Şimdi Ara

Erdoğan: Valilere 'Üzerlerine Gitmeyin' Talimatı Verdik, Silahlar O Zaman Geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinde valilere 'baskı yapmayın' talimatı verdiklerini ve bunun terör örgütü tarafından istismar edildiğini söyledi.

Erdoğan: Valilere 'Üzerlerine Gitmeyin' Talimatı Verdik, Silahlar O Zaman Geldi,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin olarak "Çözüm Süreci içinde valilerimize bazı bizim tavsiyelerimiz olmuştu, yani 'sakın böyle bazı ufak tefek konularda sıkıştırmayın, üzerlerine gitmeyin' vesaire diye. Güvenlik güçlerimizi de valilerimiz doğrusu o noktada biraz baskıyı aldılar diyebilirim. Niye? Yani devletin bu noktada ciddi bir baskısı yok, dolayısıyla bu bölgede de özellikle benim Kürt vatandaşlarım 'Bize işte devletin baskısı var, şunu var' demesin diye elinden o kozu alalım istediler. Bu bir iyi niyetti fakat bu iyi niyet ne yazık ki ciddi manada istismar edildi ve o süreç içinde ülkemize ciddi manada bir silah girişi oldu." dedi.

Erdoğan, TRT'de yayımlanan "Cumhurbaşkanı'nın Gençlerle Buluşması" isimli programda gençlerin sorularını cevapladı.

Erdoğan çözüm sürecinde yaşananlarla ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı.

"VALİLERE 'ÜZERLERİNE GİTMEYİN' DEDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Demokrasinin güzelliği burada zaten. Bu fırsatı yakalayınca millet hemen o cezalandırmayı yaptı. Neticede gelinen nokta şu andaki durum oldu. Fakat terör, bu defa farklı bir şekilde kendine istikamet çizdi ve baktılar ki halktan belli destek yok, öyleyse bir sindirmeyi daha farklı yapacağız, nasıl yapacağız? Şu andaki yaşadığımız tabloyla, çünkü o Çözüm Süreci içinde valilerimize bazı bizim tavsiyelerimiz olmuştu, yani 'sakın böyle bazı ufak tefek konularda sıkıştırmayın, üzerlerine gitmeyin' vesaire diye. Güvenlik güçlerimizi de valilerimiz doğrusu o noktada biraz baskıyı aldılar diyebilirim. Niye? Yani devletin bu noktada ciddi bir baskısı yok, dolayısıyla bu bölgede de özellikle benim Kürt vatandaşlarım 'Bize işte devletin baskısı var, şunu var' demesin diye elinden o kozu alalım istediler.

"İYİ NİYETİMİZ İSTİSMAR EDİLDİ, SİLAHLAR O SÜREÇTE GİRDİ"

Bu bir iyi niyetti fakat bu iyi niyet ne yazık ki ciddi manada istismar edildi ve o süreç içinde ülkemize ciddi manada bir silah girişi oldu. Çünkü bizim sınırlar biliyorsunuz, çok çok uzun. Sadece Suriye sınırı 911 kilometre. Irak sınırına bakıyorsunuz, Irak sınırı hakeza 350 kilometre, İran sınırı var bütün buralardan girme şansı var. Bunu da bunlar bu şekilde değerlendirdiler." şeklinde konuştu.

OPERASYONLARIN FAYDASI

Yapılan operasyonlarda evlerin bodrumlarından, rögarların altında silahlar çıktığını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"O bakımdan bu operasyonların faydası çok çok fazla oldu. Bu operasyonlarla birlikte düşünün, sözde mezarlıklar kurdular, bu sözde mezarlıklar, aslında çok manidardır, tabutların içinde bunlar silahlar sokmuşlar Türkiye'ye. Tabii bu konu da manidardır, yani nasıl yapıldığı, nasıl bunlar gözden kaçtı, buralar tabii sınırlarda normal giriş kapılarından olan şeyler değildi. Giriş kapılarının dışındaki bölgelerden girişler yapıldı ve bu sözde mezarlıklar, içinde ibadethane diye kurulan yerler aslında ibadethane değil sonradan bunlar da ortaya çıkıyor.

