Şimdi Ara

KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.986
Cevap
22
Favori
160.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
206 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • rusya ermenistana 13 adet mig 29 hibe etti .

  • zalimler için yaşasın cehennem.KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-894D9AB01


    rusya ermenistana 13 adet mig 29 hibe etti .

    Mikoyan MiG-29 (Rusça: Микоян МиГ-29; NATO rapor ismi '"Fulcrum"'), Mikoyan Gureviç tarafından 1977 yılında üretilmiştir . Dördüncü jenerasyona ait, üstün manevra yetenekli bir kısa menzil hava muharebe ve savunma uçağıdır.

    Azerbaycan'a hedef alıştırması olarak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetYOL -- 21 Ekim 2020; 14:49:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Azerbaycan ordusu karabağın güney iran sınırını tamamen kontrol altına aldı.


    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    Azerbaycan ordusu şuan Gubadli kentini kuşatmış durumda ve topçu birlikleri ile bölge ağır şekilde vuruluyor.Gubadli şehrinin düşmesi laçin koridoru yolunun açılmasını çok kolaylaştıracak.

    Karabağın en önemli kentlerinden şuşa kentinin tüm yollarıda Azerbaycan ordusu tarafından kontrol altına alındı.Ermeni ordusu lojistik destek noktasında askerlerine destek sağlayamıyor.

    Kuzeyde ise bölgenin en yüksek dağlarının olması sebebyile ilerleyiş daha temkinli ilerletiliyor.Ağdam bölgesi dağlık bölge içinde olduğundan Azerbaycan ordusu agresif ilerleme yapmadan riske girmiyor ancak bölgeyedeki ermeni ordusunun lojistik destekleride bitmek üzere,güneydeki toprak kayıpları ermeni askerlerinin moralini oldukça bozmuş durumda.Ermeni ordusuna bugüne kadar en büyük lojistik destekde güney iran sınırından yapılıyordu,artık bu destek hattıda kesildi.


    Azerbaycan ordusunun öncelikli hedefi güneyde gubadli kentini ele geçirip laçin koridoruna ulaşmak.Daha orta kesimlerde ise şuşa kenti ve hankendi şehirleri öncelikli olarak ele geçirilmek istenilen yerler.


    Haritada her ne kadar orta kesimlerde Azerbaycan toprak almış görünmüyor isede gubadli,şuşa ve hankentinde operasyonel harekatlarla kuşatma saldırıları yapılıyor.SİHA'larda destek veriyor.Ermeni ordusuda güneyden çekilmeye başladığı için bu bölgelere öbek öbek yerleşip şehir savunması yapmaya çalışıyor ve son 3 günde çok ağır kayıplar verdiler.Ele geçirilen her köy,kasaba ve şehirde daha kutusundan çıkarılmamış silah ve cephaneler ile garajlarda çalıştırılmamış savaş araçları ganimet olarak Azerbaycan ordusu tarafından ele geçiriliyor.Savaş alanında bunlar yaşanırken bugün moskovadaki lavrov yönetiminde başlayan görüşmelerin ne sonuç vereceğide merak konusu.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    1997'de ne olayları vardı.Dünyadan bir haber insan 98 rus krizine giden batış.Rusya'nın abd ile aşık atması sonucu hazinedeki rezervini yakması.Beraberinde gelişen çeçen savaşları filan.


    Bölünmeler ve her kopan eski sovyet ülkesinde oluşan savaşlar rusya daha kendine gelmedi oligarkların kol gezdiği bir iç sorun yaşarken etrafına nasıl müdahale edebilsin soruyorum sana.Türkiye iç savaş yaşarken diyelim çevresindeki bir ülkede sınırında olan bir olaya müdahale edebilir mi.


    O sığınmacı denilen mültecilerin çoğu evlilik vatandaşlık vs ile artık senin ülkende kalıcı oldu en az%80 i gitmeyecek artık demografik yapını bozacaklar ve hızlada çoğalıyorlar.


    Suriye sınırındaki illerde hatay kilis osmaniye antep gibi şehirlerin bazı ilçeleri full bunlarla çoktan dolmuş zaten.Oradaki normal nüfusu geçmişler.


