Şimdi Ara

ERKEKLER METRO İSTANBUL'DA ÇALIŞAMAZ!!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
3
Favori
15.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tabi canım erkekler sadece maden ocaklarında, hammallıkta, ağır bedenin ağzına sıça işlerde çalışşsın. biz eşşeğiz ya...

  • Konu iyice ikimiz arasında geçen tartışmayla dolacak ama neyse (isterseniz özel mesaj yoluyla daha akıcı konuşabiliriz). İlk olarak insanları "algı kasma" ve daha önceki eşitsizlikler için sessiz kalmakla itham etmek onların fikirlerinin içeriğini dinlemeyip suçlu ilan etmek günümüzde de siyasetçilerin çok kullandığı bir yöntem ama ben ne siyasetçiyim ne de bir siyasetçinin fedaisi, o yüzden size karşı bu yöntemleri kullanmayacak ve sadece fikirleriniz üzerinden tartışmayı sürdüreceğim. Bu arada diğer eşitsizliklere sessiz kaldığım da iftiradır ama o ayrı bir konu.


    Yazı iyice tekrara dönecek ama anlaşılması için tekrar tekrar yazmak zorunda kalıyorum. Eski yönetimin bir cinsiyet lehine istihdam yaratmasıyla şu anki durum aynı değil, bunu hepimiz farkındayız, şu anki yönetim fazla sayıda kadın istihdam ederek mevcut çalışanlar arasında tekrardan cinsiyet eşitliğini sağlamaya çalışıyor, olaya bu şekilde baktığınızda güzel bir hamle peki ya şu an işe girmek isteyenler için düşünürsek yine aynı şeyleri söyleyebilecek miyiz? AKP döneminde yaratılmış olan eşitsizliği gidermeyi şu anki işe alımda tekrar eşitsizlik yaratarak sağlamaya çalışıyorsunuz.


    Bakın, ayrımcılık bir grup lehine/aleyhine yapılan davranışa denir, şu an belediye işe alım sürecinde bir gruba ayrımcılık yapıyor, evet bunu iyi niyetle yapıyor (umuyorum), evet istihdam oranı eşitlendiği zaman bu ayrımcılığı bırakacak ama bu işe girmek isteyen bir erkek olarak beni neden bağlasın (farazi konuşuyorum). Ben şu an sırf erkek olduğum için işe giremiyorum. Artık insanları grup halinde düşünmek yerine bireyi ön plana koymamız lazım, yani erkekler ve kadınlar olarak iki farklı grup değiliz. Geçmişte istihdam edilen erkekler benim suçum değil, sırf onlarla aynı cinsiyeti paylaşıyorum diye bunun bedelini işe giremeyerek ödemek de bana yapılan bir ayrımcılıktır, geçmişte fazla erkek istihdam etmiş olmalarının bana şu an herhangi bir getirisi yok sonuçta, değil mi? Bunun doğrusu nedir hadi düşünelim, yeni istihdamda mümkün olduğunca eşit sayılarda kadın ve erkek istihdam edersiniz, böylece kimse haksızlığa ve ayrımcılığa uğradığını hissetmez ve süreç içerisinde eşitliği sağlamış olursunuz. Hatta hadi sizi kırmayalım 60'a 40 gibi aşırıya kaçmayacak oranlarda da istihdam yapabilirsiniz. Ama 92'ye 8 gibi bu kadar uçuk farklarla kadın istihdamı yapmanız için ülkede ciddi bir işsizlik değil kadın işsizliği sorunu olması lazım ama TÜİK Haziran 2020 verilerine göre baktığınız zaman kadın işsizliği %14.5 iken erkek işsizliği %12.9 çıkıyor yani işsizlik konusunda kadınlarla erkekler arasında bir uçurum yok (istihdam ayrı bir konu).


    Ayrıca ortada ciddi bir üslup sıkıntısı var. "Erkekler de X olabilir" sloganı "Kadınlar da X olabilir" şeklindeki cinsiyetçi sayılabilecek cümleye bir atıftır ve evet cinsiyetçi bir atıftır. Ben kendi adıma cinsiyetçiliğin önüne geçmek için "kız gibi", erkek gibi", "erkek sözü" vb. kalıpları dilimden atarken ve bunu tamamen kendi rızamla yaparken birilerinin mağduru oynayıp bana karşı cinsiyetçi kalıplar kullanması da beni gerçekten irite ediyor.


