Şimdi Ara

Erdoğan: Ne yapalım? 40 yaşında emekli mi olalım? 40 yaşında, 50 yaşında emekli mi olur? (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
2
Favori
32.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merkur M kullanıcısına yanıt
    Memlekette 12 milyondan fazla emekli var
    Sırf oy için iki bayramda 1.000tl icat ettiler
    Bu bile çok büyük yük ekonomiye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: operadakises

    Doğru demiş 40 yasinda emekli mi olunur.insan o parayı alıp yemeye utanır.
    Siyasiler hiçbir seye utanmayacak bizmi utanacağız calisirken kesilen paranin geri odenmesine.
    Şakşaktan beyniniz uyuşmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdoğan doğru diyor, şu an Türkiye'de emeklilik sınırının 65 yaş gibi uçuk seviyelerde olmasının en büyük sebebi önceki iktidarların milleti 40-45 yaşında emekli etmesinden kaynaklanıyor, böyle vatan hainliği olmaz ama iş işten geçmiş kimse hatırlamıyor tabii.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DagustuN

    Benimde anlamadığım mevzu şu.. İşveren zaten asgari ücretli bir kişi için bugün 980TL civarlarında SGK ödüyor. Bu para ödenirken bir de neden benim maaşımdan %45 kesiliyor. Saçmalık değil mi sizce de ?

    Alıntıları Göster
    Dediğim %45in içinde belirttiğin SGK var zaten... Kişi emekli olunca devlet bu parayı alamıyor üstelik birde maaş ödeyecek

    Türkiye'de maaşların düşük olmasının en önemli nedeni emeklilik-memuriyet-asgari ücret sistemleridir .Siyasetçiler bu sistemleri getiriyorum sende benim yolsuzluğumu göz yum demiştir seçmene .Türkiye'de yolsuzluklar yapılsa da bir tepki oluşmaz çünkü zaten önceden zımnen rüşvet sözleşmesi yapılmıştır seçmenle yönetenler arasında

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes 40a geldimi emekli oluyordu eskiden bu yanlıştı falan filan derizde sistem böyleydi bu adamlar eğer eski sisteme tâbi ise emekliliğini vericeksin.
    Yeni sistemle zaten çoğu kişi emekliliği göremeden ölücek 65di galiba emeklilik yaşı yani ordan boşluk doldurulur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 29 Ekim 2019; 11:17:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yok %1000 🤣🤣 emeklilik için işverenden %11 çalışandan %9 olmak üzete toplam %20 kesinti yapilir. Asgari ücret an itibari ile brüt 2558 TL, net 2020 TL. Malüllük yaşlılık ve ölüm sigortası kesintisi (yukarıda emeklilik dediğim %20'lik pay) ile birlikte işçinin brüt maaşından %5 genel sağlık sigortası için (işverenden de %7.5 daha alınır) ve % 1 işsizlik sigortası (%2 de işverenden) için kesilir. Sosyal güvenlik için İşçi payı toplam %15'dir. vergiler ve sosyal güvenlik primi için işçi maaşından 538 TL kesilir. Geriye net asgari ücret 2020 TL kalır. Erdoğan: Ne yapalım? 40 yaşında emekli mi olalım? 40 yaşında, 50 yaşında emekli mi olur?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 55 bari olsun 65 nedir abi, ben öğretmenim, 65 yaşında ne kadar faydalı olabilirim çocuklara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malvolorne kullanıcısına yanıt
    IQ seviye testi yapilip foruma oyle uyelik alinmali bence!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SABAH 9 AKŞAM 8 çalışıyorum.
    bide buna el satsalar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Holk

    Tamam Avrupa gibi 65-70 yaşında emekli olalım ama çalışma şartları onlarınki gibi olsun. Bugün Avrupa 35-40 saat arası çalışma sistemi konuşuyor. Bazı ülkelerde bu böyle. Türkiye resmi 44 saat ama 60-70 saat çalışıyor özel sektörde insanlar. Mobbing ve yorucu çalışma şartları çabası...
    ayrıca avrupada ortalama yaşam süresi bizden fazla. adamlar 70-80 yaşlarında spor yapıyor, dünyayı geziyor. bizde o yaşlara gelince derman kalmayacak.
  • Her ay kesilen paralarla bir is kazasi durumunda hic dusunmeden international hospital yada cleveland da rahatlikla tedavi olabilirsin hic abartmiyorum isterseniz bordronuzu bir inceleyin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayastafanos05