    Sendeki tarım maliyetleri Kosova'dan daha ucuz neden mi.Çünkü kosova'da sendeki kadar vergi ve işçi maliyeti yok.Senin ülkende üretim çok masraflı.Kosova'da hayat ucuz daha say say bitmez.Priştine'ye gittim ben avrupa'da belkide en ucuz yer.Sebebi işsizlik aşırı fazla.


    YPg'de Rusya gibi olgu yok.Ha rusya çeçen ve cihatçı selefilerden çok ypg tarzı oluşumlara daha olumlu bakıyor.Çeçen olayları ve afgan olaylarında çok çektiler.Putin biliyor bu sorunları.İdlib'i o nedenle boşaltmak istiyor.Yani demem o ki Suriye'de kaybeden tek taraf Türkiye.


    Sen Rusya ile aşık atabileceğini mi sanıyorsun arkadaş.Alman bile sahip olduğu teknolojiye rağmen Ruslardan tırsarken ne bu hava civa anlamadım.Bolşevik isyanı olmasa şuan Türkiye diye bir yer yoktu ayrıca.Ruslar her türlü savunma techizatını tamamen kendi imkanları ile üreten sayılı ülkelerden biri ayrıca.Kaynakları sınırsız.



    Alıntıları Göster

    Hiç her zamanki had bilmez komşularımız bize terörist beslemeye kalktı. Ateş Paşa Kuvvet Komutanıydı

    EE dünyanın sırrına vakıf insan rusya şimdi çokmu farklı??


    Çeçen savaşı deyip geçmemek lazım Çoluk çocuk nüfusu 500.000 olan Çeçenistan a Kızılordu tam teçhizat ağır zırhlı 200.000 mevcut ile saldırdı tamamı imha edildi. Kızılordu efsanesinin ruhunu lev ile harcadılar cesedini sorarsan Grozniye bakarsın.


    Kendine gelmesi için buşun ıraka girmesini mi bekleyeceğiz..


    1974 Ambargo 1999 deprem Donanma üssü yıkıldı lojman rıhtım kalmadı bakım ikmal?? Personeli depremzede iken o halde ailelerini bırakıp yunanistan hareketlenme sinyali verdiği için Bahriye kuvvet çoğunluğu savaş yükü ile Aksaza indi Egeyi kapattı. rusda ortodoks yunanda çıt çıktımı??


    Sonrası kumpaslar davalar ihanetler casusluklar herkesin malumu magazin sayfaları bile yazdı.

    Ama Türk Bahriyesi komuta kuvvet yapısı hala imparatorluk nüfuz bölgesi siyasetine yön verebiliyor.

    Milgeme bakın 3 günlük korvet yaptığı seyirle dünya ayağa kalktı.


    Rus donanması römorkör mevcutlu seyir yapıyor. Atlantiği geçebilecek kabiliyeti varmı KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) 


    Çeçen fatihi diye parladı putin zaten başka numarası varmı? putin hala Çeçenistan Afganistan dan çok Zeytinburnu na dönüp yatmasından belliKARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) 


    Almanlarım mevzusu çok başka Almanlara ordu kurma imkanı verirsen rusyayı çayır biçer gibi biçerler. Almanya ve Polonyada mevcut usa askeri personeli rusyadan avrupada kimsenin tırsmasına müsaade etmiyor. Evet ruslar teçhizat yapıyor nükleer denizaltılarını elektiriksiz kalan donanma üssüne jeneratör olarak kullanmasından belli.. Sovyetlerin kaynakları sınırsızdı rusların öyle bir propaganda kalemi yok...



    Ben rus ile aşık atabileceğimi sanmıyorum Bilakis Atlantik kumpasına kadar Karadenizin en kuvvetli donanmasına sahip Kızılorduyu Grozniye KGB yi Srebrenitsa ya spetz natzı Karabağa gömen Türkiye Cumhuriyeti Karar vericilerinin rusyayı kızıl meydanda o çok güvendikleri nükleer başlıkların üstünde topaç gibi çevirebilecek imkan ve kabiliyete sahip olduğunu idda ediyorum.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sıçuruk Kedi

    Bu mesaj silindi.

    Acayip komik birşey bunu ABD'de yayınlandığından emin misin.Ermeni tvlerinde olabilir.


    Ha ilk videoda komik olan hadi diğer olayalr olmuş olabilir katliam öç filanda 1974 ne alaka ermeni ile bunu anlamadım.


