Şimdi Ara

Erdoğan: 'İran'ın yaptığı Pers milliyetçiliği'nin önünü kesmemiz lazım' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
5.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hilmignc kullanıcısına yanıt
    aklım almıyor sizleri yahu sizin bu araplarla ne alıp veremediğiniz var? Bu ülkeye onlarca kazık çakmış israiloğulları, almana, amerkina, ingilize bir şey demezken araplarla ne sorununuz var anlamak mümkün değil.
  • Konu İran forumunda açılsa bu kadar İran yanlısi çıkmazdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alsancak

    aklım almıyor sizleri yahu sizin bu araplarla ne alıp veremediğiniz var? Bu ülkeye onlarca kazık çakmış israiloğulları, almana, amerkina, ingilize bir şey demezken araplarla ne sorununuz var anlamak mümkün değil.

    Merak etme o saydıklarına da laf ediyorum.

    Belli ki sen unutmuşsun ama yakın zamandan örnek vereyim,1. Dünya savaşında da araplar bir çok askerimizi şehit etti,öldürdü,katletti. Ayrıca google bir de "Türk tarihinin kayıp 70 yılı" yaz nasıl müslüman olmuşuz öğren.

    Biraz okuyun araştırın, adamlar müslüman diye hemen eline ayağına yapışmayın.

    Bir türk olarak arapları sevmemem normal, bulgarları sevmemem normal, ingilizleri sevmemem normal.

    Misal azerbaycanlıları severim.




  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    Ha ok. O zaman Başbakan "HDP, PKK Hayır," diyor dediği zaman o da bu düşünceyi paylaşıyor, doğru mu, o da Hayır diyor herhalde?

    Senin çıkarımından bu çıkar. Tayyip Erdoğan meydanlara çıkıp bağırıyor, bunlar böyle diyorlar, şunlar şöyle diyorlar diye bağırdığı zaman o da o diyenlerin düşüncesini paylaşıyor değil mi?

    Çıkarımına hayran kaldım, bravo...

    Neyse başka bir şey konuşmaya gerek yok, böyle süper bir çıkarımınla ben de aydınlandım sağ ol.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzmavisi -- 17 Şubat 2017; 10:45:0 >
  • Türk milliyetçiliğini bitirdi şimdi de irana el attı,kendisini tebrik ederim.
  • Alsancak kullanıcısına yanıt
    Ülkeyi ''azınlık,elit,seçkin'' kesimler yönetmez.ANAYASA YÖNETİR.Anayasa toplumun çoğunluğu istiyor diye yapılmaz.Toplumun %90 ı dese çocuklara taciz suç olmasın o ülkede az bişey hukuk hak varsa bunu yaptırtmaz.Kimsede çıkıp halk istiyo diyemez.Cumhuriyetin kuruluşundada sorulsaydı yapılcak değişiklikler ne harf ne giyisi değişiklikleri yapılamazdı.Hatta yeniden padişahlık sistemi devam etmesi gerekir çünkü bize halife lazım diyen kesimde çıkardı.

    Türkiyede halk tıptan anlamaz eğitimden anlamaz psikolojiden anlamaz anayasadan anlamaz hatta bunu sadece bu ülke için değil dünyadaki tüm insanlık bunlardan anlamaz ve kimsede çıkıp açık kalp ameliyatını yasaklasak mı yasaklamasak mı diye halka sormaz.İşini bilen konuya hakim kişiler bilir der.Fakat özellikle Türkiyede halk 2 şeyden çok anladığını sanar ve kime sorsan çok bilir gibi konuşur.1. futbol 2. siyaset.Hadi futbolda ne halt yerse yesin millet boşa giden paralar taraftarlarını bağlar.Ülkeyi yönetecek insanları seçen insanların bilgisiz olması başlarına gelcek insanlarıda bilgisiz goygoycu yapar.Seçim kağıdında 3 ün karesi kaçtır sorusuna cevap veremeyenin oyu sayılmasa ülkenin %50 sinin oyu kabul edilmeyecek hale gelir fakat öle olmaz çünkü bizim halkımız herşeyi iyi bilir.