    Yok %1000 🤣🤣 emeklilik için işverenden %11 çalışandan %9 olmak üzete toplam %20 kesinti yapilir. Asgari ücret an itibari ile brüt 2558 TL, net 2020 TL. Malüllük yaşlılık ve ölüm sigortası kesintisi (yukarıda emeklilik dediğim %20'lik pay) ile birlikte işçinin brüt maaşından %5 genel sağlık sigortası için (işverenden de %7.5 daha alınır) ve % 1 işsizlik sigortası (%2 de işverenden) için kesilir. Sosyal güvenlik için İşçi payı toplam %15'dir. vergiler ve sosyal güvenlik primi için işçi maaşından 538 TL kesilir. Geriye net asgari ücret 2020 TL kalır.
    Ben genel ücretten bahsediyordum asgari ücretin gelir vergisi düşüktür zaten

    Yine asgari ücretlinin işverene maliyeti 3.134,04 aslında bunu gerçek maaş kabul etmek gerekir

    3.134,04 -2020=1114 (ki son son 4 ay 1912 liraya kadar düşecekti yalnız kanun değişti vergi diliminden asgari ücretli etkilenmiyor )

    1114/3134=35.5

    Son 4ay 1222/3134=39olacaktı değişiklik olmasa

    Maaş arttıkça bu oran %45i geçecektir hatta %50yi geçecektir gelir vergisi artacağı için.Asgari ücretli %15 gelir vergisi ödüyor diğer vatandaşlar %20-27-35 ödüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 29 Ekim 2019; 12:29:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu saha sağlıklı tartışmak için bir kaç bilgiye sahip olmak şart.
    *İlki aktif pasif oranı. Yani kaç çalışan kaç emekliye bakıyor. Sosyal güvenlik sistemleri genelde şöyle işliyor. Çalışanlardan toplanan primlerle o an emekli olanlara maaş ödemesi yapılıyor. İşler bir sistem için gerekli aktif pasif oranı 4+ iken bizim şu anki aktif pasif oranımız 1.9. Yani 1.9 çalışan 1 emeklinin maaşını ödemeye çalışıyor.
    *Eski sistemin sıkıntısı hem erken emeklilik, hem yüksek maaş bağlama oranı(yani toplanan primlerin ötesinde maaş ödemelerinin yapılması) hem de emeklilik için gerekli olan gün sayısının az olması.
    *2018 için Türkiyenin toplam bütçesi yaklaşık 700 milyar TL. Sosyal Güvenlik Kurumuna (sistem kendi kendine yetemediği için) hazineden aktarılan pay yaklaşık 100 milyar TL. Yani ödediğiniz her 700 TL verginin 100 TL'sini SGK için ödüyorsunuz. 65 emeklilik yaşı için bile yakın zamanda bu miktar düşmeyecek. Eğer erken emeklilik devam ederse artacak...
    *Emekli maaşı geçimlik ücret değildir. Bir riskin güvence altına alınmasıdır. Yani insanlar evlerini alırlar. Arabalarını alırlar. Çocuklarını evlendirirler, bir miktar ihtiyat akçesi biriktirirler ve çalışamayacakları yaşa geldiklerinde emekli olurlar. Aldıkları emekli maaşı ile de günlük hayatlarını idame ettirmeye çalışırlar. Bizde ise insanlar erken yaşta emekli olup emekli maaşları ile menkul, gayrimenkul mal edinmeyi, çocuk okutmayı vs.. hayal ediyorlar. Bu hiç bir zaman mümkün olmayacak.

    Emekliliğe dair kanunlara emekli olmaya hak ettiğiniz anda temas edersiniz. Çalışmaya başladığınız anda değil. Çalışmaya başladığınızda tabi olduğunuz iş kanunudur. Bu nedenle EYT'lilerin kazanılmış hak söylemi bana çok haklı gelmiyor.

