Şimdi Ara

erkeklere özel lazer epilasyon (56. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.352
Cevap
211
Favori
409.626
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Benim de iğneli epilasyonla ilgili çeşitli kaynaklardan derlediğim bilgiler üzerine, bu 50 küsür sayfa boyunca konuşulduğuna rastlamadığım (gözümden de kaçmış olabilir) faktörlere dair bir kaç sorum olacak. Hepsini cevaplayabilirseniz çok sevinirim:

    (1) İğneli epilasyonda kullanılan, modalite de denen üç yöntem var: (Galvanik) Elektroliz (dokunun, elektrik akımının tetiklediği kimyasal bir reaksiyon ile yakılması), Termoliz (dokunun, elektrik akımının yarattığı ısı ile yakılması) ve ikisinin bir tür karışımı olan Blend. Siz bunlardan hangisi veya hangilerini, hangi etkenlere bağlı olarak kullanıyorsunuz?

    (2) Kaynaklarda, kullanılacak iğne seçiminde, yok edilecek kıl kalınlığına eşit veya en yakın kalınlıkta iğne kullanılması gerektiği vurgulanıyor. Buna göre, kullandığınız iğnelerde yüz veya vücut bölgesi kılları arasındaki kıl kalınlığı farkını gözetiyor musunuz?

    - İğneler ayrıca izolasyonlu ve iletken olarak da ikiye ayrılıyor:

    Yalıtımlı iğneler, elektrik akımını iğnenin sadece ucundan doğrudan kıl kökündeki dermal papilla'ya ileterek yok edilmesini sağlıyor, iğne gövdesinin temas halinde bulunduğu ve kıl kökünü hazneleyen deri dokusunun yanmadan korunmasını sağlıyor ve bu kabuk oluşumunu da azaltıyor.

    İletken iğneler ise iğne gövdesi boyunca akım dağıtarak, hem kıl kökündeki dermal papillayı, hem de kıl kökünde dermal papilla'nın biraz daha yukarısında bulunan ve yeniden büyümeyi tetikleyen kök hücreleri yok ediyor ve yalıtımlı iğneye göre daha kesin bir sonuç elde ediyor ama daha çok deri dokusu yakıldığı için, kabuklanmayı arttırıp iyileşmeyi yavaşlatabiliyor.

    Yalıtımlı iğne kullanımı, nokta atışı yapmaya benzediği için, kıl kökündeki hem dermal papilla'yı hem de kök hücreleri tutturabilmek açısından daha çok beceri ve deneyim gerektiriyor.

    (3) Siz ne tip iğneler kullanıyorsunuz ve iğne seçiminizdeki etkenler nelerdir?

    (4) Kıl kökünün derinliği ve kıl köklerinin kıvrılmış olup olmaması da (geçmişte yapılan ağda, cımbız vb. kaynaklı), modalite ve iğne seçimleri konusunde önemli etkenler. Sizin deneyiminizde kıl kökü derinliği ve kıvrılmış olup olmaması işlemin başarıya ulaşma süresini nasıl etkiliyor, iğne ve modalite seçiminizde de etkili oluyor mu?

    (5) Yüze iğneli epilasyon sonrası, herhangi bir sebeple cilt altında "gölge" izi kalma ihtimali var mıdır? Yüzüne iğneli epilasyon yaptıran bir tanıdığımın bıyık bölgesinde bu tür bir gölge izi kaldı. Cilt üzerinde hiç tüy yok ama sanki sadece traş olmuş gibi, cildin altından kendini gösteren bir karaltı mevcut. Bunun nedeni ne olabilir, nasıl önlenir, siz böyle bir şeye rastladınız mı, olmayacağını söyleyebilir misiniz?

    Hatalı gördüğünüz kısım var ise bizi de bilgilendirin lütfen.

