Şimdi Ara

Eski Audi CEO'suna dizel skandalındaki rolü nedeniyle dava açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Volkswagen Grubu’nun üzerinde kara bir bulut gibi dolaşan dizel skandalında yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz yıl skandal nedeniyle göz altına alınan eski Audi CEO’su Rupert Stadler, yeniden okların hedefi haline geldi.
     

    Münih Savcılığı’ndan yapılan açıklamada, Stadler’ın da aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçlarından dava açıldığı ifade edildi. Stadler, yapılan emisyon hilesinden Eylül 2015’ten beri haberdar olmasına karşın Volkswagen ve Audi otomobillerinin satışını durdurmamakla suçlanıyor.

     
     

    Savcılıktan yapılan açıklamanın devamında, Stadler hakkında açılan davanın hile yazılımı ile donatılmış olmasına karşın ABD ve Avrupa’da satılan 250 bin Audi, 112 bin Porsche ve 72 bin Volkswagen marka araçla ilgili olduğu belirtildi.

     

    Dizel skandalı bundan 4 yıl önce ortaya çıkmış ve Volkswagen dünya genelinde yaklaşık 11 milyon aracın emisyon testlerinde yanıltıcı yazılım kullanıldığını kabul etmişti. Marka imajı büyük zarar gören Alman üretici ABD’deki mahkemece yüksek miktarda para cezasına çarptırılmıştı.

     








  • Olsun tok kapı sesi var.

  • Bu dizel skandalına dahil olan stoktaki fazla motorları bir katakulli ile Türkiye’ye gelen araçlara takmıyorlarsa bende birşey bilmiyorum ?? bize deseler ki kanser yapıyor ama yarı fiyatına , milyonlarca satar...

  • by__metallica B kullanıcısına yanıt
    hocam zaten emisyon emisyon diyorlar da kaç kişi sanki aldığı arabanın emisyon değerine bakıyor?? ben kimsenin baktığına inanmıyorum. avrupa'da da kimsenin baktığına inanmıyorum. bu arada vw hiç sevmem. çünkü millet yüzünden fiyatı şişmiş durumda. vw alacağıma giderim audi alırım. ama skoda seat severim. bunlar da vw grubunda ama normal vw sevmiyorum dediğim gibi.

  • O kadar büyük bir skandal oldu ki ama adamlara gram koymadı. Küçük-orta ölçekte bir marka bunu yapmış olsaydı çoktan kepenk kapatmıştı. Bluemotion'lar, koklayan TDI'lar hepsi hikaye. Bir Renault, Peugeot hatta FIAT kadar değilsin VW! Dünyayı kandırdılar. Ama hala o %500-600 fazla emisyon yayan milyonlarca dizel araç yollarda. Çocuklarımızın yaşadığı, içinde yaşadığımız doğamızın içindeler.

  • kalan hayatını hapıste gecırır.Oysa turkıyeye gelıp mılyar dolarları goturseydı en fazla abd de tıyatroya katılıp 3-5 ay yatıp cıkardı. Kafası az calsııyormus demkkı yazık adama kım bılır hangı unıversıtelerı bitirmiştir. Bizdekı ılkokul terk bakanlar bıle daha uyanık vah vah tuh tuh
  • Bu şerefsiz 2 harfli marka yüzünden dizel motorların geleceği karardı.

  • by__metallica B kullanıcısına yanıt
    satmışlar ve kapışılmış! başka bir yerde de yazmıştım; vw de çalışan mühendis bir arkadaş, daha doğrusu abimin arkadaşı, o söylemişti; ab'nin abd'nin almadığı araçlar TR'de kapışıldı diye...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.