Şimdi Ara

Eski 'Buderus' kombi ısı ayarı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz yaz müstakil bir eve taşındım, evin bodrumunda Buderus marka kombi ve salonda termostat- kontrol cihazı var. Eve girdiğimde ilk servis çağırıp bakımını yaptırmıştım, servis 10 yıllık kombi olduğunu ama hala çalıştığını söyledi.

    Şimdi havalar soğudu ama kombiyi düşük bir sıcaklık ayarında yakmayı başaramıyorum. Dün kobiyi yakmak için duvardaki ayarı 20'nin üstüne çıkarmam gerekti, kombi çalıştıktan sonra ben ayarı 17 dereceye indirdim, ama kombi son sürat yanmaya devam etti, peteklere el değmiyordu. Kombinin üzerine baktığımda sıcaklık 80'i gösteriyordu. Mecburen kombinin çalışmadığı bir dereceye indirdim, bu sefer de gece ev soğudu.

    Kombinin üzerinde yalnızca comfort-economy ile ilgili ayarlar var ki, bunlar çeşme suyunun ısınma hızıyla ilgili olsa gerek. Böyle bir kombide, örneğin "pilot" gibi düşük bir ısı ayarı yapılamaz mı?

     Eski 'Buderus' kombi ısı ayarı?


     Eski 'Buderus' kombi ısı ayarı?


     Eski 'Buderus' kombi ısı ayarı?







  • Kombinin limit termostatı değişecek. Değerini zaman içerisinde yitirmiş. Bu yüzden kombinin üzerinde ne ayar yaparsanız yapın son kademe çalışıyor. Bu şekilde çalışması sağlıklı olmaz.

    Değişecek parça şuna benzerdir;http://www.seninoks.com/site/galeri/13-7-7-8655.13545.010.jpg
  • Alakası yok max 85 e kadar ısıtır bendede Buderus Fc 2520 Heiztechnik modeli var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BonezCrusher -- 27 Eylül 2014; 9:02:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BonezCrusher

    Alakası yok max 85 e kadar ısıtır bendede Buderus Fc 2520 Heiztechnik modeli var.


    Yani max derecede çalışması normal mi?

    İki gündür 20 dereceye sabitledim, peteklerin ayarını da mümkün olduğunca düşük açtım. Bu sefer zaman zaman kombi çalıştı ve hafif ısıttı petekleri.

    Benim anladığım tüm sıcaklık ayarı termostatta. Yani ben 20'ye ayarlasam, gerçek sıcaklık 19 ise yavaş çalışması, gerçek sıcaklık 10 ise çok hızlı çalışması gerekiyor, doğru mu anladım?

    Çeşme suyu ayarının kalorifer ısıtmasına dolaylı herhangi bir etkisi var mı peki?
  • hatipoglu kullanıcısına yanıt
     Eski 'Buderus' kombi ısı ayarı?

    O termostat varya o sayılar oda sıcaklığını gösteriyor onu ayarladınmı o dereceden 1 derece filan düştü kombi devreye girer ısıtmak için evi onuda 85 e kadar ısıtıyordu takip etmiştim.yani o derece değil oda termostatı.

    O üsteki ney onu çözemedim o bende yok sadece alttaki var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BonezCrusher -- 27 Eylül 2014; 13:19:57 >




  • Kombinin uzerindeki termostat omrunu tamamlamis. Eger sizinki de ayari economy e getirmenize ragmen 80 derecelere ulasiyorsa sizinkide sorunlu. Eski cihazlarda termostat omaj değerlerini kaybediyor zamanla. Hic bir kombi oyle ne ayar yaparsaniz yapin kafasina gore limit kazan sicakliginda calismaz.

    Bahsettigim problem oda termostati ile alakali değildir. Bu parca kombide bulunur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 27 Eylül 2014; 13:51:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bro kombi üzerindeki benim değiştirildi cihaz sıcak suyu ısıtmıyordu bunlar termosifonlu içinde soğuk su bulundurmaz oda termosundan kapamadığın sürece sıcak suyu su soğumaya başladığı an devreye girer bu parça bozulmuştu değiştirildi servis bana bunlar öyle ısıtıyor dedi cihazı 2000 de aldık bir o parça bozuldu hala taş gibi çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carroll

    Kombinin uzerindeki termostat omrunu tamamlamis. Eger sizinki de ayari economy e getirmenize ragmen 80 derecelere ulasiyorsa sizinkide sorunlu. Eski cihazlarda termostat omaj değerlerini kaybediyor zamanla. Hic bir kombi oyle ne ayar yaparsaniz yapin kafasina gore limit kazan sicakliginda calismaz.

    Bahsettigim problem oda termostati ile alakali değildir. Bu parca kombide bulunur.

    "economy" değerinin petek sıcaklığı ile ilgisi var mı yani? sadece çeşme suyu için değil mi o?

    Bir de şu an ilk günün aksine 20 derece ayarda petekleri zaman zaman az miktarda ısıtıyor, yine de termostat arızalı mıdır sizce?
  • Servis geldi, duvardaki energiemeter'i tamir görmüş başka bir tane ile değiştirdi. Şimdilik doğru sıcaklıkta devreye giriyor gibi duruyor. Yalnız bunun için 150TL istediler. Bilmiyorum gerçek değeri nedir bu cihazın ama 150TL başka bir cihazdan çıkma ve tamir görmüş bir parça için çok pahalı geldi bana. Alternatif olmadığından mecbur verdik 150'yi. İnşallah çalışır da masrafa değer.

    Bu arada kombi 1996 modelmiş :) Dile kolay tam 18 yıllık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 10 Ekim 2014; 19:46:55 >
  • Kombimi açıyorum sıcak su var fakat petekler çalışmıyor.suyu acsamda kapasamda bar 0 derece zaten hep 0 da ne yapmaliyim yardimci olurmusunuz yeni kiraladigim ev suan acmam lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Cirrus- , @hatipoglu

    benim şuan kullandığım kombi de aynı model. mesela 25 derece yapıyorum, 25 dereceye gelince energymeter üstündeki ışıklar sönüyor. kombi ateşi kesiyor. ama halen fanı çalışmaya devam ediyor saatlerce susmuyor. susmaması normal mi? bir yeren sonra istedğim sıcaklıktaysa o fanın da susması gerekmez mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.