    Türkiye eskidende sağcı iktidarlar falan gördü falan kimsenin ülkenin kazanımları ile sorunu yoktu fakat şuankinin var.1 kez bile türk milleti diyemeyen ve fakir 1 evi arabası bile olmayan okuyarak bi hakim savcı olmuş insanları kendi istediklerini yapmadıkları için elit seçkin bunlar halkın halinden anlamaz diyen bi kafa yapısı var.Bence bu kesim %40 yaklaşık.Geri kalan kesimin ne dinle ne Atatürkle ne ülkenin yönetilme şekliyle sorunu olmadığı çok net ortada.Cumhuriyetin ilk dönemlerinde ortaya çıkan gerici akım için Menemen olayıydı ve ondan sonra Türkiye bu ülkede böle insanların ülkeyi yeniden eski hale getirmemesi için belki biraz aşırı tedbirler aldı.Şuan bu yine hortladı ama bu sefer geçmişi hatırlamayan nesil halk ne istiyosa olcak adı altında olmaması gereken şeyleri savunur olmuşlar.

    Türkiyede halkın istediğinin sonucu tüm müslüman ülkelerindeki yaşamdır.Tek az bişey ileri olan ülke Türkiyedir bunun sebebini göremeyenlerde ciddi körlük vardır.Türkiyenin bu kadar gerici tayfaya rağmen azıcık kafasını kaldırmasını bile zulum olarak gören halk ne istiyosa olcak diyen kesimin beklemesine gerek yok direk diğer ortadoğu ülkelerine gidebilirler.Orda tam istedikleri gibi fakirlik cahillik dikta rejimleri altında kafasına batının bombasını hergün yerken sabah akşam ağlayarak dua edebilir.Yakınındaki caminin imamıda öbür dünyada bunlar yanıcak diyerek insanları kandırmaya devam edebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RADIO_HEA_D -- 17 Şubat 2017; 11:35:52 >




  • RADIO_HEA_D R kullanıcısına yanıt
    demogojiden başka bir şey yapmamışsın yazdıklarında. Uç örnekler vererek bir olayı çözümleyemezsin. Bugün bir referandum olsa kürtaj ile ilgili halkın en az %60 ı yasaklasın der ama insanların tercihlerine karışılmaycağından bunu yasakalayamazsınız. Ama halk derse yönetim sistemi değişsin başkanlık gelsin o zaman %50,01 ile bile kazansa demokrasi gereği yaparsın. Sen merak etme herşey 3 rakamının karesini almak ile olmaz ve insanları bu şekilde sınıflandıramazsın gerçi sınıflandırsan bile yine kaybedersiniz eminim ki sizlerin içinden de 2*2 kaç eder bilmeyen dünya dolusu insan çıkar. Bu millet senin bilmediğin bir çok şeyi bilir ve ona göre karar verir. Ha sen bu ülkedeki hükümetten ve yahut insanlardan rahatsız isen buyur git fransaya almayaya hem fransa göçmenlere çok iyi davranıp bir yerlerine jop sokarak karşılıyorlar.
  • Tahran camiinde cuma namazı.
  • Alsancak kullanıcısına yanıt
    1.si mesele ülkeden kovmaksa bu ülkeyle sorunu olan senin bakış açın eğer ülkeden gitmesi gereken birileri varsa sistemle rejimle sorunu olanlardır.Anayasaya boşuna değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddeler konmaz günün birinde iktidar gaza gelipte çoğunluk bunu istiyo yapmasın diye.3 ün karesini alamayan kesimin %80 i ülkenin iç ve doğu bölgesidir.HDP ve AKP nin çok oy almasının sebebi budur.Birisi din tüccarlığı diğeri kürtçülük yaparak ülkem nolcak diye düşünmeyen bi ton insana abuk sabuk şeyler vaad edilerek kandırılmaktadır.

    Ben insanları küçümseyen biri değilim hiçte olmadım.Bana bi referandumda birinin gelip yargıyı nasıl düzenlemeyeliyiz diye sormamalı çok fazla takip etmeme rağmen siyaseti buna ülkenin ileri gelen hukukçuları bilimadamları karar vermelidir.Benim onların verdiği karar hoşuma gitmiyosa bunlar ne anlar ya bize sorsunlar halk herşeyi bilir goygoyuna girmem 10 yıl sonra cebimde o karardan dolayı para kalmayınca işime yaramaz.2010 referandumunda benzer kafalar evet vermeyen darbecidir dedi ordan evet çıkardıktan sonra yargı ayağı tamamlanan feto darbeyi yaptı.Halka sorulmasa ülkedeki baro başkanlarına sorulsa bu yapılamazdı.

