< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
Bu yine konu açmış. Almanyada devletten işsizlik parası alıp, karısının maaşını yiyor bir de kendisi gibi olan mültecilere laf söylüyor. Sanki onlardan zerre farkı varmış gibi. Almanyadakilerin vergisini yemeyi kendine hak görüp, çalışıp vergi ödemeye gelince türlü bahanelerle kaçmaya çalışıyor. Neymiş araplara gidecekmiş parası. Senin onlardan farkın vardı ya. |
|
Almanya 'da yaşayan bir Türk' ün mültecilere laf atması kadar komik şey yok. La siz nesiniz? Bir Alman 'İn gözünde hepiniz mültecisiniz. Neyin nesinin şikayetini ediyorsun zaten?
|
|
Bu yine konu açmış. Almanyada devletten işsizlik parası alıp, karısının maaşını yiyor bir de kendisi gibi olan mültecilere laf söylüyor. Sanki onlardan zerre farkı varmış gibi. Almanyadakilerin vergisini yemeyi kendine hak görüp, çalışıp vergi ödemeye gelince türlü bahanelerle kaçmaya çalışıyor. Neymiş araplara gidecekmiş parası. Senin onlardan farkın vardı ya. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 11 Ağustos 2025; 18:3:43 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
"Sarı yandı ben vitesi N'den D'ye alana kadar arkadali daat daaat basıyor. normalde araçtan inmek yasak. yoksa tipi de görünce baktım arap, inip dalasım gelmedi değil" Bu polisiye romanın adını merak ettim. ![]() |
|
|
| _____________________________ |
|
Adamlar bizim gibi şuursuz değil yabancı kim olursa olsun aralarına almıyorlar. Bizim en büyük hatamız yabancıları çok çabuk içimize almamız ve bir zaman sonra asimile olmamız. |
|
|
Almanya beter olsun çünkü Türkiye'ye karşı hasımlık güdüyor ve bizi AB'ye aldırmıyor. Biz AB'ye girsek AB'nin süper güç olma ihtimali artar esas alacağı ülkeyi yıllardır bekletiyor ve çifte standart uyguluyor işleri güçleri rast gitmesin. |
|
bu konuda kaynağın var mı? madem daha iyi biliyorsun? hayır ben burada okuyorum vs de ... mesela havuzlara arapları almıyorlar. alman pasaportluları, ab pasaportluları ve Türkleri alıyorlar. hatta bir tane kürdü almamışlardı, adam videoda isyan ediyordu ben kürdüm beni de almıyorlar diyordu. şimdi diyeceksin, almanlar kendilerini Türklerden üstün görüyor. evet haklısın. Almanlar kendilerini her milletten üstün görüyor. |
|
Yani? Bu yazdıklarınız, devletin HERKESTEN vergi alması gerektiğini ve alınan verginin, halk için harcanması gerektiğini ve bu harcamanın SORGULANABİLİR olması gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. DE de bu 3 şey yapılıyormu? Evet. TR de bu 3 şey yapılıyormu? Hayır. (Delil olarakta size net rakamları paylaştım.) DE kalkınıyormu? Evet TR kalkınıyormu? Hayır. neyi zorluyorsunuz ki? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
DE kalkınmıyor. GSMH 2019 da 5.2 trilyondan bugün 4.7 trilyona geriledi 2024 rakamları ile. nüfus artıyor mültecilerle. ama ekonomi gelişmiyor. işte vergi halk için mi harcanmış oluyor? ben sana Türkiye üzerinden örnek verdim. o zaman 10 milyon suriyeli bu ülkeye (Türkiye'ye) geri gelsin. devlet bunlara yedirmeye devam etsin. o zaman hiç itiraz etmeyeceksin yani? ben tekrar yazayım. ben almanya'dayım. yani bu ülkeye geldim , kabul ettiler. şimdi alman devleti çalıp çırpsa ben yine ağzımı açamam. çalıp çırpıyor yazmadım. sadece alman kanı taşımadığım için devletin benim devletim olmadığını belirtiyorum. senden sadece empati yapmanı istemiştim diğer arkadaş ile birlikte. soruma cevap alamadım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 11 Ağustos 2025; 22:37:53 > |
|
Alman Halkı da Türk Halkı da hakettiği kadarını yiyebiliyor. Siz hiç Alman Halkı'nın liyakatsız siyasetçilere taptığını, cumhurbaşkanı yaptığını ya da yapmak istediğini gördünüz mü? Mevcut başkandan liyakatsız diye rahatsız olup da, hapisteki başka bir liyakatsızı başkan seçmek istediklerini gördünüz mü Alman Halkının? Öyleeeeeee Halka böyleeeeeeee YARınlar... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 11 Ağustos 2025; 23:4:48 > |
|
radyoterapi-radyasyon güvenliği soruları cevaplanır.
|
|
|
|