    Ben öncelikle tüm yüz ve boyun, sonra da göğüs-karın-sırt bölgeleri için iğneli epilasyon yaptırmak istiyorum ve lazer kesinlikle düşünmüyorum. Videolarınızdan sizin iki elle birden seri bir şekile çalışabildiğinizi görmek de bende iyi bir izlenim bıraktı ama sorularıma cevap alabilmem de çok önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfx017_xx -- 19 Ocak 2022; 5:25:28 >
  • Sidelyacam S kullanıcısına yanıt
    Sayın sidelyacam koltukaltı lazer fiyatı seansı 75 tl dir. 10 seans paket 500 tl dir. İğneli epilasyon için yoğunluğu görmeden fiyat vermemiz mümkün değil çünkü saat ile ücretlendirme yapılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın desoile öncelikle konu hakkında hakikaten muazzam iyi bir araştırma yaparak çok önemli ve bir okadar anlamlı sorular hazırladığınız için teşekkürlerimi sunarım. Bir ufak hata dışında söylediklerinizin hepsi doğru. Elektroliz iğneli epilasyon yöntemlerinin tamamına verilen addır ve anlamı elektrik akımı vasıtasıyla öldürmektir. 3 yöntem kullanılır ve galvanik akım kullanılan yöntem flash yöntemidir. Blend ve termoliz yöntemleri hakkında yazdıklarınız doğrudur. Başarı olarak flash yöntemi başarısı az ve acı oranıda azdır. Sodyum hidroksit iyonlarının geçen akıma bağlı ısınmasına dayalı ölüme neden olur. Diğer yöntem olan termolizde ise geçen akımlar su atomlarını ısıtarak ölüme neden olur ve en acılı olan yöntemdir. Blend yöntemi ise başarısıda acısıda ortalama olan iki yöntemin birlikte kullanılması ile yapılan bir işlem.

    Biz kurumda bu üç yönteminde üzerinde olan termoliz + rf yöntemi kullanıyoruz. Bu tip makineleri türkiyede bulmanız mümkün değil. Makine bir yandan termoliz ile su atomlarını ısıtırken radyofrekans yöntemiyle tıpkı mikrodalga fırınlardaki gibi kök etrafındaki tüm sıvı içerikde ısıtılmaktadır. Bu nedenle şu an piyasada kullanılan en etkili elektroliz yöntemi budur. Makinelerimiz sterex markadır ve türkiyeden satın alabilmeniz mümkün değildir.

    İğneler çeşitli uzunlukta ve kalınlıktadır ve kıl tipi ,kök derinliği ve bölge cilt yapısına göre uzunluk ve kalınlıkları belirlenir. Her kılın ciltte yerleşim derinliği ve ciltte seyrettiği yol farklıdır. Uygulayıcı kılın bu özelliklerine göre iğneyi gerek düz gerek etrafta çevirme gibi bir takım manevralarla kullanarak kılın kökünü yakmaya çalışır. Elbette ileri düzeyde uzmanlık gerektiren bir durumdur bu.

    İğneler altın gümüş çelik gibi madenlerden yapılır ve aralarında iletkenlik farkları mevcuttur. Ben kurumumda her üçünüde kullanıyorum ama tercih uzman tarafından ciltte ihtiyaç duyduğu iletkenlik oranına göre belirleniyor. Zaten iğne fiyatları arasında pek önemsenecek derece fark yok. 1 ile 2 dolar arası maksimum fark. 8 bin liralık işlemde de bu maliyet devede kulak bile değil:)

    Yalıtımlı iğne ben kullanmıyorum zira dermal papillanın şekil,derinlik ve uzunluğunu kılı çıkarmadan bilmeniz mümkün değil. Bu nedenle kabuk oluşma riski yüksek acısı fazla ve iz riski yüksek de olsa yalıtımsız iğneyi tercih ediyorum zira kurumumda işlem yapanların uzmanlıkları bu gibi risklere korkmadan girebilmeme neden oluyor. Yalıtımlı iğne riski azaltmalta ama başarıyıda düşürmektedir. Yani kendine güvenen yalıtımsız iğne kullanır gibi bir meydan okumamda mevcut:)))