    Ayrıca evet Suriye Libya ve 1914'te Ermenileri katletmiş olabilirsin.Soykırım ayrı mevzu kökünü kurutmak oluyor.1914'teki mevzu savaş batı noktasında olurken rus etmenlerin etkeni ile ermeni iç ayaklanmasının olması bu ayaklanmada bildiğin saldırı ve köylerdeki kişileri öldürme babında oluyor e hali ile bunu bastırmakta osmanlı usülü bakarsak pek masum olmayacak hali ile kanlı bastırılmış.


    Bana bir tane örnek gösterin dünya tarihinde bir iç unsur ayaklanma yapacakta sen bunları güllerle karşılayacaksın.Ermeniler katledilmiştir evet bu olmuştur.Sebebide belli arkadan vurma rus oyununa gelme ve doğu cephesinde o zamanki ülkeyi sıkıntıya düşürme sebebi ile olmuştur.


    Günümüzdeki kürt olgusununda bir diğer sebebi de o zamanlara dayanır.Gene bu sefer ingiliz oyununa gelen kürt etmeni başlarına buyruk eden bir satılmış cüppeli tarikat bozuntusuna sürü olup ayaklanma başlatmış ve o anki keşfedilmiş petrol yataklarından ülkeyi mahrum bırakmıştır.


    Dahası bir diğer sıkıntılı nokta.Türkiye tarafının bu sebepten öte sınırı Türkiye tarafından değil ingilizler tarafından çizilmiştir.


    Türk tarafı daha düzlük noktaları sınır olmasını isterken(Misak-ı Milli) İngilizler ileriyide düşünerek Türkleri dağlara hapsetmiştir.Buda ilerisinde terörize unsurların çıkmasına yuva açmıştır.Türk anı yaşar ingiliz ise geleceği düşündüğü için bu kadar güçlü geçmişte ve günümüzde olduğu gibi işte.


    Şuan ermeni(rus etmeni) ve kürt problemi(ingiliz-amerikan-iran) hala uğraşıyorsun.Bunun temelleri birinci dünya savaşında atıldı.


    Bu noktada diyorum ki keşke Atatürk biraz da katı ve insansız olsa imiş.Stalin gibi sivrileni kanında boğması lazımmış ama işte.Tarikatlar dergahlar batının cia ajanları ermeni veya diğer kürt terörize oluşumlar beslenen kargalar zamanında bunların kökünü kurutmamışsın ki böyle tepene çıktılar.


    Her ülke geçmişinde katliam yapmıştır.Bu coğrafyada birileri kadar barbar olmadıkça yaşayamazsın.Türkiye'nin problemi enerji kaynaklarına ve üretime sanayiye zamanında yatırım yapmaması ve din ehli ile bilfiil mahvedilmesidir.


    Ondan diyorum ya karar veren değil.Karar verilen etmenlere boyun eğen bir ülkedir.


    Bu arada bu çizgi dizilerle bir haltta olmaz komik olmuş.Erdoğan'ın birinin kukla olarak kullanacak meziyeti yok ancak kendi partililerini kullanır.Ha Erdoğan'ın yerine olması gereken Putin'di ama oda maalesef yapamazlar düz duvara toslarlar.


    Erdoğan iyi biri ve örnek gösterilebilecek lider değildir. Suriye ve Libya olayları onun eseridir.Orada akan kanda parmağı vardır.Bunuda es geçmem.Videoda tek haksız buldum olgu azerbaycanın ermenistanı tamamı ile işgal etme durumu yok.Kıbrıs barış harekatı bir katliam değil.1914 olayları bir katliam ama soykırım değil.Soykırım dediğin 1939'da avrupada yapılan yahudi soykırımı örnek olarak o doğru örnek.1914'te doğuyu karıştırdıkları ve ekstradan savaşa cephe açtıkları için katledildiler.Bunuda hakettiler.



    Türkiye bunu örtbas edecek kadar güçlü değil ne yazıkki.Misal ABD'de kzılderilileri katlederek o toprakları ele geçirdi.Ama o kadar güçlüki ABD ve o kadar güçsüzki kızılderililer hakkını arayamazlar.Aynı şey rus içinde geçerli çeçen abhaz dağıstan kazak tatar bilimum türk veya rus ırkından olmayan her şeyi asimile etmişlerdir.Tarihinde çok katliam var hatta soykırım bile ama rus hakkında hiç propaganda yapan var mı yok değil mi durum bu işte.Türkiye güçsüz bir devlet.ondan diyorum.Son dünya savaşında ikiye bölündü dünya abd-ingiliz ve rus bloğu.Ötesi ise kullanılan ve bölüşülen sömürülen oldu.





