan 350-400 WATT'lık Aktif PFC'li bir PSU işini görür. Aşağıya örnek olarak bir kaç PSU linki koydum.

    https://www.eksenbilgisayar.com/nagas-ao350-350w-80-bronze-aktif-pfc-guc-kaynagi--
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_fsp-fsp350-60hcn-350-w-aktif-pfc-power-supply-1100250.html


    Çok teşekkür ederim cevabınız için.




  • Bu ürün lazım oldu. nerede bulabilirim ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.