    Bugün hükümet 1 tane bile biliminsanı hukukçu kaliteli insanı çıkarıp bakın şu şu şu olucak yaparsak diye açıklayamamaktadır.Tek sölenen siz bilmiyonuz çok büyük tehlike var bana oy ver vermezsen bak darbe olur iç savaş çıkar.Sırf burdan bile konunun hak hukuk adalet olmadığı çok net ortadadır.

    Bu arada avrupada göçmenlere kötü davrananların çoğu oranın sağcılarıdır.Müslüman nefreti ırkçı söylemleri vardır ve sürekli o kafalar oy olarak yükselmektedir.Kendi ülkesinde çoğunluktayken sağcı olanlar ülkemiz ne kadar iyi derken dış ülkelere bakınca bunlar ne kadar kötü demesi garip.Tüm dünyadaki sağcılar böyledir bizim ülkede dahil.Dindar nesil kendi inancından olmayanı yanacak yokolacak insan olarak gördüğü sürece bu değişmez.Siz eğer avrupada yaşasaydınız oranın solcusu olucaktınız çünkü ülkenin din ırk üzerinden yönetilmesi sizin dışlanmanıza sebep olucaktı.Bu ülkede çoğunluk olmanız sizi haklı kılmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RADIO_HEA_D -- 17 Şubat 2017; 17:57:35 >




  • RADIO_HEA_D R kullanıcısına yanıt
    bomboş yazmışsın sana şunu diyorum bu ülkenin ana muhalefet lideride evet çıkarsa iç savaş çıkar dedi bilmem takip ettin mi ? Şunu söyleyeyim bugün bu sistem değişmezse ülkede her zaman darbe ihtimalleri olacaktır. daha da yazmıyorum sen o beğendiğin dibin düştüğü avrupa da devam et.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: anakata

    Lan sanane pers milliyetçiliğinden, sanane?

     Erdoğan: 'İran'ın yaptığı Pers milliyetçiliği'nin önünü kesmemiz lazım'

    Photoshop olduğunu cümle alem biliyor bunun hâlâ paylaşıyorsunuz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavisi

    Ben o yazı yok demedim, vardı. Adam bir tane islamcı yazarın bir konferansta söylediklerini yazmış, başka başka söylediklerini de yazmış. Bakın bu adam böyle konuşuyor diye.



    Ben o yazı dizisini gördüm. Aynen söylediği gibi yazılmıştı.



    Bazı iftiracıların o tek twiti oradan cımbızla çekmesi söz konusu...



    Adamın ropörtajı bile var bu konuda, bir kere bile İran'a girmiş değilim diye. Kayıtlardan bakın hadi diyor.

    Yanlış biliyorsun Eren Erdem ben o yazıyı yazdığımda Türkiye ABD nin yanındaydı o yüzden öyle yazdım diye açıklaması var linke tıkla oku.
    https://mobile.twitter.com/malikejder47/status/631604959566499840?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    http://www.dha.com.tr/chpli-eren-erdemden-iran-tweeti-aciklamasi_1094829.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MertMeteAlp

    Yine fikir üzerine eleştiri, daha iyi fikirler yok
    Şahıs üzerinden eleştiri var.


    Memlekette fikir mi bıraktınız, milliyetçiliği ayaklar altında ez, MHP'yi kapalı kapılar ardında ne idüğü belirsiz oyunlarla tarumar et, dışarıda gazeteci, akademisyen bırakma sonra fikir yok de.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21


    quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: anakata

    Lan sanane pers milliyetçiliğinden, sanane?

     Erdoğan: 'İran'ın yaptığı Pers milliyetçiliği'nin önünü kesmemiz lazım'

    Photoshop olduğunu cümle alem biliyor bunun hâlâ paylaşıyorsunuz

    Alttaki linke tıklada gör bakalım

    https://mobile.twitter.com/malikejder47/status/631604959566499840?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hannibal Barca


    quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavisi

    Ben o yazı yok demedim, vardı. Adam bir tane islamcı yazarın bir konferansta söylediklerini yazmış, başka başka söylediklerini de yazmış. Bakın bu adam böyle konuşuyor diye.