  • -Paşinyan Savunma bakanına Halk savunma birlikleri kurma emri verdi.Benzer bir kararı tarihte hitler son döneminde Volkssturm adı altında halktan oluşan birlik kurmuştu.


    -Paşinyan: Ermenistan ne yazık ki ne Rusya'dan ne de başka ülkelerden destek göremedi artık Rusya'dan ümidi kestim. Kendimizi savunacağız.Karabağ sorununun şu anda diplomatik bir çözümü yok.

    Herkes silahını almalı ve vatanını korumalıdır. 2 seçimimiz var; ya zafer ya da yenilgi. Başka bir seçim yok.Karabağ olmazsa, Ermenistan da olmaz.


    -Azerbaycan Ordusu Gubatli'nin Gargaraj köyü Ermeni işgalinden kurtardı ve Laçin rayonuna girdi.


    -Moskova'da Lavrov'un davetiyle gelen Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları Lavrov ile ayrı ayrı şekilde görüşmelere başladığı açıklandı.


    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)




  • Paşinyan: Ermenistan ne yazık ki ne Rusya'dan ne de başka ülkelerden destek göremedi artık Rusya'dan ümidi kestim. Kendimizi savunacağız.Karabağ sorununun şu anda diplomatik bir çözümü yok.


    Bu iş bitmiştir. Hayırlısı olsun.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Paşinyan sanırım akıl sağlığını kaybediyor.Hem sınırına Rus bayrakları çekeceksin hem de Rusyadan ümidinin kalmadığını söyleyeceksin.


    Paşinyanın sonu devrik Gürcistan lideri Saakaşviliye benzeyecek sanırım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AhmetYOL

    Paşinyan: Ermenistan ne yazık ki ne Rusya'dan ne de başka ülkelerden destek göremedi artık Rusya'dan ümidi kestim. Kendimizi savunacağız.Karabağ sorununun şu anda diplomatik bir çözümü yok.


    Bu iş bitmiştir. Hayırlısı olsun.

    Belkide yeni başlıyor...


    Bu akli dengesi bozuk paşinyan ermenistanı topyekün Azerbaycanla savaşa sokmak istiyor,böylece minsk grubunu sahaya çekme düşüncesinde.Temelde istediği şeyde bu.Sivillere yönelik saldırıları artacak bana göre ve ermenistanın elinde çok fazla scud ve iskender füzesi var.Azerbaycan karabağı alabilir ama ermenistandan gelecek saldırılara ne kadar göğüs gereceğide şüphelidir.


    Bugün moskovadaki görüşmelerden ne çıkar göreceğiz.Ateşkes çıksa bile 24 saat sürmez yine.Paşinyan şuan ermenistandaki eli silah tutan her insanı toplayıp halk kurtuluş ordusu adı altında cephede savaşmaya hazırlıyor.Bunun anlamıda sadece karabağ ekseninde değil,Azerbaycanın topraklarınada direkt tehdit unsuru oluşturacak eylemlerdir.Gence saldırıları gibi sivil kayıpların daha fazla artacağı bir tabloda Azerbaycan ordusu yerindede durmaz.





  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    ya bırakın bu cehennem ayaklarını.


    bu dünyada ödetmedikten sonra yemişim cehennemini

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    Belkide yeni başlıyor...


    Bu akli dengesi bozuk paşinyan ermenistanı topyekün Azerbaycanla savaşa sokmak istiyor,böylece minsk grubunu sahaya çekme düşüncesinde.Temelde istediği şeyde bu.Sivillere yönelik saldırıları artacak bana göre ve ermenistanın elinde çok fazla scud ve iskender füzesi var.Azerbaycan karabağı alabilir ama ermenistandan gelecek saldırılara ne kadar göğüs gereceğide şüphelidir.