    Sonuç olarak mesele kadın çalışan alınması değil, 92'ye 8 gibi uçuk farklarla kadın çalışan alınması, üstelik hem kadınlar hem de erkekler bu pozisyona başvururken ve benzer oranlarda işsizlik sıkıntısı çekerken. Umarım yazı yeterince açıklayıcı olmuştur.





  • aydınlanmacı faşizm dedikleri tam olarak bu.


    liyakat yok, pozitif ayrımcılık var.

    %92 kadın istihdam oranı. kimbilir kaç erkeğin hakkı yendi?

  • Genel bi rezalet. Yok şirketimizde kadın oranı şu, mecliste kadın oranı bu. Kardeşim kim ehilse, liyakatlıysa onu alacaksın. At pazarından mal mı seçiyorsun, illa kadın olsun erkek olsun vs. Bi de sapık işyerleri var, asistan alacak illa kadın. Allah allah erkek yapamıyor mu? Kanadada vs yasak bunlar. Ne kadar dingil bi ülkeyiz ya. Sağcısı ayrı solcusu ayrı. Hepsi birbirini eleştirir ama aynı boklar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Battlefield Maşuku B kullanıcısına yanıt
    Yemin ederim o kadar doğru, o kadar doğru ki... Hele yöneticiniz kadınsa yandınız!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İşe alımların yüzde 92 si demiş. Aciklamaya göre:
    Diyelim mevcutta 100 şoför var. 92 erkek 8 kadın olur
    25 adet yeni aldık diyelim. 23 kadın 2 erkek olur.
    Toplamda 94 erkek, 31 kadın oldu. 31/125= yuzde 25 kadın oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/149544554#149544554 bu arkadaş tam olarak anlatmış durumu yazıyı okursan dediğin durumun da sıkıntılı olduğunu anlarsın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Niye eşit olmak zorunda ? Niye eşitlik üzerinde ısrarla duruyoruz anlamıyorum. Belki eşit değil ama biz doğal olmayan şekilde eşitlemeye çalışıyoruz...İlk sayfalarda bazı arkadaşlar dengelenmesinden bahsetmiş, bu doğaya dışarıdan yapay bir müdahaleye benziyor biraz. Denge kendiliğinden oluşmuş, oluşuyor, burada eşitlikten ziyade adaletin aranması gerek.

    Erkekler ve ya kadınlar üstün demiyorum, eşit değiller diyorum. Kadınların iyi yaptığı şeyler vardır, erkeklerin iyi yaptığı şeyler vardır.


    Bir olayı değerlendirirken günümüz gerçeklerini de kaçırmamız gerek. Biliyoruz ki toplumumuz da evi maddi açıdan direk destekleyen ve çeviren erkektir. Yani kimse fantastik şeylerle " erkek evde otursun, kadın da erkeğe bakabilir ve evin geçimini sağlayabilir" gibi boş laflar etmesin. Ben bir gerçekten bahsediyorum. Pozitif ayrımcılık ile yapılan her kadın istihdam bir ailenin evine 1 ekmek giremezken 1 hanenin evine 2 ekmek sokuyor. Böyle mi denge oluyor, eşitlik bu mu ? Bu adalet mi ?


    Yerin dibine batsın böyle eşitlik, böyle adalet. Liyakat, liyakat.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 22 Haziran 2021; 0:52:57 >




  • "Ise alimlarimizin %92'si kadinlardan olusuyor," diyor. Yani kadin istihdam oranini artirip mevcudu erkeklerle dengelemek icin bir miktar cok daha fazla kadin alinmasi gerek degil mi?

    Ayrica afisler de harika olmus. Kadinlar da su olabilir, kadinlar da bu olabilir, kadinlar neden olmasin gibi gizli cinsiyetciligi icinde bulunduran soylemlere karsi hazirlanmis cok guzel afisler. "Erkekler de muhendis olabilir" afisinin sizi rahatsiz etmesinden anlasiliyor cinsiyetciligin varligi, ama yillardir bu soylemler "Kadinlar da muhendis olabilir" seklindeyken hic rahatsiz olmuyordunuz.

