Şimdi Ara

Eric Schmidt: Android daha sezgisel, iPhone'dan Android'e geçin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
3
Favori
2.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Eric Schmidt: Android daha sezgisel, iPhone'dan Android'e geçin


    iPhone'un geliştirilme sürecinde Apple'ın yönetim kurulu üyeliği ile Google'ın icra kurulu başkanlığı görevini yürüten, şu anda da Google'ın başkanlığını yapan Dr. Eric Schmidt, ABD'deki tatil dönemi öncesinde iPhone'dan Android'e geçmeyi planlayan teknoloji severler için harekete geçti.


    Google+ hesabı üzerinden "iPhone'dan Android'e Geçiş" isimli yazı yayınlayan Dr. Eric Schmidt, iPhone kullanıcılarına Galaxy S4, Droid Ultra ve Nexus 5'i önererek başladığı yazısında iPhone'dan Android'e geçerken yapılması gerekenleri kaleme aldı. Eric Schmidt, PC-Mac farkına değinerek Apple'ı kalbinden vurduğu yazısında şu satırlara yer verdi:



    "Birçok arkadaşım iPhone'dan Android'e geçiyor. Samsung (Galaxy S4), Motorola (Verizon Droid Ultra) ile Nexus 5 daha hızlılar, daha sezgisel arayüze ve ekrana sahipler. Hepsi iPhone kullanıcıları için mükemmel birer Noel hediyesi.


    Burada, bu geçiş esnasında önerdiğim bazı adımları paylaşıyorum. PC'den Mac'e geçip bir daha geri dönmeyen insanlar gibi, iPhone'dan Android'e geçtikten sonra bir daha geri dönmek istemeyecek ve her şeyiniz bulutta olacak, yedeklenecek. Birçok seçeneğiniz var. Son araştırmalar gösteriyor ki dünyanın %80'i Android'i benimsiyor."



    Eric Schmidt, kısa bir süre önce de Android'in iOS platformundan çok daha güvenli olduğunu söyleyerek dikkatleri çekmişti.


    Eric Schmidt'in iPhone kullanıcılarını Android platformuna çekme çabası sonuç verecek mi bunu zaman gösterecek. Bilindiği gibi birçok araştırmaya göre iPhone kullanıcılarının çok büyük bir bölümü, yeni telefon alma durumunda tercihlerini iPhone'dan yana kullanıyor.


    Apple'ın 2007'deki ilk iPhone lansmanında Steve Jobs'la birlikte Google CEO ve Apple yönetim kurulu üyesi olarak sahneye çıkma fırsatı yakalayan Eric Schmidt, Apple'ın iPhone'u geliştirdiği 2006-2007 yılları arasında Steve Jobs'un tavsiyesi ile yönetim kuruluna girmişti. Birçok uzman, Eric Schmidt'e Apple içerisinde görev vermeyi, Steve Jobs'un son 10 yılda yaptığı en büyük hata olarak değerlendirmişti. Eric Schmidt, 2009 yılında Apple ile Google'ın birbirlerine rakip olduğu gerekçesiyle Apple'daki görevinden ayrılmıştı.








  • eyvallah eric reyiz

  • Çok objektif bir açıklama yapacağım.

    Android açık kaynak kodlu bir işletim sistemi. Bunun avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Android cephesinde, android işletim sistemini kaliteli bir şekilde kullanmak istiyorsanız kesinlikle amiral gemilerini alacaksınız. Onun dışındaki cihazları alıpta androidi kötülemeyin. Eğer amiral gemileri alıp, doğru düzgün kullanırsanız android iyidir. Ama dezavantajlarını da saymaya gerek yok.

    iOS ise kapalı kaynak kodlu bir işletim sistemi. Her ne kadar son günlerde stabilite konusunda tam olarak iyi olmasa da android'e nazaran çok daha iyi. iOS tarafında sadece Apple cihaz sunduğu iOS cihazları aldığınız, Android cihazlarına nazaran daha şanslı oluyorsunuz. Bunun başlıca sebepleri ise Marketteki ürünlerin bolluğu, virüssüz ve kararlı bir işletim sistemi.

    Sonuç olarak istediğimiz kadar Android ve iOS işletim sistemini karşılaştırabiliriz. Kararlılık, temiz ve düzenli ve kapalı kaynaklı bir işletim sistemi istiyorsanız iOS, Açık kaynak kodlu, ben istediğimi yaparım, özgür olmak istiyorum vs. diyorsanız Android'i tercih etmelisiniz.

    Not:Jailbreak yöntemi ile iOS'u kırabilirsiniz ama ben genel özelliklerini söylüyorum.