    Bugün moskovadaki görüşmelerden ne çıkar göreceğiz.Ateşkes çıksa bile 24 saat sürmez yine.Paşinyan şuan ermenistandaki eli silah tutan her insanı toplayıp halk kurtuluş ordusu adı altında cephede savaşmaya hazırlıyor.Bunun anlamıda sadece karabağ ekseninde değil,Azerbaycanın topraklarınada direkt tehdit unsuru oluşturacak eylemlerdir.Gence saldırıları gibi sivil kayıpların daha fazla artacağı bir tabloda Azerbaycan ordusu yerindede durmaz.



    Alıntıları Göster

    İnşallah bu gelişmeler yaşanmaz.

    Ayrıca dediğiniz şekilde bir gelişme olursa Türkiye'nin de bir rol oynayacağını düşünüyorum.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    Hiç her zamanki had bilmez komşularımız bize terörist beslemeye kalktı. Ateş Paşa Kuvvet Komutanıydı

    EE dünyanın sırrına vakıf insan rusya şimdi çokmu farklı??


    Çeçen savaşı deyip geçmemek lazım Çoluk çocuk nüfusu 500.000 olan Çeçenistan a Kızılordu tam teçhizat ağır zırhlı 200.000 mevcut ile saldırdı tamamı imha edildi. Kızılordu efsanesinin ruhunu lev ile harcadılar cesedini sorarsan Grozniye bakarsın.


    Kendine gelmesi için buşun ıraka girmesini mi bekleyeceğiz..


    1974 Ambargo 1999 deprem Donanma üssü yıkıldı lojman rıhtım kalmadı bakım ikmal?? Personeli depremzede iken o halde ailelerini bırakıp yunanistan hareketlenme sinyali verdiği için Bahriye kuvvet çoğunluğu savaş yükü ile Aksaza indi Egeyi kapattı. rusda ortodoks yunanda çıt çıktımı??


    Sonrası kumpaslar davalar ihanetler casusluklar herkesin malumu magazin sayfaları bile yazdı.

    Ama Türk Bahriyesi komuta kuvvet yapısı hala imparatorluk nüfuz bölgesi siyasetine yön verebiliyor.

    Milgeme bakın 3 günlük korvet yaptığı seyirle dünya ayağa kalktı.


    Rus donanması römorkör mevcutlu seyir yapıyor. Atlantiği geçebilecek kabiliyeti varmı  


    Çeçen fatihi diye parladı putin zaten başka numarası varmı? putin hala Çeçenistan Afganistan dan çok Zeytinburnu na dönüp yatmasından belli 


    Almanlarım mevzusu çok başka Almanlara ordu kurma imkanı verirsen rusyayı çayır biçer gibi biçerler. Almanya ve Polonyada mevcut usa askeri personeli rusyadan avrupada kimsenin tırsmasına müsaade etmiyor. Evet ruslar teçhizat yapıyor nükleer denizaltılarını elektiriksiz kalan donanma üssüne jeneratör olarak kullanmasından belli.. Sovyetlerin kaynakları sınırsızdı rusların öyle bir propaganda kalemi yok...



    Ben rus ile aşık atabileceğimi sanmıyorum Bilakis Atlantik kumpasına kadar Karadenizin en kuvvetli donanmasına sahip Kızılorduyu Grozniye KGB yi Srebrenitsa ya spetz natzı Karabağa gömen Türkiye Cumhuriyeti Karar vericilerinin rusyayı kızıl meydanda o çok güvendikleri nükleer başlıkların üstünde topaç gibi çevirebilecek imkan ve kabiliyete sahip olduğunu idda ediyorum.



    Alıntıları Göster

    Çeçenistan bir sovyet eyaletidir oblast deniyor eski sovyet bölgelendirme sisteminde.


    Sovyet döneminde savaş planlama saldırı ve yerleşme bakımında her bölgeden subaylar seçiliyor.Çeçen kazak azerbaycan vs. vs. bu seçilen subaylar yükselenler ve dahası bir yere nasıl savaş açılacağını veya savunulacağını biliyor.


    Yani demem o ki bu dediğin saçmalıktan öteye gitmiyor.Çünkü sovyet yıkıldıktan sonra savaş stratejisi saldırı planı olarak gene eskiye yönelik hareket ediyordu ve rusyanın başındaki zat ve seçilen savunma birlikleri açıkçası pekte revize edecek ve yeniden bir strateji planı güdecek kıvamda değillerdi.


