Şimdi Ara

ERMENİSTANIN İLK BAŞBAKANIN TARİHİ İTİRAFI.!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Konuyu açmamdaki amaç kafasında soru işareti olan arkadaşlaradır.!

    Ermenistan Başbakanı'nın itirafı ;

    Ermeni kıyımı iddiaları bağlamında Ermenistan'ın ilk Başbakanı Ovanes Kaçaznuni'nin 1923 yılında Bükreş'te yapılan Ermeni meselesiyle ilgili Taşnak Partisi toplantısında sunduğu bir rapor vardı.
    Kaçaznuni'nin Osmanlı döneminde yaşananları anlattığı kendi imzasını taşıyan bu rapor, Türk Hava Kurumu (THK) tarafından Rusçadan Türkçeye tercüme edilerek kitap haline getirildi. İngilizce ve Fransızca dillerine de çevrildi.
    Bu belgeyi özetle sunuyorum.

    Türklere savaşı biz açtık
    1914 sonbaharında, Türkiye henüz savaşan taraflardan birine katılmadığı dönemde, Güney Kafkasya'da büyük gürültü içinde ve enerjik biçimde Ermeni gönüllü birlikleri oluşturulmaya başlandı.
    ....................
    Türklere karşı ayaklandık. Barışı sabote etmek için savaştık bile. Artık hepimiz Türklerin düşmanı olan İtilaf devletlerinin kampındaydık. "Türkiye'den denizden denize Ermenistan" talep etmekteydik. İtilaf devletlerinin ordularını Türkiye'ye göndermeleri ve hâkimiyetimizi temin etmeleri için Avrupa ve Amerika'ya resmi çağrılar yaptık. Nihayet şu da var ki, var olduğumuz sürece aralıksız olarak Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük. Artık, Türklere ne gibi bir güven telkin edebiliriz ki?

    Aklımız dumanlanmıştı
    Askeri operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya'ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin milli mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. Türklere karşı ayaklandık ve savaştık. Sevr Antlaşması gözümüzü kör etmişti. İsyanımızın temelinde İtilaf devletlerinin bize vaat ettiği büyük Ermenistan hayali vardı. Ama biz hiçbir zaman devlet olamadık. Türkiye Ermenistan'ı diye bir devletin hayalden öte olmadığı gerçeğini göremedik.
    Aklımız dumanlanmıştı. Biz kendi isteklerimizi başkalarına mal ederek, sorumsuz kişilerin sözlerine büyük önem vererek, kendimize yaptığımız hipnozun etkisiyle, gerçekleri anlayamadık ve hayallere kapıldık.

    Türkler doğru yaptı
    1915 yaz ve sonbahar döneminde Türkiye Ermenileri zorunlu bir tehcire tâbi tutuldu. Türkler ne yaptıklarını biliyorlardı ve bugün pişmanlık duymalarını gerektirecek bir husus bulunmamaktadır. Siyasal açıdan olgunlaşmamış ve dengesiz insanlara özgü bir şaşkınlık içinde, bir uçtan diğerine savrulmaktaydık. Rus hükümetine karşı dünkü inancımız ne denli körü körüne ve temelsizse, bugünkü suçlamalarımız da o denli körü körüne ve temelsizdi.

    Barışı sabote ettik
    Kaderden şikâyet etmek ve felaketlerimizin sebeplerini kendi dışımızda aramak acıklı bir durumdur. Bu bizim (hastalıklı) milli psikolojimizin karakteristik bir özelliğidir ve Taşnaksutyun Partisi de bundan kaçamamıştır. Osmanlı'dan, Akdeniz'e uzanan bir Ermenistan talep ettik. Derhal gönüllü birlikleri oluşturduk, Türklere karşı ayaklandık ve savaştık. İsyanımızın temelinde İtilaf devletlerinin bize vaat ettiği Ermenistan hayali vardı, gerçeği göremedik.
    Sorunu tarihçilere bırakmak çabalarında ilginç bir belgedir.
    Keşke ABD kongre üyelerine de dağıtılsaydı.

    KAYNAK LİNK



  • Anlatamazsın hocam, arşivlerini açmaya korkuyorlar, bunu da kabul etmiyorlardır.
  • Gönül isterdi ki şu haberi gerçekleri ULUSAL basınımız Dünya gündemine taşısın ve bu gerçekleri herkes öğrensin.
  • Bizim medyamiz bile siyonistlerin veya Türkiye yi bölmeye çalışan diğer güçlerin elinde. En basit örneği fox un sahibi sürekli twitter hesabından müslümanlığı karalayan içerikler paylaşıyor. Biz Türk müslümanlar olarak her dine saygı duyuyoruz.
    Boyle bir basın medya organından bu gerçek kaynakları duyurmasını bekleyemeyiz. Ermenistan bugün yoğunluk olarak kürtlerin yaşadığı doğu anadolu bölgesinde yaşarlarmış osmanlı zamanında. Bu nedenledir ki kendilerini kürtlerin katlettigini ve bu yüzden bir gün intikam alacaklarını belirtmişlerdir. Ve yine bu nedenledir ki PKK nin en üst düzey yöneticileri (apo dahil) ermenidir ermeni asıllıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, sendeyiz papa papa papa ...
  • ennes58 kullanıcısına yanıt
    Aynen söylediklerinize katılıyorum bu BASINDAN bir şeyler beklemek çok yanlış olur.
    ama en azından bir karıncanın su taşıması misali sosyal medyada bu gerçekleri paylaşmak gerektiğini düşünüyorum.
    üstümüze düşeni yapıyoruz burada onlarca açılmış iyi yada kötü konular var ama bu gibi ciddi konularada önem göstermemiz gerekiyor.
    şuan bir klavye veya başka bir şeyi hediye ediyor diye konu açılsaydı sanırım bu konu alır başını giderdi
  • Ermeni soykırımı tarihi bir meseleden çıkmıştır müessese olmuştur. Çok ciddi para döner avrupada özellikle ermeni diasporası. Tarihte böyle bir soykırım var mı, yok. İlk önce ermeni çeteleri ayaklanıyor bozgunculuk çıkarıyor. Daha sonra biz ağızlarının payını verince devlet soykırıyor. Hatta şöyle diyeyim, yahudi soykırımına dek bu meseleye soykırım denmiyordu. Soykırım sözüde yahudilerin katlinden sonra çıkar. Ermenilerde tamamen çarpıtarak meseleyi soy savaşına çevirmiştir. Meselenin özünde bir soya karşı mücadele yapılmamış Ermeni teroristler bertaraf edilmiştir. Çokda iyi yapılmıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi Kürtlerede tehcir yapsaydik şuan ülke çok iyi konumda olurdu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu gören herkes twitter hesabında paylaşsa işte türkiyede türk halkî kamuoyu oluşturamıyor haksızlıklara karşı bir olmakta zorlanıyor.
     ERMENİSTANIN İLK BAŞBAKANIN TARİHİ İTİRAFI.!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haksız yere 100 yıl öncesindeki olayı yeniden gündeme taşıyan Avrupa Parlementosuna da yazıklar olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgisiz kalmayıpta en azından tepkisini düşüncelerini gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.