Şimdi Ara

ESENLER OTOGAR:ALT KAT (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
18.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Antikaruh kullanıcısına yanıt
    15 senedir Sultanbeyli deyim dedemlerde buranın yerlisi doğma büyüme buralılar. Tamam Çingenesi, Suriyelisi, Afgan'ı boldur mini bir ortadoğu ülkesi gibi ama tehlikeli diyebileceğimiz hiç bir yeri yok. Bütün mahallelerini bilirim hatta İstanbul'un en sakin ilçelerinden biridir. Şu mültecileri de devlet bir şutlasa burası cennet.
  • Az önce izledim. Islah edilebilir bir yer değil. Komple yıkılıp başka bir sosyal tesis (park veya bahçe gibi) yapılsa ve yeni bir otogar başka bir proje yapılarak başka bir noktaya taşınsa daha iyi olur. Ortam rezalet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Haziran 2019; 16:23:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mart ayında esenler otogarına gitmiştim otobüsle. yukardan alt katlara bakınca ne korkutucu diye geçirmiştim içimden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1917

    "hırsızlık malları dökülür" bu ne demek ? video abartı diyorsun (abartı olabilir) ama hırsızlık mallarının rahat rahat mezat edildiğini söylüyorsun. En acı tarafıda eğer böyle hırsızlık malları rahat rahat satılıyor ve sizde buna iştirak etmişsiniz.
    İroniyi anlamadınız sanırsam. Ayrıca oldukça küçüktük gittiğimizde. Lisenin bitişi ile İstanbul'dan ayrıldım zaten.

    Bundan 11-12 yıl öncesinden bahsediyoruz. Bir kaç ağabey sıfatındaki adamla gidip görmüşlüğümüz var ortamı - o kadar.

    O hırsızlık malları her yerde mezat ediliyor. Benim bunu açık bir şekilde söylemem bir şeyi daha iyi yada kötü yapmıyor. Zira kulaklarınıza gözlerinize bu kadar kötü bir şeymiş gibi geldiyse tam bir kar-tanesi kıvamındasınız demek oluyor bu. İstanbul berbat bir şehirdi-son mülteci vakıaları ile nispeten hala öyle.. Ve eşelendiği takdirde bu pisliği her yerde akıtmak-bulmak mümkün. Sadece esenler otogarı abartılmış.

    Tarlabaşı, eski galata yolu, karaköy bunların yuvasıdır, kıyas dahi edilemez esenler otogarı ile. Otogara da gelir tezgah eder 2-3 saat kalır kaçarlardı. Belgeselde/videoda bahsedilmediği için söyledim.




  • chatlak11542 C kullanıcısına yanıt
    Otagar büyük ihtimal oradan taşınacak ama metro bağlantısı ulaşım kolaylığı falan büsürü artısı var.
  • izlerken mazot sidik ve bok kokusunu genzimde hissettim.
    burada çalışan bir kişinin ömrü ileride geçireceği akciğer hastalıkları yüzünden 5-10 sene kısalır sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adana'da otogarıda böyle olmasa da yine çok dandik,bizde de aynı girişte sidik kokusu felan oluyor bazen,sağda boş binalar,solda bir kahvehane var....az ilersinde de bilet gişeleri yer alır,Allahtan bizim otokar o kadar büyük değil,yoksa Esenler otogarı ile aynı akıbeti paylaşırdı.
  • Esenler Otogar diyince Akla ilk Gelen:
    Gasp
    Bıçaklanma
    Tecavüz...
  • Aile işinden ötürü 20 seneden fazla otobüs garajlarında bulunmuş bir ton olayı direkt ya da dolaylı yoldan yaşamış,bu vesile ile çok tecrübe edinmiş birisi olarak eskileri yad ettim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antikaruh

    Bu ne ya ... Ne abartılmış. Gerçi üçüncü bir pencereden bakınca - içinde olmayınca böyle geliyordur muhtemelen.

    Esenlerde büyüdüm. Bu otogarda geçti gençliğimizin çok büyük bir bölümü. Babamın arkadaşının yazıhanesi var, hep çalışırdık oralarda. Az oynamadık, az ekmeğini yemedik oraların.

    Tamam cennet değil de, hani öyle zorlaya zorlaya bir kurgu-edit yapılmış ki, adamlar 2. kat çemberinde 3-4 tur atmışlar müziklere seslere bak, sanarsın Çernobil

    Biraz hit kasmak için abartılmış diye düşünüyorum. Bu arada ölen bir otogar olması, ölü yatırımı, kapladığı alanın şekilsizliği falan bunları tartışmadım, girmedim. Sadece 'tehlike' kavramı bazında ele aldım. Gazi mahallesi, tarlabaşı, sultanbeyli çingenler mahallesi ve meşhur tankla girilen Karabayır buradan çok ama çok daha fenaydı.

    Bağcılar ve güngörende çok kötüydü. Ancak şu anki hali bayağı iyi. Askeriye tarafı, Gazilerin arkası, tekstil yolu hakeza mezarlık gibiydi.

