Şimdi Ara

Eşini öğretim üyesi olarak atayan rektör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'inde, Rektör Cavit Bircan'ın avukatlık yapan eşi Hatice Bircan'ın Aydın Meslek Yüksek Okulu'na “öğretim görevlisi” olarak atanmasının ardından bir skandal atama daha yaşandı. Genel Sekreter Mustafa Aslan'ın psikolog eşi de üniversiteye, öğretim görevlisi olarak alındı. Çiğdem Aslan, Çocuk Gelişimi bölümünde işe başladı. Rektör Bircan'ın eşi Hatice Bircan, bölümünde açılan sınavı kazanan tek kişi olmuştu. Aynı şekilde Genel Sekreter Aslan'ın eşi Çiğdem Aslan da kendi bölümüyle ilgili olarak yapılan ve 4 kişinin katıldığı sınavı “kazanan tek kişi” olarak göreve başlatıldı.


    ‘HERKES OKULA ALINAMAZ'
    Genel Sekreter Mustafa Aslan SÖZCÜ'ye, “Benim eşim zaten Adalet Bakanlığı'nda psikolog kadrosuyla devlet memuru olarak görev yapıyordu.
    Burada sınava girdi. Kazandı, öğretim görevlisi olarak işe başladı” dedi. Üniversitede işe başlamak için belli bir standart gerektiğini dile getiren Aslan, “Öyle ‘ben psikoloğum, üniversitede işe başlamak istiyorum' deyip başlayamazsınız. Çünkü bu kadrolar belli bir liyakat gerektiren kadrolardır. Benim eşim de sınava girdi ve liyakatıyla sınavı kazandı” diye konuştu.


    ‘EVET' DİYEN İLK REKTÖR
    Eşi Hatice Bircan'ı üniversitede ‘öğretim görevlisi' kadrosuyla işe başlattığı için tepki çeken Rektör Bircan, SÖZCÜ'ye “İngilizcesi süperdir. Alnının akıyla sınava girdi ve kazandı” demişti.

    Eşinin 28 Şubat mağduru olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, “Başörtüsü nedeniyle avukatlık stajı bile yaptırılmadı” açıklaması yapmıştı. Rektör Bircan, referandum için “evet” kampanyasını başlatan ilk isim olarak da gündeme geldi.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/rektorle-genel-sekreterin-esleri-ogretim-uyesi-oldu-1666200/







  • Evet liyakat ile girmiştir. Kesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük kazanımlar için ruhunu satan bu tipler yüzünden giderek daha kötüye gideceğiz akılları başlarına geldiği zaman iş işten geçmiş olacak.
  • Olay ilginc degil



    Bu tip olaylari ilk defa duyuyormus gibi yapilmasi ilginc.



    1995 ten beridir bu tip olaylari her universitede duyarim ben.

    Hatta en sevdigim,

    Profun, eşini boşayıp,yuksek lisans ogrencisiyle evlenip ona kadro verdikten sonra, ogrencinin bosanip tek basina yoluna devam etmesidir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.