Şimdi Ara

Erzurum Valisinin oğlundan tepki çeken TikTok paylaşımları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Erzurum Valisinin oğlundan tepki çeken TikTok paylaşımları

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'nin oğlu Tarık Çiftçi'nin TikTok hesabından yaptığı paylaşımlar, görenlerin tepkisine yol açtı. Paylaşımların içeriği sosyal medyada gündem oldu.

Tarık Çiftçi, TikTok hesabından yayınladığı videoda çakarlı bir aracı göstererek, "Dedenize sorun bakayım akşam hangisiyle konvoya çıkalım" ifadelerini kullandı.

Başka bir videoda ise yine çakarlı başka aracı görüntüleyerek bir polis emojisinin yanına, "Tahsis belgeni alayım. Me: Bende sicil numaranı alayım" notunu düştü.

Çiftçi'nin bir diğer paylaşımında ise cüzdanını açarak ehliyetinin yanı sıra İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amiri kartını ve silah ruhsatını gösterdiği görüldü. Bu videoya ise "Elemanın çifte vatandaşlığını gösterdiği ortamda benim cüzdanın üstünlüğü" şeklinde bir yazı eklediği dikkat çekti.

PAYLAŞIMLARINI KALDIRDI

Bir valinin oğlunun, babasının konumunun sağladığı imkanları kullanarak bu tür paylaşımlarda bulunması, sosyal medyada eleştirilere neden oldu.

Tarık Çiftçi gelen tepkiler sonrasında söz konusu videoları profilinden sildi.

ODATV

• 1000 yıllık devlet aklı, biraz düzgün muhalefet lütfen,
    Kendileri konuya gelmeyecek ama onların yerine ben yazmış olayım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye kaldırmış
    İki eleştiri geldi diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adnansetek kullanıcısına yanıt
    Anmadan geçmedik yine.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adnansetek kullanıcısına yanıt

Ozkan'ın yerine bu sefer de ben savunayım Erzurum Valisinin oğlundan tepki çeken TikTok paylaşımları .

Hep boş muhalefet. Birazcık ayranı fazla kaçırmış yanlış paylaşımlar yapmış, gençtir yapar. Hangimiz gençken babamızın devlete ait mercedesini alıp kaçamak yapmadık. Gören de 17 yaşında çocuga çarpmış da mahkemede beraat etmiş sanar. Azıcık kaliteli muhalefet yahu. Bol bol ünlem de koyayım da bi ... yazdım sansınlar. !!!!!!!!!!

• Elliki sayesinde kolombiya misali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erzurum Valisi Çiftçi'den pes dedirten özür! Oğlu makam aracı ile şov yapmıştı

Erzurum Valisi Çiftçi'nin oğlu, makam aracı ile yaptığı sosyal medya paylaşımları tepki çekmişti. Vali özür açıklamasında, sahipsiz hayvanları savunan "güruha" tepki gösterdi.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'nin oğlu Tarık Çiftçi'nin TikTok hesabından yaptığı paylaşımlar büyük tepki topladı. Çakarlı aracı paylaşan Çiftçi, bir polis emojisinin yanına, "Tahsis belgeni alayım. Me: Bende sicil numaranı alayım" notunu düşmesi dikkat çekti.

Gelen tepkilerin haklılığına dikkat çekerek kimsenin kamu araçlarını amaç dışı kullanmasına izin verilmemesi gerektiğini belirten Vali Çiftçi "Hadiseden dolayı evladımın ve şahsımın gündeme gelmesinden, haber olmasından dolayı son derece üzüntü ve hicap duyduğumu belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

"SAHİPSİZ HAYVANLARI SAHİPLENEN GÜRUH"

Öte yandan Çiftçi'nin, "Sahipsiz sokak hayvanlarının dahi hakkını-hukukunu savunur görünen mütecaviz ve hadsiz güruhun, aynı hassasiyeti (hata yapmış) bir genç delikanlıdan neden esirgediklerini de aziz milletimizin takdirine bırakıyorum" ifadeleri ise dikkat çekti.

Vali Çiftçi, "Beşer, şaşar' ilkesi gereğince, oğlumun yaptığı bir hatalı paylaşım sebebiyle insanların şahsıma ve aileme eleştiri yöneltmesi, tepki göstermesi anlaşılabilir ve makul karşılanabilir ancak bunun ötesine geçilmesi, hakaret edilmesi, galiz ifadeler kullanılması hukuken sorumluluk doğurur ve bu tür ifadeler kullanan kişiler hakkında yasal haklarımı kullanacağımı ifade etmek isterim" açıklamasında bulundu.

