Şimdi Ara

erdoğan konuşuyor suriyelilere vatandaşlık vereceğiz 2017 [suriyeliler çok eğitmli] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
2
Favori
8.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kendi mühendisin başka ülkelere gidiyor sen o açığı kapatmak için "bunlar" diye hitap ettiğin Suriyeliyi vatandaşlığa alıyorsun.
    Biz birde bu insanlara vatan evladı mı diyeceğiz?
    Ya beyler, bakın ben şu güne kadar bir şey söylemiş değilim ama... Hakikaten bu nedir ya?
    Ve gerçekten, bu insanları vatandaşlığa almanın sebebinin bu olduğuna inanan varsa da susuyorum sadece.
  • Chp mhp birleşsin yoksa gib gibi ortada kalcaz. Ak troller oldukça seçim kaybetmez bunlar.
  • Cumhuriyetçi milli parti olsun adı cmp
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SultanApex

    Hiçkimse benim vergimle bu ülkeye hiçbir yararı dokunmamış, vatandaşlık bağı olmayan ve tek kuruş vergi vermemiş adama bakamaz. Hakkımı helal etmiyorum, bu vatanın zenginliği benim evlatlarımın...

    Kur mülteci kampını, dünyada ve ülkemizden yardım topla bak. Vergimle bakamazsın arkadaş...



    Benim iznim olmadan sen nasıl alıyorsun bunları ülkeye.

    İnsan olunca tek sen mi insansın. Bizde vicdan yok mu? Tabi ki vicdansız değiliz fakat sen en başta ülkeni düşüneceksin. Onları kampta tutacaksın. Artık daha kötü olacak diye düşünüyorum. Artık eskisi gibi kimse kutlu değil. Ülkemi ne hale getirdiniz. Sadece sizin dediğiniz mi olacak . Biz halkız bizi dinleyeceksin. Hakkımı helal etmiyorum. Öbür dünyada elim yakanızda bunu bilin




  • Siz suriyelilerin yararına olsun diye vatandaşlık verileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

    Suriyeliler kamplarda, ülke içinde bedava sağlık hizmetinden yararlanıyor, vergi vermeden çalışıyor, sgk primleri ödenmeden çalıştıkları için ülke vatandaşlarının yapabileceiği işlerde suriyeliler çalıştırılıyor. Kamplarda ekmek elden su gölden yaşıyorlar. Bu durum devlet için büyük sıkıntı acilen suriyelileri ülke içine dağıtıp kampları kapatmak istiyorlar bu vatandaşlık meselesinde bir süre sonra suriyeliler vatandaşlık istemeyecektir vatandaşlık alıp ne yapacak, GSS ile tanışacak, çalışırken sgk primi ödeneceği için işveren için bir cazibesi kalmayan suriyeli işçilerin yerine türkçe bilen iletişimde sorun yaşamayacağı türk vatandaşları alınacaktır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gercekten cok yazik... 20 sene sonra bunlarin nufusu artacak hatayi marasi bunlarin istemicegi ne malum? bide bunlarla mi ugrascaz arkadaslar, bizim insanimiz muhendis avukat ogretmen zor is bulurken bunlari ulkeye almakta nesi? birakin vatandasligi ulkeye almak tamamen hata.. siz bunlar gidecek mi saniyorsunuz?

    gerci bzimkiler bedavadan vatandaslik veriyor gider mi savasin oldugu yere... yapabilecegimiz en iyi sey bu adamlarin geldikleri yerde savas bitince geri gondermek kendi yerlerine ne vatandaslik vermesi abi ya bu adamlar vasifsiz cahil insanlar toplulugu

    kesinlikle katilmiyorum cok yanlis seyler yarin birgun anlicaklar ama is isten gecmis olcak devletmizi ulkemizi dusunmek zorundayiz cocuklarimizin gelecegi icin... bu gereksiz adamlar icin milyarlaca dolar harcandi ne desek bos arkadaslar hayirlisi diyelim Ulkemiz icin iyi olmadi dolarin artmasi da ayri bi olay...
  • Benim vergimle git suriyelilere bak sonra gel açılan tünellerden köprülerden geçmem için benden kol gibi geçiş ücreti al. Bu ülkenin vatandaşı ben miyim onlar mı!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jul


    quote:

    Orijinalden alıntı: xyro

    iyilerini zaten batı kaptı.

    Be belcika da bir tàne iyisini goremedim

    o gördüklerin aslında iyisi işte sıkıntı o zaten anladın
  • Bence vatandaşlık verir ve seçilir.Çünkü seçmeniyle konuştuğumda iyi olur zaten Suriyeli kızlar güzel onlarla evleniriz diye bakıyor işe.
  • Ahaha, haklarını helal etmeyen bir sürü insan var... Onun da çok umrundaydı zaten...