    İşte bu sebepten ötürü eski usül yapılan hamlelerini çok başarılı şekilde çeçen tarafı savurdu neden mi çünkü çeçenistanın o zamanki bağımsızlık isteği ile liderlik yapan Dudayev bir sovyet subayı idi başarılı idi ve sovyetin yani o zamanki yeltsin komutasındaki kuvvetlerin ne türlü bir saldırı planı yapacağını biliyordu.Bu noktada başarılı olmasının sebebide sovyetin eski bildiği gibi saldırması idi bunu söyledim zaten.


    Başarısız ve rezil bir yönetim sergileyen ve halkını oligark oluşumlarına teslim eden Yeltsin dönemi iç karartıcı ve rezilliklerle anılıyor.Ne zamanki Putin'i seçip yeniden yapılanmaya girdi Rusya tüm hatları ile beraber işte ilk adımı bu çeçen sorununu bitirmek oldu.Savaş strateji ve planlarını değiştiren Putin çeçenistanı yoketti.Buna karşılık veremeyen o zamanki basayev gibi çeçen azılı birlik komutanları bireysel saldırı eylemine geçti gerilla tarzı çünkü sonuç alınamıyordu.En son sanıyorum bir okulda rehine eylemine girmiş ve orada diğer çocuklara rağmen Putin havaya uçurmuştu okulu.Bu son adım çeçenistanın sonu oldu.En sonda kalan azınlık çeçen komutanlarını ise bir bri keklik gibi avladı hepsini yoketti en son biri vardı galiba oda Türkiye'de öldürülmüştü.Şuanda da Kadirov denen kukla duruyor.


    İlk sınavı bu oldu Putin'in petrol fiyatlarının artması ile içerdeki konumunu yükseltti ve bir polis devletine dönüştü.Muhalifleri sindirdi kolay değil.tabi bu zaman diliminde Irak savaşı filan oldu ona müdahil olamadı.İlk önce başta çevre sorunlarını ve iç sorunları düzenlemesi gerekli idi.Oligark oluşumlarını bitirdi.(Daha doğrusu üstüne oturdu.)


    Çeçenistan aciz bir devlet bunu savunmak yersiz moskovada metroda eylem düzenlemek.Bozulma döneminde eski sovyet subayları ile karşı koymak başarı değil zaten sonuca bakarsak kim istediğine ulaştı görüyoruz.


    1974'te çok savaş vardı Kıbrıs savaşını ele alırken Vietnam savaşını es geçmişsiniz.O kadar savaş vardı ki israil arap savaşı vietnam savaşı Sovyetin bunları engellemesi zordu.Çıkarı ve menfaatine göre vietnam savaşına müdahil oldular.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    Paşinyan sanırım akıl sağlığını kaybediyor.Hem sınırına Rus bayrakları çekeceksin hem de Rusyadan ümidinin kalmadığını söyleyeceksin.


    Paşinyanın sonu devrik Gürcistan lideri Saakaşviliye benzeyecek sanırım.

    Paşinyan gibi adamların zaten şu vakte kadar o koltukta tutulması imkansızdı ancak adamın arkasındaki güç farklı.Macronu destekleyenler paşinyanında destekliyor.Azerbaycanın karabağı kurtarması ermenistanda zaten uzun vadede çok sıkıntı yaratacak bir konu,paşinyanda bunu bildiğinden olmaması gereken tüm seçeneklerle diretiyor mantıksızca.


    Paşinyan başda kaldığı sürece ne rusya etkili bir sonuç alma eğilimine girer nede bölgedeki savaş stresi azalır.Bu durum Azerbaycana yarıyor sahada ama karabağı geri alınsa dahi bu paşinyan hala ermenistan başında kaldığı sürece bölgesel savaşlar kaçınılmaz olarak sürecekdir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: AhmetYOL

    Paşinyan: Ermenistan ne yazık ki ne Rusya'dan ne de başka ülkelerden destek göremedi artık Rusya'dan ümidi kestim. Kendimizi savunacağız.Karabağ sorununun şu anda diplomatik bir çözümü yok.


    Bu iş bitmiştir. Hayırlısı olsun.

    Putin diyor ki sen çekil git kodeste olan eski cumhurbaşkanını çıkar diyor.Bu zımbırtıyı Putin zaten istemiyor batı uşağı bu.


