Şimdi Ara

Eryaman Oyak 555'te veya KC Metrokent'te kiralık dairesi olan ev sahipleri!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
4.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • needacar kullanıcısına yanıt
    Gayrimenkul alım ve satışı her zaman profesyonel eller tarafından yapılmalı.Aksi taktirde sonu hüsranla bitebiliyor.Şu anda milyonlarca lira nakiti olan yatırımcı müşterim var.Müşterilerim sürekli söylediği parayı kendi cebinde gibi hisset diyor.Yani ben ev alırken müşterime değil kendime alırcasına dikkat ediyorum.Aramızda müşteri gayrimenkul danışmanı gibi değil abi kardeş gibi bir ilişki var.Oda bana müşteri karşısında çok rahatlatıyor.

    Müşterim sen ne dersen odur dediği an benim için olay bitiyor.Mevcut bütçeyle en iyi gayrimenkulu alabiliyorum.Amacım o kişiye ev satmak değil para kazandırmak.O kazandığı zaman bende kazanıyorum.Tek gecelik aşk gibi düşünürsek bu işi başarıya ulaşamayız
    Bu işi yapan bir kardeşin olarak açık söylemeliyim ki;Ben oturacağım evi satın almam(tek ev param varsa)..300 liralık evin yıllık kira getirisi ortalama 15 liradan baz alırsak (yıllık nakit olarak) geriye 285 lira kalıyor.Her ev için ortalama 35 lira kar ettiğimizi düşündüğümüz zaman 1 satışta(alım ve satım toplaması) 2 yıllık kira parası çıkıyor. Yıllık 100 lira kar getirisi olan bir eve ödediğimiz rakam 15 lira..Her yıl ortalama 85 lira zarar ediliyor(evin artan prim değeri hariç).


    Evet bu gunlerde devlet gerçekten konutta ciddi adımlar attı ancak yinede belli seviye üzerine çıkamadı.Belli bir süre daha faiz oranları bu yönde gidecek gibi duruyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 25 Mart 2017; 15:2:13 >
  • tzadkiel T kullanıcısına yanıt
    Herkese selamlar,



    Nihayet emlakçıya 1000TL vererek de olsa Oyak 555 sitesine taşındım. Biraz taşınma telaşı derken muhabbeti kaçırmışım.



    Öncelikle evler 1-2 ufak tefek pürüz dışında çok güzel. O pürüzler de kolaylıkla çözülebilecek şeyler.



    Ayrıca konum olarak benim fikrim Eryaman'ın en güzel konumu. Eğer söylendiği gibi emlak sektöründe kriz varsa, ki ben gözlemlemedim o tarz bir şey (Sinpaş Altınoran hariç:) ) hemen değerlendirin. Bu bölge Eryaman'ın, hatta belki de Ankara'nın uzun vadede en çok prim yapacak bölgelerinden biridir diye düşünüyorum. Zira 3 sene önce 220.000 e teslim edilen evler bugün 400.000e çerez gibi satılıyor.



    Ayrıca sadece yatırım amaçlı düşünüyorsanız ben kesinlikle 1+1 eşyalı kiralık düşünmenizi öneririm. Kira getirisi / satın alım maliyeti açısından en mantıklısı bu ki 1000 TL civarı kira alırsınız, ben 3+1'i 1300e tuttum. İyi bir pazarlıkla iyi bir emlak yatırımı yaparsınız. Tek olası sorunu, kiracılarınız potansiyel olarak uzun soluklu olmayabilir. Artık orası da biraz kısmet.



    2+1 ler 95m2 civarı, 110m2 dediği brüt alandır, sitenin ortak alanları da dahildir, eğer benim bilmediğim özel bir 2+1 daire değilse. Bunu bilerek değerlendirme yapın lütfen.