"MAHKEMELER KURUP TAHSİLAT YAPTILAR"

Nedir? Bakıyorsunuz kimisi yargılama için bir mahkeme gibi kullanıldı, kimisi güya ibadethane diye kullanılıyor, kimisi oralar adeta yargılamanın dışında maliye gibi tahsilat bölümü olarak kullanılıyor. İnsanlar toplanıyor, esnaf oraya götürülüyor, orada 'senin şu kadar cezan var, bunu ödeyeceksin' deniyor ve kabir diye kurulan yerlerin de bir kısmının içinde yine bu tür silahlar söz konusu ve tabii bunların operasyonlar başlatılınca üzerine ciddi manada gidildi. Bütün buraların hepsi tek tek yıkıldı ve bunlar başladıktan sonra tabii bir defa oralardaki üstünlüğü bir defa kesinlikle bölgede yönetim, bölgedeki valilikti, askerimizdi, polisimizdi, köy korucularımızdı, hep birlikte almış oldular ve bu operasyonlar süreci içinde de şehitlerimiz oldu, 300'ü aşkın şehidimiz var ama bu arada da nereden bakarsanız bakın bire 8, bire 10 onlardan da tabii etkisiz hale getirilenler oldu. Bu süreç, bu kararlılıkla devam edecek. Yani buradan asla taviz vermemiz mümkün değil. Ankara'da yaşananlar var, İstanbul'da yaşananlar var. En son şu anda Galatasaray-Fenerbahçe maçıyla alakalı da aldığımız bazı ciddi istihbarat bilgileri üzerine, önce bir seyircisiz oynatmayı düşündük ama daha sonra yeni bazı istihbaratlar gelince bu istihbaratla ön alınan bilgilerle örtüştüğünü görünce bunu her iki kulübün başkanlarıyla da arkadaşlarımız görüşmek suretiyle 'bunu ileri bir tarihe erteleyelim' dediler ve böylece bu maçı da ileri bir tarihe ertelemiş olduk."

http://www.sondakika.com/haber/haber-erdogan-valilere-uzerlerine-gitmeyin-8280540/

• "Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinde valilere 'baskı yapmayın' talimatı verdiklerini ve bunun terör örgütü tarafından istismar edildiğini söyledi. "

Bunu söyledikten sonra hiç bir AKP li gelip burada artan terörün sorumlusu biz değiliz demesin.

Bu bir itiraftır. Bugün yaşanan şehir savaşlarının ve sokakları ele geçirmek için canını veren şehitlerimizin kanları bu iktidarın ellerindedir.

Muhalefet PKK ile görüşmeyin, gelin mecliste konuşalım derken, sizden öğrenecek değiliz diyordunuz. Alın şimdi bütün sorumluluğu...

vay be kimler yönetiyor ülkeyi yada yönetemiyor!
  • Erdogan cok iyi niyetli davrandi. Kendisinin amaci belki anlasma olurda su terorden kurtuluruz diye tum bunlari yapti ama olmadi. Kendisi de artik bunlarla anlasma olmayacaginin farkina varmistir umarim. Yaptigi bu seyi anliyorum ama bir daha olursa kabul edilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C302EA147 -- 22 Mart 2016; 22:39:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar süreci başlattıklarında ne olursa olsun süreçten vazgeçmeyeceğiz, başarısız olursak bedelini biz ödeyeceğiz, siz değil diye muhalefeti azarlıyorlardı. E hadi bi zahmet bedelini ödeyin bu vatana ihanet sürecinin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Kural Disi Konu Destroyer
    I am not a robot. That wasn't flesh maybe. It's 3:36

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Erdogan cok iyi niyetli davrandi. Kendisinin amaci belki anlasma olurda su terorden kurtuluruz diye tum bunlari yapti ama olmadi. Kendisi de artik bunlarla anlasma olmayacaginin kesin farkina varmkstir umarim. Yaptigi bu seyi anliyorum ama bir daha olursa kabul edilemez.