    Arkadaşınızın izi konusuna gelecek olursak iğnenin girdiği her 1 mm için 1 ay desek ve 8 mm derini yaktıklarını farzetsek en geç 8 ayda izin gitmesi gerek. Gitmemişse dermisin en alt tabakasını yakmışlardır ki bu bölge dövme yapılan bölgedir bu durumda kalıcı olacaktır. Ayrıca bazen kılın kökü yanmış ve koparak içerde kalmış oluyor ki nu durumda da tatuaj denilen durum meydana gelmiştir onda da maalesef kalıcı olacaktır. (Dövme de bir tatuajdır ancak onda boya bunda yabancı bir cisim vardır. Dövme silme ile maalesef giderilemez)

    Umarım cevaplarım yeterli olmuştur. Saygılarımla

    Op.Dr Kadir Aksu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • naturel erkek epilasyon N kullanıcısına yanıt
    Ben bu mesajdaki içerikleri ilk defa okuyorum.

    Tatuaj denen durum nadir mi görülüyor ? Sık ve yoğun bir bölgede yaşanırsa talihsiz olur ve beni düşündürdü şu an
  • yibo90 kullanıcısına yanıt
    Sayın yibo bu durum içerde kökü ölmüş kılın bırakılması durumunda olur. Usta bir uygulayıcı asla böyle birşey yapmaz. Cımbız ile tutulamayan kılların yakılması daha çok bu duruma yol açar. Dediğim gibi profesyonel biri cımbızla tutamayacağı ama gözle gördüğü kılın kökünü yakmaz onu uzamaya bırakarak 2. seansta alır. Hele ki yüzde bu konuya çok daha dikkat etmek gerekir. Kıl folikülü dışında bir alana iğne ucu geçmemeli ve olası başka bir kıl kökü aynı giriş esnasında yakılmamalıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • naturel erkek epilasyon N kullanıcısına yanıt
    Ben şunu anlıyorum hocam. İşinin ehli , ustası yapıyorsa bu işlemi riski,etkisi minimumdur.

    Sizde bu kalitede ekiple çalıştığınızı garanti ediyorsunuz doğru mudur ?
  • yibo90 kullanıcısına yanıt
    Zaten kırumumdaki makinalarla acemi bir kişinin çalışabilmesi mümkün değil. Makinelerimizin elektrik ayarından saniye ayarına kadar herşeyi uzman tarafından ayarlanmak zorunda. Piyasadaki makinelerin büyük kısmı bu işleri otomatik olarak yaptığından uzmana sadece iğneyi batırmak kalır ve bu yüzden 2 gün eğitim alan biri ben iğneli epilasyon biliyorum diye makine başına oturur ve yapar. Benim makinemin başına işinde profesyonel olmayan biri zaten otursada işlem yapabilmesi mümkün değildir çünkü hastaya göre ayarı ayak pedalı ile yapacağından her seferinde aynı dereceyi tutturması mümkün olmaz ve uzman olmadığı 2 saniye içinde ortaya çıkar. O kadar çok ben uzmanım diye müracaat eden var ki makine başına geçtiğimizde %99 u o kadar da değilim deyip gerisin geriye dönüyor. Yani bir uzmanın uzmanlığını test etmem en fazla 2 saniye sürüyor:)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende çok yoğun derecede ense kılı mevcut. ense lazer epilasyon fiyatınız ne kadar?
  • Yanıtınız için teşekkür ederim, çok açıklayıcı ve güven verici bir yanıt oldu benim için. Bir sorum daha var. Kılların hangi döneminde elektrolizin daha başarılı olacağına dair net bir bilgiye ulaşamadım. Bazı yerlerde en iyi sonuç için elektrolize başlamadan önce en az iki ay, makineyle traş dışında, ağda cımbız vb. hiç bir müdahelede bulunulmaması gerektiği söyleniyor. Bazı yerlerde de, ağda veya cımbız sonrası oluşan ilk büyümenin, elektroliz için en iyi fırsatı sunduğundan bahsediyor. Siz ne diyorsunuz, biraz açıklayabilir misiniz?