    Bu doğunun b*ktan gelişmemiş ülkelerinde tutunabilecek son dal milliyetçilik dinciliktir.Bunu kendi ülkenizden de anlayın.Sıkıntı ve dara düşünce savaş narası din etmeni tutunulacak son dal olur şaşmaz.Bu zımbırtıda onu kullanıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 21 Ekim 2020; 16:48:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    Acayip komik birşey bunu ABD'de yayınlandığından emin misin.Ermeni tvlerinde olabilir.


    Ha ilk videoda komik olan hadi diğer olayalr olmuş olabilir katliam öç filanda 1974 ne alaka ermeni ile bunu anlamadım.


    Ayrıca evet Suriye Libya ve 1914'te Ermenileri katletmiş olabilirsin.Soykırım ayrı mevzu kökünü kurutmak oluyor.1914'teki mevzu savaş batı noktasında olurken rus etmenlerin etkeni ile ermeni iç ayaklanmasının olması bu ayaklanmada bildiğin saldırı ve köylerdeki kişileri öldürme babında oluyor e hali ile bunu bastırmakta osmanlı usülü bakarsak pek masum olmayacak hali ile kanlı bastırılmış.


    Bana bir tane örnek gösterin dünya tarihinde bir iç unsur ayaklanma yapacakta sen bunları güllerle karşılayacaksın.Ermeniler katledilmiştir evet bu olmuştur.Sebebide belli arkadan vurma rus oyununa gelme ve doğu cephesinde o zamanki ülkeyi sıkıntıya düşürme sebebi ile olmuştur.


    Günümüzdeki kürt olgusununda bir diğer sebebi de o zamanlara dayanır.Gene bu sefer ingiliz oyununa gelen kürt etmeni başlarına buyruk eden bir satılmış cüppeli tarikat bozuntusuna sürü olup ayaklanma başlatmış ve o anki keşfedilmiş petrol yataklarından ülkeyi mahrum bırakmıştır.


    Dahası bir diğer sıkıntılı nokta.Türkiye tarafının bu sebepten öte sınırı Türkiye tarafından değil ingilizler tarafından çizilmiştir.


    Türk tarafı daha düzlük noktaları sınır olmasını isterken(Misak-ı Milli) İngilizler ileriyide düşünerek Türkleri dağlara hapsetmiştir.Buda ilerisinde terörize unsurların çıkmasına yuva açmıştır.Türk anı yaşar ingiliz ise geleceği düşündüğü için bu kadar güçlü geçmişte ve günümüzde olduğu gibi işte.


    Şuan ermeni(rus etmeni) ve kürt problemi(ingiliz-amerikan-iran) hala uğraşıyorsun.Bunun temelleri birinci dünya savaşında atıldı.


    Bu noktada diyorum ki keşke Atatürk biraz da katı ve insansız olsa imiş.Stalin gibi sivrileni kanında boğması lazımmış ama işte.Tarikatlar dergahlar batının cia ajanları ermeni veya diğer kürt terörize oluşumlar beslenen kargalar zamanında bunların kökünü kurutmamışsın ki böyle tepene çıktılar.


    Her ülke geçmişinde katliam yapmıştır.Bu coğrafyada birileri kadar barbar olmadıkça yaşayamazsın.Türkiye'nin problemi enerji kaynaklarına ve üretime sanayiye zamanında yatırım yapmaması ve din ehli ile bilfiil mahvedilmesidir.


    Ondan diyorum ya karar veren değil.Karar verilen etmenlere boyun eğen bir ülkedir.


    Bu arada bu çizgi dizilerle bir haltta olmaz komik olmuş.Erdoğan'ın birinin kukla olarak kullanacak meziyeti yok ancak kendi partililerini kullanır.Ha Erdoğan'ın yerine olması gereken Putin'di ama oda maalesef yapamazlar düz duvara toslarlar.


    Erdoğan iyi biri ve örnek gösterilebilecek lider değildir. Suriye ve Libya olayları onun eseridir.Orada akan kanda parmağı vardır.Bunuda es geçmem.Videoda tek haksız buldum olgu azerbaycanın ermenistanı tamamı ile işgal etme durumu yok.Kıbrıs barış harekatı bir katliam değil.1914 olayları bir katliam ama soykırım değil.Soykırım dediğin 1939'da avrupada yapılan yahudi soykırımı örnek olarak o doğru örnek.1914'te doğuyu karıştırdıkları ve ekstradan savaşa cephe açtıkları için katledildiler.Bunuda hakettiler.