Eli silahlı terörristlere karşı neyin iyi niyeti bu diye sormazlar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Erdogan cok iyi niyetli davrandi. Kendisinin amaci belki anlasma olurda su terorden kurtuluruz diye tum bunlari yapti ama olmadi. Kendisi de artik bunlarla anlasma olmayacaginin kesin farkina varmkstir umarim. Yaptigi bu seyi anliyorum ama bir daha olursa kabul edilemez.

Kurban olayım ya mantıktaki iyi niyete bak. Sen meleksin, Erdoğan senden daha melek. Nasıl kandırmışlar garibimi. Allah allah.

• quote:

Neyin iyi niyeti bu pkknın silah yığmasına göz yummak mı iyi niyet yoksa hainlik mi?

• BOP eşbaşkanıydım ülkeyi böleceklerle ortak oldum ülkeye silahlar getirirken bilgim dışında getirilmesi mümkün değil, teröristleri dağdan indirip onları aklayan mahkemeler kurdum, kck lıları serbest bırakarak ülkeyi iç savaşa sürükleyecektim....demesi gerekiyor. Ha sonra ne oldu onu anlat sen, kafama saksı düştü, asker uyardı, tehdit edildim,derin devlet beni uyardı bende CIA'yi kandırdım vs de gerçekleri anlat Erdoğan, bize masal anlatma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi high speed dirt -- 21 Mart 2016; 11:14:42 >

sen iyi niyet tanimini guncelle bence.

ha anlasma yapilirdi cozum sureci icinde ulkeyi terketmeye kalkan teroristlere birsey yapilmasin diye talimat verdik deseydi desteklerdim ama bir terorist bir ulkeye silah depolarsa kusura bakmayinda bu silahlarla saklambac oynayacagi icin depolamiyordur. bunu herkes bilir. bunu iyi niyet olarak goren kisilerinde niyetinde art vardir. baska aciklama olamaz.

Orijinalden alıntı: SultanApex

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinde valilere 'baskı yapmayın' talimatı verdiklerini ve bunun terör örgütü tarafından istismar edildiğini söyledi. "

Bunu söyledikten sonra hiç bir AKP li gelip burada artan terörün sorumlusu biz değiliz demesin.

Bu bir itiraftır. Bugün yaşanan şehir savaşlarının ve sokakları ele geçirmek için canını veren şehitlerimizin kanları bu iktidarın ellerindedir.

Muhalefet PKK ile görüşmeyin, gelin mecliste konuşalım derken, sizden öğrenecek değiliz diyordunuz. Alın şimdi bütün sorumluluğu...

Şimdi soruyorum sana terör masada bitseydi daha iyi olmaz mıydı? tayyip terör bitsin dedi kimse ölmesin dedi sonuna kadar direndi adam ne yapsın ya karşıdaki hain olunca. Koskoca rusya bile cecenlerle masada bitirmiş savaşı

Şimdi tayyip kökünü kaziyacak adam cikti acikmala yapti merak etme sen sadece pkkyi vurdugu icin devletine destek çık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pemaxs -- 21 Mart 2016; 11:08:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• şu rabia'ya ağladığınızın, filistin'e üzüldüğünüzün 10'da biri kadar türk askerine üzülseydiniz. bu günlere gelmezdik!

• teröristle AYNI MASAYA oturdumu, bitmiştir. benim için dağdaki teröristten farkı yoktur. ölen askerlerin ailelerinin ahını almıştır bitti. ne demek kandırıldık dağdaki terörist koca devlet, yöneteni kandıracak he bugün rusya ile masaya otursak donumuzu alırlar yani.

Masada bitmesini herkes ister, ama PKK ile masaya oturacaksan önce PKK silah bırakacak. Örgüt silah bırakmandan devlet onu muattap almaz; alırsa bu noktaya gelirsin. Rusya çeçenlerde masaya oturdu ama çeçenleri o masaya zorla oturttu. Bizimkiler gibi Oslo da başkanlık verin Apo ya ev hapsi demedi. Arada dağlar kadar fark var.

