Şimdi Ara

Eski, arama yapabilen bir nokia telefon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Öncelikle durumdan bahsedeyim, geçenlerde arabamıza hırsız girdi ve orjinal teybi çaldı. Yenisini aldık taktık ama şimdi bir alarm sistemi yapmak istiyorum. Olur da yine araca girerlerse, tam teybe uzandığı sırada bir alarm çalacak ve aynı anda araca yerleştirdiğim bir telefon beni arayacak.

    Bunun için nokianın eski tuşlu telefonlarından bir tanesine ihtiyacım var. Imei si klonlanmamış ve arama yapabiliyor olması lazım. Bataryası falan olmasa da olur. Aküden alıcam enerjiyi direkt. Bende bir tane var ancak sim kartı okumuyordu kurcalarken bozdum iyice

    Kıyıda köşede eski olup da verebilecek olan var mıdır diye bir sorayım dedim. Eğer başarılı olursam projeyi sizlerle de paylaşabilirim.

    Herkese kazasız belasız günler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yeni bir oto alarm sistemi 100 liradan başlıyor,bir dokunmada ciyak ciyak bağırıyor.bahsettiğiniz sistemi yapmak için çok çok fazla masraf edersiniz.arams özellikli ev ve işyeri alarmları var onlarda sabit telefonla arıyor.Telefonu arama yaptıracak sistemi tetikleyecek nasıl bir mekanizma yapacaksınız ki mekanizmayı telefona nasıl bağlayacaksınız,ve sizi arayacak? Ben olmaz diyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim teoride projem hazır hocam olmaması için bir sebep yok. Az çok bildiğim işler bunlar.
    100 değil 500 lira bile olsa bağıran alarmın hiçbir faydası yok ki hem. Alarm bağırsa bile hırsız kaçmıyor işine devam ediyor. Hem kaçımız gecenin bir yarısı dışarıda alarm çaldığında bu benimki mi diye çıkıp bakıyoruz ki, duymuyoruz bile.

    Ben sadece bir yakınlık sensörü ve bir microcontroller ile telefona arama yaptıracağım. Projenin tek dezavantajı, bir hazır kart alıp aramaya kapanmaması için her ay yükleme yapmak. Ya da sabit ücreti olmayan(veya çok cüz'i olan) faturalı bir hat takacağım o kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kicker -- 3 Kasım 2015; 19:56:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.