    Türkiye bunu örtbas edecek kadar güçlü değil ne yazıkki.Misal ABD'de kzılderilileri katlederek o toprakları ele geçirdi.Ama o kadar güçlüki ABD ve o kadar güçsüzki kızılderililer hakkını arayamazlar.Aynı şey rus içinde geçerli çeçen abhaz dağıstan kazak tatar bilimum türk veya rus ırkından olmayan her şeyi asimile etmişlerdir.Tarihinde çok katliam var hatta soykırım bile ama rus hakkında hiç propaganda yapan var mı yok değil mi durum bu işte.Türkiye güçsüz bir devlet.ondan diyorum.Son dünya savaşında ikiye bölündü dünya abd-ingiliz ve rus bloğu.Ötesi ise kullanılan ve bölüşülen sömürülen oldu.



    Alıntıları Göster

    Alıntı

    metni:
    Ermeniler katledilmiştir evet bu olmuştur

    Bu ne demektir? kim bu katliamı yapan?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    Paşinyan gibi adamların zaten şu vakte kadar o koltukta tutulması imkansızdı ancak adamın arkasındaki güç farklı.Macronu destekleyenler paşinyanında destekliyor.Azerbaycanın karabağı kurtarması ermenistanda zaten uzun vadede çok sıkıntı yaratacak bir konu,paşinyanda bunu bildiğinden olmaması gereken tüm seçeneklerle diretiyor mantıksızca.


    Paşinyan başda kaldığı sürece ne rusya etkili bir sonuç alma eğilimine girer nede bölgedeki savaş stresi azalır.Bu durum Azerbaycana yarıyor sahada ama karabağı geri alınsa dahi bu paşinyan hala ermenistan başında kaldığı sürece bölgesel savaşlar kaçınılmaz olarak sürecekdir.



    Alıntıları Göster

    En azından Karabağ kurtarıldıktan sonra savaşın artık Azerbaycan topraklarında olmayacağı bir jeopolitik kurulacak.


    Türkiye Akyakayı açarsa ermeni halkını ekonomik olarak hem rusyadan hem diasporadan kurtarabilecek potansiyele sahip diaspora ve rusya etkisi kırılırsa ne peşinyan nede eski koçeryan kadrosu bir daha ermenistan siyasetine yaklaşamaz.





  • Ermenistanın ne kadar Tankı savunma sistemi kaldı merak ediyorum. Hala inatla saldırıyorlar yenilgiyi kabul etmiyorlar. En sonunda halkı süngülerle savaşa sürecek gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    Alıntı

    metni:
    Ermeniler katledilmiştir evet bu olmuştur

    Bu ne demektir? kim bu katliamı yapan?



    Alıntıları Göster

    İsmail Enver Paşa zaten ermeniler bu sebepten ötürü ikisini öldürdü operasyonlarla (malum ikiside dünya savaşı yenilgisi sonrası kaçtı).Bu iki komutanın öldürmesi üzerine planlanan gelişmeler ilerde ASALA denilen yapının gelişmesine sebebiyet vermiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 21 Ekim 2020; 17:32:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    En azından Karabağ kurtarıldıktan sonra savaşın artık Azerbaycan topraklarında olmayacağı bir jeopolitik kurulacak.


    Türkiye Akyakayı açarsa ermeni halkını ekonomik olarak hem rusyadan hem diasporadan kurtarabilecek potansiyele sahip diaspora ve rusya etkisi kırılırsa ne peşinyan nede eski koçeryan kadrosu bir daha ermenistan siyasetine yaklaşamaz.



    Alıntıları Göster

    Sen nasıl bir hayal aleminde yaşıyorsun arkadaş.Ermenistan bir tampon bölge ve bunu Rusya ayarladı ta sovyet zamanı yoksa ermeni kimin umrunda.A ülkesi olsun b ülkesi olsun.Ermeni ile iyi ilişki yaşayacağım diye bu sefer azeri ile düşman olursun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 21 Ekim 2020; 17:40:44 >




  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.