Şimdi Ara

Eski bilgisayara ekran kartı ve ram takviyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar 6 yıllık masaüstü bilgisayarıma takviye yapmayı düşünüyorum o zamana göre gayet iyi bir bilgisayardı fakat aldıktan sonra performansını değerlendiremedim, geriye bakınca pişmanlık duymuyor değilim :) şu sıralar ise yeni nesil oyunlara olan hayranlığım neticesinde bilgisayardan çok az anlayan biri olarak acaba elimdeki sisteme ekran kartı ve ram takviyesi yaparak günümüz ve önümüzdeki en az 4 yıllık süreçte yüksek ayarlarda 60 fps ve üstünü görebilir miyim sorusunu irdelemeye başladım ve tam bu aşamadı sevgili forumcular sizlere danışmam gerek. (en az 256 gb lık ssd takviyesini de düşünüyorum)
    - önemli bir husus belirtmeliyim para biriktirme aşamasındayım o yüzden sistemi hemen yükseltemeyeceğim bu ya şubat civarı ya da haziran başı gibi gerçekleşecek o yüzden yardımcı olurken bu önümüzdeki süreci göz alarak o ve ondan sonrası için yeterli olacak mı şeklinde düşünüp cevaplamanızı önemle rica ediyorum.

    Sistemimim de;
    4 gb ddr3 ram var şuan için, anakart olarak Intel DX58SO , intel core i7 920 @2.67ghz (8 CPUs) , Sapphire HD4850 ekran kartı şimdilik, ve 1 TB hard disk var ve güç kaynağı ile kasa gayet yeterli durumda.

    Bu sistemi sağlam ekran kartı, 16 gb ram ve en az 256 gb ssd ile desteklediğim takdirde önümüzdeki 4 yıllık süreçte oyunları yüksek ayarlarda 60 fps ve üstü olarak oynama deneyimine ulaşır mıyım? bu parçalar için önerileriniz nedir? böylece toplama aşamasında olduğum bütçeyi değerlendirebilirim. Eksik yazdığımı düşündüğünüz bir husus varsa belirtin lütfen düzeltmeye çalışıyım. Velhasıl kelam bu hayalim gerçekçi mi ve kaça patlar ? :)

    şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.







  • İşlemci i7 olmasina ragmen pek iyi bir model gibi gözükmüyor. Anakart desen bakmadim o da ayni şekilde. Belki sınırdan kurtarabilir r9 270-280 falan takabilirsimlniz diye düşünüyorum.

    Bir iki gpu yoran gereksiz ayar kisarsaniz 2 yil rahat oynarsiniz heralde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim tavsiyem 2. el gtx 660ti-670, hd 7850 gibi kartlardan alman, 8gb daha ram ekle hocam, sistemin 3 kanal bellek kontrolcülü, 2 adet 4 gb ram ekleyebilirsin sistemine, bir de ssd alırsan gayet güzel olur yeni sistem almış gibi olursun performans olarak, ekran kartı olarak çıkacağın en üst nokta r9 280x veya gtx 960 olur onun üzerinde darboğaz yaşayabilirsin birçok oyunda, aslında hd 7850 de alsan işlemcinin saat hızlarını biraz yukarı çekebilirsen güzel olur

    7870, gtx 670 gibi kartlar 350-400 arası
    8gb ram sıfırı 160tl civarı
    250gb ssd sıfırı 270tl civarı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Survivalist

    İşlemci i7 olmasina ragmen pek iyi bir model gibi gözükmüyor. Anakart desen bakmadim o da ayni şekilde. Belki sınırdan kurtarabilir r9 270-280 falan takabilirsimlniz diye düşünüyorum.

    Bir iki gpu yoran gereksiz ayar kisarsaniz 2 yil rahat oynarsiniz heralde

    evet i7 nin en eski serilerinden fakat oyunlarda kalbur üstü işlemci yeterli oluyor, ekran kartı mühim diye duymuştum fakat dediğim gibi hakim olduğum meseleler değil. Bu işlemciye 1000 lira dolaylarında bir ekran kartı taksak işlemci kısıtlar mı verimi düşürür mü acaba?
  • mBenJi kullanıcısına yanıt
    +1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.