Biz devletimize, PKK bölgeden haraç toplayıp yığınak yaparkende sahip çıktık, sizing bundan korkunuz olmasın. Tayyip bu işi yapacaksa once sorumluluğunu kabul edecek, bakalım halk ona görevi verecek mi? Öyle feto yu suçla, CHP ye çamur at olmaz. Çıkacak adam gibi kandırıldık, sorumluluk bizdedir diyecek. Sonra temizleyebilirse temizlesin... Öyle sanki yeni iktidar gibi ben bunu temizlerim demek halkı salak yerine koymaktır. 14 yıldır iktidardasın ben temizlerim ne demektir?

Devletime sahip çıkayım? peki ne yapatım? Söyle yapacam. Elinde devletin tüm gücü olanlar yıllarca ve hukuksuzca örgüte göz yumdu diye bana mı hesap soruyorsun? Hesap sorulacak adamlar şu anda hala iktidar, git onlardan hesap sor...

• quote:

Orijinalden alıntı: pemaxs

quote:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinde valilere 'baskı yapmayın' talimatı verdiklerini ve bunun terör örgütü tarafından istismar edildiğini söyledi. "

Şimdi soruyorum sana terör masada bitseydi daha iyi olmaz mıydı? tayyip terör bitsin dedi kimse ölmesin dedi sonuna kadar direndi adam ne yapsın ya karşıdaki hain olunca. Koskoca rusya bile cecenlerle masada bitirmiş savaşı

Şimdi tayyip kökünü kaziyacak adam cikti acikmala yapti merak etme sen sadece pkkyi vurdugu icin devletine destek çık

Siz olayı anlayamamışsınız açıkça pkknın silah yığdığı biliniyordu buna göz yumuldu daha neyin süreci bu, ortada barış fln yok çözüm süreci mi pkkyı güçlendirme sürecimi anlayamadık

• quote:

Bir daha olsa da bu millet yine yer

Masada bitmesini herkes ister, ama PKK ile masaya oturacaksan önce PKK silah bırakacak. Örgüt silah bırakmandan devlet onu muattap almaz; alırsa bu noktaya gelirsin. Rusya çeçenlerde masaya oturdu ama çeçenleri o masaya zorla oturttu. Bizimkiler gibi Oslo da başkanlık verin Apo ya ev hapsi demedi. Arada dağlar kadar fark var.

Biz devletimize, PKK bölgeden haraç toplayıp yığınak yaparkende sahip çıktık, sizing bundan korkunuz olmasın. Tayyip bu işi yapacaksa once sorumluluğunu kabul edecek, bakalım halk ona görevi verecek mi? Öyle feto yu suçla, CHP ye çamur at olmaz. Çıkacak adam gibi kandırıldık, sorumluluk bizdedir diyecek. Sonra temizleyebilirse temizlesin... Öyle sanki yeni iktidar gibi ben bunu temizlerim demek halkı salak yerine koymaktır. 14 yıldır iktidardasın ben temizlerim ne demektir?

Devletime sahip çıkayım? peki ne yapatım? Söyle yapacam. Elinde devletin tüm gücü olanlar yıllarca ve hukuksuzca örgüte göz yumdu diye bana mı hesap soruyorsun? Hesap sorulacak adamlar şu anda hala iktidar, git onlardan hesap sor...

Tayyip büyük bir dönemden geçti feto dediğin begebmedigin adam devletin her kademesini ele geçirmiş onun savcilari değilmiydi askerleri iceri atan fetullah kolay bitecek birisi degildi şuan hala bitiremediler inanin bizim icimizkedi insanlarin bile işine son verdiler fetullah zamaninda girdi diye. Buzamana kadar devleti saten ne basbakan yonetti ne cumhur başkanı başbakanı pijama ile karşılayanida gördük. Tayyip hepsini fetullah gibi bir gücü bitirdi siz çok basit birşey gibi görüyorsunuz. Tayyibinde cok yanlislari var ben yok demiyorum ama suanda en iyi si tayyip erdoğan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.