    Birisi de cikmis denge kendiliginden olusmus demis. Isine geldigi icin denge kendiliginden olusmus tabi, gizli cinsiyetci seni.

    Gerci kime ne anlatiyorum ben. Ulke komple fasist. Irkci fasist, toplumsal fasist, cinsiyetci fasist... Hayvanina bile fasistsiniz be. Keske ulke dunyadan silinip yok olsa tez zamanli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 22 Haziran 2021; 2:54:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hepsi aynı dönem çocuk yaparsa bak sen karmaşaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı arkadaşların sjwden gozleri dönmüş. Gerçeklik, realite, fayda, pragmatizm vb hiçbirsey umurlarında değil. Kendi yapay gundemleri ile ve gerek hayatta basarıdız oldukları için halkın parası ile dengelerin içinden geçmeyi marifet sayıyorlar.

    Umarım ulke bu deliliğe sürüklenmek gelecekte. Kendi çıkarını dusunmeyip uçurumdan atlamaya kosa kosa giden erkeklerden oluşma bir koyun durusu goruyorum. Şunu unutmayın kendi çıkarlarını savunmayan bir kesim insanın tepesine binen çok olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel bir wp grubu olsaydı yazardim. Beyler siz neyinizle neyinizi savunuyorsunuz. Her yerde erkek egemen oluyor da bir yerde de kadın olsun ne olacak. Oldu diyelim ne olacak. Bu zamana kadar İSPARK ta hep erkek çalıştı o zaman da sorguladiniz mi la. Yeri gelince herkes konuşur tabi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rezillik, sırf bu yüzden imamoğlu'na oy vermeyeceğim.


    Umarım karşıma aday diye bunu çıkarmazlar. Ben artık adam akıllı birini istiyorum.

  • Zuko kullanıcısına yanıt
    Belediyenin çalışan cinsiyet eşitleme diye bir görevi yoktur. Halkın parası ile kadınları veya erkekleri kayıramaz. O kadınlardan daha fazla o görevi hak eden erkeklerin hakkı yendi. Babasının şirketi olsa isterse hiç erkek almasın beni bağlamaz. Ama halkın parası ile bunu yapamaz. Aynı afişlere kadın yerine erkek erkek yerine kadın yaz yine aynı tepkiyi veririm. Sen benden çok tepki verirsin hatta, ama buna susmak ve haklı bulmak ikiyüzlülük. Kusura bakma başka tanım bulamadım. Eski yönetim kadınlara haksızlık yaptı şimdi biz de erkeklere haksızlık yapalım eşitlensin mantığı yanlıştır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Klasik sjw vakası.. Toplumu ne güzel dejenere ediyorlar valla. Kadın hakları ayağına eli ekmek tutan erkek bırakmayacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cinsiyet eşitliği goygoyu altında pozitif ayrımcılık isteyen feministlerin başarısı, İmamoğlu zaten popülistin teki, rte'nin gençlik hali.

  • Battlefield Maşuku B kullanıcısına yanıt

    İş hayatımda ortam hakkında öğrendiğim temel tespitlerden birisi maalesef.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel proje de , tutmayacak zira birbirlerini yiyecekler

    Istisnasiz iş hayatında tüm kadınlar "ben kadinlarla calisamiyorum, erkeklerle calismak daha rahat" diyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baştan söyleyeyim,ilerici,laik,demokrat bir kişiyim kendimce...Bence bizimki gibi işsizliğin zirvede olduğu ülkelerde öncelik erkeklerin çalışması şeklinde olmalı...Fakat kadın da ev işleri çocuk falan filanla uğraştığı için kadına da sigorta yapılmalı...Bu sigorta bedelinin de yarısı eşten yarısı da devletten karşılanma şeklinde olabilir...Kadın hem evinde çocuklarını güzelce yetiştirir evini çekip çevirir hem de sigortalı olup emekli olur...Güzel değil mi?

  • Chp zihniyeti basit işleri alelade göstermek

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.