    Ama şu an eser yok o eski halinden. Tekstil deposundan çıkan AT ölüleri, her bodrumdan fışkıran cesetler, küçücük çocuklara o internetkafe ortamında yapılan iğrenç şeyler, ev gibi dizayn edilmiş kaçak işletmeler, fatma bacı, İbrahim Turhan'ın meşhur hamile kızları

    Nasıl bir ortamda büyümüşüz ya. Her hafta önümüzü kesiliyordu. Son yıllarda artan suriyeliler olmasa kat be kat düzelmiş haldeydi.

    Not: Hafta sonları hırsızlık malları dökülür alt katlarda 100-200 liraya playstation, xbox, laptop falan alabilirdiniz. Şu anda durum nedir bilmiyorum ama 3-4 defa katıldık, oldukça sofistike ortamlar - açık arttırmalar
    dostum seni anlıyorum benim de 4-5 yılım tepebaşı tarlabaşında geçti. güzel günlerim oldu ama bu oranın nasıl olduğu gerçeğini değiştirmez. bu videoyu izlemeden önce de bir çok kez benzer şeyler duymuştum. zaten anlatanların gözünden konunun ciddiyeti anlaşılıyor.




  • Bu 140juornos neden bu kadar abartılıyor anlam veremiyorum. Videoda ne var bu kadar gündem olacak. Bilinmeyen tek bir şey dahi söylenmedi. Abudik gubudik bir müzik arkasında röportaj veren 3 kişi.

    Bilgi vermek anlamında son derece başarısız buldum videoyu. Esenler otogarındaki muavinlerle, meşhur tuvaletini kullanan vatandaşlarla, taksicilerle röportaj yapılmamış. Metro turizmin otogardaki hegemonyasına tek kelime ile dahi değinilmemiş. Geçmişten bugüne değişimi irdelenmemiş. Onu geçtim araç kapasitesi ne, ihtiyacı karşılıyor mu, şehrin içinde mi kaldı bunların hiçbirine değinmeden çekilmemiş bir video esenler otogarını anlatmaz.

    Esenlerde doğmuş büyümüş biri olarak çok sığ buldum bu videoyu. Aylar önceden duyurulacak video bu muymuş dedim kendi kendime.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goudelock kullanıcısına yanıt
    Hocam siz bize anlatabilir misiniz biliyorsanız? Sözleriniz bende ilgi uyandırdı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A partisi veya B partisi farketmez şöyle mega kente yakışacak bir otogar yapmaz mı insan.Başka şehirden arkadaşlar gelince başta gülüyorlar sonra başlıyorlar bizim otagarımız şöyle bizim otagarımız böyle diye biz de sövüyoruz valla yalan yok :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lBaBaCaNl -- 18 Haziran 2019; 20:59:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zamanında bu otoparka yolum düşünce gerçekten alt katlara inmeye ben bile korkardım. Herşeyi şu kız anlatmış. İBB bunu yıkacaktı öyle biliyorum.

    Otogarın alt katı korkunç görünüyor ama en üst katları da çok iyi görünmüyor zaten. Bir de buranın esnafları da bir garip, kimse alınmasın üstüne ama buranın havasından mıdır nedir.
  • 140 journos un yaptığı videolar gerçekten kalite adamlar bu işe önem veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi neymiş bu esenler otogarı ya! bir şeyler biliyorduk şimdi daha da berbat şeyler öğrendik
  • Yav amma abarttınız. Ankara/Ulus'un %90'ı böyle.
  • Şirinevler Topkapıya dönmüş...
    ----------
    Topkapıyı bilmeyen ne bilsin
    ----------
    Otogar Topkapıya dönmüş.
    -----------


    Bence yetersiz yenisi yapılmalı
    ------
    1990 2000 yılları için ilaç dı gerekli idi
    ----------
    Artık değil..
    --------
    15 20 senede bir yap ;çaresiz kal
    Apış
    -----
    Bize 150 200 yıl yetecek ayarında bir otogar lazım
    --------------
    Süleymaniye gibi
    -------------
    Vatan caddesi gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SHCEK93

    Şirinevler Topkapıya dönmüş...
    ----------
    Topkapıyı bilmeyen ne bilsin
    ----------
    Otogar Topkapıya dönmüş.
    -----------


    Bence yetersiz yenisi yapılmalı
    ------
    1990 2000 yılları için ilaç dı gerekli idi
    ----------
    Artık değil..
    --------
    15 20 senede bir yap ;çaresiz kal
    Apış
    -----
    Bize 150 200 yıl yetecek ayarında bir otogar lazım
    --------------
    Süleymaniye gibi
    -------------
    Vatan caddesi gibi
    Artık Alibeyköyde olduğu gibi o ölçekte cep otogarları yapılıp trafik dağıtılacak böyle karmaşalarda olmayacak.Şuan bu enkaz İBB'ye devrediliyordu.Ama kaçak yönetici katil Galip Öztürk(Otogar İşletme Sahibi Metro Turizm) kardeşi aracılığı ile tekrardan 25 yıl kiralama talebinde bulunmuş Normalde işletme hakkı Mayıs'ya bitmiş ve İBB'ye devri sağlanmalı idi.Bu konunun Ekrem İmamoğlu'na bildirilmesi lazım.




  • Distirict 9 filmindeki Johannesburg'un orta yerinde ayrılmış bir bölge gibi...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.