    Ben o yazı dizisini gördüm. Aynen söylediği gibi yazılmıştı.



    Bazı iftiracıların o tek twiti oradan cımbızla çekmesi söz konusu...



    Adamın ropörtajı bile var bu konuda, bir kere bile İran'a girmiş değilim diye. Kayıtlardan bakın hadi diyor.

    Yanlış biliyorsun Eren Erdem ben o yazıyı yazdığımda Türkiye ABD nin yanındaydı o yüzden öyle yazdım diye açıklaması var linke tıkla oku.
    https://mobile.twitter.com/malikejder47/status/631604959566499840?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    http://www.dha.com.tr/chpli-eren-erdemden-iran-tweeti-aciklamasi_1094829.html

    Buyur kardeşim okuma yazman varsa gözlerinle gör.

    https://mobile.twitter.com/malikejder47/status/631604959566499840?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21


    quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: anakata

    Lan sanane pers milliyetçiliğinden, sanane?

     Erdoğan: 'İran'ın yaptığı Pers milliyetçiliği'nin önünü kesmemiz lazım'

    Photoshop olduğunu cümle alem biliyor bunun hâlâ paylaşıyorsunuz

    Alttaki linke tıklada gör bakalım

    https://mobile.twitter.com/malikejder47/status/631604959566499840?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    Photoshop olduğunu iddia edip suçladığınız şahsın gazeteye yaptığı yorumu ve kendisinin böyle bir söylemi olmadığını söylüyoruz siz yine bir twitter kullanıcısının kesip biçtiği twitlerin resmini bize gösteriyorsunuz.

    Adam alıntı yapmış bir kişinin sözünden ben tırnak içinde "ordular ilk hedefiniz akdenizdir, ileri" dersem beni orduyu saldırıya yönelik emir vermekle mi suçlayacaksınız.

    Aklınız alıyor mu bir vekilin yabancı bir ülkeye ile bir olup kendi ülkesine kurşun sıkacağına hem de bunu konferansta söylediğine. Ben hiçbir AKP'linin bile böyle birşey yapacağını sanmam yalnız cemaate kontenjan olarak ayırdığınız grup hariç onlardan herşey beklenir. Hani CHP'li veliler bunlar gün gelecek sizin basınıza bela olacak deyince bizlerin üstüne yürüyordunuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21


    quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21


    quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: anakata

    Lan sanane pers milliyetçiliğinden, sanane?

     Erdoğan: 'İran'ın yaptığı Pers milliyetçiliği'nin önünü kesmemiz lazım'

    Photoshop olduğunu cümle alem biliyor bunun hâlâ paylaşıyorsunuz

    Alttaki linke tıklada gör bakalım

    https://mobile.twitter.com/malikejder47/status/631604959566499840?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    Photoshop olduğunu iddia edip suçladığınız şahsın gazeteye yaptığı yorumu ve kendisinin böyle bir söylemi olmadığını söylüyoruz siz yine bir twitter kullanıcısının kesip biçtiği twitlerin resmini bize gösteriyorsunuz.

    Adam alıntı yapmış bir kişinin sözünden ben tırnak içinde "ordular ilk hedefiniz akdenizdir, ileri" dersem beni orduyu saldırıya yönelik emir vermekle mi suçlayacaksınız.

    Aklınız alıyor mu bir vekilin yabancı bir ülkeye ile bir olup kendi ülkesine kurşun sıkacağına hem de bunu konferansta söylediğine. Ben hiçbir AKP'linin bile böyle birşey yapacağını sanmam yalnız cemaate kontenjan olarak ayırdığınız grup hariç onlardan herşey beklenir. Hani CHP'li veliler bunlar gün gelecek sizin basınıza bela olacak deyince bizlerin üstüne yürüyordunuz.

    Yalan söylüyor apaçık belli. İlk savunmasında Tayyip ABD ile BOP projesi yürütüyordu o yüzden öyle söyledim dedi sonra kıvırmaya çalıştı ama saflar harici kimse yemedi tabi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21


    quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21


    quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: anakata

    Lan sanane pers milliyetçiliğinden, sanane?

