Şimdi Ara

Erzurum Ketesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.youtube.com/watch?v=oXeFiFfaf6Y&t=54s

    ERZURUM KETESİ

    2 su bardağı süt
    1 su bardağı su
    1 su bardağı kaymak
    1 su bardağı sıvıyağ

    instant maya

    iç harcı

    2 tatlı kaşığı tuz
    1 su bardağı sıvıyag
    10 yemek kaşığı un

    250 gram eritilmiş tereyağ
    yapışı:
    suyu,kaymağı sütü ve bir su bardağı yağı bir kaba alıyoruz ve içine instant mayamızı ekleyip karıştırıyoruz.içine yavaş yavaş un ekleyip elimize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edelim.hamurun üzerini kapatıp 15 -20 dakika bekletelim.
    iç harcı :
    tenceremize sıvı yağı tuzu ve unu koyarak kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz fazla kavurmıycaz.iç harcımızı soğumaya bırakalım
    mayalanmaya bıraktığımız hamurumuzu 12 parçaya bölelim. her bir parçayı oklavayla açıp üzerine 2 yemek kaşığı erittiğimiz tereyağdan gezdirip üzerine yaptığımız harçtan koyup 3 parçaya kesip rulo yapalım.her bir parçayı aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı yoğurt koyup çırpalım ve ketelerin üzerine sürelim.önceden ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.ben davlumbaz fırın kullandım arzu eden diğer fırındada yapabilir.







  • Tarif için teşekkürler en sevdiğim şeylerin arasında biridir kete.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.