    Cihaz konusunu da fazla önemsemiyorum. Açıkçası, bir yerde "şu cihazı kullanıyoruz" diyerek öne çıkmaya çalıştıkları zaman biraz işkilleniyorum. Okuduklarımdan ve yurt dışında bu işi yapanlarla konuşmalarımdan anladığım kadarıyla, cihazın eski tip, yeni tip, şu veya bu özelliği olması çok önemli değil. İş tamamiyle, işi yapanın beceri ve deneyimi ile, kullandığı cihazı iyi tanıyıp doğru şekilde kullanmayı bilmesine bakıyor. Öyle ki 30 yıldır aynı analog cihazı kullanıp gıpta edilecek sonuçlar elde eden kişilere de rastladım. Bir tanesi de, elektroliz hakkında kaynak olarak gösterilen ve eğitimde kullanılan bir kitabı da bulunan Amerikalı elektrolojist dermotolog Michael Bono. Elektroliz ile, kılları yoketmek dışında cildi iyileştirmek, damar çatlaklarını tedavi etmek üzerine de teknikler geliştirmiş kendisi : )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfx017_xx -- 19 Ocak 2022; 5:24:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: naturel erkek epilasyon

    Sayın sidelyacam koltukaltı lazer fiyatı seansı 75 tl dir. 10 seans paket 500 tl dir. İğneli epilasyon için yoğunluğu görmeden fiyat vermemiz mümkün değil çünkü saat ile ücretlendirme yapılıyor

    elmacık bölgesi ve burun çevresi burun yani lazer epilasyon seans ücreti ne kadar ? birde innernnetten baktım ortalama gidenler 5-9 seans arası oluyormuş. yani 10 lu seans alsak işimizi görüyor mu ? yinede doktorun bileceği iş. Son olarak kıl kökünü üstten aldıktan sonra size geliyoruz siz epilasyon yapıyorsunuz sonra ne zaman uzuyorda bir daha size geliyoruz ne kadar sürüyor bu işlem gel git vs ?
  • Sayın desoile iğneli epilasyonda kılın hangi fazda olduğundan çok gözle görünür uzunlukta olması daha önemli. Zira dermal papillanın yerinin tespiti yapıldıktan sonra mevcut kıl üreten hücreler hangi fazda olursa olsun aynı oranda tahrip edilebilmekte. Makine şu konuda önemlidir. Kullanılan yöntem flash yöntemi ise bölgede oluşturacağı tahribat kök tam olarak tespit edmiş olsada termolize göre daha az olacaktır. Aynı kasabın kör bıçakla tavuk kesmesiyle keskin bıçakla tavuk kesmesi gibi bir durum anlayacağınız. Bölgede travmatik işlem yapılması bölgede kıllarda kırılma yaratarak işlem esnasında kılların görülememesine ve başarının düşmesine neden olur. Bu nedenle ağda cımbız gibi travmatik işlemlerin hiç uygulanmaması daha iyi eğer uygulanmışsa da işlem öncesi en az 2 ay beklemek şart. Kılları kalınlaştırsın diye bu tip işlemlere de ayrıca gerek yok zira ayva tüylerine varana kadar almayı başaramayan bir uzmanın zaten uzmanlığı tartışılır:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın mapuza ense lazer epilasyon seans ücreti 75 tl dir. 10 seans paket alırsanız 500 tl dir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın montana bahsettiğiniz bölge lazer seansı 75 tl dir. 10 seans paket fiyatı 500 dir. İşlem aralıkları sizin kıl çıkış hızınıza göre ayarlanıyor. Bu ortalama 1 ile 1,5 ay arası değişiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naturel erkek epilasyon -- 20 Mart 2017; 18:40:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iğneli epilasyon yaptıran arkadaşlar merhaba,

    iğneli sonrası izler için kullandığınız bir yağ/krem var mıdır?