    65 emekli yaşı duygusal yaklaşıldığımızda çok gelebilir ama artıları eksileri değerlendirildiğinde sistemin sürdürülebilirliği için şart. Ancak "emeklilik yaşını 65 yaptım bitti" ile bu iş layıkı ile çözülmüş olmaz. Kademeli geçiş bitinceye yani çalışanlar artık 65 yaşında emekli olmaya başlayıncaya kadar
    1. İşsizlik oranları %5-6'ya çekilmeli
    2. Kayıt dışı istihdam oranları (sigortasız, asgari ücretin altında çalıştırma) makul seviyelere çekilmeli.
    3. Kıdem tazminatları güvence altına alınmalı)
    4. İnsanlarımızı sağlıksız kılan olumsuzluklar (şekere ve hamura dayanan beslenme düzeni, egzersizsiz yaşam tarzı, sigara ve alkol vs..) ile mücadele edilmeli
    5. İş kanunun özellikle çalışma saatleri ve şartları ile ilgili hükümlerin uygulanmasını sağlayacak önlemlerin alınması

    gibi sorunların çözülmesi gerekmektedir. Ancak o zaman optimum bir uygulamaya ulaşılabilir kanaatindeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayastafanos05 -- 29 Ekim 2019; 12:39:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emeklilik için kesintiden bahsetmişsiniz. Emeklilik için işçinin işverene maliyeti olan 3134 TL'nin %20'si kesiliyor. Tüm sigorta kolları ve vergiler dahil kesinti toplamı dahi %45'e ulaşmıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayastafanos05

    Emeklilik için kesintiden bahsetmişsiniz. Emeklilik için işçinin işverene maliyeti olan 3134 TL'nin %20'si kesiliyor. Tüm sigorta kolları ve vergiler dahil kesinti toplamı dahi %45'e ulaşmıyor.
    Diğer arkadaş sadece SGK piriminden bahsedince

    Bende

    "Dediğim %45in içinde belirttiğin SGK var zaten"diye

    Belirtmiştim .Yani sadece emeklilik pirimi degil sağlık malullük pirimlerini ve gelir vergisini düşünmek gerekir

    Çünkü kişi emekli olunca gelir vergisi dahil SGK pirimi alamıyor devlet üstelik maaş vermek durumunda kalıyor


    Asgari ücretli %35.5dan başlayan oranda devlete vergi+pirim ödüyor ama gelir vergisi %20-27-35 olanlar daha fazla oluyor bu %50ye kadar gidiyor ben ortalama olarak %45 olarak belirttim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 29 Ekim 2019; 12:45:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

    herkes 40a geldimi emekli oluyordu eskiden bu yanlıştı falan filan derizde sistem böyleydi bu adamlar eğer eski sisteme tâbi ise emekliliğini vericeksin.
    Yeni sistemle zaten çoğu kişi emekliliği göremeden ölücek 65di galiba emeklilik yaşı yani ordan boşluk doldurulur
    93 staj
    96 ssk
    98 memuriyet başlangıcım

    Bana diyor ki 2032 de 56 yaşında iken emekli olabilirsin

    Oyun oynanırken kural değişmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DagustuN

    Şuan 28 yaşındayım, 29'dan gün aldım.

    2000 küsür prim günüm var. Sistemin söylediğine göre 4500 günü tamamlayıp yaş bekleyeceğim ya da 7000 günü tamamlayacağım vs vs bişeyler olacak :) 60 yaşında emekli olacağım. Bazen SGK ödemek mantıksız geliyor.
    Zaten sıkıntı yaşı beklemek herkesin 15 senede öyle böyle doluyor olmadı malulen emeklilik diye birşey var yaşlansanda asıl sıkıntı o yaşları kimse göremeyecek.

    Yani 10 insandan 5 i topu diker ha onlar almazsa eşi alır oda başka bir konu ben yemedim eşim yersine döner.

    Aslında bu emeklilik siteminde çok fazla çatlak var.Çok fazla alavere dalavere yapılacak şey var suistimal edilecek konu geçen gördüm annesinin cesedini evinde tutup 4-5 sene maaşını çeken bile varmış bak bu hollanda da olmuş türkiyede de buna benzer olay çoktur.

    Denetim şart.Birde kızları boşanmış gibi görünüp para koparabilir böyle bir açıkta var.
  • yasaluyari kullanıcısına yanıt
    Doğru bende karşıyım buna o kadar insan ne yapıcak emeklilik beklerken? çoğuda işsiz kalıcak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 40 veya 50 yaşında emekli olmak değil bu sağlık probleminden dolayı çalışmaya elverişli olamayan ve işsiz bir çok insan var bunlar daha titizlik ile emekli edilsin .

    Sağlık probleminden dolayı erken emekliliğe müracaat eden insanlar işi şansına bırakıyor resmen emekli olma ümidi ile emekli olmak için gidiyor torpili olan kısa sürede emekli ediliyor heyetten aldıkları fazla %li torpilli raporlar ile emekli olan insanlar var buna dikkat edilsin ve adaletli davranılsın .bu konuda kamu spotu ile insanlar insanlara bilgi verilsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.