    Not:Eğer tablet düşünüyorsanız android cephesine hiç bakmayın. Tablet cephesinde iOS birinci.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fear of the Dark -- 25 Kasım 2013; 12:40:37 >




  • "PC'den Mac'e geçip bir daha geri dönmeyen insanlar gibi, iPhone'dan Android'e geçtikten sonra bir daha geri dönemeyecek" Adam doğru söylemiş.

    iPhone hala iyi bir telefon ama yeni nesil androidler hem hız hemde os olarak iphonela yarışabilecek telefonlar oldular. Program sıkıntısınıda atlattı. En önemlisi de hafıza kartı takılabilen şarj aleti (micro usb) nerdeyse her evde, işyerinde bulunabilen bir cihaz kullanmak varken artık iphone tek tüfek değil...
    bilgisayar mac, tablet ipad olabilir ama telefonda tahtını kaybetmese de paylaşmak zorunda iphone... gelecek androidin gözüküyor

  • Android iphone den daha mı güvenli ?????



    Bir android kullanıcısı olarak biraz enteresan geldi !!!!!!!

  • Yazılım geliştiriciler --X-- Markalar
    Anlaşılan yazılımcılar markaları da aşıp tek güç olma peşindeler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android daha güvenli

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonumun ios isletimli olmasini isterdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güvenli mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Androidin özgürlüğünü IOS vermez,IOS'in stabilitesi ve güvenliğini de android vermez,bu bu kadar basit.IOS'in stabilliğine laf yok ama güvenli olmasının tek sebebi kendini tüm dünyaya kapatması,diğer yazılım ekosistemleriyle her türlü iletişimi reddediyor,tabi ki güvenli olur.Androide de şu eleştiriyi yapmak istiyorum,bugün tabletler telefonlar 1.9,2.0 ghz leri görüyorsa ve artık 4 gb RAM'deb bahsediliyorsa o sistem canavardır,hantaldır,eksiğini donanımla kapatmaya çalışan bit sistem olmuştur,artık androidin 1.3 ghz ve 2 gb RAM ile çok rahat kullanılabilen tabiri caizse akan bir sistem olması lazım,zamanı geldi de geçiyor...

  • iPhone'un geliştirilme sürecinde Apple'ın yönetim kurulu üyeliği ile Google'ın icra kurulu başkanlığı görevini yürüten

    sonrasini okumadim.
  • Android'e en teknoloji uzağı insan bile virüs tuzağı hazırlayabilir. Düşünelim ucuz bir NFC kart aldık, içine virüslü link koyduk arkadaşın telefonuna aktardık

  • Daha güvenli demek 😄

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • afedersiniz ama kimse böyle bir mallık yapmaz.yapsa bile samsung ve nexusa geçmemeli.

  • iPhone'dan Android'e geçtikten sonra bir daha geri dönmek istemeyecek ve her şeyiniz bulutta olacak, yedeklenecek. Birçok seçeneğiniz var. Son araştırmalar gösteriyor ki dünyanın %80'i Android'i benimsiyor.

    Sen android kullanıyorsun diye tüm Dünya Android'in iyi bir sistem olduğunu göstermez eric. Reklam kokan hareketler bunlar. Ayrıca son bağımsız sitelerin araştırmaları kullanıcıların Android'den Windows Phone, iOS'a geçtiğini gösteriyor. 'iPhone'dan Android'e geçtikten sonra bir daha geri dönmek istemeyecek' buraya koptum Al bakalım kim nereden nereye geçiyor:

    Eric Schmidt: Android daha sezgisel, iPhone'dan Android'e geçin



    Bunları ben değil veriler söylüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AF373BF5 -- 25 Kasım 2013; 12:51:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Apple A7'nin android tarafinda gecemedigi bir telefon kaldimiydi? ;D

  • Android gibi bir çöp işletim sistemi olan telefon kullandığım için her gün sövüyorum. Marka/model fark etmiyor, kitlenmeyen, kendi kendine kapanmayan, donmayan androidli telefon henüz görmedim. Yok diyen de yalan söyler zaten. Varsın özgürlük onların olsun, IOS gibi kararlı ve kaymak gibi çalışmadıktan sonra öyle özgürlüğün ne anlamı var. En yakın zamanda Samsung ve Android çöplüğünden, rezaletinden kurtulup iPhone'a geçiş yapacağım inşallah.

  • android alan işletim sistemi güvenli diye almıyorki. suya toza dayanıklı iyi kameraıs olsun diyenler sony alıyor, daha hızlı veya kalem(note serisi) olsun diyenler samsung, daha kaliteli ses ve malzeme diyenler htc, daha iyi ekran ve pil diyenler lg, daha ucuz ve iyi malzeme diyenler huawei, hem ucuz olsun hem işimi görsün diyenler gm discovery vs bu böyle devam eder gider. android'i özelleştiren şey farklı firmaların sundukları yenilikler ile farklı rekabet ortamlarını bulabiliyor olmaları. Ben innovasyonu seven yeniliklere açık bir adamım. Apple şu ana kadar beni cezbedecek bir cihaz sunabilmiş değil. Sony den Lg ye sonra samsung'a sonra tekrar sony ye en son şimdi de lg e döndüm. bu iş böyle hangisi iyi birşey sürer kafama yatarsa onu alırım.

  • Guncelleme, stabilite ve kolaylik anlaminda hala IOS un gerisinde. Apple da calissaydi IOS i overdi. Ne demesini bekliyordunuz IOS daha mi iyi diyecekti?

  • Android de rehber 15 saniyede açılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.