    kantaron yağı kullandım bir süre az da olsa etkili oldu. başka iz geçirici yöntemler kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilir mi?
  • onetuerss O kullanıcısına yanıt
    Ne kadar zaman geçti. İzler kalıcı gibi mi ?
  • onetuerss O kullanıcısına yanıt
    Epilasyon işleminden sonra 3 gün boyunca(kabuklar oluşana kadar) bolca yüzde yüz aloe vera(ya da yüzde yüze yakın), witch hazel(cadı fındığı yağı) ve az kullanmak koşulu ile tea tree oil(çay ağacı yağı) kullanabilirsiniz. Kabuklar düştükten sonra oluşan lekeler için ise en etkili çözümler ise çeşit çeşit. Hepsinden az az kullanabilirsiniz ya da birini seçip ona yoğunlaşabilirsiniz. Kırmızı kantaron ucuz ve etkili olduğu söylenen bir çözüm. Sonra sudocrem var( bebeklerde cilt sorunlarında kullanılır). Ucuz olması açısından ikisini deniyorum şu an. Alternatif olarak glikolik asit, c vitamini, retinolmeyan kökü özü içeren kremler kullanılabilir. Tabi bunlar baya pahalı. Tritone forte var örneğin. 30 ml 130 tl. Saf c vitamini bulun bu arada sakın limon falan sürmeyin. Bol vitamin ve çinko ile vücudu içerden de desteklemek lazım unutmayın. Bir de emu (devekuşu) kremi var ama, güvenilir bir firmadan bulamadım henüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prisoner9 -- 22 Mart 2017; 13:15:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prisoner9 P kullanıcısına yanıt
    Sayın prisoner bu değerli bilgiler için teşekkür ederim. Glikolik asit , laktik asit ve askorbik asit içeren preparatların dermatolog tarafından uygulanması daha doğrudur. Bu tip asit temelli ürünler kimyasal peeling yaptıkları için bazı ciltlerde ileri düzeyde allerjik reaksiyonlara, aşırı cilt soyulmalarına neden olabilmekte. Aleovera için yanık ve tahrişlerin azaltılmasında oldukça etkili bir ürün ancak sizin de dediğiniz gibi orjinal ürün bulmak oldukça güç. Bu nedenle hastalarıma pek kabuklanma döneminde önermiyorum. Yanlış bir ürün kullanımı sonucu kabuklar zarar görürse izlerin geçme süreci uzayacaktır. O nedenle en etkili ve güvenli olarak kullanılabilecek ürün kantaron yağıdır. Yanık izlerinin hafiflemesinde bitkisel olarak ilk denenecek üründür. Tıbbi tedavi olarak iz azaltma amaçlı contraktubex krem 2x1 kullanımını en çok tercih ediyoruz. Kullanım süresinide kabuklar düştükten sonra 3 ila 6 ay arası olarak tavsiye ediyoruz. Piyasada renk açıcı yani depigmentasyon yapan expigment isimli bir krem mevcut ve bazı kişiler bu kremi tavsiye edebilir ki bu çok sakıncalı ve bir o kadar yanlış bir seçimdir. Olaki tavsiye eden olursa asla doktor kontrolü olmadan kullanmayın. Çay ağacı ve cadı fındığı yağı konusunda bir fikrim yok ama sizin araştırmacı kimliğinize fazlasıyla güvendiğimi için pek fazla yorum yapmayacağım. Bu konuda en kısa sürede yoğunlaşacağıma emin olabilirsiniz. İşlemden 2 ay sonrasında 10 faktör güneş kremi ile güneşlenme izlerin hızlıca düzelmesinde yardımcı olacaktır. Bazen solaryum konusunda sorular geliyor ki ben fazla tercih etmiyorum zira kullanılan lambaların uv endeksleri güvenlik sınırına uygun mu değil mi bilmek mümkün değil. Çin malı ucuz cihazlarla yapılan işlemlerde yanıklar ve hatta ilerleyen zamanlarda cilt kanserleri gibi riskler mevcut. Bundan 8 yıl önce solaryumda olan 2. derece yanık ile takip ettiğim bir hasta solaryuma bakış açımı değiştirdi. Bu nedenle doğal güneşlenme her zaman tercihimdir. Ayrıca yara iyileşmesinde protein ve c vitamini başta olmak üzere çinko selenyum gibi eser elemetlerin önemi büyük. Ancak çok aşırı bir takviyeye gerek yok. Günlük beslenmenizde protein ve meyveleri ihmal etmezseniz, sigaradan uzak durursanız zaten yara iyileşmeniz yeterli hızda olacaktır. Şeker hastalığı, kansızlık, sigara kullanımı, bazı eser element eksiklikleri olmadığı sürece yara iyileşmeniz normal seyrinde olacaktır. Saygılarımla