    Bir fıkra vardı aslan ile zebra... Aslan zebraya bir dönebilirsem canına okuyacağım da diyordu..

    Kökle başganım, bu yetmez.. İş işten geçince isterseniz kınayabilirsiniz de..

    Arkandayız reyis diyenler bence yanılıyor, reyis tam arkanızda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vict0ry

    ilk seçimi kaybettiklerinde biliyorlar yargılanacaklarını o yüzden ne olursa olsun iktidarda kalma niyetinde adamlar.

    en dogru yorum baskanlıgın arkasından hersey bu yatıyor
  • Suriyelilerin hepsine hiçbir ayrım gözetmeden vatandaşlık verilirse bende hakkımı ve bu zamana kadar verdiğim oyları helal etmiyorum.

    Ak Partiye oy veren ama milliyetçi büyük bir kesiminde olduğu unutulmadan hareket edilmeli. Avrupa zaten Suriyelilerin doktor, mühendis gibi okumuş kesimini kendisine aldı ve bunları daha da yetiştirip kullandı bize ise köylerden gelen okumamış kesimi kaldı. Bu insanları bu saatten sonra eğitmek okutmak ve iş öğretmek daha da zor.

    Vatandaş yapılacaksa tek istisna burada doğan Suriyeli bebekler olmalı. Ülkemizde 500.000 Suriyeli bebek doğmuş bu sebeple vatandaş yapılıp bu ülkenin içerisinde devlet güvencesi ve kontrolünde yetişecekse bu günahsız bebekler vatandaş yapılabilir ama bunun dışındakilere karşıyım.

    Klavye delikanlılığı değil aileden gelen terbiye, eğer benim ülkemde böyle bir savaş çıksa ben o savaştan kaçmam sonuna kadar ailemi ve ülkemi korumak için çarpışırım. Ailemde sülalemde aynını yapacaktır, yıllarca da yaptılar.




  • Bence biz çıkalım ülke suriyelilere kalsın Tayyip te rahatlasın böylece

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 tane Suriyeliye bile, halka sorulmadan, referandun yapilmadan isterse Suriye bakanı olsun vatandaşlık verilirse hakkımı helal etmiyorum.
  • Şimdi bu kadar mülteci vatandaş olunca otomatik olarak bize vize uygulamayan tüm ülkeler vize sistemine geçer. Shengen vizesi falan da nasıl alınır o dakikadan sonra soru işareti.



    Hakkını helal etmeyen arkadaşlar biraz geç kaldılar maalesef. İlk mültecilere kapılar açıldığı anda o iş bitti Türkiye için.



    Rahmetli Erbakan yıllar yıllar önce söylemişti. Bir gün mesele Suriye olur ise bilin ki hedef Türkiye'dir diye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhcycle -- 8 Ocak 2017; 17:11:16 >
  • Daha düne kadar AB'ye atar yapıp mültecileri sınırdan salarız diyordun? Ne oldu çark etmişsin yine. Otobüsler, uçaklar var gönderirim diyordun? Şimdi eğitimliler, vatandaşlık veririz diyorsun.

    Hiçbir ülke kendinden olmayan bir kimseyi vatandaşlığına kolay kolay geçirmez. Eğitimine bakar, çalıştığın süre zarfına bakar, bu süre zarfında ülkeye verdiğin katkıya bakar, siciline bakar ve ondan sonra vatandaşlığa hak kazandırır.

    Biz ise ne eğitimene, ne bu ülkeye kattığı katkılara bakmadan alayına vatandaşlık veriyoruz. Peki ne için ülke gelişimi için mi? Hayır sadece oy için, vatanın daha bir içine etmek için. Suriyeliler bu ülkenin omuzlarına ciddi bir yüktür. Senelerini bu ülkeye adamış insanlara hakarettir. Adamlar sizden daha iyi şartlara ulaşabiliyor. Sen bir esnaf olarak en ufak şeye bile vergi verirken adam 5 sene boyunca vergi vermeden işletme açabiliyor. Sen bir haftalık mutfak masrafın için markete pazara ciddi para dökerken adam bedavadan kart ile mutfak masrafını çekiyor. İşsizlik rakamları tarihin en yüksek dönemine çıktığı dönemde sigortasız şekilde adamlar iş bulup senin hakkın olan işi alabiliyor. İşverenin işine geliyor. Ucuz işçi, sigorta yok. Sonra sıfır iş istihdamı sağlanıyor. Suriyeliler ile birlikte sayısız terörist içeri giriyor. Daha sayardım ama midem kaldırmıyor artık.




  • Sonun başlangıcı.

  • KOCA KONUDA BIR TANE BILE AKPLI OLMAZ MI?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tarja Turunen

    KOCA KONUDA BIR TANE BILE AKPLI OLMAZ MI?





    Çok ilginç değilmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.