Sosyal medya hesaplarından "zaruri açıklama" başlıklı bir paylaşım yapan Çiftçi, şu ifadeleri kullandı:

"Birkaç gündür bazı sosyal medya platformlarında ve internet sitelerinde, küçük evladımın yaptığı bir paylaşım üzerinden şahsıma ve aileme yönelik itibarsızlaştırma ve linç kampanyası başlatılmıştır. Öncelikle 18 yaşındaki oğlum A.T'nin yaptığı paylaşımın içeriği hakkında kısaca bilgi vermek isterim. Valiliğimize ait kapalı garajda, çakarlı aracın videosunu çeken oğlum, aracın üzerine polis memuru ikonu koymuş ve karşılıklı bir konuşma metnine yer vermiş ve bu diyaloğu da kendi sosyal medya hesabında paylaşmıştır. Böyle bir hadiseden dolayı evladımın ve şahsımın gündeme gelmesinden, haber olmasından dolayı son derece üzüntü ve hicap duyduğumu belirtmek isterim. Görev yaptığım Erzurum halkından ve aziz milletimizden özür diliyor, onların engin hoşgörüsüne sığınıyorum."

Çiftçi, video içeriğine değinerek, "Videoda da açıkça görüleceği üzere, paylaşım tamamen kurgusaldır. Çakarlı aracın trafikte kullanılması, denetim amaçlı polis tarafından durdurulması, evrak istenmesi ve polis memurunun sicil numarasının, evladım tarafından talep edilmesi gerçekte kesinlikle vuku bulmamıştır. Hal böyle iken, sanki hadise gerçekte yaşanmış, resmi çakarlı araç trafikte veya konvoyda kullanılmış, evrak isteyen polis memuru tehdit edilmiş, baskı yapılmış gibi bir algı yaratılması, Çorum Valiliğim döneminde 5 yıl boyunca anma etkinliklerine katıldığım (mazlum, mağdur ve şehit) İskilipli Muhammed Atıf Efendi olayı ile irtibat kurulması ve bunun üzerinden şahsımın, sayın İçişleri Bakanımızın ve hükümetimizin yıpratılmaya çalışılması tamamen art niyetli bir yaklaşımdır, itibar suikastıdır" açıklamasını yaptı.

Görev yaptığı yerlerde kamu araçlarının ve imkanlarının kullanılmasında ne kadar titiz olduğunun bilindiğini belirten Çiftçi, çoğu zaman makam aracı kullanmak yerine yürüyerek işe gittiğini ve şehri bu şekilde dolaştığını aktardı.

"MÜTECAVİZ VE HADSİZ GÜRUH"

Bu duruma vatandaşların da şahit olduğunu ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:

"Öte yandan bir kamu görevine atanan kişinin 'makam diyeti' yapmasını, kendisine sunulan ve makama bağlı haklardan veya imkanlardan en asgari düzeyde faydalanması gerektiğini her ortamda savunurken, evladım da olsa kimsenin kamu araçlarını amaç dışı kullanmasına izin vermem veya kamu görevlilerine baskı yapılmasını kabul etmem asla düşünülemez veya iddia edilemez. Sahipsiz sokak hayvanlarının dahi hakkını-hukukunu savunur görünen mütecaviz ve hadsiz güruhun, aynı hassasiyeti (hata yapmış) bir genç delikanlıdan neden esirgediklerini de aziz milletimizin takdirine bırakıyorum. Üst düzey kamu görevlilerinin, sürekli olarak halkın gözü önünde bulunanların kendilerine, hal ve hareketlerine, yaşantılarına, aile fertlerine dikkat etmeleri bir mecburiyettir. Yıllarca bu bilinçle kamu görevimi sürdürdüm, aileme, yakınlarıma hep bu hususları telkin ettim."

Vali Çiftçi, açıklamasında, "Beşer, şaşar' ilkesi gereğince, oğlumun yaptığı bir hatalı paylaşım sebebiyle insanların şahsıma ve aileme eleştiri yöneltmesi, tepki göstermesi anlaşılabilir ve makul karşılanabilir ancak bunun ötesine geçilmesi, hakaret edilmesi, galiz ifadeler kullanılması hukuken sorumluluk doğurur ve bu tür ifadeler kullanan kişiler hakkında yasal haklarımı kullanacağımı ifade etmek isterim. 'Şüphesiz sizin mallarınız ve çocuklarınız birer imtihan vesilesidir' ilahi buyruğu gereğince, herkesin benzer durumlarla yüz yüze gelebileceğini, herkesin evladıyla sınanabileceğini hatırlatır, eleştirilerde insaf ve vicdan ölçülerine riayet etmenin doğru bir yaklaşım olduğunu bilgilerinize sunarım. Karar ve takdir milletimizindir" ifadelerine yer verdi.

Yeniçağ Gazetesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 12 Mayıs 2025; 15:48:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siyasal İslamcı/dinci günümüz Türkiyesinde normal görüntüler bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.