Şimdi Ara

Eski Ekspertiz Raporu Saklanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Yaklaşık 1.5 sene önce aracı alırken ekspertiz yaptırmıştım. Raporu ıslandı ve çöp oldu. Bunu ekspertiz firması saklamak zorunda mı? Tekrar istesem vermek zorunda mı?

    İleride satarken de saklamak lazım diye düşünüyorum. Tekrar talep etmek istiyorum. Veya bunların devlette toplandığı bir yer var mı?




  • Ekspertiz firması muhtemelen sistemden silmemiştir, satarken paylaşmak üzere bir nüshasını isterseniz zorunda değiller ama muhtemelen verirler.


    Devlet tek durumda saklar. Eğer satış esnasında notere işletirseniz kayıt altına girer, resmi kayıtlarda bulunur. Bunun haricinde bir yerde toplanmaz. Noterin bireysel talep üzerinde vereceğini sanmıyorum, olası dava durumunda mahkeme ister, noter de mahkemeye gönderir, bu işlem resmi kanaldan yürür.

  • Teşekkürler bilgi için. Almadan önce ekspere sokup raporunu alıp ardından notere gidip satışı gerçekleştirmiştik. Yani noterde ekspertiz vs sormadılar.

    Youtube'da izliyoruz yok ekspertiz görememşi işte sonra airbag patlak çıkmış vs dedim bizim başımıza gelirse belge yok ne yaparız :)

  • torrentfilm T kullanıcısına yanıt

    Noterde pek sormazlar, siz raporu işletelim derseniz işlerler. Eksper raporunun tse belgeli bir ekspertiz firmasından olması koşulu olur.


    1,5 yıldan sonra airbag patlak çıkarsa eksper raporu falan işe yaramaz, sizde patlamadığını kanıtlayamazsınız zaten.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.