     Erdoğan: 'İran'ın yaptığı Pers milliyetçiliği'nin önünü kesmemiz lazım'

    Photoshop olduğunu cümle alem biliyor bunun hâlâ paylaşıyorsunuz

    Alttaki linke tıklada gör bakalım

    https://mobile.twitter.com/malikejder47/status/631604959566499840?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    Photoshop olduğunu iddia edip suçladığınız şahsın gazeteye yaptığı yorumu ve kendisinin böyle bir söylemi olmadığını söylüyoruz siz yine bir twitter kullanıcısının kesip biçtiği twitlerin resmini bize gösteriyorsunuz.

    Adam alıntı yapmış bir kişinin sözünden ben tırnak içinde "ordular ilk hedefiniz akdenizdir, ileri" dersem beni orduyu saldırıya yönelik emir vermekle mi suçlayacaksınız.

    Aklınız alıyor mu bir vekilin yabancı bir ülkeye ile bir olup kendi ülkesine kurşun sıkacağına hem de bunu konferansta söylediğine. Ben hiçbir AKP'linin bile böyle birşey yapacağını sanmam yalnız cemaate kontenjan olarak ayırdığınız grup hariç onlardan herşey beklenir. Hani CHP'li veliler bunlar gün gelecek sizin basınıza bela olacak deyince bizlerin üstüne yürüyordunuz.

    Yalan söylüyor apaçık belli. İlk savunmasında Tayyip ABD ile BOP projesi yürütüyordu o yüzden öyle söyledim dedi sonra kıvırmaya çalıştı ama saflar harici kimse yemedi tabi.

    Bence saflık konusunda hiç girme, özellikle kaç kere aldatıldığınız ortada iken.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21


    quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21


    quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21


    quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: anakata

    Lan sanane pers milliyetçiliğinden, sanane?

     Erdoğan: 'İran'ın yaptığı Pers milliyetçiliği'nin önünü kesmemiz lazım'

    Photoshop olduğunu cümle alem biliyor bunun hâlâ paylaşıyorsunuz

    Alttaki linke tıklada gör bakalım

    https://mobile.twitter.com/malikejder47/status/631604959566499840?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    Photoshop olduğunu iddia edip suçladığınız şahsın gazeteye yaptığı yorumu ve kendisinin böyle bir söylemi olmadığını söylüyoruz siz yine bir twitter kullanıcısının kesip biçtiği twitlerin resmini bize gösteriyorsunuz.

    Adam alıntı yapmış bir kişinin sözünden ben tırnak içinde "ordular ilk hedefiniz akdenizdir, ileri" dersem beni orduyu saldırıya yönelik emir vermekle mi suçlayacaksınız.

    Aklınız alıyor mu bir vekilin yabancı bir ülkeye ile bir olup kendi ülkesine kurşun sıkacağına hem de bunu konferansta söylediğine. Ben hiçbir AKP'linin bile böyle birşey yapacağını sanmam yalnız cemaate kontenjan olarak ayırdığınız grup hariç onlardan herşey beklenir. Hani CHP'li veliler bunlar gün gelecek sizin basınıza bela olacak deyince bizlerin üstüne yürüyordunuz.

    Yalan söylüyor apaçık belli. İlk savunmasında Tayyip ABD ile BOP projesi yürütüyordu o yüzden öyle söyledim dedi sonra kıvırmaya çalıştı ama saflar harici kimse yemedi tabi.

    Bence saflık konusunda hiç girme, özellikle kaç kere aldatıldığınız ortada iken.

    Okuduğunu anlamıyorsun kardeşim sana saf demeyip ne diyeyim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21


    quote:

    Orijinalden alıntı: MertMeteAlp

    Yine fikir üzerine eleştiri, daha iyi fikirler yok
    Şahıs üzerinden eleştiri var.


    Memlekette fikir mi bıraktınız, milliyetçiliği ayaklar altında ez, MHP'yi kapalı kapılar ardında ne idüğü belirsiz oyunlarla tarumar et, dışarıda gazeteci, akademisyen bırakma sonra fikir yok de.


    Ben taraf değilim.
    Konu üzerinden konuştum.
    Sende fikir yerine, saldıracak yanlış kişiyi buldun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.