    Op.Dr.Kadir Aksu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Kadir Bey, ben yanak üstü ve kaş arasına iğneli epilasyon yaptırmak istiyorum. Bu aylarda yüze iğneli epilasyon yaptırmak cilde zarar verir mi? Ayrıca hafta içi bir güne randevu almak için 2 hafta önceden mi iletişime geçmek gerekir?
  • GranmaInternacional G kullanıcısına yanıt
    Syn granmalinternacional iğneli işlemi sonrası yara izlerinin erken geçmesi için en az 2 ay güneşten korumanız gerekir. Bu nedenle güneşin yoğun olduğu dönemlerde düzenli güneş kremi kullanmak sureriyle işlem yapmak mümkün. Ancak daha az risk olsun istiyorsanız sonbaharda başlamak daha mantıklı olur. Randevu için 10 15 gün önce 0506 114 91 11 nolu telden bize ulaşabilirsiniz. Saygılarımla

    Op.Dr.Kadir Aksu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prisoner9 P kullanıcısına yanıt
    Prisoner9 bu uzun mesajınız için öncelikle teşekkür ederim. kabuklar düştükten sonra dediklerinizi deneyip sonuç aldığım zaman tekrar yazacağım buraya herkesi bilgilendirmek amacıyla fakat Kadir Hocam iğneliden sonraki 3 gün boyunca Furacin adlı bir krem kullanmamı tavsiye etti. Siz sadece aloe vera mı kullanıyorsunuz yoksa furacin ve aloe verayı birlikte mi?

    Yibo, izler illaki oluyor iğneli işleminden sonra olmaması mümkün değildir çünkü yakma işlemi yapılıyor ama iğnenin ulaşabilceği nokta "dermis" denen yani kalıcı iz bırakan alana ulaşmadan "epidermis" denen alanda işlemi gerçekleştiriyor. bu da demektir ki izler geçiçi.(ancak yine de kalıcı bir iz kalma durumu meydana gelebilir mi, ne gibi etkenler sonucunda oluşabilir bilmiyorum. bu yüzden bildiğim kadarıyla hiçbir koşulda o izle kalıcı olmaz). fakat ne kadar bir süreçte geçer bu size kalmış en kötü ihtimali düşünelim her ayda bir katman yenilenmesiyle epidermis alanda yaklaşık 6 ayda izler geçer diye düşünmekteyim. hem kendi yaptığım araştırmalara hem de kadir hocamdan aldığım bilgiler dahilinde paylaşıyorum. ama size tavsiyem eğer hala başlamadıysanız epilasyon işleminei iğneliden başka alternatif aramınızı önermem.
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.