Şimdi Ara

Eski bina , yeni tesisat.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, benim ev Hatay-İskenderun’da yalıtım orta , iyi sayIlmaz, ev güneş alıyor, tüm cepheler açık , mantolama yok, salon 30-35 metrekare, diğer üç oda ve mutfak 15 er metrekare, Toplam 125 metrekare oturumu var. Bulunduğumuz yer ılıman bir yer, en sert kış günlerinde dahi sabahları +3 dereceye kadar düşer , gün boyu ortalama 10-20 derecelerde geçer. Bina 2005 yapımı ve hiç tesisat yok. Kiracı olarak oturduğum bu evi satın aldım ve tesisat yaptırmak istiyorum. Kombi ve tesisat sistemlerini araştırıyorum, dışarıdan çekilen tesisat çirkin oluyor zaten zemine de parke yapılacak buralarda eski bina zemin döşemeleri seramik genelde, seramiğin içine görüşebilir mi üzeri parke şeklinde? en optimal çözüm nedir? Ne tavsiye edersiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ayrıca giriş katı ve zeminden 60 cm yukarıda, derdimi anlatabildim heralde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matetech kullanıcısına yanıt
    https://izmirdetesisat.com/files/uploads/images/referans/balcova-kalorifer-boru-tesisati-doseme.jpg
    https://akgazmuhendislik.com/wp-content/uploads/2018/11/mobil-1-054651.jpg

    Borular görünmesin istiyorsanız bu iki seçenekten birisi gibi yapmanız gerekiyor. Mobil sistem olursa elektrik tesisatı gibi sonradan boruyu değiştirebilirsiniz kırıp dökmeden.

    Gaz tesisatında da çaplara dikkat edin, bazen ocak ayrımından önce boru çapını düşürüyorlar, bu durumda da kombi devreye girince ocağın kendi kendine kapanması gibi durumlar oluyor basınç düşüklüğünden. Mesela sayaçtan 1'' girip daha sonra 3/4'' e düşüyor daha ocak hattı ayrılmadan, ocak ayrımından sonra yine 3/4'' devam ediyor. Böyle olunca da kullanımda problem çıkabiliyor. Normalde tesisat onayında buna dikkat ediyorlar hatta programın otomatik hesaplayıp basınç düşüklüğü olursa uyarı vermesi lazım ama nolur nolmaz aklınızda bulunsun.

    Bu alanda çalışanlar var forumda, yardımcı olacaklardır.




  • Teşekkür ederim. Mobil Sistem yapılmasına karar verildi. Basınç olayından haberim yoktu o konuda da mücadele edeceğiz şimdi. Ustalara aklındakini yaptırmak imkansız illa kendi bildiğini yapmak istiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matetech

    Teşekkür ederim. Mobil Sistem yapılmasına karar verildi. Basınç olayından haberim yoktu o konuda da mücadele edeceğiz şimdi. Ustalara aklındakini yaptırmak imkansız illa kendi bildiğini yapmak istiyor.
    alttan ısıtmada yaptırabilirsiniz hocam. radyatörsüz direkt alttan ısıtarak ancak biraz maliyetli olur ve ustanın iyi olması lazım.

    gaz olayında da bu işleri ustalara bırakmayın genelde usta kafasına göre yapar. ancak ortamda bir mühendis kontrolü olduysa zaten görürsünüz gelen gideni. şuraya kadar şu kalınlıkta vs diye tarif eder ustaya. onlar basınç düşümünü hesaplayıp arkadaşın dediği ocağın yada kombinin kendi kendine sönme olaylarını minimize eden çalışmalar hesaplar yaparlar.

    hayırlı olsun eviniz




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.