    Profesyonel destek mutlaka faydalı. Fakat, lafım meclisten dışarı söyleyim, bu sektörde güvenilir profesyonel bulmak hayli zor. Antalya gayrimenkul'e benim de çok kanım ısındı, o yüzden lafım meclisten dışarıdır.. Lakin bu site özelinde söyleyim, hesabınız tutuyorsa mutlaka alın fazla düşünmeyin derim.



    Hayırlısı olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sultanhalim S kullanıcısına yanıt
    İstediğiniz siteden daire bulmanıza çok sevindim gerçekten öncelikle hayırlı olsun diyelim :)..Mesajınızın sonunda yazdığınız şey için ayrıca teşekkür ederim.. =))

    Ancak olursa ilerde ev alırsanız bir kaç bilgilendirme yapmak isterim. 1300 lira kira getirisi olan yer için 400.000 lira ev fiyatı bence çooooooooook yüksek..Genelde ortalama kirax240 baz alınır. 1.300x240=312 lira kadar ortalama bir fiyatı olması gerekiyor.Yani yaklaşık olarak 80 90 lira kadar fiyatlar yüksek gidiyor.


    Ancak oturmak için alınacaksa ve site/bölge seviliyorsa kira endeksine bakılmadan alınılabilir elbette.
  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum, zira o yüzden diğer arkadaşa yatırım aracı olarak 1+1 önerdim ve emlak krizini bizzat gözlemlemediğimi de belirttim. Ev fiyatları çok hızlı yükseliyor, kiralar da yükselmesine rağmen yetişemiyor ev fiyatlarına. Belki ben bu konuda biraz şanslıyım, çünkü benim oturduğum daireye muadil olanlar 1400-1450den kolayca kiracı buluyor, evler hiç boş kalmıyor. Belki de emlak sektöründeki bu şişmeden dolayı hep beraber kazık yiyoruz :) . Bu zamanda yorum yapmak zor malesef, memlekette aklın mantığın aldığı bir gelişme olmuyor nicedir.



    Yatırım olarak ise şöyle bir mantık yürütülebilir, bu sitede ve bölgede evler bir miktar daha prim yapacak gibi doyuma ulaşmadan evvel. Bu primin üzerine bir de (ev fiyatına oranla mantıksız seviyede de olsa) kira getirisi kazanılmış oluyor.



    Öte yandan 400.000 TL gibi bir parayla daha başka bir çok yatırım aracı bulunabilir. Piyasayı takip edenler için bu zamanlar bol miktarda fırsatlar barındırıyor. Artık değerlendirme yapmak da parası olanlara düşüyor. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sultanhalim S kullanıcısına yanıt
    3 yıl önce 220000 e teslim edilen hangi proje şimdi 400000 ediyormuş merak ettim. Eryamanda oturuyorum ben. 3 yıl önceki fiyatlara göre konutlar %15-20 zamlandı. Hatta %20 zamlananlar satılmıyor bile. Adam 240 a 3 sene önce kuzey cephe satıldı, ben en iyi konumlu Güney cephe dairemi 280000 e satıyorum çok mu diyor. Diyorda aylardır satacak. Kiraya verse 1000 tl ye sağlam kiracı bulma sıkıntısı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • needacar kullanıcısına yanıt
    Oyak 555 Konut sitesi hocam. 3+1ler konumlarına göre 200-250 bin arası fiyatlara Oyak inşaat tarafından teslim edilmiş, bir kaç ev sahibinden aldığımız bilgiye bakarsak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sultanhalim S kullanıcısına yanıt
    O site Ordu Yardımlaşma Kurumu OYAK tarafından en az 15 yıllık OYAK üyesi olanlar için kendi arazilerine yapıldı. Belirli şartları sağlayan asker olmanız gerekiyordu.



    Bir zümreye ait olan bir yerden konut değerlemesi yapılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • needacar kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz hocam, bilmeden ve istemeden yanlış değerlendirme yapmışım. Kusura bakmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sultanhalim S kullanıcısına yanıt
    Buyrun hocam varsa sorunuz alayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keira- -- 24 Ekim 2017; 19:14:17 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.